Prajitura rapida alla Geany Ciocolatzoasa ...
#21
Postat 03 March 2013 - 01:48 PM
Maine o sa-mi desfac niste conserva de ton ,sa fac cu lamaie
Si peste dela in sos la cuptor cu lamaie de vorbisem noi (hering) mi-ar surade...
#22
Postat 25 January 2014 - 09:52 PM
In fine printre multe daruri se aflau si un pachet de marzipan si ciocolata care mai de care.Spre rusinea mea,eu marzipan nu am mai avut pana acum asa ca am intrebat si eu cu ce se mananca (stiu si eu ca se fac figurine pt. torturi sau se pot imbraca torturi etc,dar cum pe mine nu ma da talentul afara din casa la acest capitol...)asa ca draguta Steluta mi-a spus:''pune mata frumos o bucatica intre 2 mieji de nuca de ai vostri de aia dulci si buni ,si ai sa vezi ce bun e'' Aici....Mmmmhhaammm!!!!,bun,ba chiar prea bun,asa ca m-am gandit sa-mi cadorisesc verisoarele ca sa-mi iau ispita de sub nas,dar si ele au zis pas' ca cica-s la dieta..Na' belea'!
Asa ca maine e ziua mamii (de fapt a fost dar si-o serbeaza abea maine ca e duminica),asa ca i-am facut cu toata dragostea mea si cu manutele mele bomboane din marzipan umplute cu visine din visinata in care am infipt un miez de nuca si le-am tavalit prin ciocolata,asa cum m-a invatat Eatay' Aici multumesc mult Eataly,gasiti si reteta ei Aici
In fine ingredientele: ,visine din visinata,miez de nuca,marzipan,ciocolata amaruie
Am desamburit visinele si le-am umplut cu miez de nuca
Am intins o bucatica de marzipan
Si am facut bilute umplute cu visinile de va spusei
Si le-am tavalit prin ciocolata topita pe baie de aburi
Asa ca va invit la un bonbon'
#23
Postat 25 January 2014 - 11:14 PM
#24
Postat 25 January 2014 - 11:49 PM
Ma bucur daca te-am inspirat si eu pe tine asa cum am fost si eu inspirata la randul meu ,asa ca predau shtafeta
#25
Postat 25 January 2014 - 11:51 PM
Brava doamna, arata superb. felicitari.
#26
Postat 25 January 2014 - 11:55 PM
Stai sa mac' sa vad cum sunt acum ca le-am dat pe balcon...
#28
Postat 26 January 2014 - 12:18 AM
#29
Postat 26 January 2014 - 11:33 AM
#31
Postat 26 January 2014 - 01:22 PM
moatza, la 26 January 2014 - 12:46 PM, a spus:
Bine zis, moatza. Cred ca e mai de admirat sa faci ceva din mai nimic, inventand si gasind solutii, decat sa faci ceva super cand ai tot ce-ti trebuie la indemana. Si atunci isi zice cuvantul si experienta
Geany, eu cred ca ar fi trebuit sa faci topic nou pentru bomboanele astea
#32
Postat 26 January 2014 - 06:12 PM
Le fac si topic separat la bombon' daca vreti voi da' numa sa ma asteptati putin(maxim' pana miercuri)ca nu prea am timp si loc la calculatorici(a zis domnu' Geany' ca are nush' ce treaba la el )
#33
Postat 26 January 2014 - 06:13 PM
Geany, la 26 January 2014 - 06:12 PM, a spus:
Le fac si topic separat la bombon' daca vreti voi da' numa sa ma asteptati putin(maxim' pana miercuri)ca nu prea am timp si loc la calculatorici(a zis domnu' Geany' ca are nush' ce treaba la el )
Super, eu oricum le fac. Chiar maine daca am timp ca am niste martipan prin frigider si ma gandesc ca nu tine o vesnicie
#34
Postat 26 January 2014 - 10:16 PM
Deabea astept sa le vad si pe ale tale Olguto si ma bucur daca te-am inspirat!
#35
Postat 25 September 2015 - 02:46 PM
2 rulade din 6 oua,,zahar,putin ulei, faina,aproximativ 400 de ml. de lapte, 50 gr. unt,cacao,esenta de rom/vanilie,cateva patratele de ciocolata(furate de la Ale')
Am batut spuma 6 albuse cu un praf de sare cu telul arc,adaugat in ploaie tot batand 6 linguri de zahar,apoi tot batand cele 6 galbenuse cate unul,pus in fir ulei cam 4 linguri,terminat cu batutul si incorporat in ploaie cu lingura de sus in jos(de la fundul castronului spre in sus)8 linguri de faina,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie,copt in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.
Din 4 linguri de zahar,frecate cu 2 linguri de cacao,4 linguri de faina si aproximativ 400-500ml. de lapte,fiert pe foc o crema,frecata mereu cu telul para,aromatizata cu esenta de rom,cand s-a racorit frecata cu o bucata de unt cam 50 de gr..
Foaia de pandispan am taiat-o in 2 pe verticala ,si rulata imediat ajutandu-ma de o bucata de folie ,rezultandu-mi astfel 2 bucati de rulada ,lasat sa se racoreasca,intins crema ,rulat inapoi strans cu folia,dat la rece .
2-3 linguri de zahar cu tot atatea de cacao frecate la rece cu putina apa cat sa dea un sos gros,dat pe foc si patratelele de la o jumatate de tableta de ciocolata cu aluane ca si glazuta..
Din pacate totul e cald si sectiuni si tot,dar a fost f. apreciate,rapida ieftina si buna...
#36
Postat 11 May 2017 - 11:38 AM
Am cautat caramele de mi-au sarit capacele,am gasit de astea,am luat 200 de gr.(15 lei kg.)
Am pus intr-o craticioara pe foc,cam 150 de ml. de smantana grasa peste 30 la suta grasime(am cumparat varsata la kg.) si caramelele taiate cuburele cu cutitul ca sa grabesc procesul de topire,tot amestecam cu lingura si mai dadeam deoparte craticioara de pe foc,iar o mai puneam ca sa nu-mi fiarba chiar in draci...a iesit super in opinia mea,o sa mai folosesc si alta data la torturi etc...
Arahide am luat sarate dar nu prea tare oricum le-am mai frecat si in palme ca sa se mai duca din sare,dar voiam caramel sarat asa ca ajuta,le-am zdrobit cu sucitorul
Am pus intr-o craticioara cam o ceasca mai marisoara de zahar la caramelizat,am pus cam 50 gr. unt si 2 linguri de smantana ca daca nu cand se racea iesea beton armat si-si rup hunii coltii,si am adaugat arahidele maruntite,dispus peste stratul de caramel
Am pus a doua foaie si am topit ciocolata,aveam si un iepuras de ciocolata si niste ciocolata menaj,i-am turnat in cap
Inca e calduta dar nu mai aveam rabdare..
E exact ce voiam
#40
Postat 11 May 2017 - 12:42 PM