Ce ati gatit astazi?
Postat 11 March 2012 - 07:08 PM
Postat 11 March 2012 - 08:09 PM
Am luat 2 vinete mari si am avut surpriza sa nu aibe nici macar o seminta. Mai am vreo 4 felii nepreparate .
Poate ca o sa le prajesc nustiu nici eu.
vinete umplute (ciuperci, ceapa, ardei rosu,mijlocul de la vinete calit, condimente,orez) scaldate in sos de rosii si masline

Postat 11 March 2012 - 11:23 PM

Cotlete de miel cu cartofi la cuptor

Postat 12 March 2012 - 09:28 AM
Postat 12 March 2012 - 02:50 PM

Si daca mi-a facut d-na Koralina pofta ieri cu salata orientala , iaca si orientata mea ( nu foarte aspectoasa)

Postat 12 March 2012 - 09:54 PM
prajita

glazurata

si...... Pofta buna!

Postat 12 March 2012 - 10:55 PM
Izuk, frumos platoul tau cu frigarui, mi s-a facut pofta.
Eu azi rapid, in colaborare cu sotul (in jumatate de ora cred ca ne-am asezat la masa), o salata cu branza de capra

si antricot de vitel cu sos de piper verde si orez.

Postat 12 March 2012 - 11:01 PM

Au iesit tare bune si spre sfirsit le-am salvat de la arsura, cre ca daca le mai lasam 2 minute se ardeau, dar au avut un aspect si un gust sublim.
Postat 13 March 2012 - 11:08 AM

Precizez ca ma duc in fiecare simbata direct la producator sa cumpar fructe si legume proaspete produse de ei la pret mic, km 0 cum se spune aici, calitate ca cea din gradina proprie fara minuni pe ele

Mama: Guliile pe care le-ai cumparat sunt stricate
Eu: Nu-s gulii sunt ridichi
Mama: am curatat una sa-mi fac salata si-s buretoase inauntru
Eu: curata-le, tai-le felii si fa-le sotè
Mama: pai eu n-am auzit sa faci sotè din ridichi
Eu: Daca n-ai auzit nu inseamna ca nu exista, fa-le asa cum faci morcovii, astea sunt ridichi batrine care se maninca gatite nu in salata ca alea micute si tinere
Morala, eu imi bateam capul cu geometria lui Marco si credeam ca ea sota ridichile, mi le-a curatat si taiat si mi le-a lasat acolo, a refuzat sa execute ordinul ca nu facea parte din ce stia ea ca se face

Lasind gluma la o parte, aici e foarte normal sa se maninca ridichile astea mari, dar gatite pentru ca normal ca nu-s bune crude, n-au un gust nemaipomenit dar e chestie de gusturi si e o leguma tipica iernii. Eu le curat, le tai felii, pun sare peste ele si le pun in tigaie cu un strop de ulei, aseara cum eram in mare viteza le-am facut la foc mare asa ca a trebuit sa adaug un picut de apa ca daca nu se ardeau desi olcica avea capac, se fac in maxim 10 minute, nu le trebuie mult.

Postat 13 March 2012 - 11:24 AM

si noi le consumam acum iarna, dar le faceam salata crude. tot asa felii subtiri, cu ulei si otet.
interesanta ideea de sote. am sa incerc negresit.
Postat 13 March 2012 - 01:24 PM
Na, ca m-ai bagat in ceata!
Postat 13 March 2012 - 01:56 PM

A primit de la o matusa un cas bun de oi (ce a stat la sare nu stiu cum),asa ca am luat si salata verde ,ceapa verde ridichi dar si ceapa rosie si rosii..

Am primit si oua de tara cu 2 galbenuse (1,5 roni buc.)

Am facut cu mamaliguta si pepene murat...

Si ceaunul de la mamaliguta pus la muiat cu lapte..

Sotul zice ca el nu mai vrea nimik,s-o creada el ca,coptii' vor pizza deseara...

Postat 13 March 2012 - 03:00 PM
Postat 13 March 2012 - 03:48 PM
Adriana, la 13 March 2012 - 11:08 AM, a spus:

Multumesc

Eu am pus deseori in supele asiatice fasiute subtiri de ridiche neagra.
Pe grill le coc frecvent impreuna cu alte legume, apoi le aghesmuiesc cu o marinata.
In chimchi sunt un ce necesar.
Acum am invatat ca se si soteaza.
Maine sotez ca am doua ridichi negre mari si iuti. Mie imi plac asa, dar daca faci greseala sa pui pe ele sare si otet si sa le uiti minute, poti sa vinzi casa. Degaja o "aroma" care nu-i pentru incepatori

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare