Sa va povestesc ce m-am mai jucat eu azi prin bucatarie...
Incep cu salata de vinete din 2 vinete,2 ardei gras copti,maioneza mea rapida dintr-un ou intreg cu mixerul vertical,si o jumate de ceapa tare faina,parea blonda pe dinafara dar lila,zemoasa si dulce inauntru...
Din doua trunchiuri faine de cod alb,am vrut sa fac cu sos la cuptor astfel sa obtin un efect cat mai apropiat de conserva de peste in sos tomat cumparata.
Astfel am pus pestele taiat felii groase,o ceapa mica,o rosie,2 linguri mari de bulion,o bucatica de morcov ras,calit tot in putin ulei de masline,condimente,maghiran,cili cayen,2 foi de dafin bobite de piper si macinat,boia dulce,o crenguta de cimbru,o lingura de zahar,un pahar de vin alb o lamaie mica si masline negre,dat la cuptor la foc mic...
Dupa mai mult timp asa arata...
Sunt multumita de rezultat exact asta voiam sa obtin(ca o conserva de peste in sos tomat)servit rece cu zeama de lamaie...delicios...