Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • 542
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10781 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 June 2017 - 06:49 PM

ciorbă nu mai face nimeni?

Imagine atasata: monthly_06_2017/post-1215-14969403638126.jpg

pui rășchirat servit cu salată cu de toate și mujdei cremos

Imagine atasata: monthly_06_2017/post-1215-14969403924469.jpg

#10782 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 June 2017 - 07:24 PM

Ohohoooo! Activitate intensa si idei pentru care multumesc!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10783 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 June 2017 - 01:17 AM

Bai, astazi facui ceva simplu ca nu avusei chef de complicaciuni. Kebab la gratar (adus, din Romania, de la turc), cu cartofi copti in jar (si, apoi, pus pe ei unt si sare de mare grunjoasa) si o salatica de rosii (cherry) cu mozzarela, busuioc si coriandru verde (plus putin ulei de masline si, stiu, nefacuta, otet balsamic).

In cinzeaca, tuica din Romania.

Imagine atasata: monthly_06_2017/post-102-1496963818911.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10784 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 09 June 2017 - 09:09 AM

Vezi postareaDexter, la 08 June 2017 - 06:49 PM, a spus:

ciorbă nu mai face nimeni?



Ba da, eu. De perisoare. Dar s-a terminat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10785 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 June 2017 - 09:25 AM

Eu chiar nu am mai facut de ceva vreme,si ce ar mai merge o ciorbita!! :floare:

Arata f. imbietor Dragos :rolleyes:

#10786 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 June 2017 - 12:52 PM

Eu făceam mai mereu ciorbiță, dar de ceva timp nu mai găsesc borș la Auchan, iar la magazinul românesc nu prea mai reușesc să ajung...
Sorina

#10787 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 June 2017 - 06:50 PM

Vezi postareaDexter, la 08 June 2017 - 06:49 PM, a spus:

ciorbă nu mai face nimeni?

ce-ai pus in ea?
La mine o maninc doar eu, domnii abia ce maninca un minestrone :rolleyes:

#10788 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 June 2017 - 06:51 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 June 2017 - 12:52 PM, a spus:

Eu făceam mai mereu ciorbiță, dar de ceva timp nu mai găsesc borș la Auchan, iar la magazinul românesc nu prea mai reușesc să ajung...

da' in ciorbita se pune bors sau doar in bors?

#10789 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 June 2017 - 06:53 PM

Dacă o fac cu borș la mine e ciorbiță, dacă nu e supă... Așa am învățat eu să le zic acasă la mama.
Acum, dacă e corect sau nu, nu mai știu...
Sorina

#10790 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 June 2017 - 06:57 PM

Pai nici eu nu mai stiu :( credeam ca borsul e cel in care pui bors, ciorbita e ca un bors fara bors :71: si supa e doar cea de galuste sau perisoare sau cu taitei, poate ca difera si de la o zona la alta.

#10791 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 09 June 2017 - 07:45 PM

Eu știu așa:
-supa e neacrită și e cu găluște sau cu paste (fidea, tăiței, d-astea!)
-ciorba e acrită cu roșii, cu aguridă sau cu corcodușe verzi, lămâie, oțet
-borșul (care e tipic rusesc) e cel acrit cu borș de putină. Singurul, borșul de pește lipovenesc se acrește cu oțet și e tot singurul în care nu se pun morcovi.
Acum, eu duminică am făcut borș de perișoare, că l-am acrit cu borș de la mama.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10792 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 June 2017 - 08:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 June 2017 - 06:50 PM, a spus:

ce-ai pus in ea?La mine o maninc doar eu, domnii abia ce maninca un minestrone :71:

oase cu carne de porc, morcovi, praz, păstârnac, țelină, ceapă, ceapă verde, conopidă, frunze de țelină și un ou bătut, acrită cu lămâie

eu știu că supa e zeama limpede (cu sau fără carne) iar ciorba e zeama cu multe chestii în ea și eventual acrită. in mintea mea dacă nu e limpede e tot ciorbă, chiar dacă nu e acrită :(.

borșul e ciorba acrită cu borș

PS cred că zoaza are dreptate, acrirea e cheia. supă de zarzavat dacă nu e acrită și ciorbă cu de toate dacă e acrită

#10793 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 June 2017 - 08:23 PM

Ia de cititi si de vedeti care-i diferenta.

https://www.historia...-scurta-istorie
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10794 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 June 2017 - 05:06 PM

Mersi, mi-am luat o sfecla rosie striata cu tot cu frunze, cartofi mov, am si niste piept de pui pe care il fierb si din carne fac o salata de pui, asa ca o sa-mi fac o ciorbica. As avea si bors la sticla dar e prea mult sa il acresc la cit de putina tre sa fac pentru mine.

#10795 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2017 - 05:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 June 2017 - 05:06 PM, a spus:

Mersi, mi-am luat o sfecla rosie striata cu tot cu frunze, cartofi mov, am si niste piept de pui pe care il fierb si din carne fac o salata de pui, asa ca o sa-mi fac o ciorbica. As avea si bors la sticla dar e prea mult sa il acresc la cit de putina tre sa fac pentru mine.

Am facut ciorbică de vară in zeama de la pieptul de pui, in care am pus sfecla cu frunze, cartof normal si mov. morcov, dovlecel si leustean, acrită cu rosii inima de bou mixate. imi place mult
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14971934365092.jpg

#10796 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,438
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2017 - 11:24 PM

Cum ziceam din pieptul de pui fiert am facut o salata cu pieptul taiat fisii, dovlecel si morcov taiati rondele subtiri cu mandolina, un fel de salata care se numeste iceberg, masline fara simburi, 2 castraveciori in otet, o bucata de brinza mai picanta (provolone) taiata bucatele, o lingurita de mustar si ulei de masline, foarte buna
Imagine atasata: monthly_06_2017/post-4-14972161617605.jpg

#10797 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 June 2017 - 12:27 PM

:71:

Imagine atasata: monthly_06_2017/post-405-14972632075685.jpg

#10798 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 June 2017 - 03:53 PM

Vezi postareaGeany, la 12 June 2017 - 12:27 PM, a spus:



Geany, ce-ai acolo, mama? La mine-s 40 de grade :(???? , da ce bine arataaaa!
fiica dacilor

#10799 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 June 2017 - 04:10 PM

Varza!..27 de grade si la noi,da',am facut-o de dimineata mai pe racoare :71:

#10800 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 June 2017 - 11:40 PM

la mine aragazul functioneaza numai la facutul cafelei, in rest "defect" scrie pe el
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 538
  • 539
  • 540
  • 541
  • 542
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi