Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1301 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2010 - 09:11 AM

Vezi postareaalpha, la 31 July 2010 - 12:01 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 July 2010 - 07:40 PM, a spus:

Deci atat a mai stat la poznat,porumb fript ,frecat cu unt si cu sare multa,multa...

cand vad pozele cu porumb copt/fiert, direct mi se face rau. Aici nu este decat din cel dulce, si nu-mi place. N-am mai mancat porumb de-al nostru de ani si ani si-mi placeeee Imagine postata


Draga Alpha,si eu am cumparat porumb din cel dulce,cand nu era inca sezonul la al nostru si mie mi-a placut f. mult(a lor mei nu,cu atat mai bine mai mult pt. muoa'')acum am cumparat cu 2 la leu de la tarani(dar gasesti si cu 3 la leu),asa ca mananc in draci' :rolleyes: ca-mi place rau,ai mei nu prea bat...Eu ii fierb in oala cu apa cu sare dar pun si matasea si panusele,ca le dau gust bun.Bunica mea ii fierbea cu cioburi de farfurii de portelan sparte(pastra cioburile mari)si le punea la fundul dar si deasupra oalei(la fel si la sarmale),desi eu am un talent maxim la spart farfurii :tongue3: mereu am uitat sa pastrezi cioburile mari ca sa fac ezact' ca bunica...

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-405-128064660894.jpg

#1302 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2010 - 10:35 AM

Azi e canicula,parca nu-i aer,poate ploua mai tarziu,,,asa ca am trantit un platouoi' cu snitele(deja au inceput sa dispara calde asa ''la botu' calului'' :lol: manacaiar' mama pe ei de pofticiosi :unsure: ...)ca si garnitura o sa le fac piure si cartofi prajiti,cu pepene murat si muraturi,dupa porumb fiert si pepene rece de la frigider...cam asta se mananca peaici pe undeva prin Bacau azi,cine se invita la masa e binevenit... :lovestory:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-405-128065170822.jpg

#1303 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 August 2010 - 02:31 PM

Vezi postareaIoana, la 31 July 2010 - 07:46 PM, a spus:

Ciorbica de fasole verde servita cu mamaliga

Cum o faci, Ioana? am citeodata numai o mina de fasole verde si pentru o ciorbica ar merge, pentru ca eu de obicei le fierb si le mincam ca granitura doar ca o mina la 3 persoane nu ajunge

#1304 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 01 August 2010 - 02:44 PM

Geanyyy, ma-nfiezi si pa mine? Promit sa-nvat sa fac gugosi!Imagine postata
Pepene murat...Imagine postata Papsoi fiert...Imagine postata Dar care-i treaba cu cioburile? Ca si eu produc, bunica era din Schineni (Vaslui), da' cu cioburi n-am vazut!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#1305 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 August 2010 - 06:55 PM

pentru azi, zama de poprici umplute-Piscotel (incerc sa-mi conving familia cit ii de buna !),friptura in ulei (Adriana) cu garnitura de cartofi pireu si castraveti proaspat murati si datorita faptului ca, la coborirea in mare viteza de pe deal, (unde-am purces de dimineata intr-o excursie si de unde niste nori foarte amenintatori si degraba varsatoriu de apa au scurtat iesirea noastra) prin satul pe care l-am traversat in aceeasi mare viteza , tot acu si-acu ne izbea cite-un miros de gogosi , gogosi si eu !

#1306 Useril este offline   FlorentinaG 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 06-July 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 August 2010 - 07:19 PM

Astazi ma hotarasem sa fac doar cartofi copti cu branza de capra dar cum socoteala nu prea se potriveste si s-au anuntat musafiri am purces la gratar cu pulpe de pui superioare, mici si carnati proaspeti alaturi de saramura de rosii.
Iaca niste poze de confirmare:
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-693-12806830062.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-693-128068304218.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-693-128068307742.jpg

#1307 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 August 2010 - 09:27 AM

Vezi postareazoazorel, la 01 August 2010 - 02:44 PM, a spus:

Geanyyy, ma-nfiezi si pa mine? Promit sa-nvat sa fac gugosi!Imagine postata
Pepene murat...Imagine postata Papsoi fiert...Imagine postata Dar care-i treaba cu cioburile? Ca si eu produc, bunica era din Schineni (Vaslui), da' cu cioburi n-am vazut!Imagine postata

Cred ca are deaface cu propagarea caldurii(exact pe principiul carnii cu os la friptura)sau pus metal in oala in care fierbe carnea de vita mai tare ca sa se fiarba mai repede...

#1308 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 August 2010 - 12:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 August 2010 - 02:31 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 31 July 2010 - 07:46 PM, a spus:

Ciorbica de fasole verde servita cu mamaliga

Cum o faci, Ioana? am citeodata numai o mina de fasole verde si pentru o ciorbica ar merge, pentru ca eu de obicei le fierb si le mincam ca granitura doar ca o mina la 3 persoane nu ajunge


Adriana e fosrte simplu, eu am fiert legumele(morcovi,radacina de patrunjel,tija de telina,telina capatana, ceapa) si cand au fost aproape fierte am adaugat fasolea si niste dovlecei.Cand toate au fost fierte am pisat vreo 2-3 buc de usturoi si am acrist cu bors.Apoi am dres cu ou si pus pasta de leustean(reteta simonei).Si gata ciorbica.A fost un deliciu.

Cum se poarta porumbul fiert, am facut si eu eu ieri(bine al meu cumparat ca ala de pe camp abia acum se formeaza).
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1309 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 August 2010 - 12:36 PM

Mersi frumos.

#1310 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 August 2010 - 12:54 PM

Vezi postareaFlorentinaG, la 01 August 2010 - 07:19 PM, a spus:

Astazi ma hotarasem sa fac doar cartofi copti cu branza de capra dar cum socoteala nu prea se potriveste si s-au anuntat musafiri am purces la gratar cu pulpe de pui superioare, mici si carnati proaspeti alaturi de saramura de rosii.



Flory, dezvolta o tara saramura asta de rosii.As avea o idee, dar ajuta-ma sa ies din ceata.Saru'mana! :floare:

M-ai omorat cu branza de capra. :pupic:

#1311 Useril este offline   FlorentinaG 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 06-July 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2010 - 04:04 PM

Vezi postareaEataly, la 02 August 2010 - 12:54 PM, a spus:

Flory, dezvolta o tara saramura asta de rosii.As avea o idee, dar ajuta-ma sa ies din ceata.Saru'mana! :)

M-ai omorat cu branza de capra. :)


Cu mare placere Eataly :) .

Pentru saramura asta coc pe gratar, inainte sa pun carnea, cam un kg de rosii si un ardei gras mare pe care le decojesc si le pun in blender impreuna cu o capatana de usturoi curatata, 2 linguri de ulei, sare si boia iute dupa gust. Le blenduiesc un minut, pun in castron si adaug verdeata, azi am avut marar. Daca este inca fierbinte si vrei sa se raceasca mai repede adauga cateva cuburi de gheata cand duci castronul la masa. Este absolut delicioasa :drool: . Noi o mancam inclusiv la peste, uneori inting numai cu paine in saramura asta si nu mai am nevoie de nimic. Sper sa-ti placa.

#1312 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 August 2010 - 05:20 PM

Sigur o sa-mi placa, cum la fel de sigura sunt ca am sa o fac!
Multumesc Flory!

#1313 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 August 2010 - 07:17 PM

Am retinut saramura Flori vad eu cand si cum o prestez...Arata cartofii aia intr-un mare fel.Ieri am mancat si noi pe seara mici la un restaurant terasa,f. buni(cunosc personalul si mereu cumparam mici numa 'de la ei cand mancam afara altfel nu am incredere...) :)

#1314 Useril este offline   FlorentinaG 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 06-July 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2010 - 09:43 PM

Vezi postareaEataly, la 02 August 2010 - 05:20 PM, a spus:

Sigur o sa-mi placa, cum la fel de sigura sunt ca am sa o fac!
Multumesc Flory!

Cu placere draga mea :) .


Vezi postareaGeany, la 02 August 2010 - 07:17 PM, a spus:

Am retinut saramura Flori vad eu cand si cum o prestez...Arata cartofii aia intr-un mare fel.Ieri am mancat si noi pe seara mici la un restaurant terasa,f. buni(cunosc personalul si mereu cumparam mici numa 'de la ei cand mancam afara altfel nu am incredere...) :)


Sa vii cu poze ca sa te cred :) :drool: .
Eu mananc mici in afara casei numai de la Cocosatu', mi se par fenomenali, iar pentru gratarul de acasa cumpar de la Selgros sau de la Marius(e un magazin pe Pantelimon), rar am mai cumparat de la macelariile arabesti.

#1315 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 03 August 2010 - 06:05 AM

Vezi postareaFlorentinaG, la 02 August 2010 - 09:43 PM, a spus:

Eu mananc mici in afara casei numai de la Cocosatu', mi se par fenomenali, iar pentru gratarul de acasa cumpar de la Selgros sau de la Marius(e un magazin pe Pantelimon), rar am mai cumparat de la macelariile arabesti.


Ai mei cumparau de la un magazin "Godac". Ce buni sunt micii lor!

#1316 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 03 August 2010 - 11:40 AM

Zama de fasole "Verdi" - Paparottu' din mine
Un stufat cu ceapa, oyster muhrooms, petale de rosii (rosii dezpielitate si curatate de samburi) + o capita de spanac.
Astea au fost de post.
Pacatosii au halit rechin afumat dupa invataturile lui Lady Nico :D cu orez fiert bob cu bob si salata de alge murate.
.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-168-128082843516.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#1317 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 August 2010 - 04:01 PM

Nu am timp de obicei sa fac foto si nici nu prea fac decoratiuni, dar hai sa postez ce am facut ieri:
felul 1:
o salatica asortata pentru mine cu ton, pentru domnul cu prosciuto crudo

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084401901.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084403348.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084404358.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1318 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 August 2010 - 04:09 PM

si felul 2 am facut vitel Stroganoff cu hribi my style si pt ca imi lipsea orezul din casa am pus totul pe un pat de pene:

a facut deliciul mesenilor miammi

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084432918.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084434247.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084435051.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084435746.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084436874.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084438672.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084439555.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084441967.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084442807.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084443662.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-685-128084445107.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1319 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 August 2010 - 04:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 July 2010 - 11:01 PM, a spus:

Piure de cartofi cu felii de piept de curcan panè coapte la cuptoras.
Atasament piurepui.jpg


Adriana, te rog da-mi reteta de snitele la cuptor, ca eu nu fac prajeli pe aragaz. Am incercat si eu o data snitele pane (cu coca), dar mi s-a scurs si mi s-au unit intre ele si nu au iesit crocante si nici lipita coca de snitele nu era ... cred ca trebuia sa le dau intai prin faina ... Acelasi lucru pe aragaz, prajite in tigaie imi iesea bine, nu stiu ce s-a intamplat ... In schimb chiftelele/cartofii pai imi ies bine ... asa la cuptor coapte in un pic de ulei.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1320 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2010 - 06:14 PM

Paste fusili trase la tigaie in ulei de masline aromatizat cu usturoi,ardei iute rosu,si rosii uscate,parmigiano razalit...

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-405-128085202967.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi