Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 651
  • 652
  • 653
  • 654
  • 655
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13041 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 October 2019 - 01:08 PM

Luai ardei la reducere,asa ca ardei umpluti(la noi a plouat,tare rece si urat a fost acum parca-parca incearca sa de o raza timida de soare,dar in casa tot intunericios e.) :) noroc ca am dat ardeii la cuptor,s-a si incalzit si tare bine mai miros,poza urata direct de la locul comiterii faptei (sunt prea fierbinti si nu-i ravasesc inca,mai e pana vin hunii asa ca-i vor gasi numa' buni :) ) cu mamaliguta sau paine neagra cum or vrea,cu smantana ,ardei iuti, alea alea stiti voi :)

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-64994500-1572433660.jpg

#13042 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 October 2019 - 02:32 PM

P.S :) Poza fara soare din pacate :)

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-46135400-1572438758.jpg

#13043 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,017
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 October 2019 - 02:39 PM

Azi mi s-a pus pata pe mamaliga si am purces la servici cu toate cele necesare. Asadar si prin urmare am facut o mamaliguta la microunde si mi-am trantit-o peste o farfurie in care pusesem in prealabil 2 oute fierte,branza de oaie rasa, smantana.
A iesit super :)

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-591-0-43867300-1572439100.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-591-0-64553100-1572439114.jpg

#13044 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 October 2019 - 05:37 PM

Giani, nu m-as da deloc deoparte cand e vorba de ardei umpluti! La noi sunt inca ieftini ardeii in piata.
Clau, ia zi tu cum faci mamaliga aia la mo! Stiu ca povestise Maya mai demult, dar parca nu ma satisfacuse. Maine imi cumpar si eu niste malai ptr birou. Si cam cat de mare e vasul?

#13045 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,017
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 30 October 2019 - 07:24 PM

Moata,reteta e: 2 pahare jumate de apa firbinte + 1 pahar malai + 2 bucatele de unt si sare. Se baga la mo cam 2 minute dupa care se scoate, se amesteca,se da iar la mo cam 2 min. Si gata. Mie una imi place tare mult si e f usor.

#13046 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 30 October 2019 - 07:32 PM

Vezi postareaCarmella, la 27 October 2019 - 04:18 PM, a spus:

Cristinica, se poate niște detalii despre umplutura dovleacului, te rog? Pare foarte mișto!



Vezi postareaAdriana, la 27 October 2019 - 11:39 PM, a spus:

deci l-ai fiert intreg si intepat dupa care l-ai taiat in doua, amestecat miezu cu ragu-ul si gratinat in cuptor?


Deci, dupa ce l-am fiert si taiat in doua, am "zgrepțănat" cu o furculita continutul, apoi l-am umplut la loc: un strat de pulpa de bostan, un strat de sos ragu (bolognese), branza grana padano, un for de ulei de masline si l-am dat in cuptor la gratinat.

#13047 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2019 - 12:33 PM

Ciorbita de fasole cu afumatura ,servita cu ceapa rosie,paine neagra alea-alea :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-405-0-98969500-1572604399.jpg

#13048 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 November 2019 - 07:27 PM

Supa de pui in care am fiert apoi tortellini.

Puiul l-am mancat cu sos de patrunjel facut la Termomix si cu cartofi la cuptor.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-50348900-1572629030.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-10732300-1572629127.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-58747200-1572629220.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-47357000-1572629242.jpg

#13049 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 November 2019 - 07:54 PM

Ieri tot fasole și eu, rapidă, din cutie, gata fiartă, pusă în sosul făcut dintr-o ceapă tocată călită în ulei de măsline peste care am adăugat bulion de roșii și de ardei. Am condimentat cu "7 condimente" și mărar uscat. Am făcut la cuptor și 3 potcoave de ghiudem pe care le-am tăiat bucățele și le-am băgat în fasole.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-88249300-1572626106.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-25941000-1572626098.jpg

#13050 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 01 November 2019 - 08:26 PM

Ardei umpluți ca imi facu Geany pofta :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2019/post-343-0-94377400-1572632790.jpg


#13051 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2019 - 09:15 PM

Ma bucur daca te-am inspirat draga Mino! :rolleyes: (eu desi spusesem ca nu mai fac pana nu fac sarmalele de craciun,am zis sa profit totusi de ardeii grasi la reducere pe care i-am gasit la mine la magazin B) )

Carmella si eu tot fasole prajita vrusem sa fac dar domnul Geany isi facuse pofta de ciorba de fasole cu afumatura de pe la colegi sau nu stiu de pe unde auzise si a trebuit sa-i fac...nu stiam ca ghiudemul se mai poate da si la cuptor ,sau tu ai avut mai proaspat,ca asta cumparat din magazin e tare ,chitan !

#13052 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 November 2019 - 09:38 PM

Any, cum e sosul ala de patrunjel? imi place cum arata.

Carmella, nu m-as fi gandit veci la ghiudem la cuptor :rolleyes: mie mi se parea un produs prea uscat ca sa-l mai tratez termic.

#13053 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 November 2019 - 09:59 PM

Am omis să scriu, era ghiudem crud, neuscat. Același din care se face și cel uscat, dar ăsta se prăjește, fierbe, ce vrei, ca un cîrnat.

#13054 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2019 - 10:03 PM

Vezi postareaCarmella, la 01 November 2019 - 09:59 PM, a spus:

Am omis să scriu, era ghiudem crud, neuscat. Același din care se face și cel uscat, dar ăsta se prăjește, fierbe, ce vrei, ca un cîrnat.

Daa !! am vazut eu din poza ca nu e din cel uscat,dar de asta proaspat pe la noi eu nu am vazut de cumparat,ai luat de la un magazin cu specialitati de pe la voi?!

#13055 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 November 2019 - 10:33 PM

Vezi postareaGeany, la 01 November 2019 - 10:03 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 01 November 2019 - 09:59 PM, a spus:

Am omis să scriu, era ghiudem crud, neuscat. Același din care se face și cel uscat, dar ăsta se prăjește, fierbe, ce vrei, ca un cîrnat.

Daa !! am vazut eu din poza ca nu e din cel uscat,dar de asta proaspat pe la noi eu nu am vazut de cumparat,ai luat de la un magazin cu specialitati de pe la voi?!


Da, de la o carmangerie musulmană extraordinar de bună, toate-s făcute la mare artă.
Uite o poză cu ce produse fac ei, de la stînga la dreapta:
- kavurma de vită - un fel de sloi de vită, sau, dacă vreți, confit de vită.
- pastramă uscată din antricot de vită, pastîrma sau basturma - făcută în stil armenesc, cu un înveliș de condimente extraordinar. E așa de bine preparat, iar carnea atît de bună, că se topește în gură. E adevărat că trebuie să-l și feliezi la un feliator electric, ți-l feliază ei acolo, dar nu poți să iei mult deodată, că nu e la fel ca cel proaspăt feliat.
- Pastramă de oaie proaspătă, la baiț - se face la grătar sau la cuptor;
- ghiudem proaspăt de oaie și vită - ăsta pe care l-am făcut eu la cuptor
- ghiudem uscat - și ăsta îl au pe grade de uscare, după preferințele fiecăruia, se feliază subțire și ți-l pune în cornet, îl poți mînca ca pe hamsie sau semințe, greu te saturi de el.
- kavurma de oaie, la fel ca cel de vită, sloi de oaie sau confit.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-77830400-1572639557.jpg

Au și cărnuri proaspete deosebite, și de calitate bună, și mai rare, și foarte bine tranșate, și maturate, e de nivel de măcelărie de 5 stele. Am luat, de exemplu, carne de vițel de lapte, sau antricot din cel marmorat ca la o vită de Australia, de fapt cel din care fac și pastrama aia uscată. Nu sînt în Constanța ci în Valu lui Traian, la vreo 10 km de Constanța, dar merită drumul, mai ales că tot pe drumul ăla am și un aprozar preferat, cu legume și fructe excelente, din grădinile oamenilor. Na, am și eu damblale, prefer să merg mai mult, dar să iau ceva bun.

#13056 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2019 - 10:43 PM

Daca ar avea domnul Geany' asa ceva prin apropiere,jale ar fi cu el,ca e f. pofticios B) ...F. bine arata toate ! :rolleyes:

#13057 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 November 2019 - 10:44 PM

Sos de patrunjel

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-39151600-1572640621.jpg

100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare

Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5.

Eu azi am avut cam 80 de grame de patrunjel, am pus numai ulei mai putin, de rest cum scrie acolo.

E atat de bun ca eu il mananc si pe paine.
Eu cand fac pui fiert in supa , musai sa fac sosul asta. Merge cu orice carne fiarta.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 01 November 2019 - 10:47 PM


#13058 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 November 2019 - 01:10 PM

Gratar ,facut de domnul Geany personel,cu foc de lemne,ciocanele de pui si carnaciori proaspeti,

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-405-0-85755500-1572692689.jpg

Chestia e cum le-am servit,domnul Geany a vrut cu mujdei de usturoi,eu cu salata,Ale' a vazut challengi',cu vlogar pe youtube care mananca doritos iuti cu sos dip' cu ardei iute(ma dusei special la k' sa-i cumpar sa faca si el) si a asa a bagat si gratarul' :rolleyes: ,deci fiecare cu ce-l duoare' B)

#13059 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 November 2019 - 01:18 PM

P.S Parttyy!!! :sad3: ....Hi hi hi! :hug:

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-405-0-11171400-1572693504.jpg

#13060 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 November 2019 - 01:40 PM

Vezi postareaany_annette, la 01 November 2019 - 10:44 PM, a spus:

Sos de patrunjel

Atasament 20191101_213531-1.jpg

100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare

Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5.

Eu azi am avut cam 80 de grame de patrunjel, am pus numai ulei mai putin, de rest cum scrie acolo.

E atat de bun ca eu il mananc si pe paine.
Eu cand fac pui fiert in supa , musai sa fac sosul asta. Merge cu orice carne fiarta.


Ma repet, ciar acum mi-am pus pe o felie de paine proaspata cu mult miez, este excelent chiar si ca aperitiv. O fi ca mie imi place asa de mult, nu stiu. Eu cel putin nu ma pot opri.

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 651
  • 652
  • 653
  • 654
  • 655
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi