Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 566
  • 567
  • 568
  • 569
  • 570
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11341 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2018 - 07:53 PM

Dexule, in afara de faptul ca in loc de guaciale am pus carnaciori , cam asta am facut. Cum zice Geppetto aici, m-am luat dupa el care pune nitica apa.

https://www.facebook...77rMRZM&__xts__[0]=68.ARCairBum8Mv6VI_WauWhsJsFRv4GtcbWvG_b8WPs1tlV32bfayIsFCvXd_--Osi_5z7a9mC99KeWCfb5sZ6pkS982dt1cZ6Lah1C89yH9wbIBaRUbPrOdeO1wSsp49p6lNEhhWNxY5IQgIOSc850xwLjPHUkOqyBmKVJCU0-P_vE7c8r0OSpEfD8rOqlR2XBhLr6I1lhhF5ojrIHDNcK_8_IJMhp4Rfcb80Cyv9qwqpjRDyZc7EjfPPcjE2wHXtXD8BhwxOB-8XJ3PsmWlnFoAqaRPNNJtQjL4awcydto3GVKkzGhZiajZ7IzKG6EO8nlzs5njfk96rAzwwtGIwBxBzR_KT3isMz992&__tn__=FC-R&jazoest=265100119879953861007711149671201111088811010812155827211478815274114111811199784859912072120111104764810911371119586510012248113100114825111710081108105486883877412088104112991034811210355687257547095106556676102985511011771103

@ By the by, m-ati cam lasat singurica pe la Lole. Halal!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11342 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,482
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2018 - 10:39 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2018 - 03:53 PM, a spus:

Nu am gasit guan...ca am si uitat cum ii zice la sunca ai. Si am venit cu o foame in glanda de vedeam in picatele. Dar a treia oara le fac à la carte, ai sa vezi Imagine postata 3, cifra magica. Daca ai si tu o data chef si timp, poate pui metoda ta, cum faci, ce pui intai, cat tii la foc, etc. Ce alta sunca poate fi folosita? Si, m-a mirat ca Geppetto a spus de ceapa, nu am mai auzit pana acum.

In orice caz, am scapat cam prea multa apa calda.

guanciale, e gusa porcului
accept sa o inlocuiesti cu sunca dar sa pui apa si iar tigaia pe foc nu :)

Vezi postareaDexter, la 05 December 2018 - 07:20 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2018 - 03:30 PM, a spus:

Eu azi paste cu sos carbonara

Lori dragă cu durere în suflet te anunț că ce ai făcut matale se poate numi papară de lux peste paste da' carbonara ba :) Imagine postata

metoda ai mai ușoară, nu dă greș
oole se amestecă bine cu pecorino (parmigiano) și piper negru măcinat în vasul în care vei servi
guaciale (pancetta/bacon) se frige in tigaie
pastele se fierb
toate se unesc rapid și în același timp în vasul cu oole și se amestecă bine. căldura de la paste și uleiul de la frigere coace oole
q.e.d

eu am făcut pasta fagioli cu piciorul de porc eșuat in cuptor și cotlet de porc cu salată napa

Dexter te ador :)

#11343 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 December 2018 - 11:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 December 2018 - 10:39 PM, a spus:

Dexter te ador :)

și eu idem și la fel Imagine postata Imagine postata

#11344 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,425
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 06 December 2018 - 02:52 AM

La noi azi pulpe de pui cu salata de varza. Și acum pregătesc de o salata de ciuperci cu maioneza.
Îl am penfratele meu in vizita și m-a întrebat dacă știu sa gătesc shrimps. Sinceră sa fiu nu am experiențe prea plăcute. Aveți vreo rețeta de super impact care nu da greș? Mi-ar prinde bine și deja zic saru-mâna! 🤪

#11345 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 07:53 AM

Vezi postareaWowerful, la 06 December 2018 - 02:52 AM, a spus:

La noi azi pulpe de pui cu salata de varza. Și acum pregătesc de o salata de ciuperci cu maioneza.
Îl am penfratele meu in vizita și m-a întrebat dacă știu sa gătesc shrimps. Sinceră sa fiu nu am experiențe prea plăcute. Aveți vreo rețeta de super impact care nu da greș? Mi-ar prinde bine și deja zic saru-mâna! 🤪

Ti-au iesit tari, sau de ce? Secretul e sa nu ii lasi mult pentru ca se intaresc. In functie de marime, de cum sunt facuti in prealabil (unii prefierti), de faptul ca au sau nu si carapacea , depinde cat ii tii.

