Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 565
  • 566
  • 567
  • 568
  • 569
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11321 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 November 2018 - 10:27 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 30 November 2018 - 09:19 PM, a spus:

@ Dex Atat de carbonizati, ca m-am surprins uitandu-ma cam indelung la lebede cand ies la alergat

asta-i ca in zicerea populară: lebedele trece-n zare, eu mă uit, ele dispare

și ca să nu (mai) abrerez offtopic; ontopic aș face niște fasole cu ciolan și murături kimchi de vară, că tot vine centenarul unirii peste noi și tre să fim in trend

#11322 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 December 2018 - 12:16 PM

Barr,barr,barr!! :D da' stiu ca-s multi afara bre' :rolleyes: e un ger la noi de crapa chietrili' :)

Cum spuneam...

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-07851400-1543659307.jpg

Si ''macaralele'' cu branza gratinate,''direct de la locul comiterii faptei'',din ceaun :D

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-82890100-1543659355.jpg

#11323 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2018 - 11:53 PM

Supa cu galuste
in care eu mi-am ras si o bucata de ginger poate-mi trece raceala asta :P

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-03442000-1543701200.jpg

#11324 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 December 2018 - 12:05 AM

Uah, ce pofta mi-ai facut de supa de galuste...fir-ar sa fie si azi nu am apucat sa fac nici o cumparatura ca am avut ziua portilor deschise si dupa aia m-am dus la Weihnachtsmarkt...rrrrrr. Weekendul viitor stiu ce e in meniu.

Insanatosire rapida!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11325 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 December 2018 - 01:11 AM

am executat ciolanul dar pentru că in 4 ore la cuptor nu era făcut am mâncat numai fasolile cu murături.
am și poză dar nu v-o arăt că e din genul "te lepezi de satana" varianta neoclasică. acum ar trebui să-i găsesc o altă intrebuințare, poate cu varză sau în pasta fagioli

#11326 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 December 2018 - 02:24 AM

Azi- supa de coada (ox tail) și chiftele de pui cu piure de cartofi și broccoli.

Cât despre salata greceasca- simplu- frunze de salata(cea de se cheamă romaine) mărunțite, felii de castravete, roșie, ceapa roșie tăiată inele, măsline Kalamata, brânza feta. Se potriveste de sare, ulei de măsline și oțet balsamic. Se poate adauga ardei gras.
Eu o fac la ochi și nu pot sa dau măsuri exacte.

#11327 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2018 - 01:55 PM

Pulpe de pui dezosate cu cartofi la cuptor. Pulpele sunt sub cartofi. Deosebit de fragede, va recomand modul asta....poate cineva isi mai aminteste de modul asta de a gati carnea.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-75755700-1543751630.jpg

#11328 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2018 - 02:12 PM

Apoi felul 1 piciul mananca paate cu ragù ( cand fac ragù congelez pentru el monoportii deci cat mananca o data), iar noi gnocchi umoluti cu radicchio si scamorza de la Lidl. In tigaie cu unt si salvie.

#11329 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,796
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 December 2018 - 04:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2018 - 01:55 PM, a spus:

Pulpe de pui dezosate cu cartofi la cuptor. Pulpele sunt sub cartofi. Deosebit de fragede, va recomand modul asta....poate cineva isi mai aminteste de modul asta de a gati carnea.




Data viitoare asa am sa fac!
Deocamdata, de ieri - curcan umplut cu pate de ficat (de casa). Sosul de cranberries era pe altundeva...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2018/post-192-0-61551300-1543759181.jpg


#11330 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2018 - 09:25 AM

Vezi postareaDexter, la 30 November 2018 - 08:59 PM, a spus:


și pe mine nu? Imagine postata nu a citit nimeni rețeta e kimchi rapid? Imagine postataImagine postata


:o :P unde? unde? tot acolo??

Ori am uitat ori mi-a scapat!
Dar daca e rapida e pentru mine.Fug sa recuperez si cer iertare! :P

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2018 - 02:12 PM, a spus:

Apoi felul 1 piciul mananca paate cu ragù



:P :P :P

#11331 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 December 2018 - 10:59 AM

De obicei incerc sa-i dau ce mancam noi, dar gnocchi din astia cumparati nu ii dau si nici nu i-ar placea lui oricum.

#11332 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 December 2018 - 08:04 PM

Seriously fishy matters Imagine postata

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-12-0-77695200-1543860183.jpg
Inele de calamar aruncati in viteza calului lovit de streche in ulei de masline incins si aromat cu usturoi, intre timp tocat andive si o esalota , facut rapid o salata. Tocat patrunjel aruncat peste calamari, dupa cam 25 minute, era totul pe farfurie, putina remulada et voilà de haleste, Lolo, dupa o zi cu multe cafele si un covrig.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11333 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 December 2018 - 09:40 AM

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-9-0-11614700-1543995580.jpg

De aseara: gulash!

#11334 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2018 - 03:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2018 - 01:55 PM, a spus:

Pulpe de pui dezosate cu cartofi la cuptor. Pulpele sunt sub cartofi. Deosebit de fragede, va recomand modul asta....poate cineva isi mai aminteste de modul asta de a gati carnea.

Atasament 20181202_120509.jpg




Cartofii aia zici ca-s pictati! Sa nu-mi spui ca i-ar taiat si la mana... La cat pui tu la cuptor, cat timp si, mai ales, ce fel de cuptor e? Cu flacara?


Vezi postareaEataly, la 05 December 2018 - 09:40 AM, a spus:

Atasament 20181204_201213.jpg

De aseara: gulash!



Mama, ce bine-arata!

Eu azi paste cu sos carbonara, dupa metoda lui Geppetto (asta doar pentru ca mi-a adus aminte de Pinocchio Imagine postata ), postata de Stella pe FB. Atata doar ca nu am gasit sunca de catre spune el si am pus salsiccia cu fenicul. Cred ca e a doua oara in viata cand fac carbonara si mi se pare ca a iesit prea apos sosul...mai exersam.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-12-0-12027600-1544016629.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11335 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2018 - 03:39 PM

pai daca nu ma asculti pe mine :)

#11336 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2018 - 03:53 PM

Nu am gasit guan...ca am si uitat cum ii zice la sunca ai. Si am venit cu o foame in glanda de vedeam in picatele. Dar a treia oara le fac à la carte, ai sa vezi Imagine postata 3, cifra magica. Daca ai si tu o data chef si timp, poate pui metoda ta, cum faci, ce pui intai, cat tii la foc, etc. Ce alta sunca poate fi folosita? Si, m-a mirat ca Geppetto a spus de ceapa, nu am mai auzit pana acum.

In orice caz, am scapat cam prea multa apa calda.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11337 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2018 - 04:10 PM

Lori pai la mana bre, cum altfel.
Cuptor traditional pe gaz, pun pe static cu incalzire deasupra si dedesubt la 200 de grade.

#11338 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 December 2018 - 04:32 PM

Lory, am vazut si eu video lui Gepetto.Dar nu zice nimic de ceapa:"pas de creme, pas de champignon".😄😃

Guanciale, eu il inlocuiesc cu pancetta afumata.

#11339 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2018 - 04:41 PM

Spune ca unii pun ceapa dar el nu prefera. De asta ma miram ca ar fi si varianta cu ceapa. Adorabil cum vorbeste franceza, tipic Nisa Imagine postata

Vezi postareaany_annette, la 05 December 2018 - 04:10 PM, a spus:

Lori pai la mana bre, cum altfel.
Cuptor traditional pe gaz, pun pe static cu incalzire deasupra si dedesubt la 200 de grade.


Fata mea, tu te-ai nascut cu ochiometru megaavansat :)) Ma gandeam eu ca e pe gaz, la corent nu ies asa nici de frica.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11340 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,044
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 December 2018 - 07:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2018 - 03:30 PM, a spus:

Eu azi paste cu sos carbonara

Lori dragă cu durere în suflet te anunț că ce ai făcut matale se poate numi papară de lux peste paste da' carbonara ba :) Imagine postata

metoda ai mai ușoară, nu dă greș
oole se amestecă bine cu pecorino (parmigiano) și piper negru măcinat în vasul în care vei servi
guaciale (pancetta/bacon) se frige in tigaie
pastele se fierb
toate se unesc rapid și în același timp în vasul cu oole și se amestecă bine. căldura de la paste și uleiul de la frigere coace oole
q.e.d

eu am făcut pasta fagioli cu piciorul de porc eșuat in cuptor și cotlet de porc cu salată napa

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 565
  • 566
  • 567
  • 568
  • 569
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi