Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 564
  • 565
  • 566
  • 567
  • 568
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11301 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 02:20 AM

Pui la cuptor si cartofii mamei
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-98110500-1543443657.jpgImagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-30212800-1543444018.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 29 November 2018 - 02:22 AM


#11302 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 November 2018 - 05:42 AM

Eu am făcut pulpe dezosate la tigaie și la garnitura am făcut niște varza napa trasa la tigaie cu ceva ceapa și usturoi.
Trebuie sa ma informez cum se face varza asta ca e păcat sa o chinui așa când poate ea are mai mult potențial.

#11303 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2018 - 10:35 AM

Daca la asta te referi
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-4-0-50632400-1543480544.jpg
eu o fac asa simpla in tigaie, trebuie putin timp ca se face repede.
Mie imi place si cruda partea alba

#11304 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 30 November 2018 - 05:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 November 2018 - 10:35 AM, a spus:

Daca la asta te referi
Atasament verza cinese.jpg
eu o fac asa simpla in tigaie, trebuie putin timp ca se face repede.
Mie imi place si cruda partea alba

Da, asta e. Deci nu am “greșit-o” tare.
Ma gândeam la ceva chinezeli, dar încă nu am făcut investigații.

#11305 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2018 - 11:06 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 November 2018 - 10:35 AM, a spus:

Daca la asta te referi
Atasament verza cinese.jpg
eu o fac asa simpla in tigaie, trebuie putin timp ca se face repede.
Mie imi place si cruda partea alba


Eu o sa-l pomenesc pe veci pe Maestro Paparotti si pe Alexandru cu kimchi-ul lor de aici.Cu varza asta.

#11306 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2018 - 06:10 PM

Eu, in criza permanenta de timp, gatesc pe repede inainte. Din ce mai servesc eu:
Cum ziceam si in alta parte, recitesc topice si m-am impiedicat de borsurile Foxulicii...mai ales alea de miel cu loboda si stevie si ala de gasca...am inghitit de vreo tzîshpe ori in sec si m-am consolat cu faptul ca am avut si eu mai saptamanile trecute, dar de perisoare
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-99429300-1543593787.jpg
La Aldi aici a aparut un pui fara antibiotic, fara manipulari genetice ori alte nenorociri in el...care chiar miroase a pui cand il faci si chiar are gustul acela pe care il stiu eu din copilarie. In ultimul timp efectiv mi se intorcea stomacul doar cand auzeam de pui. Asa ca, prepar cat de rapid pot: mancarica de ceapa cu pui, cu piure , cu salate. Bun, bun!
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-57944100-1543593800.jpgImagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-05210000-1543593811.jpgImagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-05210000-1543593811.jpgImagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-91155300-1543593822.jpgCand nu e timp:Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-05779000-1543593835.jpg
Si cand lenea e cucoana mare Imagine postata
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-12-0-41171100-1543593843.jpg

Ups, ultima foto e iar intr-o rana, desi am mesterit-o...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 30 November 2018 - 06:09 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11307 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2018 - 06:53 PM

Nici eu nu prea iau din magazin, am o tanti care creste pui la tara si de la ea luam. Asta din poza a fost ultimul, de acum asteptam pana o sa luam iar.

#11308 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 30 November 2018 - 07:55 PM

Vezi postareaEataly, la 30 November 2018 - 11:06 AM, a spus:

Eu o sa-l pomenesc pe veci pe Maestro Paparotti si pe Alexandru cu kimchi-ul lor de aici.Cu varza asta.


Da si mie imi place kimchi. Poate o sa ma incumet vreodata sa si fac...
Aseara salata greceasca si pui. Nimic interesant...

#11309 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2018 - 08:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 November 2018 - 06:53 PM, a spus:

Nici eu nu prea iau din magazin, am o tanti care creste pui la tara si de la ea luam. Asta din poza a fost ultimul, de acum asteptam pana o sa luam iar.


Any...aici din pacate nu exista tanti cu pui si nu prea exista tara. Ma rog, exista ferme si spatii agricole dar nu sate. Traiesc in cea mai mare conglomeratie urbana din Germania, fosta zona miniera/carbonifera. Ma straduiesc sa consum proteine cu verzituri si asta iau. Cealalta sursa de carnuri de calitate este un centru special cu produse frantuzesti si italiene si multe nemtesti bio, de provenienta controlata etc. Dar au niste preturi... M-am mirat tare sa vad ca Aldi o da pe din astea. Din nefericire nu au si de porc asa...oricum eu cand vad carnurile alea impachetate la caserole ... imi piere apetitul :rolleyes: Am ajuns sa mananc aici carne de porc de maxim 4 ori pe an. In nici un caz mezeluri, nu au pentru mine absolut nici un gust, gem de nitrati. Cand mi se face pofta, iau si mananc de regula la ceai, insa va jur ca a doua zi am fata ca o luna plina.

Cat despre carnea de porc...oricat de pofta mi-ar fi, cand e la facut, pute a cotet, efectiv. Abia recent am aflat de la o cunostinta care a lucrat multi ani la abator ca ei nu castreaza porcii si de asta ar mirosi asa. Imagine postata


Any, ce trebuie sa stim despre cartofii mamei? Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 30 November 2018 - 08:37 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11310 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 November 2018 - 08:59 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2018 - 08:37 PM, a spus:

Traiesc in cea mai mare conglomeratie urbana din Germania, fosta zona miniera/carbonifera.

La matale ajung puii gata ... carbonizați Imagine postata

Vezi postareaEataly, la 30 November 2018 - 11:06 AM, a spus:

Eu o sa-l pomenesc pe veci pe Maestro Paparotti si pe Alexandru cu kimchi-ul lor de aici.Cu varza asta.

și pe mine nu? Imagine postata nu a citit nimeni rețeta e kimchi rapid? Imagine postataImagine postata

#11311 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2018 - 09:01 PM

Wowerful cum e salata greceasca? Puiul cum l-ai facut?
Totul poate deveni interesant, chiar daca e simplu etc.
Eu de exemplu am marinat puiul taiat si sarat in prealabil cu: felii de lamaie taiate gros ca altel se carbonizeaza la cuptor daca sunt subtiri, usturoi taiat felii groase, patrunjel in fire, ramurele de rozmarin, ulei extravirgin de masline. Am tinut deci puiul asa in frigider o jumatate de zi, l-am scos cu o ora inainte de a-l baga la cuptor.
Am pus totul in tava, uleiul in exces l-am aruncat.
La 220 de grade pana cand se rumeneste ai e copt ca lumea.
Pe parcurs am scos rozmarinul ca se parlise.
Lasa un sosulet excelent, deci noua ne place enorm facut in felul asta.

Lori cartofii mamei, cartofi unguresti, se fierb taiati bucati ca pentru pireu.
Apoi intr-o tigaie am pus ulei ev de masline, boia dulce si usturoi in praf, am incalzit foarte putin apoi am pus cartofii fierti. Sare si piper dupa gust, eu piper nu am pus ca mananca si piciul meu cartofii astia. Ah si patrunjel tocat deasupra la final, dar eu am uitat.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 30 November 2018 - 09:09 PM


#11312 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2018 - 09:07 PM

Lori

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-12432900-1543604860.jpg

#11313 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2018 - 09:19 PM

Excelent arata!!! Imi e atat de pofta de cartofi de orice fel, doar ca trebuie sa am mare grija cand ii mananc. S-a notat si asta! Mai are si Geany reteta ei de cartofi cu usturoi si patrunjel , si aia ma ischiteste la maxim.
@ Dex Atat de carbonizati, ca m-am surprins uitandu-ma cam indelung la lebede cand ies la alergat :rolleyes:)))


@ Wow : de salata aia greceasca vroiam sa intreb si eu .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11314 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 November 2018 - 09:28 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2018 - 09:19 PM, a spus:

Excelent arata!!! Imi e atat de pofta de cartofi de orice fel, doar ca trebuie sa am mare grija cand ii mananc. S-a notat si asta! Mai are si Geany reteta ei de cartofi cu usturoi si patrunjel , si aia ma ischiteste la maxim.
@ Dex Atat de carbonizati, ca m-am surprins uitandu-ma cam indelung la lebede cand ies la alergat :))))


@ Wow : de salata aia greceasca vroiam sa intreb si eu .

Mai sunt si astia draga Laponel ,asta ca sa te ischitesc' nitel :D http://www.artaculin...e-de-postgeany/,mai jos pe pagina am pus cartofii rantaliti,chiar trebuie sa-i refac si eu...Noi azi doar friptura de pui cu mujdei si salata,maine fac ''macarale''(macaroane) cu branza la cuptor ,asa fu cerere de la domnul Geany :rolleyes: ii place sa-i fac asa cum a mancat pt. prima oara la mami meu,aka uns ceaunul cu unt,macaroanele fierte si curse ,amestecate asa fierbinti cu unt,oua si branza ,branza dulce amestecata cu iute,si stropit si cu putin lapte si dat totul la cuptor ,daca ma credeti pe principiul amintiri din copilarie eu imi presar apoi in farfurie zahar pe ele :D

#11315 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2018 - 09:40 PM

Noi ne pregatim de cina, poza de la locul comiterii faptei cum ar spune Geany, cartofi duchesse cumparati de la Lidl facuti la microunde.
Am somonul proaspat felii, in cuptorul pe gaz Imagine postata.
Am gatit, da?

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-96271300-1543606791.jpg

#11316 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 November 2018 - 09:43 PM

Si inca cum ai gatit Any,arata super :rolleyes: ...si varianta corecta e ''Direct'' de la locul comiterii faptei :D

#11317 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2018 - 09:44 PM

Vezi postareaGeany, la 30 November 2018 - 09:43 PM, a spus:

Si inca cum ai gatit Any,arata super :rolleyes: ...si varianta corecta e ''Direct'' de la locul comiterii faptei :D


Ahahaha Imagine postata direct atunci.

#11318 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 November 2018 - 09:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 November 2018 - 09:44 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 30 November 2018 - 09:43 PM, a spus:

Si inca cum ai gatit Any,arata super :rolleyes: ...si varianta corecta e ''Direct'' de la locul comiterii faptei :D


Ahahaha Imagine postata direct atunci.

Mda'! deci ''direct,de la locul comiterii faptei'' ;) ... :D

Si ca tot veni vb. de cartofi eu am pe lista de asteptare o salata orientala (clasica in opinia mea cel putin,aka doar cartofi fierti in coaja,feliute de ou fiert tare,ceapa rosie,masline ,sare piper,si ulei otet,atat)si cartofi copti in coaja la cuptor,serviti fierbinti cu unt sare si motz de smantana :D ,eu salivez numai cat ma gandesc la asa delicatese,mac' sa beau o cana mare cu apa :)

#11319 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 November 2018 - 09:57 PM

Si mie imi place salata orientala simpla asa.
Eu mai fac cu cartofi, ton, ceapa, masline, castraveti murati. Binenteles, sate, piper, ulei, otet.

#11320 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 November 2018 - 10:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 November 2018 - 09:57 PM, a spus:

Si mie imi place salata orientala simpla asa.
Eu mai fac cu cartofi, ton, ceapa, masline, castraveti murati. Binenteles, sate, piper, ulei, otet.

Mhaamm!! ;) va spusesem mai demult ca domnul Geany nu e mare fan(traume din copilarie ;) ) asa ca il pacalesc altfel,pe cartofii calzi deja taiati cuburi,ii pun o conserva de hering in sos picant(cartofii absorb sosul de la hering) stropesc cu lamaie proaspata,ii mai pun doar ceapa si masline si ii place f. mult :D ,eu in schimb imi fac ''clasica'' asa ca toata lumea e happy :D ... :) ..Aaa! Ale' o vrea destructurata'',doar cartof fiert presarat cu sare si out fiert tare taiat feli... :rolleyes: teoretic mancam cam aceeasi chestie..practic nu prea :D

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 564
  • 565
  • 566
  • 567
  • 568
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi