Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 710
  • 711
  • 712
  • 713
  • 714
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#14221 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 September 2020 - 12:58 PM

Eu am in plan o supa de coada de vita ( ox tail ). Parca nu e inca sezon de supe din astea dar am o pofta :tongue3:

#14222 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 September 2020 - 11:33 PM

Imitatie croque monsieur:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2020/post-192-0-58741600-1599255027.jpg


#14223 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 05 September 2020 - 12:05 AM

Vezi postareaadi_edi, la 04 September 2020 - 11:33 PM, a spus:

Imitatie croque monsieur:


Ce bine arata! vreau si eu sa incerc!

#14224 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 September 2020 - 01:08 AM

Wowy, e prima data cand fac - sosul ala cu nucsoara imi venea sa-l mananc asa pe paine...
Mi-am adus aminte ca vreau sa va intreb ceva despre sosul bechamel - unele retete zic ca se toarna laptele peste roux, altele invers, roux peste laptele care fierbe. E vreo diferenta? ideea e sa nu se formeze cocoloase, nu?

#14225 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 September 2020 - 11:54 AM

Salata de vinete simpla,(doar vinete coapte frecate cu sare, ceapa si ulei) ,servita cu rosii super dulci si bune pe feliute de paine neagra cu seminte

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-96982500-1599299115.jpg

Am luat un pui mic refrigerat nu congelat,l-am parlit pe flacara ca-mi face pielea mai buna si-l zvanta,l-am portionat,si l-am pus in tigaia de teflon doar cu putin ulei invartind bucatile pe toate partile doar pana devin aurii,am stropit cu apa si o lingura buna de bulion concentrat,putin rosmarin si catei de usturoi in coaja doar zdrobiti cu latul lamei de la cutit,piper si fulgi de ardei iute,lasat cu capac,cand s-a evaporat lichidul lasat la rumenit apoi stropit cu vin si iar lasat pana se evapora vinul,a iesit super,(in poza doar o parte din el)

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-58201500-1599299434.jpg

domnul Geany a modelat din mamaliga calda biloaie'' mari, umplute cu branza de oi :tongue3: e artist si el :tongue7:

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-68074200-1599299455.jpg

#14226 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 September 2020 - 12:07 PM

Vezi postareaadi_edi, la 05 September 2020 - 01:08 AM, a spus:

Wowy, e prima data cand fac - sosul ala cu nucsoara imi venea sa-l mananc asa pe paine...
Mi-am adus aminte ca vreau sa va intreb ceva despre sosul bechamel - unele retete zic ca se toarna laptele peste roux, altele invers, roux peste laptele care fierbe. E vreo diferenta? ideea e sa nu se formeze cocoloase, nu?

Eu in trecut am facut asa am topit 50 de gr. de unt amestecand mereu sa nu-l ard (trebuie sa capete o culoare frumoasa ''aluna'' ) se adauga 50 de gr. de faina toata o data amestecand energic pe foc ca la aluatul pt. choux,in acest punct e ca aluatul de choux,se toarna in fir ametecand/frecand mereu 500 de ml. de lapte cald ,sare,nucsoara,si pus o folie de plastic/film deasura dupa stingerea focului,pt. ca alt fel ca si la crema fiarta sau puding prinde o pelicula,si apoi la la amestecare se formeaza cocoloase ...https://blog.gialloz...n-casa-ricetta/...mie asa imi iese f. bine ,dar cu siguranta or mai fi si alte tehnici,retete :tongue3:

#14227 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 September 2020 - 02:30 PM

Vezi postareaadi_edi, la 04 September 2020 - 11:33 PM, a spus:

Imitatie croque monsieur:


Pai, duamna, aruncati marul si dispareti, e frumos asa? Dezvoltati, va rog, ca taaaare ma mai intriga treaba asta! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#14228 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 05 September 2020 - 02:59 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 September 2020 - 02:30 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 04 September 2020 - 11:33 PM, a spus:

Imitatie croque monsieur:


Pai, duamna, aruncati marul si dispareti, e frumos asa? Dezvoltati, va rog, ca taaaare ma mai intriga treaba asta! Imagine postata


Ma scuzemoati :tongue3: , am crezut ca asa e trendu' =)) ...
Eu am facut aproximativ dupa reteta asta - adica sosul. Ca n-am avut french bread si nici gruyere. Si am facut sosul cum a zis Geany, nu ca in reteta. V-am zis ca am fost lenesa ieri, am facut macaroane cu branza =)) , ocazie cu care imi ramasese niste telemea si m-am gandit sa o reciclez asa. De aia am zis ca-i imitatie, ca nu cred ca a vazut vrenu croque-monsieur telemeaua :tongue7: . In unele retete am vazut ca se pune mustar dijon, cred ca data viitoare am sa pun si eu.

#14229 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 September 2020 - 11:10 PM

Multumesc tare mult, sweety! Se preteaza perfect la un bufet cu prietenii la o seara de jocuri de societate .
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#14230 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2020 - 07:07 AM

Saptamana trecută am facut pui picant cu legume in stil chinezesc si pentru ca ne-a placut am recidivat si am facut sa ne saturam. Nu am wok asa ca pot spune tigaie picantă cu pui si legume in stil chinezesc!

La locul faptei!
Imagine atasata: monthly_09_2020/post-343-0-03308300-1599368797.jpg

Și porția de azi!
Imagine atasata: monthly_09_2020/post-343-0-11987100-1599368857.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 September 2020 - 07:08 AM


#14231 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 September 2020 - 12:03 PM

Arata super pe gustul meu draga Mino! :(

olia' di' zacusca =)) scazuta bine bine la ceaun (contine ceapa calita cu morcov ,rosii maruntite din cutit,vinete coapte,ardei grasi copti si gogosari,foi de dafin,piper si fulgi de ardei iute) din ochi facuta asa doar ca sa mancam acum nu de pus pe iarna

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-01589700-1599386490.jpg

Am scos oleaca la racit sa vedem cum e =))

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-60198400-1599386517.jpg

Mmmm!! buna rau :71:

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-53347600-1599386544.jpg

#14232 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2020 - 12:26 PM

Sa aveti pofta la ea Geany! Si eu tot la ochi fac mancarea, doar de e vreo reteta noua respect cantitatile =)) :(

#14233 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2020 - 12:33 PM

Gata mi-am facut mancarea pentru prânz pe doua zile!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2020/post-343-0-86436900-1599388376.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2020/post-343-0-21355300-1599388387.jpg


#14234 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 September 2020 - 12:48 PM

Daa!! draga Mino',mancaruri facute asa din ochi,sincer nu ne mai trebuie nimic nu ne mai atrage nimic dupa marea imbuibeala' de la mare :( dar astea asa de toamna ,salata de vinete,zacusca si mi-am copt ardei si gogosari (4 lei kg.),astea chiar merg =))

Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?! :71:

#14235 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2020 - 08:03 PM

Vezi postareaGeany, la 06 September 2020 - 12:48 PM, a spus:

Daa!! draga Mino',mancaruri facute asa din ochi,sincer nu ne mai trebuie nimic nu ne mai atrage nimic dupa marea imbuibeala' de la mare :( dar astea asa de toamna ,salata de vinete,zacusca si mi-am copt ardei si gogosari (4 lei kg.),astea chiar merg =))

Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?! :71:


Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!

#14236 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 September 2020 - 08:07 PM

Vezi postareamino, la 06 September 2020 - 08:03 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 September 2020 - 12:48 PM, a spus:

Daa!! draga Mino',mancaruri facute asa din ochi,sincer nu ne mai trebuie nimic nu ne mai atrage nimic dupa marea imbuibeala' de la mare :71: dar astea asa de toamna ,salata de vinete,zacusca si mi-am copt ardei si gogosari (4 lei kg.),astea chiar merg :(

Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?! =))


Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!

Stii cumva,daca ies putin asa acidulate la gust precum gogonelele alea parguite?! =))

#14237 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2020 - 08:12 PM

Vezi postareaGeany, la 06 September 2020 - 08:07 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 06 September 2020 - 08:03 PM, a spus:


Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!

Stii cumva,daca ies putin asa acidulate la gust precum gogonelele alea parguite?! =))


Asa ar trebui sa fie, putin acidulate, cel putin asa ieseau cand puneam amestecate cu gogonele crude si ardei! Asa, doar rosii coapte, mai ales ca sunt mai tari la textura, e prima oara cand pun! Iti spun eu cum sunt in cateva zile, cand sunt gata.

#14238 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 September 2020 - 08:16 PM

Merci,chiar sunt curioasa ! mie imi plac gogonelele cele coapte acidulate de numa,numai eu le pescuiesc pe toate! =))

#14239 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 September 2020 - 11:53 AM

=))

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-405-0-28112100-1599472376.jpg

#14240 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 September 2020 - 01:25 PM

As fi pus-o la "vegetariene" (ultima reteta pusa de Mino), dar noua ne-a trebuit cu carne =)) :

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2020/post-192-0-86324300-1599477864.jpg


Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 710
  • 711
  • 712
  • 713
  • 714
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi