Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9041 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 January 2015 - 03:35 PM

Adriana, eu sunt din Buzău, dar se cartofi în sarmale nu am auzit.
O voi întreba pe mama, dar mă îndoiesc să zică DA... nu am mâncat niciodată la ea așa ceva. Și nici la bunica.
Sorina

#9042 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 January 2015 - 03:43 PM

Vezi postareaPeter, la 04 January 2015 - 12:24 PM, a spus:

Varza acra cu carne tocata si pireu de cartofi deasupra. Nu am mai avut demult.


adica
sarmale imprastiate cu pireu
sau
varza a la cluj cu pireu
sau
musaca de varza si pireu de cartofi
cam asa! :D


Vezi postareaAdriana, la 04 January 2015 - 01:38 PM, a spus:

Am vazut la televizor o tipa din Buzau mi se pare care punea in umplutura de sarmale un cartof ras. Moatza confirmi ca se obisnuieste asa sau era doar o varianta a bunicii tipei respective?


io nu-s buzoianca, locuiesc temporar, dar n-am auzit de combinatia asta. nici aici, nici la focsani.
poate cel mult in sarmalele de post sa pui vreun cartof sa mai lege umplutura cu amidonul ce-l contine :)
da' rau nu poa' sa fie, mai ales daca e o carne mai grasa.
in tocatura de chiftele se foloseste frecvent cartoful.

#9043 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,451
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 January 2015 - 03:44 PM

Atunci o fi fost doar o varianta a bunicii tipei asteia, a pus in umplutura cruda un cartof dat pe razatoare, a zis ca asa erau mai "usoare". La gust oricum nu se simte, cel putin la mine. Nu mai tin minte ce carne a folosit. Eu acum am pus juma vita juma piept de pui.

#9044 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 January 2015 - 08:48 AM

Am avut o conserva de varza acra,
400 g carne tocata,
2 cepe,
aprox. 1 kg de cartofi,
vreo 8o gr. sunca/Speck cubulete,
100 g frisca lichida si un ou.
Sare, piper si boia de ardei.

Fierbem cartofii ca ptr. pireu. Cind sunt gata facem cu ceva lapte un pireu.
Prima data se taie ceapa mai marunta si se frige impreuna cu carnea tocata. Aici am pus un rest din conserva de rosii bucati, ce o mai aveam prin frigider. Eu zic ca s-ar putea pune o conserva intrega.
Scoatem, punem cubuletele de Speck, varza scursa de zeama si le frigem si pe astea.
Apoi punem primul strat de varza, unul de carne, inca unul de varza restul de carne. Deasupra restul de varza. Am turnat amestecul de ou si frisca lichida, sare, piper si boia peste. Am mai pus un praf de chili, dar putin.
Punem pireul peste toate. Citiva fulgi de unt deasupra(nu exagerat). Am lasat ptr. 45 de minute la 175°C normal. Evtl. la urma se poate porni grilul ptr. citeva minute, sa rumeneasca frumos la suprafata.
Usor si cu efect Wooow. Macar ptr. noi ieri. Copiii au mancat ca spartii. Si doamna a spus de doua ori ca e fain(si asta inseamna ceva) :notworthy:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9045 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 January 2015 - 10:27 AM

Ma doare capul!!!!!!!!! Alea de la noi la gradinita n-au stiut sa le asambleze corespunzator sa manance toti copii!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9046 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,014
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 06 January 2015 - 11:07 PM

Afumaturi: carnati, antricot de vita, kaiser si rulada din piept decurcan cu usturoi. Carnatii sunt cu dedicatie speciala pentru Zerda :-* , care m-a lovit in palarie cu carnatii la ora 10 dimineata

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-591-142057820225.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-591-14205782282346.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-591-14205782800482.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-591-14205782965103.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-591-14205783109112.jpg

#9047 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 January 2015 - 01:27 PM

Azi putin timp de odihna. Ultima vreme destul de stresanta ptr. mine/noi.
Ceva ptr. bolnavi :floare:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14207159197192.jpg

Rösti cu somon, si "Streichkäse" cu verdeturi(un fel de Philadelphia). Salata de cimp.

Mancarea ptr. adulti :-* va fi tot Rösti, dar cu filet de porc, ceapa verde si champignons bruni."Geschnetzeltes" mai altfel.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9048 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 January 2015 - 02:19 PM

Continuam:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14207195452227.jpg
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9049 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 January 2015 - 03:33 PM

Mmmmh, lecker!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14207240015524.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9050 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 January 2015 - 10:14 PM

Yum , Peter, primesti musafiri? Io-s prima!

#9051 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2015 - 12:40 AM

Peter, ce apetisant arata! Dar nunsti ce sunt Roesti ? :appl: cred ca iar ma pui la treaba... :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9052 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2015 - 01:16 AM

Daniella :appl:, nu ti-ai facut bine temele ...iaca

http://artaculinara....ic/1756-roesti/

#9053 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2015 - 01:27 AM

Vezi postareastella, la 09 January 2015 - 01:16 AM, a spus:

Daniella :appl:, nu ti-ai facut bine temele ...iaca

http://artaculinara....ic/1756-roesti/


M-ai prins cu lectia neinvatata :D aveam impresia ca am mai citit undeva dtermenul, dar topicul tau chiar nu l-am vazut pn acum... Arata tare bine cartofii rasi prajiti! Multumesc :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9054 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 January 2015 - 02:34 PM

Daniella, o varianta bucovineana de rosti sunt tocineii. Cartofii se dau pe razatoare cat mai fina, nu se scurg, se adauga faina, ou si sare, apoi se ia cate o lingura de compozitie , se pune in ulei incins si se aplatizeaza compozitia. Pentru mine e una din cele mai grozave mancaruri....

#9055 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 January 2015 - 03:29 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 09 January 2015 - 02:34 PM, a spus:

Daniella, o varianta bucovineana de rosti sunt tocineii. Cartofii se dau pe razatoare cat mai fina, nu se scurg, se adauga faina, ou si sare, apoi se ia cate o lingura de compozitie , se pune in ulei incins si se aplatizeaza compozitia. Pentru mine e una din cele mai grozave mancaruri....

Subscriu! :D In plus, pot fi serviti ca desert (presarati cu zahar), dar si cu smantana (aperitiv / fel principal). Bunica punea zahar, asa-i prefer si-n ziua de azi. :D

#9056 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 January 2015 - 03:55 PM

Eu fix invers, cu smantana sau lapte batut ! :D
Mi-am starnit senzorial amintirea lor facuti iarna, pe plita...combinat cu aer rece cand deshidea bunica usa sa iasa mirosul de prajit...Ce vremuri !!!

#9057 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,451
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 07:48 PM

Noroc cu mama ca as pune-o sa dea cartofii pe razatoare ca mie nu-mi place deloc chestia asta, si i-as face :D Asta daca mai continuati sa-mi faceti pofte :D

#9058 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 09 January 2015 - 08:04 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 09 January 2015 - 03:55 PM, a spus:

Eu fix invers, cu smantana sau lapte batut ! :D
Mi-am starnit senzorial amintirea lor facuti iarna, pe plita...combinat cu aer rece cand deshidea bunica usa sa iasa mirosul de prajit...Ce vremuri !!!


Ia sa pui si putin usturoi...Imagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9059 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 09 January 2015 - 08:12 PM

eu am gatit a se citi ars...carbonizat conopida!
m am luat cu evenimentele si am uitat....noroc cu mirosul...acum aerisesc:)

#9060 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 January 2015 - 09:15 PM

Iulia, nici tocinei nu am mancat, dar am auzit de ei aici la voi.
Dar de puricei ati auzit? :D
Mamaliga pentru puricei trebuie sa fie rece ramasa de la masa precedenta si se frarama cu furculita cat mai marunt. Se pune in tigaie cu untura (ramasa de cu seara pe tigaie de la friptura, jumari, carnati) si cand s-a incins bine se adauga mamaliga. Cu o lingura de lemn se amesteca permanent si se prajeste pana cand mamaliga nu se mai tine legata, devine faramicioasa, ca niste puricei :D.

ontopic: azi am facut praz cu masline (si feliute de lamaie )... o bunatate!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi