Ce ati gatit astazi?
Postat 17 February 2020 - 01:00 PM

Postat 17 February 2020 - 01:45 PM
mino, la 16 February 2020 - 02:34 PM, a spus:
Subscriu!!! V-ati intrecut pe voi, fete!
Moatza, te rog eu sa spui cum ai facut ciulamaua de limba, rinichii si salata de cruditati. Multumesc mult!

Postat 17 February 2020 - 02:01 PM

Postat 17 February 2020 - 07:09 PM
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 01:45 PM, a spus:
drept sa zic, nici nu stiu daca-mi amintesc exact ce-am pus in mancarici, ptr ca io fac la inspiratie, cu ce am in frigider.
initial, io limba am vrut s-o fac cu masline, dar omu' meu a devenit asa de pretentios la orice mancare, incat a tb sa fac inventii. a zis ca nu vrea sos rosu, ca e acru. cred ca i s-a schimbat perceptia de acru, v-am mai zis eu ca nici nu prea mai folosesc rosii la mancare. sa nu-mi ziceti de zaharel, corectare aciditate...ca nu vrea sa stie!
asa ca am pus niste supa de la limba fiarta, ceva lapte amestecat cu putin amidon, mai aveam si niste smantana grasa, le-am forfotit un pic pana s-a legat putin, i-am tras un puf de spray cu ardei iute, niste sare, piper...cam asa!
rinichii i-am curatat de pielita subtire in care sunt inveliti si care la vitel se indeparteaza f usor, i-am taiat bucatele cat sa bagi o data in gura, i-am pus intr-o lingura de untura de gasca si i-am fript scurt pe-o parte, cu capac de sticla, i-am scuturat putin si s-au intors si pe partea cealalta. intre timp ei isi lasa niste apa, dar sunt coagulati, nu se mai vede c-ar avea culoare cruda

insist pe gatirea scurta a organelor, sa se coaguleze sangele, dar bucatelele de carne sa ramana crocante.
gatirea timp indelungat le intareste, devin sfaramicioase, inecacioase...nu mi se pare ok deloc.
am vazut ficatul ala de vitel la tine, parca. da, era fix ce trebuie in opinia mea, nu trebuia sacrificat a doua oara. gatit scurt!
salata: varza, morcov, mar, maioneza jumi-juma cu iaurt stors, sare, piper. nu stiu sigur daca n-a fost tura a doua de salata, in care am pus doar iaurt grecesc si o lingurita de mustar (ptr pacalirea adversarului, cum ca ar avea maioneza

Aceasta postare a fost editata de moatza: 17 February 2020 - 07:12 PM
Postat 17 February 2020 - 09:53 PM
moatza, la 17 February 2020 - 07:09 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 17 February 2020 - 01:45 PM, a spus:
drept sa zic, nici nu stiu daca-mi amintesc exact ce-am pus in mancarici, ptr ca io fac la inspiratie, cu ce am in frigider.
initial, io limba am vrut s-o fac cu masline, dar omu' meu a devenit asa de pretentios la orice mancare, incat a tb sa fac inventii. a zis ca nu vrea sos rosu, ca e acru. cred ca i s-a schimbat perceptia de acru, v-am mai zis eu ca nici nu prea mai folosesc rosii la mancare. sa nu-mi ziceti de zaharel, corectare aciditate...ca nu vrea sa stie!
asa ca am pus niste supa de la limba fiarta, ceva lapte amestecat cu putin amidon, mai aveam si niste smantana grasa, le-am forfotit un pic pana s-a legat putin, i-am tras un puf de spray cu ardei iute, niste sare, piper...cam asa!
rinichii i-am curatat de pielita subtire in care sunt inveliti si care la vitel se indeparteaza f usor, i-am taiat bucatele cat sa bagi o data in gura, i-am pus intr-o lingura de untura de gasca si i-am fript scurt pe-o parte, cu capac de sticla, i-am scuturat putin si s-au intors si pe partea cealalta. intre timp ei isi lasa niste apa, dar sunt coagulati, nu se mai vede c-ar avea culoare cruda

insist pe gatirea scurta a organelor, sa se coaguleze sangele, dar bucatelele de carne sa ramana crocante.
gatirea timp indelungat le intareste, devin sfaramicioase, inecacioase...nu mi se pare ok deloc.
am vazut ficatul ala de vitel la tine, parca. da, era fix ce trebuie in opinia mea, nu trebuia sacrificat a doua oara. gatit scurt!
salata: varza, morcov, mar, maioneza jumi-juma cu iaurt stors, sare, piper. nu stiu sigur daca n-a fost tura a doua de salata, in care am pus doar iaurt grecesc si o lingurita de mustar (ptr pacalirea adversarului, cum ca ar avea maioneza

Multumesc mult ca ti-ai facut timp, Moatza draga! Am o limba de miel la congelator, as face-o, dar o tot mut de colo colo si mi-a placut mult ideea de ciulama. Nu sunt deloc fan de limba cu masline...nush de ce. La fel, nu fac chestii cu sos rosu pentru ca rosiile de aici sunt oribil de acide, la fel nu fac supa de rosii. Dar, cand ma duc in tara, mananc supa de rosii la sor, ca o face beton! E altceva, frate!
La mine l-ai vazut ficatul, da! Absolut de acord cu tot ce zici cu organele, la fel si cu alea de pui. Nu imi place neam sa fie inecacioase si gumoase, no way! Eu cand fac tochitura sunt foarte atenta sa nu se intareasca. Daca se intaresc s-a dus pe copca...la rinichi eu nu le scot pielita, doar uretrele alea. Mama m-a invatat sa ii tin cateva ore in apa rece ca sa le iasa izul de urina, care e foarte pregnant la aia de porc. Rinichii si ficatul sunt printre cei mai sensibili la gatit si trebuie timpi scurti ca sa aiba consistenta perfecta.

Postat 18 February 2020 - 01:21 PM

Postat 18 February 2020 - 01:59 PM

La tigaie cu ceapa,serviti cu ou ochi,branza iute de oi,mujdei si paine proaspata (ca asa mi-a adus de la unitate si trebuia consumata)

Postat 19 February 2020 - 01:40 PM

Postat 21 February 2020 - 01:46 PM

Azi ciorbita de cartofi cu afumatura

Postat 21 February 2020 - 05:01 PM

Postat 22 February 2020 - 09:41 AM
Geany, daca ai timp, spune si tu de mancarica ta cu cartofi. Va multumesc mult la ambii si amandoi!

Postat 22 February 2020 - 10:20 AM

si a adus si cascaval(ca asa le da )si le promisesem pizza,dar Ale' super ragusit cu rosu-n gat si nas infundat,am amanat pizza si am facut asa,am calit in cratita o ceapa mica taiata marunt in putin ulei,am adaugat cateva feliute de morcov,de pastarnac de telina,afumatura taiata mai marunt asa nu bucati mari,le-am mai calit si pe alea impreuna si am adaugat cuburele de cartof,si le-am lasat si pe alea putin la calit cu toate cele, apoi am adaugat apa si am lasat sa clocoteasca bine,am pus o crenguta de cimbru pt. gust ,sos de rosii,vreo 2 linguri de boabe de mazare congelata,cateva fasiute de ardei rosu tocate marunt,leustean uscat de la plic si am acrit f. putin cu putin bors (ca le-am servit la huni la masa cu oliviera ca la restaurant

Azi nu mai scap ,le fac pizza,dar nu mai vreau sa o fac subtire coapta pe dosul tavii ca de aia am tot facut,vreau sa o fac ,ca pe vremuri la tava si chiar putin mai ''painoasa'' asa

Postat 22 February 2020 - 12:29 PM

Postat 22 February 2020 - 02:16 PM

Postat 22 February 2020 - 05:22 PM

Postat 22 February 2020 - 10:31 PM

Postat 22 February 2020 - 10:42 PM
salata de rosii...rosii fara ulei!
ca sa putem manca baclavale, ia omu' de la un turc aciuat pe la noi, mai bune decat la Stanbul!
Postat 22 February 2020 - 10:55 PM
moatza, la 22 February 2020 - 10:42 PM, a spus:
salata de rosii...rosii fara ulei!
ca sa putem manca baclavale, ia omu' de la un turc aciuat pe la noi, mai bune decat la Stanbul!
Fataaaa, si ma pregateam sa ma duc sa ma autoflagelez 10 minute si sa te venerez pentru disciplina de fier. Si sambata, auzi

Eu de vreo saptamana poftesc la mai tot ce scrieti