Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#3101 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 June 2011 - 10:38 AM

Merci Lili...tot din drob ma infrupt ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3102 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 June 2011 - 11:45 AM

Salata de arde-i :fuckme: copti
My #1 desert island dish :tongue3:

.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-168-13089945559127.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-168-13089945694665.jpg
.

Taine secrete:=))
In bolul in care pun ardeii cu sare si acoperiti cu un prosop umed de sa transpire se aduna la sfarsit ca la un deget de suc pretios foarte sarat si foarte ... smoky. Acela il strecor print-o sita deasa si folosesc o parte din el pentru asezonarea vinegretei.

Doi ardei iuti copti si ei fac diferenta.

Nu pierdeti nici o picatura din sucul ardeiului cand curatati. Cand puneti ardeii curatati in bolul cu vinegretta, spintecati-le varful (sa-si lase "sangele") si taiati o gaurica langa cotor sa poata iesi aerul. Astfel se vor marina si din interior.

Ma duc, sa devorez o parte din dansii :thumleft:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3103 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 June 2011 - 01:35 PM

Hi hi hi! Gand la gand cu bucurie sefule si eu am copt ardei,facut si salata si mancarica de ardei copti ,fasiute ,tortilla .

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-405-13090016916406.jpg

#3104 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 June 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 June 2011 - 11:45 AM, a spus:

Salata de arde-i :lol: copti
My #1 desert island dish :lol:

Taine secrete::(
In bolul in care pun ardeii cu sare si acoperiti cu un prosop umed de sa transpire se aduna la sfarsit ca la un deget de suc pretios foarte sarat si foarte ... smoky. Acela il strecor print-o sita deasa si folosesc o parte din el pentru asezonarea vinegretei.

Nu pierdeti nici o picatura din sucul ardeiului cand curatati. Cand puneti ardeii curatati in bolul cu vinegretta, spintecati-le varful (sa-si lase "sangele") si taiati o gaurica langa cotor sa poata iesi aerul. Astfel se vor marina si din interior.

Ma duc, sa devorez o parte din dansii :hug:

Si ma rog de ce folosesti doar o parte din sucul lasat?!? Eu torn absolut totul prin sita, asa facea bunica-mea, asa fac si eu! Cand merg pe la terase si-mi vad in farfurie ardeii asa golasi si amarati cu un sos transparent, ma imbuneaza doar gandul ca oricum sunt moarta dupa ardei copti, dar altfel zic ca este o crima!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3105 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 June 2011 - 06:06 PM

Vezi postareazerda, la 25 June 2011 - 04:01 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 June 2011 - 11:45 AM, a spus:

Salata de arde-i :lol: copti
My #1 desert island dish :lol:

Taine secrete::(

Ma duc, sa devorez o parte din dansii :hug:

Si ma rog de ce folosesti doar o parte din sucul lasat?!? Eu torn absolut totul prin sita, asa facea bunica-mea, asa fac si eu! Cand merg pe la terase si-mi vad in farfurie ardeii asa golasi si amarati cu un sos transparent, ma imbuneaza doar gandul ca oricum sunt moarta dupa ardei copti, dar altfel zic ca este o crima!!

Căi ( sic ! :( ) prea sarat, d'aia - cel scurs din ardeii pusi cu sare , sa se inmoaie nylonele de pre ei.
Cel din interiorul dansilor e utilizat in totala lui itegralitate.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3106 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 June 2011 - 06:46 PM

Am luat din supermarket nişte polonezi de pui , la cererea copiilor. Cum iau destul de rar mezeluri , m-am gândit să le fac pe plac , mai ales că îmi rămânea destul de puţin timp pentru gătit până la amiază, aşa că mâncare rapidă :
- supă de cartofi cu crenvurşti;
- ghiveci de legume ( ceapă, usturoi, ardei, roşii, dovlecei, vinete, cartofi, verdeaţă) cu... da, aţi ghicit :hug: polonezii din nou.
Noa, acu' daţi cu roşii , şi fac mâine o supă din ele... :lol:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2011/post-508-1309020372791.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2011/post-508-13090203803581.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3107 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 06:55 PM

Maii!! Eu polonezi marturisesc nu am luat niciodata! :lol: I-s buni?! Mama tot mi-i lauda ,ii tot vad dar tot crenvusti cumpar tot spun las' ca-i incerc data aviatoare,dar nu stiu de ce am o retinere :hug: ca nu stiu daca or sa le placa .Tu cum ii prepari,ii fierbi ca pe crenvusti? :lol:

#3108 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 25 June 2011 - 07:30 PM

Gianino , după mine nu sunt prea mari diferenţe, dar eu cumpăr rar din amândouă , aşa că nu sunt cel mai documentat critic pe tema asta.Da , îi fierb ca pe cremwursti , uneori îi mai şi prăjeam în tigaie , dar asta mai demult, când eram mai tineri şi nu ne prea păsa de alimentaţia sănătoasă... :lol:
On topic, acum seara , nişte tartine cu salata de dovlecei cu maioneză de pe blogul Laurei Sava ( acum tot am sfeclit-o azi cu mâncarea , ce mai contează o lingură două de maioneză în plus? :hug: )

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2011/post-508-13090229999391.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3109 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2011 - 08:27 PM

Ok.! Merci frumos de info' :hug:

#3110 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 26 June 2011 - 01:11 AM

Multamim Shefule pentru toate tipsurile si adaugirile ce ni le aduci si ni le spui de fiecare data. :blackeye:

Vinegreta dumitale folosita la ardeii copti din ce-i alcatuita?

Si ca tot sunt la intrebari B): Spune-mi te rog unde coci ardeii? In cuptor? Pe aragaz? Ca tare bine arata (nu sunt negri-arsi).

#3111 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 June 2011 - 04:08 AM

Vezi postareayoyo, la 26 June 2011 - 01:11 AM, a spus:

Multamim Shefule pentru toate tipsurile si adaugirile ce ni le aduci si ni le spui de fiecare data. :blackeye:

Vinegreta dumitale folosita la ardeii copti din ce-i alcatuita?

Si ca tot sunt la intrebari :P: Spune-mi te rog unde coci ardeii? In cuptor? Pe aragaz? Ca tare bine arata (nu sunt negri-arsi).

Vine Greta B) :
doi catei de usturoi zdrobiti, untdelemn de masline, otet balsamic (nu stiu cantitatatile, lucrez la ochii si ... la limba B) caci tot gust) cateva linguri de apa - Avem nevoie de o cantitate mare.
Le pun intr-un borcan de 400 ml, infiletez capacul si scutur viguros ca la un shake.
Sucul de pe (cel sarat) si din ardeii copti.

NICIODATA la cuptor. Se pierde aroma aceea smoky de coaja arsa. Ardeii se coc, pot fi dezpielitati dar gustul pierde enorm.

Ideal este (desi se intampla mai rar la noi in familie) afara pe gratar, cu jar de lemn, sau carbune.
Dis is da real thing B)

Cel mai des pe aragaz, la foc viu, pe o foaie de tabla de 1.5 mm grosime (vinetele le coc pe flacara deschisa)
Acum 23 de ani mi-am cumparat din comert o tabla rotunda cu maner, ceva mai subtire, sub 1 mm. In doua decenii a oxidat - flacara = oxigen - si anul trecut s-a strapuns acolo unde era nituit manerul, care a cazut.
Am rugat pe cineva sa-mi taie un patrat din tabla cu latura de 40 de cm, sa-i teseasca colturile, rezulta un octogon si pe ea imi incap aproape 1 kg de ardei de dimensiune medie. Azi trei ardei dintr-un kg au ramas initial pe masa pana cand restul s-au prajit pe o parte si inmuindu-se le-au facut loc la toti.

#3112 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 June 2011 - 03:34 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 June 2011 - 06:06 PM, a spus:

Căi ( sic ! B) ) prea sarat, d'aia - cel scurs din ardeii pusi cu sare , sa se inmoaie nylonele de pre ei.
Cel din interiorul dansilor e utilizat in totala lui itegralitate.

Aha, m-ai edificat, eu sunt nebuna dupa sare, de-aia nu m-am gandit la acest aspect! :blackeye: Sau poate nu pun eu prea multa sare ca in principal esential este sa-i acoperi si sa se inabuse.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3113 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 26 June 2011 - 09:43 PM

Multumesc de destanuire Shefule.

Si cum spui tu ca ai tablia aia tin sa te anunt ca mult am cautat prin iarmaroace asa ceva insa nu am gasit nimic.....zici ca nu se mai fac lucruri bune pe piata asta.

Mama are o tabla de genul si o foloseste de ani buni insa nici ca aia nu am gasit.
Ce sa mai zic de tigaile de fonta. Am luat una din ceva supermarket..si oloiata si nespalata (dupa recomandarile lui Alexandru) tot se prinde carnitza de ea :(.

Apropo: ai idee cum pot tine o perioada mai lunga in congelator ori frigider icre de lin (sper sa fie icre :) ). Le pun asa goale ori pun sare peste ele?

#3114 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 27 June 2011 - 05:19 AM

filet de porc cu ceapa rosie, cartof si pere (pt ziua socrului care s-a tinut la cumnata acasa :) ). se vede si salata mea poienita langa :(

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-49-13091448039021.jpg

ea a facut un fel de ostropel de pui si un beef roast dar nu pun poza ca nu e facut de mine

#3115 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 June 2011 - 12:58 PM

Vezi postareayoyo, la 26 June 2011 - 09:43 PM, a spus:

Apropo: ai idee cum pot tine o perioada mai lunga in congelator ori frigider icre de lin (sper sa fie icre :D ). Le pun asa goale ori pun sare peste ele?

Daca e vorba de congelator, nu e nevoie de sare, Sparge saculetii si daca structura e granulata, oricat de fina, sunt oo. Daca nu sunt lapti si se pot face pane.

On Topic:
Azi am facut un guylas de cartofi, de post.

#3116 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 27 June 2011 - 01:05 PM

Am facut ce imi era pofta ,tare,tare!
Varza cu marar si rosii,asa cum facea mama,doar ulei si cate putina apa. :D -am baut si-o bere ,culmea mie nu -mi place berea ,da asa cald a fost ieri ,in bucatarie cred ca erau 40 de grade.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-119-13091727060804.jpg

#3117 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 June 2011 - 01:32 PM

Nico , vasul e demetial :D

Eu , dupa cum spuneam cu ceva timp in urma , sunt in pana de idei . Azi am facut niste cotlet de porc la tava , picant si un sote de mazare , porumb si morcov sa mai "fure" din iuteala carnii.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-780-1309179691615.jpg

#3118 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 June 2011 - 07:07 PM

nici eu nu prea am chef de facut mancare.

pentru azi si numai pentru mine, combinatia mea preferata de vara, pepene rosu cu paine si telemea
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3119 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 June 2011 - 09:59 AM

I'm in the middle of alla cacciatora procedure - in drum spre casa, vânai niste pulpe de pui.

Nico si izuk, Mi-ati inrosit pupile :)

#3120 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2011 - 12:32 PM

Pilaf cu pui si salata de varza(nepozata).

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-405-13092570662872.jpg

Cartofi noi cu smantana si marar (pe acelasi principiu pui cu smantana doar ca in loc de carnita de pui pun cartofi noi)

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-405-13092571342948.jpg

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic