Forum Culinar: Prajitura rapida alla Geany - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura rapida alla Geany Ciocolatzoasa ...

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2013 - 01:48 PM

Merci Cerra ,o sa-i spun mamii ca ea are multe lamai,eu am stors vreo 2 mai moi si le-am pastrat sucul si coaja am razuit si pus cu zahar,i-am spus mamii sa taie felii si sa puna la macerat in miere de albine(e f. sanatoasa) ,restul care sunt mai tari mai tin si in frigider.
Maine o sa-mi desfac niste conserva de ton ,sa fac cu lamaie :lol:
Si peste dela in sos la cuptor cu lamaie de vorbisem noi (hering) mi-ar surade... :71:

#22 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2014 - 09:52 PM

Hieloouu'!! :-* Se vede ca am fost o fetita tare cuminte :cheers: ca mosul (Stelutza') m-a coplesit cu daruri si dulciuri (dar decat ca am fost cuminte cre' ca mai degraba mosul s-a lasat vrajit de clipitul meu din gene :-* ) =))
In fine printre multe daruri se aflau si un pachet de marzipan si ciocolata care mai de care.Spre rusinea mea,eu marzipan nu am mai avut pana acum asa ca am intrebat si eu cu ce se mananca (stiu si eu ca se fac figurine pt. torturi sau se pot imbraca torturi etc,dar cum pe mine nu ma da talentul afara din casa la acest capitol...)asa ca draguta Steluta mi-a spus:''pune mata frumos o bucatica intre 2 mieji de nuca de ai vostri de aia dulci si buni ,si ai sa vezi ce bun e'' Aici....Mmmmhhaammm!!!!,bun,ba chiar prea bun,asa ca m-am gandit sa-mi cadorisesc verisoarele ca sa-mi iau ispita de sub nas,dar si ele au zis pas' ca cica-s la dieta..Na' belea'!

Asa ca maine e ziua mamii (de fapt a fost dar si-o serbeaza abea maine ca e duminica),asa ca i-am facut cu toata dragostea mea si cu manutele mele bomboane din marzipan umplute cu visine din visinata in care am infipt un miez de nuca si le-am tavalit prin ciocolata,asa cum m-a invatat Eatay' Aici multumesc mult Eataly,gasiti si reteta ei Aici

In fine ingredientele: ,visine din visinata,miez de nuca,marzipan,ciocolata amaruie

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906791580944.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-139067916344.jpg

Am desamburit visinele si le-am umplut cu miez de nuca

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906791690734.jpg

Am intins o bucatica de marzipan

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906791758622.jpg

Si am facut bilute umplute cu visinile de va spusei

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906791821379.jpg

Si le-am tavalit prin ciocolata topita pe baie de aburi

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906791888419.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906791944789.jpg

Asa ca va invit la un bonbon' :-*

#23 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2014 - 11:14 PM

Super, Geany! Tare imi fac cu ochiul. Doar ca nu am visine.. am in schimb niste merisoare uscate uriase si ma gandesc sa le marinez in niste rom..mmm :cheers:
Imagine postata

#24 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2014 - 11:49 PM

Hi hi!! Daa!! cred ca si cu boabe bune de strugure ar merge,cand o fi sezonul si cu cirese proaspete etc,dar pana atunci daca nu macar din compot :cheers:

Ma bucur daca te-am inspirat si eu pe tine asa cum am fost si eu inspirata la randul meu ,asa ca predau shtafeta =))

#25 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 January 2014 - 11:51 PM

Gianino...cum ai facut sa fie asa lucioasa ciocolata :cheers: ?
Brava doamna, arata superb. felicitari.

#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2014 - 11:55 PM

Abar' n-am =)) cred ca nu erau inca bine uscate si reflecta lumina de la neon :cheers:
Stai sa mac' sa vad cum sunt acum ca le-am dat pe balcon...

#27 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 January 2014 - 11:58 PM

Asa arata acum

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-405-13906871106348.jpg

#28 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2014 - 12:18 AM

Aaa!! daca inca ti se par lucioase,o fi poate ca atunci cand am pus ciocolata la baie de aburi (craticioara cu ciocolata intr-o alta craticioara cu apa ce fierbea pe foc)am pus si o lingurita de ulei(ca eu asa stiu,acum o fi bine nu o fi bine nu stiu) cert e caprimele au iesit mai bine decat ultimile cand ciocolata deja era mai ingrosata si mai lipicioasa,ba chiar mi se parea ca ramane putina si am mai dat pe foc cu inca 2-3 patratele de ciocolata cu lapte ca aia mi-a cazut la indemana...deci bulibaseala alla Geany',ca nu ma pricipesc :cheers:

#29 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 26 January 2014 - 11:33 AM

Geany, brava tie! Ai un talent deosebit de bulibaseala, de aia te iubeste toata lumea!

#30 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 January 2014 - 12:46 PM

Vezi postareaGeany, la 26 January 2014 - 12:18 AM, a spus:

deci bulibaseala alla Geany',ca nu ma pricipesc :toothy9;


altu' moare si-asa n-are! se cheama experienta si inventivitate, tu! brava!

#31 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2014 - 01:22 PM

Vezi postareamoatza, la 26 January 2014 - 12:46 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 January 2014 - 12:18 AM, a spus:

deci bulibaseala alla Geany',ca nu ma pricipesc :)


altu' moare si-asa n-are! se cheama experienta si inventivitate, tu! brava!


Bine zis, moatza. Cred ca e mai de admirat sa faci ceva din mai nimic, inventand si gasind solutii, decat sa faci ceva super cand ai tot ce-ti trebuie la indemana. Si atunci isi zice cuvantul si experienta :D
Geany, eu cred ca ar fi trebuit sa faci topic nou pentru bomboanele astea :toothy9;
Imagine postata

#32 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2014 - 06:12 PM

Sar-na! :) :) ,si eu va iubesc mult!

Le fac si topic separat la bombon' :D daca vreti voi da' numa sa ma asteptati putin(maxim' pana miercuri)ca nu prea am timp si loc la calculatorici(a zis domnu' Geany' ca are nush' ce treaba la el :toothy9; )

#33 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2014 - 06:13 PM

Vezi postareaGeany, la 26 January 2014 - 06:12 PM, a spus:

Sar-na! :D :) ,si eu va iubesc mult!

Le fac si topic separat la bombon' :D daca vreti voi da' numa sa ma asteptati putin(maxim' pana miercuri)ca nu prea am timp si loc la calculatorici(a zis domnu' Geany' ca are nush' ce treaba la el :toothy9; )


Super, eu oricum le fac. Chiar maine daca am timp ca am niste martipan prin frigider si ma gandesc ca nu tine o vesnicie :)
Imagine postata

#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 January 2014 - 10:16 PM

Gata s-a rezolvat(un pic de zbatut din gene pe langa domnu' Geany :toothy9; ,dat din coate printre huni :) :D )
Deabea astept sa le vad si pe ale tale Olguto si ma bucur daca te-am inspirat! :)

#35 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 September 2015 - 02:46 PM

:-* din nou ieftineala' rapida alla je' :tongue3:
2 rulade din 6 oua,,zahar,putin ulei, faina,aproximativ 400 de ml. de lapte, 50 gr. unt,cacao,esenta de rom/vanilie,cateva patratele de ciocolata(furate de la Ale')

Am batut spuma 6 albuse cu un praf de sare cu telul arc,adaugat in ploaie tot batand 6 linguri de zahar,apoi tot batand cele 6 galbenuse cate unul,pus in fir ulei cam 4 linguri,terminat cu batutul si incorporat in ploaie cu lingura de sus in jos(de la fundul castronului spre in sus)8 linguri de faina,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie,copt in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Din 4 linguri de zahar,frecate cu 2 linguri de cacao,4 linguri de faina si aproximativ 400-500ml. de lapte,fiert pe foc o crema,frecata mereu cu telul para,aromatizata cu esenta de rom,cand s-a racorit frecata cu o bucata de unt cam 50 de gr..

Foaia de pandispan am taiat-o in 2 pe verticala ,si rulata imediat ajutandu-ma de o bucata de folie ,rezultandu-mi astfel 2 bucati de rulada ,lasat sa se racoreasca,intins crema ,rulat inapoi strans cu folia,dat la rece .

2-3 linguri de zahar cu tot atatea de cacao frecate la rece cu putina apa cat sa dea un sos gros,dat pe foc si patratelele de la o jumatate de tableta de ciocolata cu aluane ca si glazuta..

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-14431850426558.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-14431850336984.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-14431850512837.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-1443185059247.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-14431850675743.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2015/post-405-14431850740715.jpg

Din pacate totul e cald si sectiuni si tot,dar a fost f. apreciate,rapida ieftina si buna...

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2017 - 11:38 AM

Prajitura rapida alla Geany din nou :toothy9; ...mi-a venit mie sa fac o prajitura cu un blat de pandispan si caramel din caramele cumparate pe care sa le topesc cu smantana pe foc,apoi si un alt caramel sarat din arahide cu zahar caramelizat...zis si facut am facut o foaie din 6 oua,9 linguri de zahar,9 linguri de ulei,9 linguri de faina ,esenta de vanilie,am copt in tava mare cu hartie de copt,apoi am taiat foaia in 2...

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949359278.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949464672.jpg

Am cautat caramele de mi-au sarit capacele,am gasit de astea,am luat 200 de gr.(15 lei kg.)

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949516875.jpg

Am pus intr-o craticioara pe foc,cam 150 de ml. de smantana grasa peste 30 la suta grasime(am cumparat varsata la kg.) si caramelele taiate cuburele cu cutitul ca sa grabesc procesul de topire,tot amestecam cu lingura si mai dadeam deoparte craticioara de pe foc,iar o mai puneam ca sa nu-mi fiarba chiar in draci...a iesit super in opinia mea,o sa mai folosesc si alta data la torturi etc...

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949636409.jpg

Arahide am luat sarate dar nu prea tare oricum le-am mai frecat si in palme ca sa se mai duca din sare,dar voiam caramel sarat asa ca ajuta,le-am zdrobit cu sucitorul

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949582356.jpg

Am pus intr-o craticioara cam o ceasca mai marisoara de zahar la caramelizat,am pus cam 50 gr. unt si 2 linguri de smantana ca daca nu cand se racea iesea beton armat si-si rup hunii coltii,si am adaugat arahidele maruntite,dispus peste stratul de caramel

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949696495.jpg

Am pus a doua foaie si am topit ciocolata,aveam si un iepuras de ciocolata si niste ciocolata menaj,i-am turnat in cap

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949749651.jpg

Inca e calduta dar nu mai aveam rabdare..

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949827911.jpg

E exact ce voiam :occasion14:

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-405-14944949896327.jpg

#37 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2017 - 11:43 AM

Ca un sneakers!!! :occasion14:

Buuuna!

#38 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2017 - 11:49 AM

Daa!! dar f. simplificata :occasion14:

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2017 - 12:35 PM

Mai bine!

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2017 - 12:42 PM

Cel mai mult mi-a placut stratul acela din caramele topite cu smantana,ala usor sarat e bestial,are gustul ala de caramele cu lapte din copilarie,facut asa sub forma de crema,la un tort e woau,in opinia mea...o sa ma mai joc cu el sigur,pt. ca mi-a placut f.f. mult :occasion14:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi