Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9081 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 January 2015 - 07:49 PM

Ah, ce idee cu frigaruia de creveti si crutoane! O sa ti-o fur :thumleft: merci! Ai pus si sofran,sau e de la morcovi de are culoarea aia frumusica?
Arata bine blubb-ul, cum se prepara?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9082 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2015 - 10:43 PM

Vezi postareaPeter, la 11 January 2015 - 12:01 PM, a spus:

Knödeli din cartofi fierti in coaja, striviti si facut un aluat in care se baga destula faina de cartofi. Ele iasa atunci asa ca matasea.
Seide= matase. :thumleft:

Peter

Cred ca sunt ca cele pe care le-a facut Maya in mesajul ei de Craciun, am luat o faina pentru gnocchi si ma gindeam sa fac chestiile astea cu ea, e un amestec de faina si fulgi de cartofi mi se pare.

Uite, functioneaza perfect formele pentru omlete luate de la Lidl din silicon, le-am pus in tigaie, am pus amestecul, apasat bine cu lingura si lasat putin, ele prind forma si nu se imprastie prin tigaie, dupa aia se poate lua forma si intoarce, danke :D ale mele si-au pierdut un pic forma pentru ca le-am mai apasat dupa aceea ca mi se pareau prea groase si mi-era frica ca ramin crude
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-14210089791533.jpg

#9083 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 11 January 2015 - 11:39 PM

I-am facut si eu pentru cina azi, ca prea mi-ati facut pofta cu rôsti vostrii :thumleft:
Pe langa, am avut un sos de iaurt cu usturoi si marar.

Adriana, arata foarte bine asa, prajiti in forme rotunde.


Imagine atasata: monthly_01_2015/post-257-14210120984845.jpg

Oare ar merge rôsti facuti din cartof dulce?
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#9084 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 08:51 AM

Ai tai insa-s mai frumosi.
Oare pentru ca i-am pus in strecuratoare din metal mi s-au innegrit ai mei?
Peter se pot face si din cartofi fierti?

#9085 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 January 2015 - 09:24 AM

M-ati terminat cu Rösti. Dar super faine v-au iesit.
Rösti se pot face si cu cartofi fierti in coaja cu o zi inainte. Acolo nu-ti mai trebuie nimic. Razuiti si fripti in unt.
Cred ca este mai practic din cartofi cruzi.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9086 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 January 2015 - 09:28 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 January 2015 - 07:49 PM, a spus:

Arata bine blubb-ul, cum se prepara?


Un catel de usturoi taiat marunt se prajeste putin intr-o idee de ulei, se toarna Blubb-ul din cutie :thumleft:, se pune putina frisca lichida, se lasa sa dea vreo dou-trei clocote, evtl. se ingroasa putin cu amidon si gata de servire.
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14210477185067.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9087 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 10:52 AM

Vezi postareaPeter, la 12 January 2015 - 09:24 AM, a spus:

Rösti se pot face si cu cartofi fierti in coaja cu o zi inainte. Acolo nu-ti mai trebuie nimic. Razuiti si fripti in unt.

Incerc si asa sa vedem care e diferenta :D mersi :thumleft:

#9088 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 12 January 2015 - 02:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2015 - 08:51 AM, a spus:

Oare pentru ca i-am pus in strecuratoare din metal mi s-au innegrit ai mei?


Am observat ca se oxideaza foarte repede cartofii, asa ca i-am pus imediat intr-un servet de panza in care i-am "stors" si i-am tinut pana i-am amestecat cu ou.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#9089 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 02:14 PM

Mersi, data viitoare fac ca tine.

#9090 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 03:52 PM

M-ati zapacit cu Rösti vostru, nu stiu de ce dar pe mine nu m-a dat niciodata pe spate.Singura data cand i-am mancat au fost in combinatie cu galbiori.
Bine eu sunt mai cu capul si nici nu inteleg cum se pot manca in combinatie cu Apfelmus(un fel de piure de mere). :)

Da ca sa fiu totusi in topic, azi am facut la repezeala filet de miel pe pat de rucola si sos de rodie.
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14210706860941.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9091 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 January 2015 - 08:47 PM

Sambata am facut si mancat si eu tocinei....numai ca n-am mai apucat sa fac poza, trebuie sa ma credeti pe cavant ! :)
Ioana, arata excelent filetul tau de miel...si mie imi place rodia in salata la nebunie.

#9092 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 January 2015 - 10:26 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 12 January 2015 - 08:47 PM, a spus:

Sambata am facut si mancat si eu tocinei....numai ca n-am mai apucat sa fac poza, trebuie sa ma credeti pe cavant ! :)
Ioana, arata excelent filetul tau de miel...si mie imi place rodia in salata la nebunie.



si ieri am recidivat cu miel, e adevarat ca fara rodie ca o terminasem la pranz.

