Ce ati gatit astazi?
Postat 25 June 2011 - 10:38 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 25 June 2011 - 11:45 AM

My #1 desert island dish

.

.

.
Taine secrete:

In bolul in care pun ardeii cu sare si acoperiti cu un prosop umed de sa transpire se aduna la sfarsit ca la un deget de suc pretios foarte sarat si foarte ... smoky. Acela il strecor print-o sita deasa si folosesc o parte din el pentru asezonarea vinegretei.
Doi ardei iuti copti si ei fac diferenta.
Nu pierdeti nici o picatura din sucul ardeiului cand curatati. Cand puneti ardeii curatati in bolul cu vinegretta, spintecati-le varful (sa-si lase "sangele") si taiati o gaurica langa cotor sa poata iesi aerul. Astfel se vor marina si din interior.
Ma duc, sa devorez o parte din dansii

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 25 June 2011 - 01:35 PM

Postat 25 June 2011 - 04:01 PM
W Mamadeus Paparotti, la 25 June 2011 - 11:45 AM, a spus:

My #1 desert island dish

Taine secrete:

In bolul in care pun ardeii cu sare si acoperiti cu un prosop umed de sa transpire se aduna la sfarsit ca la un deget de suc pretios foarte sarat si foarte ... smoky. Acela il strecor print-o sita deasa si folosesc o parte din el pentru asezonarea vinegretei.
Nu pierdeti nici o picatura din sucul ardeiului cand curatati. Cand puneti ardeii curatati in bolul cu vinegretta, spintecati-le varful (sa-si lase "sangele") si taiati o gaurica langa cotor sa poata iesi aerul. Astfel se vor marina si din interior.

Si ma rog de ce folosesti doar o parte din sucul lasat?!? Eu torn absolut totul prin sita, asa facea bunica-mea, asa fac si eu! Cand merg pe la terase si-mi vad in farfurie ardeii asa golasi si amarati cu un sos transparent, ma imbuneaza doar gandul ca oricum sunt moarta dupa ardei copti, dar altfel zic ca este o crima!!
Postat 25 June 2011 - 06:06 PM
zerda, la 25 June 2011 - 04:01 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 25 June 2011 - 11:45 AM, a spus:

My #1 desert island dish

Taine secrete:

Si ma rog de ce folosesti doar o parte din sucul lasat?!? Eu torn absolut totul prin sita, asa facea bunica-mea, asa fac si eu! Cand merg pe la terase si-mi vad in farfurie ardeii asa golasi si amarati cu un sos transparent, ma imbuneaza doar gandul ca oricum sunt moarta dupa ardei copti, dar altfel zic ca este o crima!!
Căi ( sic !

Cel din interiorul dansilor e utilizat in totala lui itegralitate.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 25 June 2011 - 06:46 PM
- supă de cartofi cu crenvurşti;
- ghiveci de legume ( ceapă, usturoi, ardei, roşii, dovlecei, vinete, cartofi, verdeaţă) cu... da, aţi ghicit

Noa, acu' daţi cu roşii , şi fac mâine o supă din ele...

Imagini atasate
Postat 25 June 2011 - 06:55 PM

Postat 25 June 2011 - 07:30 PM

On topic, acum seara , nişte tartine cu salata de dovlecei cu maioneză de pe blogul Laurei Sava ( acum tot am sfeclit-o azi cu mâncarea , ce mai contează o lingură două de maioneză în plus?

Imagini atasate
Postat 26 June 2011 - 01:11 AM

Vinegreta dumitale folosita la ardeii copti din ce-i alcatuita?
Si ca tot sunt la intrebari

Postat 26 June 2011 - 04:08 AM
yoyo, la 26 June 2011 - 01:11 AM, a spus:

Vinegreta dumitale folosita la ardeii copti din ce-i alcatuita?
Si ca tot sunt la intrebari

Vine Greta

doi catei de usturoi zdrobiti, untdelemn de masline, otet balsamic (nu stiu cantitatatile, lucrez la ochii si ... la limba

Le pun intr-un borcan de 400 ml, infiletez capacul si scutur viguros ca la un shake.
Sucul de pe (cel sarat) si din ardeii copti.
NICIODATA la cuptor. Se pierde aroma aceea smoky de coaja arsa. Ardeii se coc, pot fi dezpielitati dar gustul pierde enorm.
Ideal este (desi se intampla mai rar la noi in familie) afara pe gratar, cu jar de lemn, sau carbune.
Dis is da real thing

Cel mai des pe aragaz, la foc viu, pe o foaie de tabla de 1.5 mm grosime (vinetele le coc pe flacara deschisa)
Acum 23 de ani mi-am cumparat din comert o tabla rotunda cu maner, ceva mai subtire, sub 1 mm. In doua decenii a oxidat - flacara = oxigen - si anul trecut s-a strapuns acolo unde era nituit manerul, care a cazut.
Am rugat pe cineva sa-mi taie un patrat din tabla cu latura de 40 de cm, sa-i teseasca colturile, rezulta un octogon si pe ea imi incap aproape 1 kg de ardei de dimensiune medie. Azi trei ardei dintr-un kg au ramas initial pe masa pana cand restul s-au prajit pe o parte si inmuindu-se le-au facut loc la toti.
Postat 26 June 2011 - 03:34 PM
W Mamadeus Paparotti, la 25 June 2011 - 06:06 PM, a spus:
Căi ( sic !

Cel din interiorul dansilor e utilizat in totala lui itegralitate.
Aha, m-ai edificat, eu sunt nebuna dupa sare, de-aia nu m-am gandit la acest aspect!

Postat 26 June 2011 - 09:43 PM
Si cum spui tu ca ai tablia aia tin sa te anunt ca mult am cautat prin iarmaroace asa ceva insa nu am gasit nimic.....zici ca nu se mai fac lucruri bune pe piata asta.
Mama are o tabla de genul si o foloseste de ani buni insa nici ca aia nu am gasit.
Ce sa mai zic de tigaile de fonta. Am luat una din ceva supermarket..si oloiata si nespalata (dupa recomandarile lui Alexandru) tot se prinde carnitza de ea

Apropo: ai idee cum pot tine o perioada mai lunga in congelator ori frigider icre de lin (sper sa fie icre

Postat 27 June 2011 - 05:19 AM

ea a facut un fel de ostropel de pui si un beef roast dar nu pun poza ca nu e facut de mine
Postat 27 June 2011 - 12:58 PM
yoyo, la 26 June 2011 - 09:43 PM, a spus:

Daca e vorba de congelator, nu e nevoie de sare, Sparge saculetii si daca structura e granulata, oricat de fina, sunt oo. Daca nu sunt lapti si se pot face pane.
On Topic:
Azi am facut un guylas de cartofi, de post.
Postat 27 June 2011 - 01:05 PM
Varza cu marar si rosii,asa cum facea mama,doar ulei si cate putina apa.

Postat 27 June 2011 - 01:32 PM

Eu , dupa cum spuneam cu ceva timp in urma , sunt in pana de idei . Azi am facut niste cotlet de porc la tava , picant si un sote de mazare , porumb si morcov sa mai "fure" din iuteala carnii.

Postat 27 June 2011 - 07:07 PM
pentru azi si numai pentru mine, combinatia mea preferata de vara, pepene rosu cu paine si telemea
Postat 28 June 2011 - 09:59 AM
Nico si izuk, Mi-ati inrosit pupile

Postat 28 June 2011 - 12:32 PM

Cartofi noi cu smantana si marar (pe acelasi principiu pui cu smantana doar ca in loc de carnita de pui pun cartofi noi)