black_cat, la 29 January 2021 - 02:44 PM, a spus:
mino, la 29 January 2021 - 12:04 PM, a spus:
black_cat, la 19 January 2021 - 03:29 PM, a spus:

Laponel, asta este supa lui Blackie! Este cu o pagină mai in fata!
Poate ne da Blackie si noua reteta ca as incerca-o si eu.
Va spun, cum nu. O ceapa, pastarnac, telina radacina, 2 cartofi, 3 capatani de usturoi, smantana, sare, piper. Se pune ceapa si usturoiul cu putin unt la calit pana se inmoaie , se adauga radacinile si cartofii, apa. Se fierbe cat e cazul. Se potriveste de sare piper. Se blenduiesc legumele cu putina supa pana se fac crema, se adauga cate restul de supa cate un pic pana se omogenizeaza, se adauga si smantana. Gata.
Asa e reteta. Eu recunosc ca nu am pus 3 capatani de usturoi, mi-a fost frica sa nu fie prea mult, am pus doar una marisoara. Si in loc se cartofi am pus 2 buchetele de conopida. Asta din cauza de dieta, si ca sa fie ceva care sa ingroase supa. Si in loc de apa am pus niste supa de legume pe care o pastrasem de la altceva.
Fix cu ideea asta m-am trezit dimineata in cap si am pus la fiert conopida, putin broccoli, am pus si am copt niste ardeiuti si i-am ciratat, morcovel, cartofel. Si cand erau aproape gata, mi-am adus aminte ca , de fapt, uitasem ce era mai important: telina si pastarnacul

Asa ca am ajuns la o cu totul alta supa crema, pe baza ideii tale...in care am mai adaugat si lapte de cocos, ca imi expira si doi cremwursti . Buna rau!

La mine au fost asa: conopida, broccoli, 4 morcovei, un cartof mai mare, o bucata de praz, ardei copti la cuptor, usturoi (si proaspat si praf, ca nu mai aveam in casa) , lapte cocos, ceva smantana, asezonari de care va plac, cremwurst.