@ Adriana si Dex: Bai ce oameni, bai ce oameni, n-ai vazut asa ceva! Ziceti-mi bre si mie care e faza cu carbonarele astea. Eu sunt laic in ale pastelor, nici taitei nu fac prea des. Deci bunicul Geppetto nu face sosul ala cum trebuie? Mamaaaa, ca imi fac acum abonament la un curs de specialitate pentru paste, la mama lor, in Italia.
Sau chiar depinde de felul carnii de porc...pentru mine sarata toata, ca e sunca ori carnati Imagine postata Dar, na, recunosc ca e posibil sa fie subiectiva perceptia, mai ales ca eu consum de 2 ori pe an porcarii, preferabil carnuri proaspete, iar amidoane (paste, orez, cartofi, produse de panificatie) au cam disparut din dieta mea din cauza de atacuri alergice Imagine postata

So, teach me, mastähz! Imagine postataImagine postata Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11346 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 December 2018 - 10:51 AM

in afara de faptul ca tre sa ne mutam la pesti :)
am facut o cautare, nu stiu daca functioneaza linkul asta
https://www.artaculi...ch&fromsearch=1
dar tre sa stiu cum ii cumperi adica ce forma au congelati cu carapace sau fara, de ce experienta a fost neplacuta si daca ai idee despre cum i-ar vrea facuti pentru ca sunt jdemii de feluri de a-i gati

#11347 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 December 2018 - 10:57 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 December 2018 - 07:53 AM, a spus:

@ Adriana si Dex: Bai ce oameni, bai ce oameni, n-ai vazut asa ceva! Ziceti-mi bre si mie care e faza cu carbonarele astea. Eu sunt laic in ale pastelor, nici taitei nu fac prea des. Deci bunicul Geppetto nu face sosul ala cum trebuie? Mamaaaa, ca imi fac acum abonament la un curs de specialitate pentru paste, la mama lor, in Italia.
Sau chiar depinde de felul carnii de porc...pentru mine sarata toata, ca e sunca ori carnati Imagine postata Dar, na, recunosc ca e posibil sa fie subiectiva perceptia, mai ales ca eu consum de 2 ori pe an porcarii, preferabil carnuri proaspete, iar amidoane (paste, orez, cartofi, produse de panificatie) au cam disparut din dieta mea din cauza de atacuri alergice

credeam Lori ca am fost atit de fioroasa in trecut :) incit toti cei de pe vremea aceea cunosc lupta mea despre carbonara :)
Dexter a explicat exact cit de putin trebuie facut
ce nu-mi place mie la nenea ala e ca pune apa si pune tigaia pe foc, carnea folosita e perfecta
daca vrei sa inveti sa faci paste vii la mine si-ti fac eu curs live :)
alergia o ai la amidon?
si as mai adauga la carbonara ca, fiind ouale crude, cine n-are chef sa le manince crude sau are probleme de sanatate, renunta, face altceva :)

#11348 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 December 2018 - 11:51 AM

La noi azi era prevazut ciorbita de pui cu smantana,dar fiind sarbatoare am zis sa facem o friptura de porc,cu cartofi carliontzatzi' si salata de rosii cu multa ceapa(am gasit rosii f. gustoase si bune,mai bune decat alea de vara asi spune ,dar cam scumpele,9 lei kg. :) )despre carbonara nici nu deschid gura ca noi suntem profani rau la acest subiect :) hi hi hi! :)

#11349 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 02:30 PM

Rosiile sunt de astea soi mare si culoare rozalie :)

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-88467700-1544099178.jpg

Deci se umple castronelul de zeama lor si miroase puternic a salata proaspata toata bucataria :)

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-81177100-1544099249.jpg

Carnita de :)

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-68452800-1544099312.jpg

Cu cartofii ondulati :)

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-49544100-1544099339.jpg

#11350 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 December 2018 - 04:03 PM

Aveți vreo rețeta de super impact care nu da greș?

cea mai ușoară rețetă, nu dă greș nici dacă vrei
te duci la Costco și iei din ăia already cooked, cu cât mai mari, cu atit mai bine. ăștia se dezgheață în apă rece
pui ceva usturoi tocat intr-o tigaie și îl frigi foarte ușor, pui creveții și îi imprietenești cu uleiul și usturoiul, pui un pic de vin alb, cât să se facă un sosuleț și îi pui peste paste lungi (spaghetti, linguine) sau îi mănânci ca atare și înmoi cu pâine în sos
dacă te simți aventuroasă pune și 2-3 fileuri de anchovies cu usturoiul

#11351 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 04:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 December 2018 - 10:51 AM, a spus:

in afara de faptul ca tre sa ne mutam la pesti :)
am facut o cautare, nu stiu daca functioneaza linkul asta
https://www.artaculi...ch&fromsearch=1
dar tre sa stiu cum ii cumperi adica ce forma au congelati cu carapace sau fara, de ce experienta a fost neplacuta si daca ai idee despre cum i-ar vrea facuti pentru ca sunt jdemii de feluri de a-i gati

Pe vremuri, cand mai incercam, ii luam cruzi. Ii decojeam si apoi ii trageam la tigaie cu ulei. Nu mai tin minte daca mai puneam si usturoi.
Niciodata nu mi-au iesit WOW! La restaurant ii fac mai gustosi, nai fragezi.

Cum ziceam- nu am mai incercat de mult pentru ca si eu si sotul din dotare am declarat ca nu mai are rost sa ii chinuim si sa ne chinuim.
O sa incerc sa le mai dau o sansa. Si daca reusesc ma duc la topicul de pesti :)

#11352 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 December 2018 - 04:59 PM

si eu tot asa fac, ii iau cruzi, curat de carapace si pun cu putin ulei in tigaie, mai nou pun peste ori sare piper usturoi si ceva alcool, le trebuie putin ca sa ramina moi, iar alcoolul (in functie de care pui) le da o aroma aparte
nici nu le mai trebuie nimic altceva decit nitica piine sa curati sosuletul :)

#11353 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 06:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 December 2018 - 10:57 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 December 2018 - 07:53 AM, a spus:

Sau chiar depinde de felul carnii de porc...pentru mine sarata toata, ca e sunca ori carnati Imagine postata Dar, na, recunosc ca e posibil sa fie subiectiva perceptia, mai ales ca eu consum de 2 ori pe an porcarii, preferabil carnuri proaspete, iar amidoane (paste, orez, cartofi, produse de panificatie) au cam disparut din dieta mea din cauza de atacuri alergice

credeam Lori ca am fost atit de fioroasa in trecut :) incit toti cei de pe vremea aceea cunosc lupta mea despre carbonara
:)
Dexter a explicat exact cit de putin trebuie facut
ce nu-mi place mie la nenea ala e ca pune apa si pune tigaia pe foc, carnea folosita e perfecta
daca vrei sa inveti sa faci paste vii la mine si-ti fac eu curs live :)
alergia o ai la amidon?
si as mai adauga la carbonara ca, fiind ouale crude, cine n-are chef sa le manince crude sau are probleme de sanatate, renunta, face altceva :)

Asta o iau drept compliment. Peste mine anii nu trec, cerebelul rezista Imagine postataImagine postata Cum sa nu-mi aduc aminte de razboaiele pastelor Imagine postata Stiu ca atunci le facusem, iar de atunci...vax albina. Nu am nici o problema cu galbenusul crud, ma rog, pana acum, nu.

Mama, nu zi de doua ori ca acum incalec pe matura si te trezesti cu mine langa aragaz :)))

Da, cred ca e la amidon alergia, nici eu nu stiu precis, trebuie sa imi fac un control amanuntit. Cert e ca tot ce contine amidon a devenit la mine raritate...cand mananc mi se umfla fata, incep sa respir greu. Deja am aproape doi ani de desensibilizare, dar...vad ca la alimente inca mai am alergii.

@ Geany: salata si cu pulpele alea, m-au terminat nervos!
@ Wowerful: Avea aici Titirimundi parca o reteta de shrimps cu patrunjel si usturoi, o nebunie, iti vine sa mananci tone.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11354 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 December 2018 - 09:13 PM

Vezi postareaDexter, la 06 December 2018 - 04:03 PM, a spus:

Aveți vreo rețeta de super impact care nu da greș?

cea mai ușoară rețetă, nu dă greș nici dacă vrei
te duci la Costco și iei din ăia already cooked, cu cât mai mari, cu atit mai bine. ăștia se dezgheață în apă rece
pui ceva usturoi tocat intr-o tigaie și îl frigi foarte ușor, pui creveții și îi imprietenești cu uleiul și usturoiul, pui un pic de vin alb, cât să se facă un sosuleț și îi pui peste paste lungi (spaghetti, linguine) sau îi mănânci ca atare și înmoi cu pâine în sos
dacă te simți aventuroasă pune și 2-3 fileuri de anchovies cu usturoiul

Deci... se cumpara creveti ne-cooked dar curatati si sa aibe coada. Congelati au necongelati, ca tot tre sa-i decongelezi pe aia congelati. Se pun crevetii intr-un servet si se impacheteaza ca sa nu fie uzi ca in servet se dezudeaza.

Se ia o tigae in care se pune ulei de masline si niste ai zdrobit ci nu taiat. Se incinge si cand s-a incins se pun crevetii (care sa nu fie uzi ca altfel incepe uleiul sa improaste, mai ales daca e de masline asa cum am zis io). Se invart prin tigaie cu lingura de lemn pana ce aproape s-au facut roz dar nu de tot. Se scot crevetii si se pun deoparte. In tigae se pune vin alb si niste unt. Se amesteca pana se topeste untul si se lasa la scazut. Daca e prea putin, se mai pune vin si daca e prea subtire se mai pune ceva unt. Si iar se scade. CAtre sfarsit se pune zeama de lamaie nu multa dar nici putina. Se gusta si se decide cata zeama trebe ca sa nu iasa sosul acru. CAnd e aproape gata se arunca in tigaie crevetii (care au fost acoperiti ca sa nu se raceasca si se mai invart in troc pana sunt gata. Nu prea mult ca altfel se intaresc ca cauciucul si nu asta vrei.
Cand e gata se pun crevetii in farfurie, scosi cu spumiera, se toarna sosul din tigaie peste ei si se presara cu patrunjel verde tocat. Se mananca si se zice "mmmmmmmm!!!!!"

Daca se vrea, se moaie paine in sos si se baga, apoi, in gura si se mananca.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11355 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 09:26 PM

Lapo' toate ca toate dar salata aia jur ca era de pus la rana(asa de parfumata ca mirosea toata bucataria a salata,rosii asa de gustoase de multe ori nu gasesc nici in plina vara,maine mac' sa-mi mai cumpar,eu o sa o mananc salata si doar cu branza si paine neagra :) )

#11356 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 10:14 PM

Pai si de unde vin rosiile alea asa parfumate? Aici dai cu pusca si nu gasesti rosii adevarate...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11357 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2018 - 10:17 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 December 2018 - 10:14 PM, a spus:

Pai si de unde vin rosiile alea asa parfumate? Aici dai cu pusca si nu gasesti rosii adevarate...

Habar n-am eu le-am gasit la magazinasul meu de la scara blocului :)

E soi de asta mare roz Linkul meu

#11358 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 10:06 PM

Geany, mi-au ramas intiparite pe retina aripioarele si pulpele tale, asa ca am luat rosii la loc comanda, de la turci, dar...nu am avut timp sa le tai in salata, sa le mai fac si cu ceapa etc, pentru ca vedeam in dungi de foame, asa ca mi-am facut iar o salata de andive langa. Bune rau!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11359 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 10:24 PM

Am uitat:Imagine atasata: monthly_12_2018/post-12-0-88700800-1544214234.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11360 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2018 - 11:14 PM

Wow Lapona! Greseala mea ca am deschis pagina desi imi este foame.
Cred ca pulpe fac si eu diseara. Chiar ma gandeam ca iar nu stiu ce sa fac de mancare...

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 566
  • 567
  • 568
  • 569
  • 570
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul