Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#2041 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 03:06 PM

Mai facui si io de mancare :

muschiuletz de porc si strudel cu mar-tzelina-morcov.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-34-12952696077486.jpg


#2042 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 January 2011 - 03:37 PM

Vezi postareaNico, la 17 January 2011 - 02:22 PM, a spus:


M-as fi bucurat sa fi avut chag de miel,,da poate ma invart pe la primavara

.. asa sub forma de cas,adica mai inchegata,imi place foarte mult...

In mod sigur se gasesc in si UK pastile de cheag - rennet tablets.
Ai mai avea nevoie de putin iaurt natural viu - cu cati mai putin aditivi.
Acid citric se poate pune (sub forma de otet sau suc de lamaie) insa cred ca ceva mai multa cu zgarcenie.
Laptele nu ar trebui sa fie ultrapasteurizat - IMHO.
As incalzi laptele la 66 -68 de grade si l-as mentine la aceasta temperatura 30 de minute.
Se raceste pana la 31 de grade se adauga cheagul dizolvat in apa (dupa instructiuni) si se ridica incet temperatura, mestecand pana la 41 de grade. Asa ca de-o febra "snatoasa" :drool: Gradele - Celsius.
Se lasa la loc caldut 3-4 ore sa se coaguleze. Coagulul se taie cu un cutit in paralepipede de 4-5 cm pentru a crea plane de separatie pentru scurgerea zerului si se mai lasa o ora. Se rastoarna in sidila si se agata de ... candelabru :drool:

http://biology.clc.u...ese_5gal_00.htm
http://homecooking.a...r/bldairy22.htm

Uite ce mai spun producatorii de Gouda:
"Branza Gouda Holland se produce din lapte obtinut in fermele de lactate din Tarile de Jos. Laptele se raceste, in incinta fermei, pana la o temperatura de maxim 6 °C si se depoziteaza intrun tanc de racire. Se transporta la fabrica in cel mult 72 de ore. Odata ajuns la fabrica, laptele este fie prelucrat imediat, fie tratat termic (un tratament termic usor, care nu comporta pasteurizare), dupa care se depoziteaza la rece pentru o scurta perioada de timp iar ulterior este transformat in lapte pentru branza.

Laptele pentru brânză se pasteurizeaza timp de 15 secunde la o temperatura de cel putin 72 °C. Laptele se covaseste la o temperatura de aproximativ 30 °C. Separarea și coagularea proteinelor din lapte, care au loc in cursul acestui proces, sunt tipice pentru branza Gouda Holland.

Casul obtinut in urma coagularii se separa de zer, se prelucreaza si se spala pentru a se asigura un grad de umiditate si un pH care sa corespunda nivelului dorit. Casul este presat in cuve pentru a se obtine forma corecta si greutatea dorita. "

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2043 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 January 2011 - 03:47 PM

Vezi postareaMutti, la 17 January 2011 - 03:06 PM, a spus:

Mai facui si io de mancare :

muschiuletz de porc si strudel cu mar-tzelina-morcov.

suna interesant studelul asta? poti sa-mi dai si mie reteta, te rog? :drool:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2044 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 17 January 2011 - 05:15 PM

Aura , e facut din...resturi :drool: de la storcatorul de fructe.

Am calit o ceapa in unt , apoi am lasat sa se raceasca , am amestecat cu un ou si cu 200 gr de cottage cheese si cu resturile de mar-tzelina-morcov. Am pus sare si piper ,am rulat compozitzia intr-o foietaj si gata! 30 de min la cuptor.

Resturile sunt de la 8 morcovi mai micutzi , 8 tije de tzelina si 8 mere mititele.

Cred ca e la fel daca razui cantitatzile astea , poate ceva mai putzin , si storci sucul cu mana.

#2045 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2011 - 05:52 PM

Porumb cu bacon a La Chef-A

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-5-12952794377003.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2046 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2011 - 08:18 PM

Carnati semiafumati cu cartofi a la Geany si salata verde!

Imagine postata

si bame cu sos de rosii:

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2047 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2011 - 08:37 PM

Zerda! Am iesit din ceata!!! Dau o cafea! :D

Ma bucur f. f. mult ca ai prestat cartofii mei ,si am inteles ca ti-au placut. :D :lol:

#2048 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2011 - 09:28 PM

Mie nu erau greu sa-mi placa, dar au placut mult altora care se uita suspiciosi la tot ce nu au vazut de 10 ani in farfurie!! Asa ca :D
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2049 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2011 - 09:32 PM

Hi hi hi! :lol: = satisfactie si mai mare! Acestea fiind spuse. Ma axez pe retete super simple,imi era jena sa le postez (ca-s prea simple) o sa mai vin si cu reteta de cartofii mei imbatabili'',sper sa aiba si aceea acelasi succes(in sensul sa va placa la fel de mult)... :D

#2050 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 January 2011 - 09:42 PM

zerda, imi place cum arata bamele cu rosii. Tu le faci la cuptor?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2051 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 January 2011 - 10:37 PM

Nico, casul arata intr-un mare fel :D

Noi ieri Spagetti cu cozze

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12952964327599.jpg

azi supa de peste(somon) dupa o reteta frantuzeasca

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12952967335445.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2052 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaaura, la 17 January 2011 - 09:42 PM, a spus:

zerda, imi place cum arata bamele cu rosii. Tu le faci la cuptor?


nu, doar pe foc pe aragaz!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2053 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2011 - 11:28 PM

Vezi postareaIoana, la 17 January 2011 - 10:37 PM, a spus:


azi supa de peste(somon) dupa o reteta frantuzeasca

Atasament IMG_7647.JPG

Fericeste-ma si pe mine cu reteta asta! Multumesc,Ioana! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2054 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 12:20 AM

Vezi postareaMaya, la 17 January 2011 - 11:28 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 17 January 2011 - 10:37 PM, a spus:


azi supa de peste(somon) dupa o reteta frantuzeasca

Atasament IMG_7647.JPG

Fericeste-ma si pe mine cu reteta asta! Multumesc,Ioana! :D



iaca aciulea :lol:
http://artaculinara....-supa-de-peste/
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2055 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 18 January 2011 - 01:32 AM

zerda mancati-as bamele...giany si eu cu tine :D

#2056 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 04:52 PM

azi mai light, o salata de baby spanac cu nuci si cranberries servita cu piept de curcan tras in tigaie si apoi lasat la capac in folie de aluminiu

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12953623068246.jpg

calitatea pozelor lasa de dorit zici ca-i noapte la noi asa arata cerul
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2057 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 January 2011 - 05:36 PM

Un aperitiv cu branza brie la cuptor.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-701-1295377288741.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-701-12953772958871.jpg


#2058 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 January 2011 - 06:26 PM

pireu de cartofi si de urzici, ochi, si rulada de pui

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12953679538363.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2059 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2011 - 10:52 PM

mama ce minunatii, eu, mai prozaica:

Imagine postata

si cartofi la cuptor:

Imagine postata

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2060 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 12:59 AM

sarmalute

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-13-12953915515128.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi