Ce ati gatit astazi?
#13041
Postat 30 October 2019 - 01:08 PM
#13043
Postat 30 October 2019 - 02:39 PM
A iesit super

#13044
Postat 30 October 2019 - 05:37 PM
Clau, ia zi tu cum faci mamaliga aia la mo! Stiu ca povestise Maya mai demult, dar parca nu ma satisfacuse. Maine imi cumpar si eu niste malai ptr birou. Si cam cat de mare e vasul?
#13045
Postat 30 October 2019 - 07:24 PM
#13046
Postat 30 October 2019 - 07:32 PM
Carmella, la 27 October 2019 - 04:18 PM, a spus:
Adriana, la 27 October 2019 - 11:39 PM, a spus:
Deci, dupa ce l-am fiert si taiat in doua, am "zgrepțănat" cu o furculita continutul, apoi l-am umplut la loc: un strat de pulpa de bostan, un strat de sos ragu (bolognese), branza grana padano, un for de ulei de masline si l-am dat in cuptor la gratinat.
#13047
Postat 01 November 2019 - 12:33 PM
#13048
Postat 01 November 2019 - 07:27 PM
Puiul l-am mancat cu sos de patrunjel facut la Termomix si cu cartofi la cuptor.

#13049
Postat 01 November 2019 - 07:54 PM

#13051
Postat 01 November 2019 - 09:15 PM
Carmella si eu tot fasole prajita vrusem sa fac dar domnul Geany isi facuse pofta de ciorba de fasole cu afumatura de pe la colegi sau nu stiu de pe unde auzise si a trebuit sa-i fac...nu stiam ca ghiudemul se mai poate da si la cuptor ,sau tu ai avut mai proaspat,ca asta cumparat din magazin e tare ,chitan !
#13052
Postat 01 November 2019 - 09:38 PM
Carmella, nu m-as fi gandit veci la ghiudem la cuptor
#13053
Postat 01 November 2019 - 09:59 PM
#13054
Postat 01 November 2019 - 10:03 PM
Carmella, la 01 November 2019 - 09:59 PM, a spus:
Daa !! am vazut eu din poza ca nu e din cel uscat,dar de asta proaspat pe la noi eu nu am vazut de cumparat,ai luat de la un magazin cu specialitati de pe la voi?!
#13055
Postat 01 November 2019 - 10:33 PM
Geany, la 01 November 2019 - 10:03 PM, a spus:
Carmella, la 01 November 2019 - 09:59 PM, a spus:
Daa !! am vazut eu din poza ca nu e din cel uscat,dar de asta proaspat pe la noi eu nu am vazut de cumparat,ai luat de la un magazin cu specialitati de pe la voi?!
Da, de la o carmangerie musulmană extraordinar de bună, toate-s făcute la mare artă.
Uite o poză cu ce produse fac ei, de la stînga la dreapta:
- kavurma de vită - un fel de sloi de vită, sau, dacă vreți, confit de vită.
- pastramă uscată din antricot de vită, pastîrma sau basturma - făcută în stil armenesc, cu un înveliș de condimente extraordinar. E așa de bine preparat, iar carnea atît de bună, că se topește în gură. E adevărat că trebuie să-l și feliezi la un feliator electric, ți-l feliază ei acolo, dar nu poți să iei mult deodată, că nu e la fel ca cel proaspăt feliat.
- Pastramă de oaie proaspătă, la baiț - se face la grătar sau la cuptor;
- ghiudem proaspăt de oaie și vită - ăsta pe care l-am făcut eu la cuptor
- ghiudem uscat - și ăsta îl au pe grade de uscare, după preferințele fiecăruia, se feliază subțire și ți-l pune în cornet, îl poți mînca ca pe hamsie sau semințe, greu te saturi de el.
- kavurma de oaie, la fel ca cel de vită, sloi de oaie sau confit.
Au și cărnuri proaspete deosebite, și de calitate bună, și mai rare, și foarte bine tranșate, și maturate, e de nivel de măcelărie de 5 stele. Am luat, de exemplu, carne de vițel de lapte, sau antricot din cel marmorat ca la o vită de Australia, de fapt cel din care fac și pastrama aia uscată. Nu sînt în Constanța ci în Valu lui Traian, la vreo 10 km de Constanța, dar merită drumul, mai ales că tot pe drumul ăla am și un aprozar preferat, cu legume și fructe excelente, din grădinile oamenilor. Na, am și eu damblale, prefer să merg mai mult, dar să iau ceva bun.
#13056
Postat 01 November 2019 - 10:43 PM
#13057
Postat 01 November 2019 - 10:44 PM
100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare
Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5.
Eu azi am avut cam 80 de grame de patrunjel, am pus numai ulei mai putin, de rest cum scrie acolo.
E atat de bun ca eu il mananc si pe paine.
Eu cand fac pui fiert in supa , musai sa fac sosul asta. Merge cu orice carne fiarta.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 01 November 2019 - 10:47 PM
#13058
Postat 02 November 2019 - 01:10 PM

Chestia e cum le-am servit,domnul Geany a vrut cu mujdei de usturoi,eu cu salata,Ale' a vazut challengi',cu vlogar pe youtube care mananca doritos iuti cu sos dip' cu ardei iute(ma dusei special la k' sa-i cumpar sa faca si el) si a asa a bagat si gratarul'
#13060
Postat 02 November 2019 - 01:40 PM
any_annette, la 01 November 2019 - 10:44 PM, a spus:
100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare
Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5.
Eu azi am avut cam 80 de grame de patrunjel, am pus numai ulei mai putin, de rest cum scrie acolo.
E atat de bun ca eu il mananc si pe paine.
Eu cand fac pui fiert in supa , musai sa fac sosul asta. Merge cu orice carne fiarta.
Ma repet, ciar acum mi-am pus pe o felie de paine proaspata cu mult miez, este excelent chiar si ca aperitiv. O fi ca mie imi place asa de mult, nu stiu. Eu cel putin nu ma pot opri.

Ajutor








