Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#7061 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 31 January 2013 - 05:05 PM

Io vreau piftie!

#7062 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 31 January 2013 - 05:07 PM

:occasion14: Va multumnesc!
Poftiti la masa =))

#7063 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 February 2013 - 01:24 AM

Vezi postareaizuk, la 31 January 2013 - 01:07 PM, a spus:

Ieri , dar mai servim si azi , gulas cu galuste "ciupite" (csipetke) Atasament 100_0523.JPG


izuk, te rog, vreau reteta pas cu pas, atat pt csipetke, cat si pt gulasul din farfuria ta! arata ca la mama lor!
basca k vreau sa pap un castron de piftie:hungry: .... si si si ciupercute grillate! :notworthy:!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7064 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 February 2013 - 09:40 AM

Dani , poze pas cu pas nu am , dar spun reteta ( dintr-o carte de bucate ungureasca)

Pt. galuste: 1 ou batut , sare , 2 linguri de ulei si faina cat cuprinde ( cca. 10 linguri ) pana se formeaza un aluat ferm . Se lasa sa se odihneasca 5 minute , apoi se ciupesc bucatele care se pun la fiert in apa cu sare ( care clocoteste deja ) si se lasa pana se ridica la suprafata. Se scot si se stropesc cu putin ulei pentru a nu se lipi intre ele .

Pt. gulas : 2 cepe mari tocate fin , 4-5 limnguri ulei , 400 g carne de vitel taiata bucatele mici ( foarte mici in cazul meu , cca 1,5/1,5 cm ) , 2 l apa , 2-3 lingurite sare , 2 linguri paprika , 1 rosie decojita taiata cubulete , 1/2 ardei gras verde , 1/2 pastarnac ras , 1/2 morcov (mare) ras , 2 catei de usturoi pisati , 1 lingurita rasa chimion , piper negru macinat.
Se soteaza ceapa in ulei pana devine aurie , se adauga paprika si 50 ml apa . Cand da in clocot , se adauga carnea si se soteaza cateva minute , apoi se adauga restul de apa , chimionul si piper. Se lasa la fiert , cam 50 de minute , pana se inmoaie carnea , adaugand apa daca este necesar. Se adauga pastarnacul , morcovul , ardeiul taiat cubulete mici si rosia se lasa la fiert inca 40 de minute. Se sareaza , se adauga usturoiul si se mai lasa la fiert 15-20 minute.
Pe parcurs se mai poate adauga apa in functie de consistenta pe care o doreste fiecare ( mai gros sau mai "supa").
Se serveste cu galustele ciupite.

#7065 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 09:52 AM

Daca tot am lipsit cateva zile, sa va arat ce am gatit impreuna cu bucatarul meu sef.

Niste fasole boabe cu carnatzi, fasole batuta si inevitabilele muraturi:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13597050349331.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13597050431815.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13597051046801.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13597051142525.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13597051226417.jpg
GEORGIA

#7066 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 February 2013 - 11:22 AM

Un fel de quiche cu ceapa

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13597104935656.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13597105031335.jpg

#7067 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 11:40 AM

Vaiiiiii, Geany, Giorgiana ce pofte imi faceti!!!!!!!!!!!

eu foarte simplu si bun.

gaigana sparta din oua cu telemea de oi rasa, praz, pesto de busuioc, alaturi de niste sunca de casa si slaninuta, varza murata cu legume.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13597116007946.jpg

#7068 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 02:23 PM

vad dublu de pofta :floare:
Imagine postata

#7069 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 02:24 PM

Fetelor toate preparatele arata minunat.
Felicitari ca aveti timp pentru foto, dupa ce asez in farfurii,se mananca in secunda doi
nu am cand poza.

Geany ce reusita e quiche, fotogenica tare sigur si gustoasa.

Izuka multumesc si eu pentru reteta, incercsi varianta asta.

Georgiana bine ca nu stiu unde stai, ai mei ar devora tot ce ai.

Cerra pai ce faci ma destabilizezi total cu sunca si slana, arata intr-un mare fel.
Zi ca nu e portia ta, daca te stiu la dieta imi e mai usor :floare:
Imagine postata

#7070 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 February 2013 - 02:37 PM

Vezi postareaCarmen L, la 01 February 2013 - 02:24 PM, a spus:


Geany ce reusita e quiche, fotogenica tare sigur si gustoasa.



Carmen,initial ma gandisem sa fac o placinta cu ceapa ,apoi din gand in gand m-am gandit sa nu fac chiar un aluat de paine,asa ca am facut un aluat fraged( vreo 50 ml. de lapte,1 galbenus,100 de gr. de margarina ,4 linguri de smantana,praf de copt )dar nu am vrut safac si capac deasupra sa nu fie mult aluat,asa ca am inabusit 4 cepe mari ,am legat apoi cu 3 oua si smantana ,branze diverse(oi,cascaval,telemea,parmezan),piper si nucsoara,deasupra m-am gandit sa pun eu si rondele de rosie ceapa rosie si ardei,asa ca a iesit cum a iesit :lol:

De gustoasa ai mei au zis ca e,eu sunt asa de racita ca nu am nici gust nici miros,asa ca parca mananc burete,abar' n-am cum o fi :floare:
Dar ai mei au laudat-o,dar ei nu sunt cine stie ce cunoscatori si erau si flamanzi asa ca nu se pune :71:
Trebuie sa o repet cand mi-o trece raceala :71:

#7071 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 02:42 PM

[quote name='Carmen L' date='01 February 2013 - 12:24 PM'

Cerra pai ce faci ma destabilizezi total cu sunca si slana, arata intr-un mare fel.
Zi ca nu e portia ta, daca te stiu la dieta imi e mai usor :floare:
[/quote]

Pe cuvantul meu de onoare ca este portia mea si este conforma fara paine bineinteles. Am facut painica aia dar cred ca m`am dezobisnuit eu cu painea in timpul asta de dieta monti.

#7072 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 02:46 PM

[quote name='Geany' date='01 February 2013 - 09:22 AM'
[/quote]

Sti ceva? tu imi dai un fel d etreaba sa fac combinatii care sa imi permita sa fac si eu .

Cred ca iara tii pre ghini si vrei oleac de smotocela asai??

#7073 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 February 2013 - 03:05 PM

Vezi postareacerra, la 01 February 2013 - 02:46 PM, a spus:


Cred ca iara tii pre ghini si vrei oleac de smotocela asai??

:lol: eu cu raceala asta am zis sa o las n**** :floare: (scuze...in colo')de dieta si chiar voiam o placinta cu ceapa(dar ai mei nu ar fi mancat,poate sotul un pic)asa ca pana la urma placinta s-a transformat in tarta si eu vazand ca si asa nu simt nici un gust miros nimic,nici nu am mai mancat ca nu avea sens :71:

#7074 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 February 2013 - 05:04 PM

Tot ce ati pus pe pagina arata foaaaarte apetisant! tarta cu ceapa si fasole cu carnati as manca, cu oleak de file de sunca de casa de la cerra as manca.

Azi am gatit si eu. Daca sunt racita, supa de pui cu galuste (plutesc, deci sunt pufoase bine, le-am facut din gris normal de data asta):

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13597309276849.jpg


si cu puiul fiert in supa, frecat cu untura de gasca si ierburi provensale, am facut un pui fript :lol:



Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13597310191466.jpg

Am facut si rulada, umpluta cu carnat, cascaval, varza chinez si coacaze negre, dar poza dupa ce o tai, daca mi se tine felia ... :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7075 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 February 2013 - 06:07 PM

Vezi postareaCarmen L, la 01 February 2013 - 02:23 PM, a spus:

vad dublu de pofta :floare:


serios, adica nu erau doua poze? :lol:

bravo, Dani, tu chiar esti f talentata, numa' ca n-ai timp si galerie!

#7076 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 06:27 PM

Paste integrale din grau dur (reci) cu sos de rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline.

Am fiert spaghetele 10 min apoi le`am clatit cu apa rece.


Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13597360038795.jpg

#7077 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2013 - 06:28 PM

Vezi postareacerra, la 01 February 2013 - 06:27 PM, a spus:

Am fiert spaghetele 10 min apoi le`am clatit cu apa rece.

de ce? :occasion14:

#7078 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2013 - 06:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 February 2013 - 06:28 PM, a spus:

Vezi postareacerra, la 01 February 2013 - 06:27 PM, a spus:

Am fiert spaghetele 10 min apoi le`am clatit cu apa rece.

de ce? :occasion14:


Chiar Cerra, de ce clatesti pastele?

#7079 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2013 - 06:36 PM

Dani, felicitari, foarte frumos totul, imi plce si una si alta!

#7080 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 06:43 PM

[quote name='Adriana' date='01 February 2013 - 04:28 PM'

[/quote]
de ce? :floare:
[/quote]

Poi ca sa fie monti.:occasion14:)

Chestia cu amidonul

Gatit al dente (5 la 6 minute), de exemplu, permite să păstreze spaghetele IG cât mai scăzut posibil, în timp ce de gătitirea prelungită (de la 15 la 20 de minute) va ridica IG, deoarece accelerează gelatinizarea amidonului.
Prin racire, gelatinizarea amidonului începe, treptat, să reorganizeze amiloză și amilopectină macro-molecule.
Spaghete (chiar alb rafinat), de exemplu, va avea un indice glicemic 35, dacă sunt fierte al dente și reci mâncate (în salate). Pe pachet scria 7-8 min eu lasat 10 dar tot alldente sunt.


Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 352
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

19 useri citesc topicul
0 membri, 19 vizitatori, 0 utilizatori anonimi