Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 695
  • 696
  • 697
  • 698
  • 699
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13921 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 19 May 2020 - 07:26 PM

Abia aștept să se deschidă restaurantele. Pînă atunci să văd ce mai am prin telefon. Azi am făcut ciulama cu pui și ciuperci și supă de roșii cu paste făcute de mine la mașină.
Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-03217600-1589908575.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-78726800-1589908585.jpg

Cu pastele am făcut duminică midii și sparanghel cu sos de smîntînă.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-52438000-1589908751.jpg

Ciorbă de lobodă acum vreo săptămînă, dreasă cu smîntînă.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-04603900-1589908791.jpg

Un ali nazik cu cotlete de berbec

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-17338100-1589908867.jpg

Un stufat cu multe verdețuri și ștevie cu coaste de oaie.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-15097000-1589908908.jpg

O fasole bătută cu mult sos de ceapă prăjită

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-69666700-1589908971.jpg

O încercare de picioare de porc să iasă crocante, dar n-au mai apucat că după ce au stat la cuptor vreo 3 ore la 120 de grade, fecior-miu nu a mai rezistat, le-a scos și le-a mîncat așa :D

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-233-0-27637000-1589909158.jpg

Nu prea văd ce postez ca poze, că le pun de pe telefon :crying:

#13922 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 May 2020 - 01:15 PM

Carmella totul arata minunat! :blackeye: la fel si celelalte preparate ,ale voastre ,a tuturor! :rolleyes:

Azi am luat la reducere de la magazinasul meu de la scara blocului ardei gras de ala de al nostru galben verzui si rosii pt. mancaruri ( putin zbarcite dar mergeau ,ardeii de copt si rosiile de gatit) si am facut pui(copanele) cu sos picant( in care am pus si ceapa ,cateva rondele de morcov,la calit,ciupercute,fasii de ardei copt,rosiile de va spusei si 1 lingura buna de bulion,ardei iute fulgi,piper,2 catei de usturoi tocati marunt din cutit,1 foaie de dafin,facut tot scazut asa )

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-405-0-05980500-1590146017.jpg

#13923 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2020 - 12:45 PM

La noi e intunericios si ploua,asa ca poze naspa :lol: ( gasii ardei gras de asta de al nostru galben-verzui,potrivit de mari si nu f. grosi,la 8 lei kg.,nu e mult,nu e putin ,dar luai sa fac cativa umpluti ,de pofta :love7: ) arata asa ca i-am dat si la cuptor..

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-405-0-09931000-1590489902.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-405-0-31604000-1590489913.jpg

#13924 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 26 May 2020 - 01:32 PM

Placinta cu carne si sote de manatarci.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2020/post-1860-0-09731100-1590492740.jpg


#13925 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 26 May 2020 - 02:07 PM

Vai Geany daca ai sti cat inghit eu in sec la ardeii aia umpluti sau copti ai tai :blink:
Imagine postata

#13926 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 May 2020 - 02:48 PM

Da' io! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13927 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2020 - 04:18 PM

Imi pare rau daca v-am facut pofta (cred ca pe la voi e mai greu de gasit soiul asta de ardei..nu?! ) :lol:

Bella ce fain arata si ce bine suna,placinta cu carne si soteul de ciuperci :blink:

#13928 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,806
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 May 2020 - 06:28 PM

Vezi postareaGeany, la 26 May 2020 - 04:18 PM, a spus:

Imi pare rau daca v-am facut pofta (cred ca pe la voi e mai greu de gasit soiul asta de ardei..nu?! ) :lol:

Bella ce fain arata si ce bine suna,placinta cu carne si soteul de ciuperci :blink:


De cand imi propun sa fac ardei umpluti, dar sotul tot imi da peste maini cand vreau sa cumpar; eu gasesc la un magazinas de langa mine aproape tot timpul anului, dar scumpi ca naiba! pana acum mergeam fara sot cand faceam aprovizionarea, ca stiam ca o sa bombane... Ei, daca vreau tot fac, ca doar cine-i sefu'... in bucatarie =)) ? De fiecare data cand faceam, duceam si la serviciu la colege, ca altfel mureau de pofta uitandu-se...

#13929 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 May 2020 - 06:50 PM

Si la noi sunt scumpi ardeii,au fost 16 lei kg. apoi am vazut cu 12 lei,azi am gasit cu 8 lei si am luat,am iesit la cumparaturi fara sa-mi propun ce sa cumpar cu domnul Geany,pe principiul ,ne orientam la fata locului,nu a carait nimic la ardeii ca sunt una dintre mancarurile sale preferate :lol: ...despre impartit,la mine nu se pune problema ca ii dau la pachet si mananca la gramada impreuna cu colegii,asa ca scap repede de mancarea in exces :blink:

#13930 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 12:39 AM

Tre' sa ma credeti, sub cartofi sunt cotlete de berbecut.

Deci hartie de copt, cotlete de berbecut asezate frumos sa cuprinda toata tava,pus sare deadupra.

Cartofii se taie rondele, se amesteca cu vinetele taiate bucati, sare, oregano, ulei ev (uneori pun si ceapa felii). Am pus cartofii peste carne in asa fel sa nu se vada deloc carnea, deasupra cateva masline si cateva picaturi de suc de rosii. La cuptor 200 de grade. Cand sunt gata cartofii e gata si carnea.

Metoda asta nu da gres niciodata, carnea extrem de frageda,sa nu mai zic de cartofi si vinete o bunatate.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-13-0-00632400-1590619028.jpg

#13931 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 28 May 2020 - 03:52 AM

Vezi postareaany_annette, la 28 May 2020 - 12:39 AM, a spus:

Tre' sa ma credeti, sub cartofi sunt cotlete de berbecut.

Deci hartie de copt, cotlete de berbecut asezate frumos sa cuprinda toata tava,pus sare deadupra.

Cartofii se taie rondele, se amesteca cu vinetele taiate bucati, sare, oregano, ulei ev (uneori pun si ceapa felii). Am pus cartofii peste carne in asa fel sa nu se vada deloc carnea, deasupra cateva masline si cateva picaturi de suc de rosii. La cuptor 200 de grade. Cand sunt gata cartofii e gata si carnea.

Metoda asta nu da gres niciodata, carnea extrem de frageda,sa nu mai zic de cartofi si vinete o bunatate.



Vai Any ce bine arata! Tot zic ca o sa fac si eu carne la cuptor dupa metoda ta! Poate se intampla weekendul care vine.
Geany, nici de la ardeii tai nu ma dau in laturi. Arata bine, dar nu o sa mananc prea curand. Ardei asa nu am vazut pe aici.

#13932 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2020 - 10:02 AM

Vezi postareaany_annette, la 28 May 2020 - 12:39 AM, a spus:

Tre' sa ma credeti, sub cartofi sunt cotlete de berbecut.

Deci hartie de copt, cotlete de berbecut asezate frumos sa cuprinda toata tava,pus sare deadupra.

Cartofii se taie rondele, se amesteca cu vinetele taiate bucati, sare, oregano, ulei ev (uneori pun si ceapa felii). Am pus cartofii peste carne in asa fel sa nu se vada deloc carnea, deasupra cateva masline si cateva picaturi de suc de rosii. La cuptor 200 de grade. Cand sunt gata cartofii e gata si carnea.

Metoda asta nu da gres niciodata, carnea extrem de frageda,sa nu mai zic de cartofi si vinete o bunatate.

Atasament 20200527_200307.jpg


Am zis ca nu mai aprind cuptorul, a venit caldura.Dar cred ca fac o exceptie! :rolleyes:

#13933 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2020 - 10:25 AM

Vezi postareaEataly, la 28 May 2020 - 10:02 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 28 May 2020 - 12:39 AM, a spus:

Tre' sa ma credeti, sub cartofi sunt cotlete de berbecut.

Deci hartie de copt, cotlete de berbecut asezate frumos sa cuprinda toata tava,pus sare deadupra.

Cartofii se taie rondele, se amesteca cu vinetele taiate bucati, sare, oregano, ulei ev (uneori pun si ceapa felii). Am pus cartofii peste carne in asa fel sa nu se vada deloc carnea, deasupra cateva masline si cateva picaturi de suc de rosii. La cuptor 200 de grade. Cand sunt gata cartofii e gata si carnea.

Metoda asta nu da gres niciodata, carnea extrem de frageda,sa nu mai zic de cartofi si vinete o bunatate.

Atasament 20200527_200307.jpg


Am zis ca nu mai aprind cuptorul, a venit caldura.Dar cred ca fac o exceptie! :rolleyes:


Acum mi-am dat seama ca m-am exprimat gresit, nu sunt cotlete, e "trinca" nu stiu cum ii zice in romaneste.

#13934 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 29 May 2020 - 07:13 PM

Ani e bine de retinut ideea, merge cu orice fel de carne sau numai cu miel/oaie?


Si ca sa nu credeti ca azi am stat numai in gradina :(
Imagine atasata: monthly_05_2020/post-114-0-78736200-1590772343.jpg

Sos ragu, o parte sa o o pun in pungute in congelator.
Imagine postata

#13935 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 May 2020 - 07:26 PM

Vezi postareaHazel, la 29 May 2020 - 07:13 PM, a spus:

Ani e bine de retinut ideea, merge cu orice fel de carne sau numai cu miel/oaie?

nu nu, si cu carne de porc evident tot asa frageda iese carnea cu ceafa am facut, dar si cu felii subtiri de pulpa de porc.

Si ca sa nu credeti ca azi am stat numai in gradina :(
Atasament 100884256_1626809490805402_7258719430044024832_n.jpg

Sos ragu, o parte sa o o pun in pungute in congelator.


#13936 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 29 May 2020 - 07:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 May 2020 - 07:26 PM, a spus:

Vezi postareaHazel, la 29 May 2020 - 07:13 PM, a spus:

Ani e bine de retinut ideea, merge cu orice fel de carne sau numai cu miel/oaie?

nu nu, si cu carne de porc evident tot asa frageda iese carnea cu ceafa am facut, dar si cu felii subtiri de pulpa de porc.

Si ca sa nu credeti ca azi am stat numai in gradina :(
Atasament 100884256_1626809490805402_7258719430044024832_n.jpg

Sos ragu, o parte sa o o pun in pungute in congelator.



Multumesc, o sa incerc cu prima ocazie :(
Imagine postata

#13937 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 May 2020 - 08:57 PM

Mama, mi-au ramas ochii pironiti in oala aia. Am zis ca e zacusca intai , dar si un ragu mi-ar placea maxim, ca tot la pastele cu sos rosu imi sta capul. Intre timp...cica ma disciplinez.
Hamburger patties si salata:
Imagine atasata: monthly_05_2020/post-12-0-71901000-1590778619.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13938 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 May 2020 - 09:01 PM

Eat , enjoy, repeat!
Imagine atasata: monthly_05_2020/post-12-0-50629800-1590865222.jpg
Cele trei hituri ale primaverii/verii germane in topul personal Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13939 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 30 May 2020 - 10:48 PM

Lori tu ne faci in ciuda cu sparanghelul tau alb :cheers:
Imagine postata

#13940 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 May 2020 - 11:33 PM

Pai, stii ce , daca britanicii tot nu il cultiva, ia fa-te mataluta-ncoa, pe continent Imagine postata

L-am cam fiert olecuta peste punctul al dente ca a fost mult mai subtirel si fraged ca alalaltul, dar tot misto.Eu zic ca daca va plac pastaile , va place si asta. Chiar m-a strafulgerat azi prin tartacuta ca as putea sa il fac ca pe pastai...asa, de curiosité.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 695
  • 696
  • 697
  • 698
  • 699
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi