Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 676
  • 677
  • 678
  • 679
  • 680
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13541 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 February 2020 - 01:00 PM

Fasolica cu afumatura si rondele de carnat,servita cu muraciuni' ceapa rosie si paine neagra!

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-19784200-1581937243.jpg

#13542 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2020 - 01:45 PM

Vezi postareamino, la 16 February 2020 - 02:34 PM, a spus:

Nu ai bunataturi pe aici. Eu tochitura dar nu am mai apucat sa fac poza!



Subscriu!!! V-ati intrecut pe voi, fete!
Moatza, te rog eu sa spui cum ai facut ciulamaua de limba, rinichii si salata de cruditati. Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13543 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2020 - 02:01 PM

Eu din astea simple, ca-mi era o pofta maxima:
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-83171800-1581940889.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13544 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 February 2020 - 02:09 PM

Vezi postareamino, la 16 February 2020 - 02:34 PM, a spus:

Nu ai bunataturi pe aici. Eu tochitura dar nu am mai apucat sa fac poza!

Chiar mi-a ramas rest de afumatura si carnat,o sa mai iau niste carnita proaspata si o sa fac si eu tochitura,cu mamaliguta ,mujdei ou ochi,mmmmm!! poate o comit chiar maine! :blackeye:

#13545 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2020 - 07:09 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 01:45 PM, a spus:

Moatza, te rog eu sa spui cum ai facut ciulamaua de limba, rinichii si salata de cruditati. Multumesc mult!


drept sa zic, nici nu stiu daca-mi amintesc exact ce-am pus in mancarici, ptr ca io fac la inspiratie, cu ce am in frigider.

initial, io limba am vrut s-o fac cu masline, dar omu' meu a devenit asa de pretentios la orice mancare, incat a tb sa fac inventii. a zis ca nu vrea sos rosu, ca e acru. cred ca i s-a schimbat perceptia de acru, v-am mai zis eu ca nici nu prea mai folosesc rosii la mancare. sa nu-mi ziceti de zaharel, corectare aciditate...ca nu vrea sa stie!
asa ca am pus niste supa de la limba fiarta, ceva lapte amestecat cu putin amidon, mai aveam si niste smantana grasa, le-am forfotit un pic pana s-a legat putin, i-am tras un puf de spray cu ardei iute, niste sare, piper...cam asa!

rinichii i-am curatat de pielita subtire in care sunt inveliti si care la vitel se indeparteaza f usor, i-am taiat bucatele cat sa bagi o data in gura, i-am pus intr-o lingura de untura de gasca si i-am fript scurt pe-o parte, cu capac de sticla, i-am scuturat putin si s-au intors si pe partea cealalta. intre timp ei isi lasa niste apa, dar sunt coagulati, nu se mai vede c-ar avea culoare cruda :blackeye: am pus niste pasta de ardei rosu dulce, un rest de ketchup facut de mine, mi se parea prea dulce, asa ca i-am pus niste reductie de balsamic, tot dulce parea, am plusat cu niste sos de rodii, da-i si niste spray de ardei iute, sare...nu cred ca a durat 10 minute.
insist pe gatirea scurta a organelor, sa se coaguleze sangele, dar bucatelele de carne sa ramana crocante.
gatirea timp indelungat le intareste, devin sfaramicioase, inecacioase...nu mi se pare ok deloc.
am vazut ficatul ala de vitel la tine, parca. da, era fix ce trebuie in opinia mea, nu trebuia sacrificat a doua oara. gatit scurt!

salata: varza, morcov, mar, maioneza jumi-juma cu iaurt stors, sare, piper. nu stiu sigur daca n-a fost tura a doua de salata, in care am pus doar iaurt grecesc si o lingurita de mustar (ptr pacalirea adversarului, cum ca ar avea maioneza B) )

Aceasta postare a fost editata de moatza: 17 February 2020 - 07:12 PM


#13546 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 February 2020 - 09:53 PM

Vezi postareamoatza, la 17 February 2020 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 February 2020 - 01:45 PM, a spus:

Moatza, te rog eu sa spui cum ai facut ciulamaua de limba, rinichii si salata de cruditati. Multumesc mult!


drept sa zic, nici nu stiu daca-mi amintesc exact ce-am pus in mancarici, ptr ca io fac la inspiratie, cu ce am in frigider.

initial, io limba am vrut s-o fac cu masline, dar omu' meu a devenit asa de pretentios la orice mancare, incat a tb sa fac inventii. a zis ca nu vrea sos rosu, ca e acru. cred ca i s-a schimbat perceptia de acru, v-am mai zis eu ca nici nu prea mai folosesc rosii la mancare. sa nu-mi ziceti de zaharel, corectare aciditate...ca nu vrea sa stie!
asa ca am pus niste supa de la limba fiarta, ceva lapte amestecat cu putin amidon, mai aveam si niste smantana grasa, le-am forfotit un pic pana s-a legat putin, i-am tras un puf de spray cu ardei iute, niste sare, piper...cam asa!

rinichii i-am curatat de pielita subtire in care sunt inveliti si care la vitel se indeparteaza f usor, i-am taiat bucatele cat sa bagi o data in gura, i-am pus intr-o lingura de untura de gasca si i-am fript scurt pe-o parte, cu capac de sticla, i-am scuturat putin si s-au intors si pe partea cealalta. intre timp ei isi lasa niste apa, dar sunt coagulati, nu se mai vede c-ar avea culoare cruda :blackeye: am pus niste pasta de ardei rosu dulce, un rest de ketchup facut de mine, mi se parea prea dulce, asa ca i-am pus niste reductie de balsamic, tot dulce parea, am plusat cu niste sos de rodii, da-i si niste spray de ardei iute, sare...nu cred ca a durat 10 minute.
insist pe gatirea scurta a organelor, sa se coaguleze sangele, dar bucatelele de carne sa ramana crocante.
gatirea timp indelungat le intareste, devin sfaramicioase, inecacioase...nu mi se pare ok deloc.
am vazut ficatul ala de vitel la tine, parca. da, era fix ce trebuie in opinia mea, nu trebuia sacrificat a doua oara. gatit scurt!

salata: varza, morcov, mar, maioneza jumi-juma cu iaurt stors, sare, piper. nu stiu sigur daca n-a fost tura a doua de salata, in care am pus doar iaurt grecesc si o lingurita de mustar (ptr pacalirea adversarului, cum ca ar avea maioneza B) )


Multumesc mult ca ti-ai facut timp, Moatza draga! Am o limba de miel la congelator, as face-o, dar o tot mut de colo colo si mi-a placut mult ideea de ciulama. Nu sunt deloc fan de limba cu masline...nush de ce. La fel, nu fac chestii cu sos rosu pentru ca rosiile de aici sunt oribil de acide, la fel nu fac supa de rosii. Dar, cand ma duc in tara, mananc supa de rosii la sor, ca o face beton! E altceva, frate!


La mine l-ai vazut ficatul, da! Absolut de acord cu tot ce zici cu organele, la fel si cu alea de pui. Nu imi place neam sa fie inecacioase si gumoase, no way! Eu cand fac tochitura sunt foarte atenta sa nu se intareasca. Daca se intaresc s-a dus pe copca...la rinichi eu nu le scot pielita, doar uretrele alea. Mama m-a invatat sa ii tin cateva ore in apa rece ca sa le iasa izul de urina, care e foarte pregnant la aia de porc. Rinichii si ficatul sunt printre cei mai sensibili la gatit si trebuie timpi scurti ca sa aiba consistenta perfecta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13547 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 February 2020 - 01:21 PM

Iar simpliteturi: ceafa la tigaie de fier si salata de varza.
Imagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-51332100-1582024897.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13548 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 February 2020 - 01:59 PM

Am plecat la cumparaturi chitita pe tochitura cum spuneam,la noi la macelarie a vazut domnul Geany ficatei proaspeti frumosi la culoare abea primiti,i-au facut ochii in cap ca girofarele instant B) ... B) B)

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-87830100-1582026994.jpg

La tigaie cu ceapa,serviti cu ou ochi,branza iute de oi,mujdei si paine proaspata (ca asa mi-a adus de la unitate si trebuia consumata) :blackeye:

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-80002700-1582027095.jpg

:love3:

#13549 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 February 2020 - 01:40 PM

Azi zi de primavara la noi ,soare cald si frumos ;) in meniu mici cu cartofi prajiti si bere :D

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-48436300-1582112403.jpg

#13550 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 February 2020 - 01:46 PM

Ieri am avut paste cu sos picant(gen all'arrabbiata)

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-90468600-1582285505.jpg

Azi ciorbita de cartofi cu afumatura

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-27208300-1582285537.jpg

#13551 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 February 2020 - 05:01 PM

Arata fain rau supica aia, Geanina!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13552 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 February 2020 - 05:02 AM

pui cu salata de puntarelle

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-1215-0-17434200-1582340467.jpg

#13553 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2020 - 09:41 AM

Puntarelle aia parca am vazut-o si eu pe la magazinu' de fite. Arata misto rau puiu. Detaliezi si tu putin, te rog? Cum ai facut pulpele, cum ai facut salata? Eu am inceput sa fac printscreenuri pe aici la ce imi face cu ochiul si e rapid de facut.

Geany, daca ai timp, spune si tu de mancarica ta cu cartofi. Va multumesc mult la ambii si amandoi! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13554 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2020 - 10:20 AM

Laponel e ciorbita taraneasca,s-a intamplat asa,domnul Geany mi-a adus niste afumatura (de la supliment de la scarbici') gen pastrama de porc afumata,e muschi file si o bucata de cotlet afumate ,poza de pe net,ceva de genul

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-02377000-1582358786.jpg

si a adus si cascaval(ca asa le da )si le promisesem pizza,dar Ale' super ragusit cu rosu-n gat si nas infundat,am amanat pizza si am facut asa,am calit in cratita o ceapa mica taiata marunt in putin ulei,am adaugat cateva feliute de morcov,de pastarnac de telina,afumatura taiata mai marunt asa nu bucati mari,le-am mai calit si pe alea impreuna si am adaugat cuburele de cartof,si le-am lasat si pe alea putin la calit cu toate cele, apoi am adaugat apa si am lasat sa clocoteasca bine,am pus o crenguta de cimbru pt. gust ,sos de rosii,vreo 2 linguri de boabe de mazare congelata,cateva fasiute de ardei rosu tocate marunt,leustean uscat de la plic si am acrit f. putin cu putin bors (ca le-am servit la huni la masa cu oliviera ca la restaurant :D sa si-o dreaga ei la masa cum vor) in ultimile minute am adaugat paste spirale ,si patrunjel proaspat tocat chiar in farfurie presarat,servit cu smantana si paine neagra,ardei iuti,ceapa rosie,ce sa mai?! dezmat total :D ,in poza am pus putina zeama ca sa se vada ingredientele dar daca vrei sa o faci tocanita procedezi la fel doar ca nu o mai acresti si o faci cat de scazuta sau zemoasa vrei tu... :-*

Azi nu mai scap ,le fac pizza,dar nu mai vreau sa o fac subtire coapta pe dosul tavii ca de aia am tot facut,vreau sa o fac ,ca pe vremuri la tava si chiar putin mai ''painoasa'' asa ;) si am gasit lipii bune (de alea de va mai povestisem de la carefour ) si ii voi face lui Ale' cand vom avea party' shaorma,ca lui domnul Geany nu-i place zice ca-i gumoasa'' ...Va las ,fug sa ma apuc de pizzaa Ritzzzaaa,cum ii zice Ale ;)

#13555 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2020 - 12:29 PM

:D Cum spuneam,pizza taraneasca la tava (contine sos de rosii, oregano,ineluse de ceapa rosie ,fulgi de ardei iute,cotlet afumat,branza,masline)

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-63042200-1582367330.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-48969300-1582367342.jpg

#13556 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 February 2020 - 02:16 PM

:D Si una blonda'' pt. je' (fara sos de rosii,cu ceapa rosie ,putina afumatura,ardei iute,branza ,masline si ulei de masline) am servit alaturi de salata verde si bere rece :D ... :-* ... ;)

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-39421000-1582373735.jpg

#13557 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2020 - 05:22 PM

Ciorba din piept de vitel, piept de pui la grill cu salata verde, salata de puicu ciuperci, maioneza+iaurt si putin usturoi ras, cascaval pane si mai am in plan hummus cu ardei copti

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-35507600-1582384852.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-68412800-1582384862.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-36416200-1582384871.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-88506100-1582384877.jpgImagine atasata: monthly_02_2020/post-100-0-64115400-1582384884.jpg

#13558 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2020 - 10:31 PM

Pe langa cascavalul ala pane mai lipsesc niste cartofi prajiti si salata de rosii a lui tata, plus paine franzela proaspata, calda...au mama! Mananci pana crapi! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13559 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 February 2020 - 10:42 PM

cartofi prajiti - nu! paine alba proaspata - nu! destul dezmatul cu pane prajit.
salata de rosii...rosii fara ulei!

ca sa putem manca baclavale, ia omu' de la un turc aciuat pe la noi, mai bune decat la Stanbul!

#13560 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2020 - 10:55 PM

Vezi postareamoatza, la 22 February 2020 - 10:42 PM, a spus:

cartofi prajiti - nu! paine alba proaspata - nu! destul dezmatul cu pane prajit.
salata de rosii...rosii fara ulei!

ca sa putem manca baclavale, ia omu' de la un turc aciuat pe la noi, mai bune decat la Stanbul!



Fataaaa, si ma pregateam sa ma duc sa ma autoflagelez 10 minute si sa te venerez pentru disciplina de fier. Si sambata, auzi Imagine postata Pfuuuu, m-am linistit!

Eu de vreo saptamana poftesc la mai tot ce scrieti Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 676
  • 677
  • 678
  • 679
  • 680
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi