
Ce ati gatit astazi?
#14221
Postat 02 September 2020 - 12:58 PM

#14224
Postat 05 September 2020 - 01:08 AM
Mi-am adus aminte ca vreau sa va intreb ceva despre sosul bechamel - unele retete zic ca se toarna laptele peste roux, altele invers, roux peste laptele care fierbe. E vreo diferenta? ideea e sa nu se formeze cocoloase, nu?
#14225
Postat 05 September 2020 - 11:54 AM

Am luat un pui mic refrigerat nu congelat,l-am parlit pe flacara ca-mi face pielea mai buna si-l zvanta,l-am portionat,si l-am pus in tigaia de teflon doar cu putin ulei invartind bucatile pe toate partile doar pana devin aurii,am stropit cu apa si o lingura buna de bulion concentrat,putin rosmarin si catei de usturoi in coaja doar zdrobiti cu latul lamei de la cutit,piper si fulgi de ardei iute,lasat cu capac,cand s-a evaporat lichidul lasat la rumenit apoi stropit cu vin si iar lasat pana se evapora vinul,a iesit super,(in poza doar o parte din el)

domnul Geany a modelat din mamaliga calda biloaie'' mari, umplute cu branza de oi



#14226
Postat 05 September 2020 - 12:07 PM
adi_edi, la 05 September 2020 - 01:08 AM, a spus:
Mi-am adus aminte ca vreau sa va intreb ceva despre sosul bechamel - unele retete zic ca se toarna laptele peste roux, altele invers, roux peste laptele care fierbe. E vreo diferenta? ideea e sa nu se formeze cocoloase, nu?
Eu in trecut am facut asa am topit 50 de gr. de unt amestecand mereu sa nu-l ard (trebuie sa capete o culoare frumoasa ''aluna'' ) se adauga 50 de gr. de faina toata o data amestecand energic pe foc ca la aluatul pt. choux,in acest punct e ca aluatul de choux,se toarna in fir ametecand/frecand mereu 500 de ml. de lapte cald ,sare,nucsoara,si pus o folie de plastic/film deasura dupa stingerea focului,pt. ca alt fel ca si la crema fiarta sau puding prinde o pelicula,si apoi la la amestecare se formeaza cocoloase ...https://blog.gialloz...n-casa-ricetta/...mie asa imi iese f. bine ,dar cu siguranta or mai fi si alte tehnici,retete

#14227
Postat 05 September 2020 - 02:30 PM
adi_edi, la 04 September 2020 - 11:33 PM, a spus:
Pai, duamna, aruncati marul si dispareti, e frumos asa? Dezvoltati, va rog, ca taaaare ma mai intriga treaba asta!


#14228
Postat 05 September 2020 - 02:59 PM
Lapona Enigel, la 05 September 2020 - 02:30 PM, a spus:
Ma scuzemoati


Eu am facut aproximativ dupa reteta asta - adica sosul. Ca n-am avut french bread si nici gruyere. Si am facut sosul cum a zis Geany, nu ca in reteta. V-am zis ca am fost lenesa ieri, am facut macaroane cu branza


#14229
Postat 05 September 2020 - 11:10 PM

#14230
Postat 06 September 2020 - 07:07 AM
La locul faptei!

Și porția de azi!

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 September 2020 - 07:08 AM
#14231
Postat 06 September 2020 - 12:03 PM

olia' di' zacusca


Am scos oleaca la racit sa vedem cum e


Mmmm!! buna rau


#14232
Postat 06 September 2020 - 12:26 PM


#14233
Postat 06 September 2020 - 12:33 PM
Imagini atasate
#14234
Postat 06 September 2020 - 12:48 PM


Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?!

#14235
Postat 06 September 2020 - 08:03 PM
Geany, la 06 September 2020 - 12:48 PM, a spus:


Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?!

Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!
#14236
Postat 06 September 2020 - 08:07 PM
mino, la 06 September 2020 - 08:03 PM, a spus:
Geany, la 06 September 2020 - 12:48 PM, a spus:


Arata f. bine puiutul tau,dar in borcanul cu rosii ce e?! rosii murate/marinate?! sunt in saramura sau apa cu otet?!

Sunt rosii din gradinita dela tara, puse la murat in saramura (apa +sare), pentru mancat acum!
Stii cumva,daca ies putin asa acidulate la gust precum gogonelele alea parguite?!

#14237
Postat 06 September 2020 - 08:12 PM
#14238
Postat 06 September 2020 - 08:16 PM

#14240
Postat 07 September 2020 - 01:25 PM
