Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9541 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 August 2015 - 12:37 PM

Fasole la ceaun cu afumatura :floare:

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389437583487.jpg

Cu primii gogosari copti de anul asta(astia-s febletea mea :floare: )

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389437533555.jpg

Si castraveti murati cu pepene murat (inainte de a se mura)

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389437479408.jpg

Si dupa

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14389437654216.jpg

Asa-s de buni reci de la frigider,si-s picanti de numa :floare:

#9542 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 August 2015 - 01:24 PM

Din cauza de castraveciori murati picanti si buni ,am executat o salatica buf' :floare:

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14391192596856.jpg

Nu am mai incarcato cu maioneza,am facut doar una rapida dintr-un ou cu mixerul vertical si nu am pus-o pe toata,i-am mai pus mustar si iaurt :floare: aaa!! si un merisor ras asa cum am invatat de la Stelin' .Chiar e racoroasa si buna asa rece de la frigi',nu o mai ornez nu nimik,e perfecta asa...
(zeama cea buna ramasa de la fiertura e o supita perfecta de servit cu crutoane)

#9543 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 August 2015 - 11:20 PM

Brinza de burduf nebuna, moale si sarata deloc picanta, cu marmelada de ceapa rosie
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-14391551098608.jpg
Crostini cu mozzarella fara lactoza si rosii cuore di bue sare afumata si ulei de masline extravirgin
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-14391551825454.jpg
Vitello tonnato super rapid
adica cu feliile de carne congelate si maioneza din frigider plus ton la cutie
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-143915523138.jpg
Agnolotti, risotto si tiramisu la locul lor

#9544 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 August 2015 - 01:39 PM

Pui(l-am frecat intai cu iaurt,presarat cu fulgi de ardei iute piper,condiment de pui ,un strop de miere,la sf. stropit cu vin)ciupercute cu usturoi,branza iute,mamaliguta muraciuni'..

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14392931212211.jpg

#9545 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 August 2015 - 09:04 PM

Daca tot sunt vinetele foarte ieftine in piata, am tot luat si am tot copt intr-o veselie, pentru salata romaneasca, clasica, de vinete.

Azi am facut mutabbal, din 6 vinete coapte, alaturi de o pulpa inferioara de curcan.

Profit de ocazie sa va spun tehnica coacerii vinetelor la grill, pe care poate o stiti deja, dar ies minuate (albe si cu gust usor de afumat, foarte apropiate de cele facute pe foc), se facrapid si se curata foarte usor, fara sa ramana deloc negreala in pulpa curatata.


Dar mai bine deschid un topic cu vinete fel de fel, daca nu o fi deja unul.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2015/post-685-14394062907327.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9546 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 August 2015 - 01:37 PM

Azi (zi libera) pizza "bolo". Si ceafa de porcule(sefa a cumparat-acum- lesnea de la rus...)cu ceva asemanator a mincarica(mai mult zeama) de zucchini si alte alea + gnocchi. :occasion14:

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14400705288092.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14400705208674.jpg

Peter

PS. Azi dimineata mi-a scapat unul mare di tet... :rolleyes:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9547 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 August 2015 - 09:27 PM

Interesanta pizza ta Peter...un mod de pregatire? :occasion14:

#9548 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 August 2015 - 09:33 AM

Ptr. aluat avem nevoie de:
21 g de drojdie proaspata(juma de pachet la mine)
400 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de masline

ptr. umplutura:
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 ardei rosu
50 g masline fara sambure
1 lingurita boia
1 lingurita oregano uscat
400 g carne tocata
sare/piper
250 g mozzarella
ceva ulei de masline ptr. pensulat aluatul inainte de al introduce in cuptor.

1. Faramitam drojdia si amestecam/topim in apa calduta(3-4 linguri). Amestecam toate ingredientele si 180 ml apa calduta si facem un aluat. Lasam sa creasca o ora.

2. Ptr.umplutura tocam ceapa, usturoiul, ardeiul si maslinele marunt, amestecam totul cu
carnea si mirodenile. Potrivim de sare si piper.

3. Incalzim cuptorul la 200 °C. Punem hirtie de copt pe o tava de cuptor.

4. Impartim aluatul in patru portii egale si intindem pe 20x15 cm.
Intindem carnea(tot in patru impartita) pe aluat + o parte din mozzerella maruntit, rulam dea lungul.

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14401423052089.jpg

Taiem dea lungul si impletim o codita(am scris bine?).

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14401423213807.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-27-14401423991364.jpg

Punem pe tava si le ungem cu ulei de masline.
Lasam ptr. 25 min la cuptor pina devin aurii deasupra.
Cred ca am lasat putin mai mult. Vedeti voi dupa culoare...

Pofta mare!

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9549 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 August 2015 - 07:27 PM

Ce bine arata Peter ! chiar vazusem pe tv. paprika ceva asemanator :rolleyes:

Eu azi am parpalit in tigaie cu putin ulei de masline paine,apoi i-am pus cascaval si capac,am stins focul, si am lasat acolo sa se topeasca branza ...

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14401779173271.jpg

Am pus-o apoi in niste supita in care am pus si un catel de usturoi maruntit si parmezan ras (cadou de la sorica :tongue3: ),asa de buna mi s-a parut!!! :occasion14:

Imagine atasata: monthly_08_2015/post-405-14401780028202.jpg

#9550 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 August 2015 - 08:25 PM

Peter multumesc.

#9551 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2015 - 06:28 PM

Salata de orez
basmati parfumat si care-mi place tare, macrou la gratar, masline taggiasche, mazare, un amestec de mazare morcov si cred cartof, erba cipollina si menta plus ulei de masline
Imagine atasata: monthly_08_2015/post-4-1440606525217.jpg

#9552 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 August 2015 - 07:32 PM

saganaki. dacă tomini n-am de unde face rost, măcar am kefalograviera și mă pot delecta cu brînză curgătoare. flambată cu ouzo și stinsă cu suc de lămîie.


Imagine atasata: monthly_08_2015/post-1215-14406096697276.jpg

#9553 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2015 - 11:48 PM

alta mincare de brinza :( dar sigur e foarte buna si asta

#9554 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 August 2015 - 07:21 AM

Vezi postareaPeter, la 21 August 2015 - 09:33 AM, a spus:

Ptr. aluat avem nevoie de:
21 g de drojdie proaspata(juma de pachet la mine)
400 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
4 linguri ulei de masline

ptr. umplutura:
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 ardei rosu
50 g masline fara sambure
1 lingurita boia
1 lingurita oregano uscat
400 g carne tocata
sare/piper
250 g mozzarella
ceva ulei de masline ptr. pensulat aluatul inainte de al introduce in cuptor.

Peter


Peter, pasiunea ti-e si meserie? ca prea talentat esti!

Vezi postareaGeany, la 21 August 2015 - 07:27 PM, a spus:

Eu azi am parpalit in tigaie cu putin ulei de masline paine,apoi i-am pus cascaval si capac,am stins focul, si am lasat acolo sa se topeasca branza ...

am pus-o apoi in niste supita in care am pus si un catel de usturoi maruntit si parmezan ras (cadou de la sorica :( ),asa de buna mi s-a parut!!! :(


Giani, barbatii tai mananca asa ceva? ala mare m-ar interesa, ca mi se pare la fel de traditionalist ca al meu.

asa ce pofte am de branzele astea curgatoare...da' inca nu-i cazul la noi :(

#9555 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 August 2015 - 08:32 AM

Mananca Moatzo toti de la A la z,dar asta era doar simplu cascaval de al nostru romanesc,alta branza mai nobila cred ca ar strmba din nas fie ea cat de putin puturoasa :(

#9556 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 August 2015 - 09:19 AM

Vezi postareaDexter, la 26 August 2015 - 07:32 PM, a spus:

saganaki. dacă tomini n-am de unde face rost, măcar am kefalograviera și mă pot delecta cu brînză curgătoare. flambată cu ouzo și stinsă cu suc de lămîie.


Atasament P1240115-001.JPG

superb!!
de unde iei ingredientele...ca doar nu esti in Grecia?

#9557 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2015 - 10:24 AM

Vezi postareamoatza, la 27 August 2015 - 07:21 AM, a spus:

Peter, pasiunea ti-e si meserie? ca prea talentat esti!

nu, daca i-ar fi meserie n-ar ridica o furculita acasa decit doar ca sa manince :(

#9558 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 August 2015 - 12:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 August 2015 - 10:24 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 27 August 2015 - 07:21 AM, a spus:

Peter, pasiunea ti-e si meserie? ca prea talentat esti!

nu, daca i-ar fi meserie n-ar ridica o furculita acasa decit doar ca sa manince :(


:( Cita dreptate ai!

:( Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9559 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 August 2015 - 12:56 PM

Vezi postareamoatza, la 27 August 2015 - 07:21 AM, a spus:


Peter, pasiunea ti-e si meserie? ca prea talentat esti!



Merci Moatza, esti prea amabila. :(
Cîta dreptate are Adriana(ma sperii deja....cît de bine ma stie...? )
Imi place sa fac. Pasiune da, meserie nu. :(

Cu drag,

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9560 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2015 - 01:04 PM

Vezi postareaPeter, la 27 August 2015 - 12:56 PM, a spus:

Cîta dreptate are Adriana(ma sperii deja....cît de bine ma stie...? )

:(

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi