Azi ficatei de pui la tigaie,cu ceapa,cremosi si buni!
Serviti cu mamaliguta,mujdei si branza de burduf de oi(facut mocirlutza' acolo

)
Pt. maine am in plan branza cu smantana si mamaliguta si pt. poimaine(luni) o ciorbita dar inca nu stiu de care,fie de pui cu smantana,fie de afumatura cu cartofi si smantana,fie de fasole...
Tot sunt nevorbita,si am chef de cioace',va zic asa ca si idee,sa vedeti ce ma bantuie pe mine

,va pusesem zilele trecute la han un link cu retete turcesti,tot dand acolo din una in alta,am gasit mancare ''ciobaneasca'' turceasca(am inteles ca asa se numeste,sau tocana ciobaneasca turceasca ceva de genul) una mi-a atras atentia in mod special ca se facea si la cuptor si zicea asa...Intr-o tigaie cu putin ulei se calesc putin cateva rondele de cartofi (toate se calesc separat putin ca mai merg si la cuptor mai apoi) atat cat sa fie patrunsi cam pe jumatate,se scot cu o paleta se dau deoparte,la fel se calesc cuburi de vanata se scot cu paleta se dau deoparte,cuburele de carnita(de vitel sau miel,eu nexam ma gandeam sa pun de porc) la fel se calesc se dau deoparte,rondele de ardei capia sau gras rosu(sau taiat patrate fasii cum se vrea) se calesc impreuna cu cateva rondele de usturoi si ardei iute,cat se vrea,se scot se pun deoparte,intr-un vas rezistent la cuptor(din ceramica sau sticla dar micut ideal ar fi de o persoana ca sa se serveasca direct din el) se unge cu unt se presara cu pesmet,si pe fund se dispun cateva rondele de cartofi,apoi peste presarat cateva cuburele de carnita,apoi vinetele,iar carnita,apoi ardeiul calit,si deasupra rondele de rosie proapata,se da la cuptor cat sa se faca pe langa o crusta si sa se gratineza deasupra rosiile,(aici eu de la mine putere asi presara si niste branza) in acest timp se prepara un sos de rosii ca pt. pizza,sos de rosii,1 lingura de bulion,desfacut cu putina apa calda,aromat cu piper,oregano,rosmarin sau ce se vrea,se toarna si asta deasupra in vasul cu legume de la cuptor si se mai lasa sa se gratineza bine la cuptor...pt. servit am mai vazut o chestie,se caleste in abundent ulei de masline intr-o tigaita,mult morcov proaspat ras pe randeaua cu ochiuri mici,se pune intr-un bol iaurt grecesc (sau iaurt gros si gras),se ia cu paleta o parte din morcovul calit din tigaie si se amesteca cu iaurtul,si apoi la sf. desupra se dispune restul de morcov calit cu tot cu uleiul din tigaie(cam ca la fasolea batuta cand se pune ceapa calita desupra) cred ca si asta ar putea fi usturoiat putin,dar eu pe asta oricum nu l-asi face ca nu mi-l mananca hunii,dar asa ca si idee..oricum cred ca o sa o comit daca gasesc tot ce-mi trebuie ...
Si ca sa va zic tot pana la capat,am simtit cutremurul si eu si hunii,la et. 5 ne-a zgaltait putin (cica a avut 5 grade)
O zi minunata tuturor!