adi_edi, la 24 April 2020 - 11:24 AM, a spus:
Ce ati gatit astazi?
#13842
Postat 24 April 2020 - 09:55 PM
De zilele trecute, că n-am mai postat de mult, a trecut timpul ăsta...
Mâncare cu dragavei și carne de miel

Ciuperci cu cașcaval la cuptor

Tocăniță cu ficat și inimă de porc și orez

Droburile

Și gulaș cu cartofi

Bonus o poză cu brunch-ul de Paști (am mâncat asta pe la 10.30, apoi grătar pe la 16.00 și gata ziua)
#13845
Postat 24 April 2020 - 11:43 PM
#13848
Postat 25 April 2020 - 10:41 AM
mino mersi de link, e mult mai fain decit tot ce am gasit eu aseara
lili cum ii spune aici? ca tot zice maica-mea ca vede stevie in gradina da' io habar n-am cum e
#13850
Postat 25 April 2020 - 11:53 AM

Serviti cu mamaliguta,mujdei si branza de burduf de oi(facut mocirlutza' acolo

Pt. maine am in plan branza cu smantana si mamaliguta si pt. poimaine(luni) o ciorbita dar inca nu stiu de care,fie de pui cu smantana,fie de afumatura cu cartofi si smantana,fie de fasole...
Tot sunt nevorbita,si am chef de cioace',va zic asa ca si idee,sa vedeti ce ma bantuie pe mine
Si ca sa va zic tot pana la capat,am simtit cutremurul si eu si hunii,la et. 5 ne-a zgaltait putin (cica a avut 5 grade)
O zi minunata tuturor!
#13851
Postat 25 April 2020 - 03:07 PM
poate ca in functie de zona se folosesc diferit denumirile. fac parte din aceeasi familie si au gust asemanator, acrisor.
stevia se cultiva, dragaveiul este salbatic ( comestibil doar primavara, cat e tanar), macrisul la fel.
cand gaseam macris pe unde mergeam in vacanta cu animalele la pascut strigam in cor '' macris, suna valea cand ma .is!
#13852
Postat 25 April 2020 - 09:00 PM
Eataly, la 25 April 2020 - 11:47 AM, a spus:
Vai de capul meu, cred că ăla a fost ultimul an în care era grădina, tre să caut în poze să îmi ajut memoria 😢🙈
Amina, la 25 April 2020 - 03:07 PM, a spus:
poate ca in functie de zona se folosesc diferit denumirile. fac parte din aceeasi familie si au gust asemanator, acrisor.
stevia se cultiva, dragaveiul este salbatic ( comestibil doar primavara, cat e tanar), macrisul la fel.
cand gaseam macris pe unde mergeam in vacanta cu animalele la pascut strigam in cor '' macris, suna valea cand ma .is!
#13853
Postat 26 April 2020 - 01:48 PM

Vinete fripte pe care le-am mancat cu carne de vita felii subtiri date si alea prin faina ou si pesmet ai fripte.
Nu as avea curaj sa imi fac colesterolul acum.
Imagini atasate
#13854
Postat 26 April 2020 - 02:21 PM
#13855
Postat 26 April 2020 - 02:29 PM
adi_edi, la 26 April 2020 - 02:21 PM, a spus:
Depinde. Eu ragù-ul cand il fac, fac cantitate mare asa incat sa fac lasagne si ce ramane din ragù congelez. Deci pt arancine congelez o punguta separat si am gata cand le fac.
Orezul se poate fierbe cu o seara inainte. Eu de obicei il fierb dimineata sau imediat dupa pranz pentru seara.
Apoi dupa amiaza cu o ora doua inainte fac mingiutele le dau prin albus eu simplu apoi prin pesmet si le las pe o tava in bucatarie . Seara numai frig.
#13856
Postat 26 April 2020 - 02:37 PM
any_annette, la 26 April 2020 - 02:29 PM, a spus:
adi_edi, la 26 April 2020 - 02:21 PM, a spus:
Depinde. Eu ragù-ul cand il fac, fac cantitate mare asa incat sa fac lasagne si ce ramane din ragù congelez. Deci pt arancine congelez o punguta separat si am gata cand le fac.
Orezul se poate fierbe cu o seara inainte. Eu de obicei il fierb dimineata sau imediat dupa pranz pentru seara.
Apoi dupa amiaza cu o ora doua inainte fac mingiutele le dau prin albus eu simplu apoi prin pesmet si le las pe o tava in bucatarie . Seara numai frig.
Sper sa-mi aduc aminte cand fac lasagne, sa pun deoparte.
Tu ai o reteta cu cantitati la arancine, sau le faci asa, aproximativ?
#13857
Postat 26 April 2020 - 03:30 PM
adi_edi, la 26 April 2020 - 02:37 PM, a spus:
any_annette, la 26 April 2020 - 02:29 PM, a spus:
adi_edi, la 26 April 2020 - 02:21 PM, a spus:
Depinde. Eu ragù-ul cand il fac, fac cantitate mare asa incat sa fac lasagne si ce ramane din ragù congelez. Deci pt arancine congelez o punguta separat si am gata cand le fac.
Orezul se poate fierbe cu o seara inainte. Eu de obicei il fierb dimineata sau imediat dupa pranz pentru seara.
Apoi dupa amiaza cu o ora doua inainte fac mingiutele le dau prin albus eu simplu apoi prin pesmet si le las pe o tava in bucatarie . Seara numai frig.
Sper sa-mi aduc aminte cand fac lasagne, sa pun deoparte.
Tu ai o reteta cu cantitati la arancine, sau le faci asa, aproximativ?
Orezul trebuie sa fie cu bobul rotund, eu pun orez Roma pt risotto. Pun apa la fiert cu 2-3 lingurite de delicat, cand fierbe pun orezul si trebuie sa absoarba toata apa dar sa fie oricum "al dente" sa nu iasa terci. Aici vezi tu la ochi. Apoi il amestec bine cu 2 linguri de parmigiano razuit si il pun la racit pe o tava mare intinsa. Cand s-a racit complet il acopar cu folie transparenta.
Ragù o punguta acolo tot la ochi.
Cateva felii de prosciutto cotto si 2 mozzarelle de cate 100 de grame fiecare. Mozzarella o tai marunt si o pui la scurs.
Sunt tuturiale multe pe youtube dar fiecare are metoda lui.
Pregatesti totul asa. Ragù-ul il lasi rece.

In poza apare si un castron cu apa care iti trebuie sa iti umezesti mainile.
Faci o mingiuta in jur de 100 de grame cu mainile ude iei orezul si il faci o mingiuta. Pui mingiuta in mana stanga si faci o gaura in el cu atentie sa nu se rupa. Pui o lingura de ragù si inchizi cu grija. Uzi mana sa poti invarti mingiuta in mana cu grija apoi o dai prin albus batut cu furculita si apoi prin pesmet.
Pregatesti o tava acoperita cu hartie de copt si pui acolo arancinele.
La fel procedezi cu alea cu prosciutto. Pui un pic de prosciutto si un pic de mozzarella, inchizi si dai prin albus si pesmet. Le pui separat sa nu le incurci xu alea cu ragù. Asta pt ca eu le fac rotunde, de obicei alea cu ragù se fac rotunde, iar alea cu prosciutto se fac lunguiete. Sau alea cu ragù in forma se para si alea xu prosciutto rotunde. Depinde.
Arancinele mele au cam 120 gr umplute. Dar mi-au iesit si mai mari.
Eu le frig in oala Creuset, ulei de arahide amestecat cu ulei ev de masline. Uleiul cand ajunge la 160 de grade pun cate 4 arancine nu mai mult deodata. Uleiul nu trebuie sa acopere in totalitate arancinele ca si asa le invarti. Frigi cam 2-3 minute asa apoi le scoti pe hartie absorbanta.
La 4 persoane pt inceput va ajunge 500 gr de orez. Mie mi-au iesit 13 dar au fost si ceva giganti printre ele, una a avut 220 de grame ������
ps. in orez poti sa pui sofran, am uitat sa precizez
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 April 2020 - 04:38 PM
#13858
Postat 26 April 2020 - 04:45 PM
Eu deja imi faceam planuri sa "scap" de sacul de orez pe care l-a cumparat sotul mai demult si din care abia se vede un pic consumat, l-am facut cu ou si cu otet (pe sot
#13859
Postat 26 April 2020 - 10:12 PM

Ajutor













