Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#4921 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 11 March 2012 - 07:08 PM

Astazi friptura la cuptor ,am avut o bucata de pulpa de porc si am lasat-o la macerat cu piper,sare,usturoi,vin alb, ulei de masline, oregano si am mai facut si gratar de porc, cartofi prajiti si mujdei nu le-am mai facut poze . Si pentru fiica-mea am facut paste

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-1331485575945.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13314855927531.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13314856081511.jpg


#4922 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 March 2012 - 08:09 PM

Dupa supa crema din frunze de ridichi, vin cu felul al doilea]

Am luat 2 vinete mari si am avut surpriza sa nu aibe nici macar o seminta. Mai am vreo 4 felii nepreparate .
Poate ca o sa le prajesc nustiu nici eu.

vinete umplute (ciuperci, ceapa, ardei rosu,mijlocul de la vinete calit, condimente,orez) scaldate in sos de rosii si masline

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13314892633437.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13314892838983.jpg

#4923 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 March 2012 - 09:33 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 March 2012 - 12:12 AM, a spus:


Zi si mie cum e experimentu'. Adicatelea cumm se procedeaza. Ca noua ne place carnea cu dulce. :rolleyes:


Ca sa nu ma-ntind aici cu 'off'-ul am zis totul cum a fost in topicul de revelion.

#4924 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 11 March 2012 - 10:08 PM

paste...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-244-13314964382146.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#4925 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 March 2012 - 11:06 PM

Traiasca Duminica:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-115-1331499971514.jpg


#4926 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2012 - 11:23 PM

Flan din broccoli cu sos de brinza de burduf
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13315009349485.jpg
Cotlete de miel cu cartofi la cuptor
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13315009849448.jpg

#4927 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 March 2012 - 09:28 AM

Vezi postareaEllani, la 11 March 2012 - 09:33 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 10 March 2012 - 12:12 AM, a spus:

Zi si mie cum e experimentu'. Adicatelea cumm se procedeaza. Ca noua ne place carnea cu dulce. :pupic:

Ca sa nu ma-ntind aici cu 'off'-ul am zis totul cum a fost in topicul de revelion.

Am citit, multumesc frumos! :floare:

#4928 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 March 2012 - 02:50 PM

Frigarui de pui cu orez si o salata de rosii

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13315565207287.jpg

Si daca mi-a facut d-na Koralina pofta ieri cu salata orientala , iaca si orientata mea ( nu foarte aspectoasa)

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13315565842358.jpg

#4929 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 March 2012 - 09:54 PM

Lipie libaneza umpluta, prajita in ulei, glazurata cu cascaval la MO

prajita

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13315819818203.jpg

glazurata

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13315819990434.jpg
si...... Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13315820155215.jpg

#4930 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2012 - 10:50 PM

Roast beef cu ton si maioneza
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-1331585403644.jpg
ridichi sotè
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13315854272929.jpg

#4931 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 12 March 2012 - 10:55 PM

Adriana, te rog, cand ai timp zi-mi si mie cum ai facut cotletele de miel. Noua ne place carnea de miel doar la gratar sau tigaie grill, dar as mai incerca si altfel.

Izuk, frumos platoul tau cu frigarui, mi s-a facut pofta.

Eu azi rapid, in colaborare cu sotul (in jumatate de ora cred ca ne-am asezat la masa), o salata cu branza de capra

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1290-13315856186172.jpg

si antricot de vitel cu sos de piper verde si orez.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1290-13315856610267.jpg

#4932 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2012 - 11:01 PM

Le-am pus in tigaie intr-un strop de ulei, cu capac si la foc mare, s-au rumenit bine pe o parte si cind le-am intors deja lasasera apa lor si nu s-au mai rumenit si pe partea cealalta, asa ca am varsat peste ele sosul lasat de roastbeeful si rulada de iepure pe care le facusem inainte si-mi prisosea si am lasat sa fiarba pina cind au consumat astia 500 de ml de sos de alte carnuri :toothy6:
Au iesit tare bune si spre sfirsit le-am salvat de la arsura, cre ca daca le mai lasam 2 minute se ardeau, dar au avut un aspect si un gust sublim.

#4933 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 12 March 2012 - 11:07 PM

Ok, multumesc.

#4934 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 March 2012 - 09:40 AM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2012 - 10:50 PM, a spus:

ridichi sotè

adica gatite? asa ca sote-ul de morcovi? poti sa imi dai niste detalii, te rog? multumesc :rolleyes:

#4935 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2012 - 11:08 AM

Relatez conversatia cu maica-mea :D
Precizez ca ma duc in fiecare simbata direct la producator sa cumpar fructe si legume proaspete produse de ei la pret mic, km 0 cum se spune aici, calitate ca cea din gradina proprie fara minuni pe ele :cheers:
Mama: Guliile pe care le-ai cumparat sunt stricate
Eu: Nu-s gulii sunt ridichi
Mama: am curatat una sa-mi fac salata si-s buretoase inauntru
Eu: curata-le, tai-le felii si fa-le sotè
Mama: pai eu n-am auzit sa faci sotè din ridichi
Eu: Daca n-ai auzit nu inseamna ca nu exista, fa-le asa cum faci morcovii, astea sunt ridichi batrine care se maninca gatite nu in salata ca alea micute si tinere
Morala, eu imi bateam capul cu geometria lui Marco si credeam ca ea sota ridichile, mi le-a curatat si taiat si mi le-a lasat acolo, a refuzat sa execute ordinul ca nu facea parte din ce stia ea ca se face :D
Lasind gluma la o parte, aici e foarte normal sa se maninca ridichile astea mari, dar gatite pentru ca normal ca nu-s bune crude, n-au un gust nemaipomenit dar e chestie de gusturi si e o leguma tipica iernii. Eu le curat, le tai felii, pun sare peste ele si le pun in tigaie cu un strop de ulei, aseara cum eram in mare viteza le-am facut la foc mare asa ca a trebuit sa adaug un picut de apa ca daca nu se ardeau desi olcica avea capac, se fac in maxim 10 minute, nu le trebuie mult. :D

#4936 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 March 2012 - 11:24 AM

multumesc, Adriana. :cheers:
si noi le consumam acum iarna, dar le faceam salata crude. tot asa felii subtiri, cu ulei si otet.
interesanta ideea de sote. am sa incerc negresit.

#4937 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 March 2012 - 01:24 PM

Boni pt tine sau pt familion? Intreb pt ca ridichia noi o consumam cruda, nu? Sau are acelasi regim ca gulia?
Na, ca m-ai bagat in ceata!
Sorina

#4938 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 March 2012 - 01:56 PM

Azi... :cheers: Va arat cam cum face sotul meu :D :D :(

:( :D Zau ca se bucura ca un copchil' :(

A primit de la o matusa un cas bun de oi (ce a stat la sare nu stiu cum),asa ca am luat si salata verde ,ceapa verde ridichi dar si ceapa rosie si rosii..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13316395568455.jpg

Am primit si oua de tara cu 2 galbenuse (1,5 roni buc.)

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13316395696049.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13316395753933.jpg

Am facut cu mamaliguta si pepene murat...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13316395636072.jpg

Si ceaunul de la mamaliguta pus la muiat cu lapte..

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-405-13316410073658.jpg

Sotul zice ca el nu mai vrea nimik,s-o creada el ca,coptii' vor pizza deseara... :(

#4939 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2012 - 03:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2012 - 11:08 AM, a spus:

i mi le-a lasat acolo, a refuzat sa execute ordinul ca nu facea parte din ce stia ea ca se face :cheers:



:D
Scuza-ma ca rad dar e haioasa rau faza.Dar ea a gustat macar la sfarsit?

#4940 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 March 2012 - 03:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2012 - 11:08 AM, a spus:

Lasind gluma la o parte, aici e foarte normal sa se maninca ridichile astea mari, dar gatite pentru ca normal ca nu-s bune crude, n-au un gust nemaipomenit dar e chestie de gusturi si e o leguma tipica iernii. Eu le curat, le tai felii, pun sare peste ele si le pun in tigaie cu un strop de ulei, aseara cum eram in mare viteza le-am facut la foc mare asa ca a trebuit sa adaug un picut de apa ca daca nu se ardeau desi olcica avea capac, se fac in maxim 10 minute, nu le trebuie mult. :D

Multumesc :angryfire:
Eu am pus deseori in supele asiatice fasiute subtiri de ridiche neagra.
Pe grill le coc frecvent impreuna cu alte legume, apoi le aghesmuiesc cu o marinata.
In chimchi sunt un ce necesar.
Acum am invatat ca se si soteaza.

Maine sotez ca am doua ridichi negre mari si iuti. Mie imi plac asa, dar daca faci greseala sa pui pe ele sare si otet si sa le uiti minute, poti sa vinzi casa. Degaja o "aroma" care nu-i pentru incepatori :notworthy:. Vorbesc despre ridichile negre de iarna imbatranite in rele.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi