La-Chef-A, la 18 October 2011 - 04:22 PM, a spus:
Eu am cumparat ditamai creanga cu verze de Bruxelles. Mi-a placut tare mult cum arata si abia cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca am un copac intreag.

O parte le-am facut la cuptor cu sunculita si usturoi. Pentru restul de copac poate imi sugerati voi ce sa mai fac.
Poti face "frigarui"
Verzele le cureti de primele frunze si le oparesti in apa clocotita sarata 5 minute.
Nu trebuie sa fie crude, dar nici fierte de tot.
Se taie pe jumatate fiecare varza.
Frigaruile le faci asa: Pe un bat de ala de frigarui pui o jumatate de varza, un cub de prosciutto cotto, un cub de branza emmental si repeti fiecare ingredient, terminind frigaruia cu o jumatate de varza.
Iei o tava pe care o poti pune la cuptor, o ungi cu unt si asezi frigaruile in ea.
Bagi la cuptor pana crezi tu ca-i deajuns, adica sa nu se topeasca branza.
Eu n-am incercat niciodata reteta asta, o am scrisa in caiet - nici nu mai stiu de unde-o am, daca-i de la tv, daca-i dintr-o revista - da' zic eu ca-i faina de incercat.