vine frigu', trecem "pe grele"
Ce ati gatit astazi?
#6221
Postat 01 October 2012 - 10:15 PM
vine frigu', trecem "pe grele"
#6222
Postat 02 October 2012 - 01:08 PM
#6224
Postat 02 October 2012 - 07:42 PM
#6226
Postat 02 October 2012 - 08:45 PM
eu nu prea pot sa-ti dau sfaturi pentru ca am facut un banal aluat din faina, un pic de drojdie, o lingura de ulei si apa, la ochi. am framantat putin pana am simtit la mana aluatul suficient de elastic . Aroma si savoarea" de sub capac" e mmmmm!
#6227
Postat 02 October 2012 - 09:04 PM
Eu la hectar

Ce bine ar fi mers si ciupercute,zau ca mi s-a facut o pofta nebuna de ciupercute!
#6229
Postat 02 October 2012 - 10:05 PM
iulia nicoleta, la 02 October 2012 - 09:46 PM, a spus:
#6230
Postat 02 October 2012 - 10:05 PM
Geany eu maine am bors de fasole dar cu sfecla are o culoare sa-ti bati copii!
#6231
Postat 02 October 2012 - 10:09 PM
zerda, la 02 October 2012 - 10:05 PM, a spus:
Sa stii ca nu prea am mai vazut ,nu stiu ce se intampla si ultima oara cand am vazut erau 14 lei kg. ,scump,ca ai mei nu le mananca,sa iau doar pt. mine nu ma indur dar nici asa scumpe de cateva zile nu am mai vazut deloc
#6232
Postat 03 October 2012 - 01:53 PM

Si o tocanita de cartofi cu carnaciori si muraturi.
#6233
Postat 03 October 2012 - 03:04 PM
Sau cum facea bunica-mea acrita cu otet de tarhon?? Sau cum face o amica cu zeama de varza care are o mie de mirodenii??
Ia nu te mai chinui, zici ca e zeama ca la Alba Iulia, sau Brasov, Turnu Severin, Ialomita,Dambovita, ce-ti trece prin cap!
Ca poate le place, mai stii??
Uite omul meu prefera borsul de fasole in loc de ciorba de fasole cu afumatura, nu mananca afumatura decat in iahnie!( mancare de fasole, ca stiu ca sunt discutii).
Da cand ii zic ca am facut un experiment, gusta precaut si daca ii place, aia e! Placinta cu peste si spanac ca la Jamie, n-a mancat pana la mine, si pe urma pot eu sa zic ca am mancat, cojile de pe tava!
#6234
Postat 03 October 2012 - 03:24 PM
Eu nu ma pricep la poznat' dar la borsul de fasole fierb fasolea colorata in 2 ape ,inabus o ceapa mare ,pun morcov ras pe randeaua mica ,radacina de patrunjel/pastarnac, telina,ardei rosu daca am,fasolea prefiarta ,crenguta de cimbru (proaspat am avut acum) ,leustean verde ,taitei de casa (acum niste spirale
#6235
Postat 03 October 2012 - 03:31 PM
Dar in rest identic!
Ii faceam eu ciorba de fasole cu afumatura, nu manca, i-am facut fara( cum ii placea lui ex-sotul) nu manca, m-am apucat de analiza anatomo-patologica pe ciorba si la asta am ajuns!
Si-ntr-o zi de vara am izbucnit, dar ce nu-ti place acum??? N-are bors!! F.....
si de-atunci ii fac cu bors, mananca cu ceapa rosie sau verde, dar odata n-aveam leustean, era la sfarsitul primaverii , nu se mai vinde leustean ca se pastreaza de samanta, i-am pus marar si-a terminat tot-tot!
Pai mi-am zis ca trebuie sa aiba o logica zicala" ca mararul in ciorba"
#6236
Postat 03 October 2012 - 03:45 PM
zerda, la 03 October 2012 - 03:31 PM, a spus:
Dar in rest identic!
Ii faceam eu ciorba de fasole cu afumatura, nu manca, i-am facut fara( cum ii placea lui ex-sotul) nu manca, m-am apucat de analiza anatomo-patologica pe ciorba si la asta am ajuns!
Si-ntr-o zi de vara am izbucnit, dar ce nu-ti place acum??? N-are bors!! F.....
si de-atunci ii fac cu bors, mananca cu ceapa rosie sau verde, dar odata n-aveam leustean, era la sfarsitul primaverii , nu se mai vinde leustean ca se pastreaza de samanta, i-am pus marar si-a terminat tot-tot!
Pai mi-am zis ca trebuie sa aiba o logica zicala" ca mararul in ciorba"
Eu am pus si la tocanita si la bors marar uscat cumva imi place mai mult aici in aceasta combinatie ,are un alt gust ,mai diferit asa..

Aici portia sotului (azi ultimul examen de clasificare la munca a luat 10 si e f. mandru
#6237
Postat 03 October 2012 - 08:05 PM
Geany,la mancarea care o faci ma lasi salivand...
Iulia nicoleta, arta!! O reteta, ceva?
Ma alatur voua ca de multe ori nu mai stiu ce sa gatesc si aici vad ca se gateste nu gluma!
Eu a facut astazi Mancare olteneasca de spanac, praz, rosii reteta a lui W Mamadeus Paparotti
Buna,buna!

Poate mai am timp sa fac fotografii la ce mai gatesc...ca e prea bine aici!
Va pup!
#6238
Postat 03 October 2012 - 08:30 PM

OanaS, eu am avut trei pulpe pe care le-am taiat in doua, le-am condimentat si le-am prajit in 2,3 linguri de ulei in care am aruncat si doi catei de usturoi intregi. Dupa ce s-au rumenit frumos am adaugat un pahar de vin alb si am lasat sa se evapore alcoolul. Dupa aia, am adaugat ciupercutele, trei cartofi taiati cuburi, o mana de masline taiate rondele si o mana buna de patrunjel. Lasat la foc domol pana am facut aluatul.
Am facut la ochi un aluat din faina, o juma' de nuca de drojdie, o lingura de ulei, apa si-am framantat pana am obtinut un aluat eleastic. Dintr-o lingura de faina si apa am facut " un lipici" cu care am uns marginea vasului ca sa se prinda capacul de aluat.
Lasat la cuptor pana de rumeneste frumos si miroase si mai frumos. Eu am facut trei portii individuale.
Sper sa-ti fie de folos.
last edit: Oana, platoul tau e de la Barcelona?
#6239
Postat 03 October 2012 - 09:34 PM
L-ai pus peste tocanita deci la cuptor?
#6240
Postat 03 October 2012 - 09:43 PM

Ajutor










