Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6221 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 October 2012 - 10:15 PM

Ioana, tu Bourguignon, Oana S mancarea de vita cu bere...

vine frigu', trecem "pe grele" :occasion14:

#6222 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 02 October 2012 - 01:08 PM

Rulou de pui cu spanac si urda , invelit in bacon , alaturi de niste cartofi copti

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-780-1349176075588.jpg

#6223 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 October 2012 - 06:35 PM

mancarica de pui cu legume sub capac de aluat:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13491957367786.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13491957538679.jpg

#6224 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2012 - 07:42 PM

Ce frumusete, daca m-as pricepe la aluaturi, m-as risca s-o fac!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6225 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 October 2012 - 08:28 PM

Vezi postareazerda, la 02 October 2012 - 07:42 PM, a spus:

Ce frumusete, daca m-as pricepe la aluaturi, m-as risca s-o fac!


Draga mea, NU EXISTA SA NU-TI IASA ALUATUL MEU! pun pariu cu tine pe oricat vrei! curaj, ce Dumnezeu!

#6226 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 October 2012 - 08:45 PM

Ioana, asculta sfatul lui Redivivus si poate te incumenti sa-l faci...
eu nu prea pot sa-ti dau sfaturi pentru ca am facut un banal aluat din faina, un pic de drojdie, o lingura de ulei si apa, la ochi. am framantat putin pana am simtit la mana aluatul suficient de elastic . Aroma si savoarea" de sub capac" e mmmmm!

#6227 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 October 2012 - 09:04 PM

Vaii ,Iulia ce bine arata! ce-asi fura o ciumbergutza' :D

Eu la hectar :cheers:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13492046006465.jpg

Ce bine ar fi mers si ciupercute,zau ca mi s-a facut o pofta nebuna de ciupercute! =))

#6228 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 October 2012 - 09:46 PM

Vezi postareaGeany, la 02 October 2012 - 09:04 PM, a spus:

Vaii ,Iulia ce bine arata! ce-asi fura o ciumbergutza' =))

Ce bine ar fi mers si ciupercute,zau ca mi s-a facut o pofta nebuna de ciupercute! :cheers:



fuguta maine dimineata la piata! :D

#6229 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 October 2012 - 10:05 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 02 October 2012 - 09:46 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 02 October 2012 - 09:04 PM, a spus:

Vaii ,Iulia ce bine arata! ce-asi fura o ciumbergutza' =))

Ce bine ar fi mers si ciupercute,zau ca mi s-a facut o pofta nebuna de ciupercute! :cheers:



fuguta maine dimineata la piata! :D

:D o sa urmaresc sa vad cand oi gasi proaspete pe la mine peaici(mi-ar place cu usturoi),pe maine meniul e deja stabilit,bors de fasole cu cimbru (am pus-o deja la inmuiat)si cred ca o tocanita de cartofi cu carnaciori ,muraturi/salata (salata verde eu :D )dar mai am si salata de ardei copti ,si de sfecla cu hrean,muraturi tot felul greu de ales cand ai atatea obtiuni :D

#6230 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 October 2012 - 10:05 PM

Nooo, Geany maine se duce fuguta la magazinele ei si ia pe alese!
Geany eu maine am bors de fasole dar cu sfecla are o culoare sa-ti bati copii!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6231 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 October 2012 - 10:09 PM

Vezi postareazerda, la 02 October 2012 - 10:05 PM, a spus:

Nooo, Geany maine se duce fuguta la magazinele ei si ia pe alese!

Sa stii ca nu prea am mai vazut ,nu stiu ce se intampla si ultima oara cand am vazut erau 14 lei kg. ,scump,ca ai mei nu le mananca,sa iau doar pt. mine nu ma indur dar nici asa scumpe de cateva zile nu am mai vazut deloc :cheers: o sa ma mai uit sa vad ,oricum mie cand mi se pune pata ...ie' grele'' .. :D va tin la curent =))

#6232 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 October 2012 - 01:53 PM

Am terminat de luptat din greu cu borsul de fasole.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13492651255769.jpg

Si o tocanita de cartofi cu carnaciori si muraturi.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13492651930509.jpg

#6233 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 03:04 PM

Geany sa nu te superi pe mine,( PROMITE) dar nu puteai face borsul doar cu marar, de exemplu??
Sau cum facea bunica-mea acrita cu otet de tarhon?? Sau cum face o amica cu zeama de varza care are o mie de mirodenii??
Ia nu te mai chinui, zici ca e zeama ca la Alba Iulia, sau Brasov, Turnu Severin, Ialomita,Dambovita, ce-ti trece prin cap!
Ca poate le place, mai stii??

Uite omul meu prefera borsul de fasole in loc de ciorba de fasole cu afumatura, nu mananca afumatura decat in iahnie!( mancare de fasole, ca stiu ca sunt discutii).
Da cand ii zic ca am facut un experiment, gusta precaut si daca ii place, aia e! Placinta cu peste si spanac ca la Jamie, n-a mancat pana la mine, si pe urma pot eu sa zic ca am mancat, cojile de pe tava!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6234 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 October 2012 - 03:24 PM

:drool: la noi asa se face,ar fi trebuit sa fac taitei de casa ,dar azi nu am avut timp,nici macar de ce nu am avut timp nu stiu :sad3: (blesfamie !! :thumleft: bors fara bors fara leustean ,aia e ciorba e altceva)

Eu nu ma pricep la poznat' dar la borsul de fasole fierb fasolea colorata in 2 ape ,inabus o ceapa mare ,pun morcov ras pe randeaua mica ,radacina de patrunjel/pastarnac, telina,ardei rosu daca am,fasolea prefiarta ,crenguta de cimbru (proaspat am avut acum) ,leustean verde ,taitei de casa (acum niste spirale :bounce: ) acrit cu bors,la sf. patrunjel proaspat .Servit cu paine neagra si ceapa rosie.

#6235 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 03:31 PM

Geany, fix reteta asta am luat-o si eu de la " suacra"! Minus taitei, nu stiu daca nu pune sa nu se ingrase, sa-si mentina silueta la 60 de ani!
Dar in rest identic!
Ii faceam eu ciorba de fasole cu afumatura, nu manca, i-am facut fara( cum ii placea lui ex-sotul) nu manca, m-am apucat de analiza anatomo-patologica pe ciorba si la asta am ajuns!
Si-ntr-o zi de vara am izbucnit, dar ce nu-ti place acum??? N-are bors!! F.....
si de-atunci ii fac cu bors, mananca cu ceapa rosie sau verde, dar odata n-aveam leustean, era la sfarsitul primaverii , nu se mai vinde leustean ca se pastreaza de samanta, i-am pus marar si-a terminat tot-tot!
Pai mi-am zis ca trebuie sa aiba o logica zicala" ca mararul in ciorba"
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6236 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 October 2012 - 03:45 PM

Vezi postareazerda, la 03 October 2012 - 03:31 PM, a spus:

Geany, fix reteta asta am luat-o si eu de la " suacra"! Minus taitei, nu stiu daca nu pune sa nu se ingrase, sa-si mentina silueta la 60 de ani!
Dar in rest identic!
Ii faceam eu ciorba de fasole cu afumatura, nu manca, i-am facut fara( cum ii placea lui ex-sotul) nu manca, m-am apucat de analiza anatomo-patologica pe ciorba si la asta am ajuns!
Si-ntr-o zi de vara am izbucnit, dar ce nu-ti place acum??? N-are bors!! F.....
si de-atunci ii fac cu bors, mananca cu ceapa rosie sau verde, dar odata n-aveam leustean, era la sfarsitul primaverii , nu se mai vinde leustean ca se pastreaza de samanta, i-am pus marar si-a terminat tot-tot!
Pai mi-am zis ca trebuie sa aiba o logica zicala" ca mararul in ciorba"


Eu am pus si la tocanita si la bors marar uscat cumva imi place mai mult aici in aceasta combinatie ,are un alt gust ,mai diferit asa..

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13492717139367.jpg

Aici portia sotului (azi ultimul examen de clasificare la munca a luat 10 si e f. mandru :thumleft: )mereu ii place sa manance in strachinuta asta e a lui ,Laponel cand a vazut mai demult exact acelasi bors de fasole facut asa si in strachinuta a zis :'' am crezut ca si-a pus mamaie internet'' :bounce: atata am ras...

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-405-13492716926218.jpg

#6237 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 03 October 2012 - 08:05 PM

Ioana, vreau si eu reteta ta de Boeuf Bourguignon, te rog!! Arata prea bine!
Geany,la mancarea care o faci ma lasi salivand...
Iulia nicoleta, arta!! O reteta, ceva?

Ma alatur voua ca de multe ori nu mai stiu ce sa gatesc si aici vad ca se gateste nu gluma!

Eu a facut astazi Mancare olteneasca de spanac, praz, rosii reteta a lui W Mamadeus Paparotti
Buna,buna!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-1349287599302.jpg

Poate mai am timp sa fac fotografii la ce mai gatesc...ca e prea bine aici!

Va pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#6238 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 October 2012 - 08:30 PM

din nou si din nou de cand a postat reteta Adriana:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-115-13492890899942.jpg

OanaS, eu am avut trei pulpe pe care le-am taiat in doua, le-am condimentat si le-am prajit in 2,3 linguri de ulei in care am aruncat si doi catei de usturoi intregi. Dupa ce s-au rumenit frumos am adaugat un pahar de vin alb si am lasat sa se evapore alcoolul. Dupa aia, am adaugat ciupercutele, trei cartofi taiati cuburi, o mana de masline taiate rondele si o mana buna de patrunjel. Lasat la foc domol pana am facut aluatul.
Am facut la ochi un aluat din faina, o juma' de nuca de drojdie, o lingura de ulei, apa si-am framantat pana am obtinut un aluat eleastic. Dintr-o lingura de faina si apa am facut " un lipici" cu care am uns marginea vasului ca sa se prinda capacul de aluat.
Lasat la cuptor pana de rumeneste frumos si miroase si mai frumos. Eu am facut trei portii individuale.
Sper sa-ti fie de folos.
last edit: Oana, platoul tau e de la Barcelona? :notworthy:

#6239 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 09:34 PM

Iulia, excelent capacul tau :notworthy: !
L-ai pus peste tocanita deci la cuptor?

#6240 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,492
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2012 - 09:43 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 03 October 2012 - 08:30 PM, a spus:

din nou si din nou de cand a postat reteta Adriana:

frumos, frumos si bun :notworthy:

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi