Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 691
  • 692
  • 693
  • 694
  • 695
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13841 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 April 2020 - 12:07 PM

Vezi postareaadi_edi, la 24 April 2020 - 11:24 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 24 April 2020 - 09:04 AM, a spus:

Eu așa încep ciorba de salată ;) ar putea fi și o omletă...


Asta e :wub: ! A fost atat de buna ca pana si fiu-meu a mancat ;) !



;) și eu fac azi sau mîine ;)

#13842 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 24 April 2020 - 09:55 PM

Eu fac mâine grătar și duminică ciorbă de burtă, dar nu am absolut nicio idee pentru felul 2...

De zilele trecute, că n-am mai postat de mult, a trecut timpul ăsta...

Mâncare cu dragavei și carne de miel
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-52796500-1587757748.jpg


Ciuperci cu cașcaval la cuptor
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-36923600-1587757834.jpg


Tocăniță cu ficat și inimă de porc și orez
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-27516100-1587758007.jpg


Droburile
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-87840200-1587758111.jpg


Și gulaș cu cartofi
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-03546200-1587758126.jpg


Bonus o poză cu brunch-ul de Paști (am mâncat asta pe la 10.30, apoi grătar pe la 16.00 și gata ziua)
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-35213900-1587757683.jpg

#13843 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 April 2020 - 10:47 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 24 April 2020 - 09:55 PM, a spus:

Mâncare cu dragavei
Oana, esti olteancă? Numai la rudele din Oltenia am mai auzit de dragavei

#13844 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 24 April 2020 - 11:23 PM

Vezi postareaDexter, la 24 April 2020 - 10:47 PM, a spus:

Vezi postareaOana Adriana, la 24 April 2020 - 09:55 PM, a spus:

Mâncare cu dragavei
Oana, esti olteancă? Numai la rudele din Oltenia am mai auzit de dragavei


Daaa, born and living in Craiova 😂 L-am nimerit tare gustos, e cules de pe câmp din spatele curții.

#13845 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 April 2020 - 11:43 PM

super! Imagine postata sa va fie de bine, nu cred ca am mai auzit de dragavei de un milion de ani...

#13846 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,998
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 April 2020 - 06:29 AM

Eu nici nu stiam de denumirea/planta asta, cu ocazia asta am aflat mai multe de aici Cu ocazia asta pup si fetitzele tale minunate!

Aceasta postare a fost editata de mino: 25 April 2020 - 06:35 AM


#13847 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2020 - 09:54 AM

Macris, avem si topic parca pe undeva!

#13848 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2020 - 10:41 AM

mie mi-era cunoscut cuvintul da' nu stiam ce inseamna
mino mersi de link, e mult mai fain decit tot ce am gasit eu aseara
lili cum ii spune aici? ca tot zice maica-mea ca vede stevie in gradina da' io habar n-am cum e

#13849 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2020 - 11:47 AM

Acetosa, Adriana, uite cine avea topic😁😂:

https://www.artaculi...h__1#entry30807

#13850 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 April 2020 - 11:53 AM

Azi ficatei de pui la tigaie,cu ceapa,cremosi si buni! :71:


Imagine atasata: monthly_04_2020/post-405-0-51742400-1587806900.jpg

Serviti cu mamaliguta,mujdei si branza de burduf de oi(facut mocirlutza' acolo :-* )

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-405-0-31425900-1587806965.jpg

Pt. maine am in plan branza cu smantana si mamaliguta si pt. poimaine(luni) o ciorbita dar inca nu stiu de care,fie de pui cu smantana,fie de afumatura cu cartofi si smantana,fie de fasole...

Tot sunt nevorbita,si am chef de cioace',va zic asa ca si idee,sa vedeti ce ma bantuie pe mine :notworthy: ,va pusesem zilele trecute la han un link cu retete turcesti,tot dand acolo din una in alta,am gasit mancare ''ciobaneasca'' turceasca(am inteles ca asa se numeste,sau tocana ciobaneasca turceasca ceva de genul) una mi-a atras atentia in mod special ca se facea si la cuptor si zicea asa...Intr-o tigaie cu putin ulei se calesc putin cateva rondele de cartofi (toate se calesc separat putin ca mai merg si la cuptor mai apoi) atat cat sa fie patrunsi cam pe jumatate,se scot cu o paleta se dau deoparte,la fel se calesc cuburi de vanata se scot cu paleta se dau deoparte,cuburele de carnita(de vitel sau miel,eu nexam ma gandeam sa pun de porc) la fel se calesc se dau deoparte,rondele de ardei capia sau gras rosu(sau taiat patrate fasii cum se vrea) se calesc impreuna cu cateva rondele de usturoi si ardei iute,cat se vrea,se scot se pun deoparte,intr-un vas rezistent la cuptor(din ceramica sau sticla dar micut ideal ar fi de o persoana ca sa se serveasca direct din el) se unge cu unt se presara cu pesmet,si pe fund se dispun cateva rondele de cartofi,apoi peste presarat cateva cuburele de carnita,apoi vinetele,iar carnita,apoi ardeiul calit,si deasupra rondele de rosie proapata,se da la cuptor cat sa se faca pe langa o crusta si sa se gratineza deasupra rosiile,(aici eu de la mine putere asi presara si niste branza) in acest timp se prepara un sos de rosii ca pt. pizza,sos de rosii,1 lingura de bulion,desfacut cu putina apa calda,aromat cu piper,oregano,rosmarin sau ce se vrea,se toarna si asta deasupra in vasul cu legume de la cuptor si se mai lasa sa se gratineza bine la cuptor...pt. servit am mai vazut o chestie,se caleste in abundent ulei de masline intr-o tigaita,mult morcov proaspat ras pe randeaua cu ochiuri mici,se pune intr-un bol iaurt grecesc (sau iaurt gros si gras),se ia cu paleta o parte din morcovul calit din tigaie si se amesteca cu iaurtul,si apoi la sf. desupra se dispune restul de morcov calit cu tot cu uleiul din tigaie(cam ca la fasolea batuta cand se pune ceapa calita desupra) cred ca si asta ar putea fi usturoiat putin,dar eu pe asta oricum nu l-asi face ca nu mi-l mananca hunii,dar asa ca si idee..oricum cred ca o sa o comit daca gasesc tot ce-mi trebuie ... :71:

Si ca sa va zic tot pana la capat,am simtit cutremurul si eu si hunii,la et. 5 ne-a zgaltait putin (cica a avut 5 grade)

O zi minunata tuturor! :-*

#13851 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 25 April 2020 - 03:07 PM

ca o olteanca ce sunt si care a mancat si dragavei si stevie si macris, trebuie sa va spun ca sunt diferite :71:
poate ca in functie de zona se folosesc diferit denumirile. fac parte din aceeasi familie si au gust asemanator, acrisor.
stevia se cultiva, dragaveiul este salbatic ( comestibil doar primavara, cat e tanar), macrisul la fel.
cand gaseam macris pe unde mergeam in vacanta cu animalele la pascut strigam in cor '' macris, suna valea cand ma .is! :-* s-au dus vremurile alea... :notworthy:

#13852 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 April 2020 - 09:00 PM

Vezi postareaEataly, la 25 April 2020 - 11:47 AM, a spus:

Acetosa, Adriana, uite cine avea topic😁😂:

https://www.artaculi...h__1#entry30807

Vai de capul meu, cred că ăla a fost ultimul an în care era grădina, tre să caut în poze să îmi ajut memoria 😢🙈

Vezi postareaAmina, la 25 April 2020 - 03:07 PM, a spus:

ca o olteanca ce sunt si care a mancat si dragavei si stevie si macris, trebuie sa va spun ca sunt diferite :71:
poate ca in functie de zona se folosesc diferit denumirile. fac parte din aceeasi familie si au gust asemanator, acrisor.
stevia se cultiva, dragaveiul este salbatic ( comestibil doar primavara, cat e tanar), macrisul la fel.
cand gaseam macris pe unde mergeam in vacanta cu animalele la pascut strigam in cor '' macris, suna valea cand ma .is! :-* s-au dus vremurile alea... :notworthy:
😘

#13853 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2020 - 01:48 PM

Arancine siciliane. Adica mingiute de orez umplute o parte cu ragù, o parte cu prosciutto cotto si mozzarella. Apoi fripte.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-49211800-1587901511.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-16207500-1587901383.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-66713000-1587901394.jpg

Vinete fripte pe care le-am mancat cu carne de vita felii subtiri date si alea prin faina ou si pesmet ai fripte.
Nu as avea curaj sa imi fac colesterolul acum.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-41943200-1587901658.jpg


#13854 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,810
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2020 - 02:21 PM

Harnica ai fost, Any! Am gugalit arancinele alea, pai mult de lucru frate la ele! Cred ca si gustul e pe masura!

#13855 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2020 - 02:29 PM

Vezi postareaadi_edi, la 26 April 2020 - 02:21 PM, a spus:

Harnica ai fost, Any! Am gugalit arancinele alea, pai mult de lucru frate la ele! Cred ca si gustul e pe masura!


Depinde. Eu ragù-ul cand il fac, fac cantitate mare asa incat sa fac lasagne si ce ramane din ragù congelez. Deci pt arancine congelez o punguta separat si am gata cand le fac.

Orezul se poate fierbe cu o seara inainte. Eu de obicei il fierb dimineata sau imediat dupa pranz pentru seara.

Apoi dupa amiaza cu o ora doua inainte fac mingiutele le dau prin albus eu simplu apoi prin pesmet si le las pe o tava in bucatarie . Seara numai frig.

#13856 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,810
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2020 - 02:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 April 2020 - 02:29 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 26 April 2020 - 02:21 PM, a spus:

Harnica ai fost, Any! Am gugalit arancinele alea, pai mult de lucru frate la ele! Cred ca si gustul e pe masura!


Depinde. Eu ragù-ul cand il fac, fac cantitate mare asa incat sa fac lasagne si ce ramane din ragù congelez. Deci pt arancine congelez o punguta separat si am gata cand le fac.

Orezul se poate fierbe cu o seara inainte. Eu de obicei il fierb dimineata sau imediat dupa pranz pentru seara.

Apoi dupa amiaza cu o ora doua inainte fac mingiutele le dau prin albus eu simplu apoi prin pesmet si le las pe o tava in bucatarie . Seara numai frig.


:notworthy:
Sper sa-mi aduc aminte cand fac lasagne, sa pun deoparte.
Tu ai o reteta cu cantitati la arancine, sau le faci asa, aproximativ?

#13857 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2020 - 03:30 PM

Vezi postareaadi_edi, la 26 April 2020 - 02:37 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 April 2020 - 02:29 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 26 April 2020 - 02:21 PM, a spus:

Harnica ai fost, Any! Am gugalit arancinele alea, pai mult de lucru frate la ele! Cred ca si gustul e pe masura!


Depinde. Eu ragù-ul cand il fac, fac cantitate mare asa incat sa fac lasagne si ce ramane din ragù congelez. Deci pt arancine congelez o punguta separat si am gata cand le fac.

Orezul se poate fierbe cu o seara inainte. Eu de obicei il fierb dimineata sau imediat dupa pranz pentru seara.

Apoi dupa amiaza cu o ora doua inainte fac mingiutele le dau prin albus eu simplu apoi prin pesmet si le las pe o tava in bucatarie . Seara numai frig.


:notworthy:
Sper sa-mi aduc aminte cand fac lasagne, sa pun deoparte.
Tu ai o reteta cu cantitati la arancine, sau le faci asa, aproximativ?


Orezul trebuie sa fie cu bobul rotund, eu pun orez Roma pt risotto. Pun apa la fiert cu 2-3 lingurite de delicat, cand fierbe pun orezul si trebuie sa absoarba toata apa dar sa fie oricum "al dente" sa nu iasa terci. Aici vezi tu la ochi. Apoi il amestec bine cu 2 linguri de parmigiano razuit si il pun la racit pe o tava mare intinsa. Cand s-a racit complet il acopar cu folie transparenta.

Ragù o punguta acolo tot la ochi.

Cateva felii de prosciutto cotto si 2 mozzarelle de cate 100 de grame fiecare. Mozzarella o tai marunt si o pui la scurs.

Sunt tuturiale multe pe youtube dar fiecare are metoda lui.

Pregatesti totul asa. Ragù-ul il lasi rece.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-13-0-03095200-1587907437.jpg

In poza apare si un castron cu apa care iti trebuie sa iti umezesti mainile.

Faci o mingiuta in jur de 100 de grame cu mainile ude iei orezul si il faci o mingiuta. Pui mingiuta in mana stanga si faci o gaura in el cu atentie sa nu se rupa. Pui o lingura de ragù si inchizi cu grija. Uzi mana sa poti invarti mingiuta in mana cu grija apoi o dai prin albus batut cu furculita si apoi prin pesmet.

Pregatesti o tava acoperita cu hartie de copt si pui acolo arancinele.

La fel procedezi cu alea cu prosciutto. Pui un pic de prosciutto si un pic de mozzarella, inchizi si dai prin albus si pesmet. Le pui separat sa nu le incurci xu alea cu ragù. Asta pt ca eu le fac rotunde, de obicei alea cu ragù se fac rotunde, iar alea cu prosciutto se fac lunguiete. Sau alea cu ragù in forma se para si alea xu prosciutto rotunde. Depinde.

Arancinele mele au cam 120 gr umplute. Dar mi-au iesit si mai mari.

Eu le frig in oala Creuset, ulei de arahide amestecat cu ulei ev de masline. Uleiul cand ajunge la 160 de grade pun cate 4 arancine nu mai mult deodata. Uleiul nu trebuie sa acopere in totalitate arancinele ca si asa le invarti. Frigi cam 2-3 minute asa apoi le scoti pe hartie absorbanta.

La 4 persoane pt inceput va ajunge 500 gr de orez. Mie mi-au iesit 13 dar au fost si ceva giganti printre ele, una a avut 220 de grame ������

ps. in orez poti sa pui sofran, am uitat sa precizez

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 April 2020 - 04:38 PM


#13858 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,810
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2020 - 04:45 PM

Multumesc mult, Any ! trebuia sa faci subiect separat!
Eu deja imi faceam planuri sa "scap" de sacul de orez pe care l-a cumparat sotul mai demult si din care abia se vede un pic consumat, l-am facut cu ou si cu otet (pe sot :notworthy: ), nu stiu cand apucam sa mancam atata... Din pacate nu e din ala de care trebuie la reteta asta ...

#13859 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,810
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 April 2020 - 10:12 PM

Snitele, ca mi-a fost lene sa fac altceva; si pentru ca mi-au ramas ou si pesmet, am facut si niste mozarella pane (feliile mai subtiri), fiica-mea a fost in al 9-lea cer :notworthy: . Cartofii in ultimul timp doar ii fierb, ii scurg de zeama, adaug de ulei/unt, ii amestec cu lingura si ii zdrobesc dar nu prea mult, pe urma las sa se prinda un pic de cratita, iese o aroma ca de cartof copt :-* .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2020/post-192-0-56585300-1587931771.jpg


#13860 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 April 2020 - 07:11 PM

Ciorba de "șălate" și salată orientală.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-10348100-1588007426.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-78660700-1588007435.jpg

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 691
  • 692
  • 693
  • 694
  • 695
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi