Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#3741 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 October 2011 - 05:11 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 18 October 2011 - 04:22 PM, a spus:

Eu am cumparat ditamai creanga cu verze de Bruxelles. Mi-a placut tare mult cum arata si abia cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca am un copac intreag. :)
O parte le-am facut la cuptor cu sunculita si usturoi. Pentru restul de copac poate imi sugerati voi ce sa mai fac. :)

Atasament IMGP4698.jpg

Atasament IMGP4705.jpg

Atasament IMGP4970.jpg


nu am vazut niciodata o astfel de creanga, habar nu aveam ca asa se gaseste varza de Bruxelles! Si rareori am vazut varzucile: ori in farfurie, ori congelate.
Arata bine salata/garnitura! e buna si deloc amara?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3742 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 October 2011 - 05:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 05:11 PM, a spus:



nu am vazut niciodata o astfel de creanga, habar nu aveam ca asa se gaseste varza de Bruxelles! Si rareori am vazut varzucile: ori in farfurie, ori congelate.
Arata bine salata/garnitura! e buna si deloc amara?

Varzucile astea au o nota usoar amaruie, egal ce le-ai face. Asa-s ele, asta este savoarea lor. Altfel nici n-ar fi bune :)
Eniuei, cele mai bune sînt atunci dupa ce le-a prins bruma, dupa primul înghet usor. Gheata transforma substantele amarui în zahar, asa se pierde din amareala. Dar cum prin magazine se gasesc varzuci de pe te miri unde, si în afara sezonului, normal ca sînt aiurea si amare.

Cel mai bun rezulat se obtine daca se curata varzucile bine de primele frunze, se taie cît mai mult din cotor si se cresteaza o cuce, pentru a fi patrunse la fiert/aburit. Se fierb scurt în apa cu un cub de unt, un strop de zahar si olecuta coaja de lamîie. Cui îi place nucsoara, poate adauga la fiert o bucatica mititica/firmitura... sau un vf. de cutit praf de nucsoara. Dupa fiert se se azvîrl în apa rece+ eventual cuburi de gheata pentru a-si pastra culoarea, apoi se pot prelucta mai departe. La cuptor cu ceva... trase în unt, etc... etc.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-5-13189521665064.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3743 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 October 2011 - 07:07 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 18 October 2011 - 04:22 PM, a spus:

Eu am cumparat ditamai creanga cu verze de Bruxelles.


ce frumoase-s, n-am stiut ca asa cresc!

poti sa mai tragi cateva in unt si piper -garnitura langa ceva carnuri, poti sa gratinezi la cuptor cu niste branza, sa le strecori intr-un ghiveci, cred ca si-o ciorba ar merge, ca aia de varza.

#3744 Useril este offline   raluca_teodora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationun sat din vest

Postat 18 October 2011 - 08:31 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 18 October 2011 - 04:22 PM, a spus:

Pentru restul de copac poate imi sugerati voi ce sa mai fac. :toothy9;



Sa ma lasi sa ti-l fur?

Acu' cativa ani, mama a luat din piata rasaduri de varza de la o unguroaica batrana, care a incercat sa ii mai explice mamei cate ceva in plus despre manunchiul de rasad, dar mama n-a inteles pe moment tot. A inteles abia spre toamna, cand a vazut ca o parte din varza era ... varzuca. Am avut cativa ani apoi, in fiecare iarna la congi, pungute cu varza din asta. Am adorat-o in ciorbele de zarzavat sau chiar in cele de porc sau vita, pe care eu le fac mai legumoase. Si mai faceam o mancarica scazuta, ca garnitura la ceva friptane, cu multa ceapa, morcov si patrunjel ras si frunze de patrunjel deasupra, iar la final, mai aruncam si o lingura de smantana in mancare. Noua ne-a placut mult. Exact cum zicea Maya mai sus (am facut intuitiv, fara sa fi stiut ca asa ar trebui), le-am curatat de frunzele exterioare si le-am crapat in patru. Pe cele mai marisoare le-am taiat in doua.

Cred ca mi-ai cam facut pofta de varzuci! Stiu ce fac in weekend :)

#3745 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 October 2011 - 09:14 PM

eu le pun in ciorba.
Sau le folosesc ca si garnitura: le pun la grill si apoi le stropesc cu ulei si otet.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3746 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2011 - 10:25 PM

Ruladele din carne de vita umplute cu feliute de speck si vinete pe gratar, dedesubt am facut o crema cu vinete si un sos de rosii si ardei
Imagine atasata: monthly_10_2011/post-4-13189695487496.jpg

#3747 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 18 October 2011 - 10:46 PM

Eu am facut gulyas de cartofi dupa ce am citit tot topicul si n-am respectat ad literam vreo reteta, am adaptat-o la gustul meu fara sa fac vreo inovatie nepermisa. Am urmat reteta lui Koch doar ca n-am pus vin, n-am pus pasta de tomate si am adaugat cartofii pe care i-am lasat sa fiarba pana s-or rotunjit pe margini si zama s-o transformat in sos. No hai c-am luat-o pe ardeleneste! :D
Am scapat cam mult iute si acum ma ustura ceru' gurii. :-*

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-97-1318970510835.jpg

#3748 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 October 2011 - 11:12 PM

Vezi postarealaura_lala, la 18 October 2011 - 10:46 PM, a spus:

Am scapat cam mult iute si acum ma ustura ceru' gurii. :D


No las'ca asa ii sade bine gulasului sa piste bine! Laura, s-a dat drumul la cartofi? ;)

Fetele, cochetele, multumesc de explicatiile cu varzucile :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3749 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 18 October 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2011 - 11:12 PM, a spus:

Laura, s-a dat drumul la cartofi? :D


Profit si eu acu', imi fac toate poftele ca barbatu-miu deocamdata e cu "garda jos", inca nu e orientat spre dieta stricta. :-*

#3750 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 18 October 2011 - 04:22 PM, a spus:

Eu am cumparat ditamai creanga cu verze de Bruxelles. Mi-a placut tare mult cum arata si abia cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca am un copac intreag. :D
O parte le-am facut la cuptor cu sunculita si usturoi. Pentru restul de copac poate imi sugerati voi ce sa mai fac. :-*




Poti face "frigarui"
Verzele le cureti de primele frunze si le oparesti in apa clocotita sarata 5 minute.
Nu trebuie sa fie crude, dar nici fierte de tot.
Se taie pe jumatate fiecare varza.
Frigaruile le faci asa: Pe un bat de ala de frigarui pui o jumatate de varza, un cub de prosciutto cotto, un cub de branza emmental si repeti fiecare ingredient, terminind frigaruia cu o jumatate de varza.
Iei o tava pe care o poti pune la cuptor, o ungi cu unt si asezi frigaruile in ea.
Bagi la cuptor pana crezi tu ca-i deajuns, adica sa nu se topeasca branza.

Eu n-am incercat niciodata reteta asta, o am scrisa in caiet - nici nu mai stiu de unde-o am, daca-i de la tv, daca-i dintr-o revista - da' zic eu ca-i faina de incercat.

#3751 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 October 2011 - 11:26 PM

Vezi postarealaura_lala, la 18 October 2011 - 11:19 PM, a spus:

Profit si eu acu', imi fac toate poftele ca barbatu-miu deocamdata e cu "garda jos", inca nu e orientat spre dieta stricta. :D


Ferice de tine! Ca te mai vazusem si pe la alte abateri :-* . Daca balanta e cuminte foarte bine. Gulasurile mancate de mine in Austria in varf de munte la Soelden au fost un vis de iarna picant, gustos si buuuun rau! Asa ca imediat ce se termina oalele cu mancaruri din frigider o sa ma orientez sa-l fac si eu. Abia astept! :P Oare nu merge si fara cartof? eu nu.mi aduc deloc aminte ca in Austria sa fi continut cartof...acum sosul ala gros posibil sa ii fi continut sfaramati complet ... ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3752 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 October 2011 - 11:27 PM

Fetelor, multumesc pentru sugestii, cred ca am suficiente sa le pun si in ciorba si sa fac si mancare. Cel mai mult ma tenteaza frigaruile descrise de any_annette. Multumesc frumos :-*
Revin cu produsele finale.

#3753 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2011 - 11:30 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 18 October 2011 - 11:27 PM, a spus:

Fetelor, multumesc pentru sugestii, cred ca am suficiente sa le pun si in ciorba si sa fac si mancare. Cel mai mult ma tenteaza frigaruile descrise de any_annette. Multumesc frumos :-*
Revin cu produsele finale.


Cu placere Gabi :D !
Eu dac-am scris-o e pt ca mi s-a parut interesanta, dar n-am ajuns s-o fac pana acum ;) .

#3754 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 October 2011 - 02:21 PM

Azi
- salata orientala , direct din bol , necosmetizata

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-13190267827423.jpg

- ciorba radauteana

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-13190267487695.jpg

- friptura de porc cu cartofi natur si sos de mustar

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-780-13190267701005.jpg

#3755 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 19 October 2011 - 02:56 PM

Vezi postareaizuk, la 19 October 2011 - 02:21 PM, a spus:

- friptura de porc cu cartofi natur si sos de mustar


Arata bestial friptura asta!
Poti sa detaliezi, te rog, sosul de mustar?

#3756 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 October 2011 - 03:21 PM

Se amesteca mustarul ( 2 linguri ) cu sare , piper , chilli , boia( dupa gust ) si apa ( o cescuta ) si se pune pe foc . Cand incepe sa fiarba , se ia la o parte , se adauga amidon de porumb ( o lingura ) desfacut in putina apa si se readuce pe foc . Se lasa pana se ingroasa , amestecand continuu .

#3757 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 19 October 2011 - 03:28 PM

Vezi postareaizuk, la 19 October 2011 - 03:21 PM, a spus:

Se amesteca mustarul ( 2 linguri ) cu sare , piper , chilli , boia( dupa gust ) si apa ( o cescuta ) si se pune pe foc . Cand incepe sa fiarba , se ia la o parte , se adauga amidon de porumb ( o lingura ) desfacut in putina apa si se readuce pe foc . Se lasa pana se ingroasa , amestecand continuu .


Mersi! :scratch:

#3758 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 20 October 2011 - 10:07 PM

Am uitat sa zic ce am "gatit" azi: salata si carne de miel cu ardei si cartofi prajiti.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1290-13191410677877.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-1290-13191410995201.jpg

#3759 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 21 October 2011 - 02:44 AM

pizza (asta e a fetelor)
el a avut cu ceapa, ardei gras, pepperoni
eu cu pepperoni, feta, baby spinach si artichokes :) (feta gatita daca altfel nu pot :))

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-49-13191578060475.jpg

#3760 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 October 2011 - 03:31 PM

Vezi postareaela, la 20 October 2011 - 10:07 PM, a spus:

Am uitat sa zic ce am "gatit" azi: salata si carne de miel cu ardei si cartofi prajiti.


Cum poate sa arate mielul tau :)
Mi-l pun pe desktop!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
1 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. clau_ash