Ce ati gatit astazi?
#9041
Postat 04 January 2015 - 03:35 PM
O voi întreba pe mama, dar mă îndoiesc să zică DA... nu am mâncat niciodată la ea așa ceva. Și nici la bunica.
#9042
Postat 04 January 2015 - 03:43 PM
Peter, la 04 January 2015 - 12:24 PM, a spus:
adica
sarmale imprastiate cu pireu
sau
varza a la cluj cu pireu
sau
musaca de varza si pireu de cartofi
cam asa!

Adriana, la 04 January 2015 - 01:38 PM, a spus:
io nu-s buzoianca, locuiesc temporar, dar n-am auzit de combinatia asta. nici aici, nici la focsani.
poate cel mult in sarmalele de post sa pui vreun cartof sa mai lege umplutura cu amidonul ce-l contine

da' rau nu poa' sa fie, mai ales daca e o carne mai grasa.
in tocatura de chiftele se foloseste frecvent cartoful.
#9043
Postat 04 January 2015 - 03:44 PM
#9044
Postat 05 January 2015 - 08:48 AM
400 g carne tocata,
2 cepe,
aprox. 1 kg de cartofi,
vreo 8o gr. sunca/Speck cubulete,
100 g frisca lichida si un ou.
Sare, piper si boia de ardei.
Fierbem cartofii ca ptr. pireu. Cind sunt gata facem cu ceva lapte un pireu.
Prima data se taie ceapa mai marunta si se frige impreuna cu carnea tocata. Aici am pus un rest din conserva de rosii bucati, ce o mai aveam prin frigider. Eu zic ca s-ar putea pune o conserva intrega.
Scoatem, punem cubuletele de Speck, varza scursa de zeama si le frigem si pe astea.
Apoi punem primul strat de varza, unul de carne, inca unul de varza restul de carne. Deasupra restul de varza. Am turnat amestecul de ou si frisca lichida, sare, piper si boia peste. Am mai pus un praf de chili, dar putin.
Punem pireul peste toate. Citiva fulgi de unt deasupra(nu exagerat). Am lasat ptr. 45 de minute la 175°C normal. Evtl. la urma se poate porni grilul ptr. citeva minute, sa rumeneasca frumos la suprafata.
Usor si cu efect Wooow. Macar ptr. noi ieri. Copiii au mancat ca spartii. Si doamna a spus de doua ori ca e fain(si asta inseamna ceva)

Peter

#9045
Postat 05 January 2015 - 10:27 AM
#9046
Postat 06 January 2015 - 11:07 PM






#9047
Postat 08 January 2015 - 01:27 PM
Ceva ptr. bolnavi


Rösti cu somon, si "Streichkäse" cu verdeturi(un fel de Philadelphia). Salata de cimp.
Mancarea ptr. adulti

Peter

#9051
Postat 09 January 2015 - 12:40 AM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9053
Postat 09 January 2015 - 01:27 AM
stella, la 09 January 2015 - 01:16 AM, a spus:
M-ai prins cu lectia neinvatata


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9054
Postat 09 January 2015 - 02:34 PM
#9055
Postat 09 January 2015 - 03:29 PM
iulia nicoleta, la 09 January 2015 - 02:34 PM, a spus:
Subscriu!


#9056
Postat 09 January 2015 - 03:55 PM

Mi-am starnit senzorial amintirea lor facuti iarna, pe plita...combinat cu aer rece cand deshidea bunica usa sa iasa mirosul de prajit...Ce vremuri !!!
#9057
Postat 09 January 2015 - 07:48 PM


#9058
Postat 09 January 2015 - 08:04 PM
iulia nicoleta, la 09 January 2015 - 03:55 PM, a spus:

Mi-am starnit senzorial amintirea lor facuti iarna, pe plita...combinat cu aer rece cand deshidea bunica usa sa iasa mirosul de prajit...Ce vremuri !!!
Ia sa pui si putin usturoi...


Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9059
Postat 09 January 2015 - 08:12 PM
m am luat cu evenimentele si am uitat....noroc cu mirosul...acum aerisesc:)
#9060
Postat 09 January 2015 - 09:15 PM
Dar de puricei ati auzit?

Mamaliga pentru puricei trebuie sa fie rece ramasa de la masa precedenta si se frarama cu furculita cat mai marunt. Se pune in tigaie cu untura (ramasa de cu seara pe tigaie de la friptura, jumari, carnati) si cand s-a incins bine se adauga mamaliga. Cu o lingura de lemn se amesteca permanent si se prajeste pana cand mamaliga nu se mai tine legata, devine faramicioasa, ca niste puricei

ontopic: azi am facut praz cu masline (si feliute de lamaie )... o bunatate!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!