Dar mai aveam filet de miel si niste coaste,asa ca am tras un couscous pe langa.Am marinat inainte mielul intr-un amestec de piper verde , busuioc, menta(toate mojarite), ulei de masline si zeama de lamaie.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14211375377063.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9093 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 January 2015 - 04:59 PM

Ioana cum faci cu couscous-ul? Torni apa fierbinte peste el si-l lasi la umflat/inmuiat?

#9094 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 January 2015 - 09:24 PM

Toc,toc,toc! :-*

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-405-142117706101.jpg

#9095 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 January 2015 - 09:34 PM

O sa incerc si eu cu,cartofii fierti in coaja.Acum nu am putut ca ma feresc de fierturi(fac mult abur si cum afara e f. frig nu pot sa aerisesc suficient si-mi iese mucegai si face domnu' Geany' ca trenu-n gara ) :-*
Data trecuta cand i-am facut din cartof crud razalit,mi s-au parut un pic,cam nefacuti tocineii asa ca i-am mai dat intr-o tava cu hartie de copt la cuptor.
De data asta am razalit cartoful pe razatoarea cu ochiuri mari si am stors in pumni,si l-am pus asa razuit in ceaunelul cu ulei incins la prajit,tot ii mai descurcam cu furculita.Cand am vazut ca unii deveneau deja aurii si crocanti,i-am scos cu strecuratoarea scurgand bine de tot uleiul de pe ei,apoi mutati de cateva ori pe servetele absorbante sa scot cat mai mult ulei din ei.Am amestecat cu un ou,branza telemea si branza iute de oi si am prajit turtite in tigaie (le-am mai si aplatizat cu lingura si rotunjit marginile atat cat am putut).Mie nu mi s-au parut mai uleioase decat cele facute doar in tigaie inca de la inceput,dar cu siguranta e de incercat varianta cu cartoful fiert in coaja .

Adriana,daca tu ai intrebat despre varianta cu cartoful fiert in coaja pt. ca ti s-au parut si tie ca au ramas mai cruduti cartofii,ma intreb oare nu mai mergeau tocineii gata facuti dati la microunde un timp dupaia ca sa se mai coaca ,cartoful??!! :-* Zic si eu...ca eu nu am microunde.
Cum am zis eu data trecuta i-am mai dat la cuptor pe hartie de copt,de data asta au fost optimi :-*

#9096 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,452
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 09:46 PM

Nu, nu erau cruzi, am intrebat si zic ca incerc strict de dragul artei :-* Apoi vad care varianta imi place mai mult. Eu m-am dus jos pe soba cu lemne si i-am facut ca sa nu fac miros in bucatarie :-* si am stat si apasat bine pe fiecare, am pus foarte putin ulei, doar cit sa nu se prinda. N-a fost nevoie sa ii pun pe hirtie.

#9097 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 January 2015 - 09:52 PM

Aha ,am inteles! :-* Probabil ca data trecuta nu ii gatisem eu corect de mi-a ramas mai crudut cartoful.

P.S Zoazo' iti propun o afacere,eu iti fac tie gogosi,tu imi faci mie tocinei :-*

#9098 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 January 2015 - 12:13 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 13 January 2015 - 04:59 PM, a spus:

Ioana cum faci cu couscous-ul? Torni apa fierbinte peste el si-l lasi la umflat/inmuiat?



da, apoi il pun in wok si-l mai trag cu putin unt, eventual mai adaug ceva supa.Acum am pus si kurkuma pentru culoare.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9099 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 January 2015 - 02:59 PM

:toothy9;

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-405-14212403654195.jpg

#9100 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 14 January 2015 - 07:26 PM

Vezi postareaGeany, la 13 January 2015 - 09:52 PM, a spus:

Aha ,am inteles! =)) Probabil ca data trecuta nu ii gatisem eu corect de mi-a ramas mai crudut cartoful.

P.S Zoazo' iti propun o afacere,eu iti fac tie gogosi,tu imi faci mie tocinei :toothy9;


Imagine postataImagine postataImagine postata S-a facut! Geanny! Mie-mi convine tare!Imagine postata
Eu i-am dat pe razatoarea mica, i-am stors bine-bine si i-am amestecat cu ou. branza sarata, piper si usturoi.
I-am pus subtirei si i-am apasat usor! Ulei am pus mai multut, dar nu exagerat, l-am incins bine si i-am cop la foc mic.I-am scos pe servetel.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi