muschiuletz de porc si strudel cu mar-tzelina-morcov.
Ce ati gatit astazi?
#2041
Postat 17 January 2011 - 03:06 PM
muschiuletz de porc si strudel cu mar-tzelina-morcov.
#2042
Postat 17 January 2011 - 03:37 PM
Nico, la 17 January 2011 - 02:22 PM, a spus:
M-as fi bucurat sa fi avut chag de miel,,da poate ma invart pe la primavara
.. asa sub forma de cas,adica mai inchegata,imi place foarte mult...
In mod sigur se gasesc in si UK pastile de cheag - rennet tablets.
Ai mai avea nevoie de putin iaurt natural viu - cu cati mai putin aditivi.
Acid citric se poate pune (sub forma de otet sau suc de lamaie) insa cred ca ceva mai multa cu zgarcenie.
Laptele nu ar trebui sa fie ultrapasteurizat - IMHO.
As incalzi laptele la 66 -68 de grade si l-as mentine la aceasta temperatura 30 de minute.
Se raceste pana la 31 de grade se adauga cheagul dizolvat in apa (dupa instructiuni) si se ridica incet temperatura, mestecand pana la 41 de grade. Asa ca de-o febra "snatoasa"

Se lasa la loc caldut 3-4 ore sa se coaguleze. Coagulul se taie cu un cutit in paralepipede de 4-5 cm pentru a crea plane de separatie pentru scurgerea zerului si se mai lasa o ora. Se rastoarna in sidila si se agata de ... candelabru

http://biology.clc.u...ese_5gal_00.htm
http://homecooking.a...r/bldairy22.htm
Uite ce mai spun producatorii de Gouda:
"Branza Gouda Holland se produce din lapte obtinut in fermele de lactate din Tarile de Jos. Laptele se raceste, in incinta fermei, pana la o temperatura de maxim 6 °C si se depoziteaza intrun tanc de racire. Se transporta la fabrica in cel mult 72 de ore. Odata ajuns la fabrica, laptele este fie prelucrat imediat, fie tratat termic (un tratament termic usor, care nu comporta pasteurizare), dupa care se depoziteaza la rece pentru o scurta perioada de timp iar ulterior este transformat in lapte pentru branza.
Laptele pentru brânză se pasteurizeaza timp de 15 secunde la o temperatura de cel putin 72 °C. Laptele se covaseste la o temperatura de aproximativ 30 °C. Separarea și coagularea proteinelor din lapte, care au loc in cursul acestui proces, sunt tipice pentru branza Gouda Holland.
Casul obtinut in urma coagularii se separa de zer, se prelucreaza si se spala pentru a se asigura un grad de umiditate si un pH care sa corespunda nivelului dorit. Casul este presat in cuve pentru a se obtine forma corecta si greutatea dorita. "
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2043
Postat 17 January 2011 - 03:47 PM
Mutti, la 17 January 2011 - 03:06 PM, a spus:
muschiuletz de porc si strudel cu mar-tzelina-morcov.
suna interesant studelul asta? poti sa-mi dai si mie reteta, te rog?

#2044
Postat 17 January 2011 - 05:15 PM

Am calit o ceapa in unt , apoi am lasat sa se raceasca , am amestecat cu un ou si cu 200 gr de cottage cheese si cu resturile de mar-tzelina-morcov. Am pus sare si piper ,am rulat compozitzia intr-o foietaj si gata! 30 de min la cuptor.
Resturile sunt de la 8 morcovi mai micutzi , 8 tije de tzelina si 8 mere mititele.
Cred ca e la fel daca razui cantitatzile astea , poate ceva mai putzin , si storci sucul cu mana.
#2045
Postat 17 January 2011 - 05:52 PM

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2046
Postat 17 January 2011 - 08:18 PM

si bame cu sos de rosii:

#2047
Postat 17 January 2011 - 08:37 PM

Ma bucur f. f. mult ca ai prestat cartofii mei ,si am inteles ca ti-au placut.


#2048
Postat 17 January 2011 - 09:28 PM

#2049
Postat 17 January 2011 - 09:32 PM


#2050
Postat 17 January 2011 - 09:42 PM
#2051
Postat 17 January 2011 - 10:37 PM

Noi ieri Spagetti cu cozze

azi supa de peste(somon) dupa o reteta frantuzeasca

#2052
Postat 17 January 2011 - 10:46 PM
aura, la 17 January 2011 - 09:42 PM, a spus:
nu, doar pe foc pe aragaz!
#2053
Postat 17 January 2011 - 11:28 PM
Ioana, la 17 January 2011 - 10:37 PM, a spus:
Fericeste-ma si pe mine cu reteta asta! Multumesc,Ioana!

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2054
Postat 18 January 2011 - 12:20 AM
Maya, la 17 January 2011 - 11:28 PM, a spus:
iaca aciulea

http://artaculinara....-supa-de-peste/
#2056
Postat 18 January 2011 - 04:52 PM

calitatea pozelor lasa de dorit zici ca-i noapte la noi asa arata cerul
#2058
Postat 18 January 2011 - 06:26 PM

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#2059
Postat 18 January 2011 - 10:52 PM

si cartofi la cuptor:

