Carmella, la 20 January 2013 - 12:09 PM, a spus:
Daniella, la 20 January 2013 - 12:48 AM, a spus:
Aseara am mancat/facut raclette pt prima oara:
Wow, ce fain! ce marca e aparatul si cum ti s-a parut? Vreau si eu si mi-ar fi de folos niste pareri. Pe piatra aia se fac bine carnurile, adica dezvolta temperaturi suficiente?
L-am luat de la Lidl, marca lor Silvercrest, 129 lei parca ... . Au 2 variante, 1 dedicat pt raclette si asta caruia ii zice grill cu raclette. Eu l-am luat in ideea de gratar electric, cu raclettele basca, dar nu cred ca e chiar asa.
Da, am facut pulpita de pui dezosata si lungita (nebatuta, dar lungita din cutit) si la fel de bine mergea si porc, vitel, creveti si multe alte legume pe care nu le-am avut.
Da, temperatura este suficienta pentru fripturi, au iesit chiar suculente, dar se fac un pic mai greu decat raclettele, trebuie puse cam cu 5-10 min in avans ... , dar nu stiu eu inca bine daca se poate gati doar gratar sus, fara raclette jos. Fata de metodele mele foarte confortabile de gatit, asta produce oleak de miros, fum nu, nu a facut si nici stropi de grasime in toata zona ... Toate preparatele, de la fripturi, la ciuperci, rosii cherry si raclette au iesit bune. Nici un repros. Cred ca merge super pt o seara cu mutzafiri...
Inainte sa faci investitia, iti recomand sa ii gasesti un loc la indemana prin camara/dulap undeva. Eu nu mai am si a trebuit sa-l strang sa-l pun la loc in cutie, in debara ... deci cred ca va mai trece mult pana il scot iar, daca nu mi-e in vizor si usor de manevrat/depozitat. Cred ca mai la vara, pe terasa ...
zerda, la 20 January 2013 - 01:01 PM, a spus:
Ce ati pus in afara de cartofi si ciuperci in tavite, nu vad din prima poza clar??
In tavite am pus felii de: cartofi fierti, carnat afumat de casa, ciuperci si peste branza raclette (am gasit-o in Real, vreo 25 lei 15 feliute). A iesit f bun asa cu putine combinatii, dar eu as fi preferat mult mai multe legume si sa sar de cartof si carnati ... . Mai la vara cand or da legumele buliuc pese noi, ca acum sunt fara gust si costa o avere ...
Ar fi mers fie in raclette, fie sus pe iatra sau gratar si felii de: broccolli, ardei colorati, vinete, dovlecei sau zucchini, sparanghel intreg, 1/2 varzuci de bruxelles ... ori ce va mai trazneste si e de sezon.
Vika, la 20 January 2013 - 08:29 PM, a spus:
Daniela, super fain ''cuptorasul''!
multumesc! si pozele si preparatele voastre sunt super! cum faci rulada Izuk?
iulia nicoleta, la 20 January 2013 - 09:08 PM, a spus:
Eu as fura din raclette-ul Daniellei si din cartofii copti a lui Geany...

ia cu incredere ca 8 raclette pt noi 2+ picea au fost prea multe. Maine dimi iau la schimb o juma de clatita
cerra draga, m-ai ucis. Imi place nespus si rulada aia cu ruccolla (nu ma gandeam sa pun salata intr.o rulada, ma gandeam ca se fleoscaieste, dar vad ca a ramas si verde intens)! E o idee f buna la detox:toothy6:, cu carne de pui sau vitel, cat si budinca de dovlecei, pt mentinere ... Ador dovleceii! Asa fara faina e pe gustul meu 100%! bine ca nu am fost de fata cand ai comis-o...

Asa imi face o pofta ca poate o fac sapt asta!