Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#1261 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 July 2010 - 09:49 PM

Vezi postareakoral, la 23 July 2010 - 09:27 PM, a spus:

Dau carbonara la schimb cu pizza. Sau trimit copchiii la tine, Geany :)

Bune ambele variante si cu schimbul si copchii!.... :) :P

#1262 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 July 2010 - 11:12 AM

Vezi postareaMaya, la 22 July 2010 - 06:11 PM, a spus:

Azi,dovleceii invizibili a lui Eataly!
Buni rau!Abia astept sa mai am cîtiva dovlecei în gradina,sa refac reteta!

Atasament Zucchini Eataly (8).jpg

Maya ce e reteta e asta?
Arata tare bine o vreau si eu!
Imagine postata
Imagine postata

#1263 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 July 2010 - 11:39 AM

[quote name='Eataly' date='21 May 2010 - 04:40 PM' timestamp='1274449250' post='38359']
Mai tineti minte rulada din piept de pui a lui Nico-Vya?Nico :love7: !

Cu broccoli si cu ciupercute(in cuptor, si stropite cu balsamic spre sfarsit).





Chiftelute de ricotta in suc de rosii.

Eataly vreau si eu reteta asta de chiftelute de ricotta!
vai de mine..eu casc gura pe aici si mi-am dat seama ca nu am mincat nimic azi, in schimb am bagat cafea de doua ori si am fumat 6 tigari una dupa alta in premiera dupa 7 ani.
Imagine postata
Imagine postata

#1264 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,484
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2010 - 01:45 PM

Vezi postareaLizura, la 24 July 2010 - 11:12 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 22 July 2010 - 06:11 PM, a spus:

Azi,dovleceii invizibili a lui Eataly!
Buni rau!Abia astept sa mai am cîtiva dovlecei în gradina,sa refac reteta!

Maya ce e reteta e asta?
Arata tare bine o vreau si eu!

Reteta e aici
http://artaculinara....cei-invizibili/

#1265 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 July 2010 - 03:55 PM

Vezi postareaGeany, la 23 July 2010 - 09:49 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 23 July 2010 - 09:27 PM, a spus:

Dau carbonara la schimb cu pizza. Sau trimit copchiii la tine, Geany :tongue3:

Bune ambele variante si cu schimbul si copchii!.... :biggrin: :toothy9;


Deci ne-am inteles: trimit copiii la tine cu spaghetele in rucsac...Pret de vreo saptamana-doua, da? :P
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1266 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 July 2010 - 05:14 PM

Vezi postareaLizura, la 24 July 2010 - 11:39 AM, a spus:

vai de mine..eu casc gura pe aici si mi-am dat seama ca nu am mincat nimic azi, in schimb am bagat cafea de doua ori si am fumat 6 tigari una dupa alta in premiera dupa 7 ani.


ntz1 ntz! ntz! :biggrin:

#1267 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 July 2010 - 08:52 PM

Vezi postareamoatza, la 24 July 2010 - 05:14 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 24 July 2010 - 11:39 AM, a spus:

vai de mine..eu casc gura pe aici si mi-am dat seama ca nu am mincat nimic azi, in schimb am bagat cafea de doua ori si am fumat 6 tigari una dupa alta in premiera dupa 7 ani.


ntz1 ntz! ntz! :mad:

stiu ca asta merit :floare:
Imagine postata
Imagine postata

#1268 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 July 2010 - 08:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 July 2010 - 01:45 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 24 July 2010 - 11:12 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 22 July 2010 - 06:11 PM, a spus:

Azi,dovleceii invizibili a lui Eataly!
Buni rau!Abia astept sa mai am cîtiva dovlecei în gradina,sa refac reteta!

Maya ce e reteta e asta?
Arata tare bine o vreau si eu!

Reteta e aici
http://artaculinara....cei-invizibili/

merci adriana! suna tare bine! cam asa faceam demult cu anghinare.
Imagine postata
Imagine postata

#1269 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 July 2010 - 09:09 PM

Vezi postareakoral, la 24 July 2010 - 03:55 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 July 2010 - 09:49 PM, a spus:

Vezi postareakoral, la 23 July 2010 - 09:27 PM, a spus:

Dau carbonara la schimb cu pizza. Sau trimit copchiii la tine, Geany :floare:

Bune ambele variante si cu schimbul si copchii!.... :mad: =))


Deci ne-am inteles: trimit copiii la tine cu spaghetele in rucsac...Pret de vreo saptamana-doua, da? =))

E super ok,!!! :mad:

#1270 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 July 2010 - 11:07 AM

sa nu zicetzi ca io nu mai gatesc :blush:

galuste de cartofi cu sos de ciuperci si carnatzi:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-34-128004871977.jpg


#1271 Useril este offline   CamillaWitt 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 16-April 10

Postat 25 July 2010 - 05:15 PM

La noi, coaste de porc marinate, grilate in stil Honolulu, linga un porumb fiert si cartofi prajiti.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-644-128007076124.jpg

Si o salta de avocado cu tejii de telina, sos lejer din bränza dulce...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-644-12800708943.jpg

O duminica placuta tuturor!!!
Cami

#1272 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 26 July 2010 - 12:20 PM

Azi,supa de ardei umpluţi a lui Pişcoţel.
Simonaro, dai tu la mine reţeta de la găluşti,te rog? :lol: Am mai făcut mai în tinereţe, dar nu mai ştiu reţeta.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-508-128013962113.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#1273 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2010 - 05:50 PM

Mai din urma:gratareala!

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128015899402.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128015903089.jpg

Si mai recent:crap prajit cu mamaliga

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128015910622.jpg

Cu mujdeiul lui Dracula(mujdei cu rosie proaspata data pe razatoare)

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128015921798.jpg

Bors de crap

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128015927466.jpg

Si pe seara avem ardei copti si salata de vinete(ne-pozate).

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128015935138.jpg


#1274 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2010 - 05:55 PM

Vezi postareaLizura, la 24 July 2010 - 11:39 AM, a spus:


Eataly vreau si eu reteta asta de chiftelute de ricotta!


Uite aici, Lizu!

#1275 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2010 - 06:10 PM

Inizial am vrut sa le pun la :Ziua mea e mai frumoasa, dar pana la urma le pun aici.Sa va fac pofta.Cui ii place:

oua in spuza

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128016030349.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-12801603577.jpg

Maliga pe jar

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-12801604043.jpg

Si-un tzoi de rachiu

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-9-128016046721.jpg

Amintiri de la bunici.Nu era foc pe deal fara cartofi si oua-n spuza.Tataia facea tuica(pe ascuns, n-aveai voie) si desi copii fiind, ne dadea si noua o lingura de tuica, sa gustam.

Mamaliga nu mai e ce era, dar fu buna!Sara buna la tati!

#1276 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2010 - 06:55 PM

Deci sotul meu a inebunit,nu ne mai intelegem ce sa fac de mancare ca-i cald si parca nu-i trebuie nik...Imi zice:''fa si tu o ciudatenie,de la Tailanda voastra(de pe forum adicalea)'',m-a scos din incurcatura pasticio lui Maya si Adriana pasticio,multumesc mult e o idee excelenta cu caldurile astea...

Am tras un pic painea la tigaie cu putin ulei de masline si am frecat-o cu usturoi,deasupra am presarat busuioc uscat


Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-128016330722.jpg

#1277 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 26 July 2010 - 07:19 PM

Fara poze, am taiat un pui crescut la ferma în opt (pieptul în patru, pulpele în doua, trisez un pic si pun si primele doua articulatii de aripa, cea ce face zece bucati, da' va faceti ca nu observati).
Din carcasa puiului taiata felii cu satîrul + celelalte resturi (vîrfuri de aripi, grasime, piei, etc), o ceapa mica, un morcov mic, o lingurita de herbes de provence (cine n-are pune cimbru), sare si ceva boabe de piper am facut o zeama scazuta (am acoperit cu apa, am lasat sa scada acoperit la juma' de ceasca +/-).
Am pus bucatile de pui la rumenit cu o lingura de unt si una de ulei de arahide, fara sa le patrund, le-am scos într-un castron.
În aceasi cratita, cu aceasi materie grasa, am rumenit trei esalote si un catel mic de usturoi facut zob, un pumn de champignons (din cutie) taiate în doua.
Am adaugat bucatile de pui si am stins cu zeama obtinuta din resturi (resturile au fost foarte apreciate de ham-ham si miau-miau), am lasat sa scada la 1/3.
Am amestecat la rece 200ml de smîntîna lichida cu o lingurita de fecula de porumb (maizena) si am turnat deasupra.
Cînd sosul s-a legat, am adaugat doua linguri de patrunjel tocat si doua linguri de marar tocat.
Alaturi am fiert orez cu bobul lung, în apa sarata.
:D

Iata interpretarea mea de pui cu smîntîna si ciuperci propusa de retetesanatoase
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#1278 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2010 - 07:40 PM

Deci atat a mai stat la poznat,porumb fript ,frecat cu unt si cu sare multa,multa...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-128016599514.jpg

#1279 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 08:48 AM

zama mea de ardei unplutzi , mi subtzire si cu multa verdeatza:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-34-128021315642.jpg

al meu NU VREA , d-le , daca-s ardeii in ciorba ,ca la el la Bucuresti nu se mananca asa ceva, numai cu sos:( de legume am facut , nu numai de rosii):

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-34-12802132718.jpg

#1280 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 July 2010 - 08:54 AM

Vezi postareakoral, la 26 July 2010 - 12:20 PM, a spus:

Simonaro, dai tu la mine reţeta de la găluşti,te rog?


dat la tine , cum sa nu? :toothy9;

eu fac dupa ochi , asa ca uneori ies mai moi , alteori mai tari :beer2:

Se fierb cartofii in coajain apa cu sare , se dezpielitzeaza si se dau pe razatoare. Daca ai presa e si mai bine. Io n-am :scratch: Apoi se amesteca cu un ou ( sau 2 , depinde de cantitatzi) si cu ceva faina ( 2 linguri) sau faina de cartof, amidon...se formeaza galustile si apoi se pun in apa sarata care fierbe si se lasa la foc moale cam 20 de minute.

Daca ai rabdare , potzi sa pui inauntru crutoane de paine prajita . Data trecuta am pus caeva crutoane, un nimic de usturoi , o rosie uscata si o frunza de busuioc....

astea din poza erau goale , ca mi-o fo foame rau :blob8:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi