Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 659
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13201 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2019 - 09:50 PM

Moatzo, noi 4 adica juniorul, dl.Any, mama si cu mine.
Pe azi la pranz am mai avut lasagne, vai ce bune au fost (lauda-ma gura), apoi in seara asta, care a vrut supa, care branza, salam, de astea.

#13202 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2019 - 10:02 PM

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2019 - 09:50 PM, a spus:

Moatzo, noi 4 adica juniorul, dl.Any, mama si cu mine.
Pe azi la pranz am mai avut lasagne, vai ce bune au fost (lauda-ma gura), apoi in seara asta, care a vrut supa, care branza, salam, de astea.


si noi facem gratar mai mult, se mananca si friptura rece.
Juniorul e trecut cu portie intreaga? :rolleyes:

#13203 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2019 - 10:09 PM

Vezi postareamoatza, la 02 December 2019 - 10:02 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2019 - 09:50 PM, a spus:

Moatzo, noi 4 adica juniorul, dl.Any, mama si cu mine.
Pe azi la pranz am mai avut lasagne, vai ce bune au fost (lauda-ma gura), apoi in seara asta, care a vrut supa, care branza, salam, de astea.


si noi facem gratar mai mult, se mananca si friptura rece.
Juniorul e trecut cu portie intreaga? :rolleyes:


Noi de obicei duminica facem gratar mai mult, eu zic mereu lasa mai bine sa ramana decat sa nu fie de ajuns si oricum se mananca apoi seara incalzit la microunde.

Juniorul ieri de ex a mancat o farfurie de lasagne, 2 pulpe inferioare de pui(copanele) si 2 aripioare. Deci da portie intreaga :71:
Desert a zis ca nu mai poate. Pai cred si eu!

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 02 December 2019 - 10:09 PM


#13204 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2019 - 10:13 PM

ce dragalasi is astia mici mancaciosi!

#13205 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 December 2019 - 04:16 AM

friptura de porc cu puntarelle alla romana, reteta clasică. me and puntarelle = Imagine postata

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-1215-0-24966400-1575339337.jpg

#13206 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2019 - 11:40 AM

Vezi postareaboni, la 02 December 2019 - 12:26 PM, a spus:

Am fost si noi in trend cu varza calita (cu quinoa si mei).
Poza pe intuneric...

adica ai amestecat varza cu quinoa si mei si apoi ai gatit-o, calita?

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2019 - 10:09 PM, a spus:

Noi de obicei duminica facem gratar mai mult, eu zic mereu lasa mai bine sa ramana decat sa nu fie de ajuns si oricum se mananca apoi seara incalzit la microunde.

idem, mi il incalzesc si continua placerea de a minca carne la gratar :)

Vezi postareaDexter, la 03 December 2019 - 04:16 AM, a spus:

friptura de porc cu puntarelle alla romana, reteta clasică. me and puntarelle

da' erau asa de fragede de le-ai lasat asa de mari?
stii ca exista tagliapuntarelle? :P
Imagine postata

#13207 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 03 December 2019 - 01:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 December 2019 - 11:40 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 02 December 2019 - 12:26 PM, a spus:

Am fost si noi in trend cu varza calita (cu quinoa si mei).

adica ai amestecat varza cu quinoa si mei si apoi ai gatit-o, calita?
Nu, nu. Am facut un fel de "varza a la cluj", sau varza in straturi, doar ca umplutura de "carne" era formata din amestec de quinoa cu mei (plus ceapa, usturoi, morcov si ce altceva iti mai vine sa pui). Mergeau si ciuperci dar nu prea ii plac Maiei mele.

#13208 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2019 - 02:46 PM

aaa ok, acu am inteles, mersi

#13209 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 December 2019 - 03:49 PM

au fost foarte fragede. stiu de tagliapuntarelle de la tine, dintr-un post de anul trecut, dar nu am vazut-o niciodata pe viu. le-am taiat jumate cu foarfeca de ierburi cu 5 lame si restul cu cutitul.

#13210 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2019 - 04:37 PM

te invidiez, eu cum cre ca am mai zis, de cite ori am incercat sa le cumpar erau nemincabile crude
tre sa ma duc la Ramy sa le culeg :)

#13211 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 December 2019 - 04:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 December 2019 - 11:40 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 02 December 2019 - 12:26 PM, a spus:

Am fost si noi in trend cu varza calita (cu quinoa si mei).
Poza pe intuneric...

adica ai amestecat varza cu quinoa si mei si apoi ai gatit-o, calita?

Vezi postareaany_annette, la 02 December 2019 - 10:09 PM, a spus:

Noi de obicei duminica facem gratar mai mult, eu zic mereu lasa mai bine sa ramana decat sa nu fie de ajuns si oricum se mananca apoi seara incalzit la microunde.

idem, mi il incalzesc si continua placerea de a minca carne la gratar :)

Vezi postareaDexter, la 03 December 2019 - 04:16 AM, a spus:

friptura de porc cu puntarelle alla romana, reteta clasică. me and puntarelle

da' erau asa de fragede de le-ai lasat asa de mari?
stii ca exista tagliapuntarelle? :P
Imagine postata


Eu si lasagne cand fac, fac o tava mare sa avem si pe a doua zi. Sunt excelente.

#13212 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 December 2019 - 09:02 PM

M-ati zapacit cu niste gratare, bai baiatule! Nu ca ne-am fi saturat de peste Imagine postata ( mie nici nu se va intampla in viata asta!), dar asa, ca sa mai rupem monotonia:
Imagine atasata: monthly_12_2019/post-12-0-49346900-1575399593.jpg


Cate-i faza cu puntarelle si tagliapuntarelle? Aia ce neam de verzatura mai e?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13213 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2019 - 11:41 PM

Si eu cînd fac lasagna fac mai multe tăvi, de mîncat atunci, de încălzit și de congelat pentru cînd merge Marco la colegi/prieteni la masă.

Puntarellele sint verdeața din poza lu Dexter, am mai vorbit noi de ele prin forum. La Roma se taie cilindrul prin sita aceea și astfel se desprind in fisii subțiri care se pun in apă rece și in momentul ăla se incretesc, se scot si se papă ca salata condimentate cu o emulsie de ulei, ansoa si usturoi, nespus de bune

#13214 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 December 2019 - 02:03 PM

Piftelute :toothy9;

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-76845200-1575460897.jpg

Si cu sos (marinate)

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-68884400-1575460924.jpg

Salata de varza murata ^_^

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-12931700-1575460956.jpg

#13215 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 December 2019 - 05:59 PM

Bors din aripi de curcan si chiftelute cu smantana (in premiera)!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2019/post-343-0-35864700-1575561548.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2019/post-343-0-72124200-1575561555.jpg


#13216 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 December 2019 - 06:32 PM

doua dintr-o lovitura, fasole prajita si batuta cu muraturi

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-13599200-1575563522.jpgImagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-80918400-1575563529.jpg

#13217 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 December 2019 - 09:10 PM

Murim incet si sigur, Moatzo!
Mino, e prima oara cand vad chiftele cu smantana! Cum le faci?
Geanyyyyy, tu faci chiftelele marinate ca mama, spune-mi si mie cum, te rog!
Mulsumex!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13218 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 December 2019 - 09:57 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 December 2019 - 09:10 PM, a spus:

Murim incet si sigur, Moatzo!
Mino, e prima oara cand vad chiftele cu smantana! Cum le faci?
Geanyyyyy, tu faci chiftelele marinate ca mama, spune-mi si mie cum, te rog!
Mulsumex!


Lori, am facut ca aici, doar ca am scos usturoiul din sos! I-au placut omului maxim, au iesit moi si sosul cremos!

https://www.bucatara...tana-85492.html

#13219 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 December 2019 - 10:41 PM

Draga Laponel',eu cand fac chiftelute care la noi se numesc parjoale :) eu in ceaunel calesc o ceapa mare taiata marunt,nu sa o maronesc o fac aurie asa si moale,si cu o spumiera scot ceapa si pun in tocatura pt. piftelute,dar in ceaun imi ramane tot uleiul de la ceapa si am grija sa las acolo cam 1 lingura din ceapa cea aurita,...dupa ce prajesc chiftelutele ,ultimile le las mai blonde (ca alea simple atat mamii cat si lui domnul Geany ii plac mai prajite ) pe alea le pastrez pt. marinatele',...In ceaunul cu uleiul de la ceapa si cu lingura aia de ceapa oprita pun pe foc cu sos de rosii,las sa clocoteasca mai pun si putina apa ,pun chiftelutele ,foi de dafin ,boabe de piper ,fulgi de ardei iute,o crenguta de cimbru,1 catel 2 de usturoi tocat marunt din cutit,si ca sa fie agro dolce' se stropeste cu putin otet si se pune putin zahar cam o jumatate de lingurita asa nu mai mult,dar domnul Geany nu e prea prieten cu otetul,il detesta la propriu asa ca pun doar 2-3 stropi si putin vin ,trebuie lasat sa fiarba sa se evapore f. bine,..separat fac intr-o cescuta faina pus in fir apa peste si frecat cu furculita ca si cum faceai ness pe vremuri si torn in fir in ceaunel,si asta trebuie sa fiarba bine ,daca e prea gros mai stropesc cu apa ,la sf. pun sare...ca altfel te pacaleste numa cand a ajuns sosul cat de cremos vrei si e gata atunci vezi cata sare isi ia ...,

#13220 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 December 2019 - 12:58 PM

Azi am cumparat de la K' fleicute de ceafa in baitz' (sau deja condimentate ca sa zic asa) f. fragede ,servite cu branza iute si salata de varza murata ,asa ca nu m-am prea omorat cu gatitul azi :pupic:

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-66490100-1575629886.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-66196900-1575629895.jpg

Asta e...nici nu o recomand,dar eu din cand in cand am luat... :) hunilor le place,eu nu prea sunt cu carnea asa ca nush' ce sa zic


Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-48000500-1575630711.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 06 December 2019 - 01:12 PM


Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 659
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi