Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9981 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 April 2016 - 04:12 AM

Multumesc Titi si Lapona pentru raspunsuri si sugestii De acord cu ambele. :rolleyes:
Pofta buna.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9982 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 April 2016 - 02:47 PM

:hungry: http://artaculinara.com/forums/topic/4037-shakshuka/,varianta mea bineinteles =))

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14613292252254.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14613292360395.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14613292412275.jpg

#9983 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 April 2016 - 06:53 PM

Cit imi place reteta aia Geanino. ;) Si nu am mai facut demult.

Dar WE-ul asta este un "Kinder-WE". Ei au luat "Zepterul" in mana si au spus ca ei decid ce se maninca -_-

Azi risotto cu ce am mai gasit prin frigider(ceva cirnat dea gata, parca Adriana mai facea de genul ;) )
Si am pus si leurda din gradina.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14613435207027.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14613439220353.jpg

Maine lasagne, apoi duminica am spus ca mai vreau si eu...sa maninc de-ale mele. =))
Mai vedem.

Peter

PS. Deci ne pregatim ptr. WE-ul urmator la Adriana si Eataly. :hungry:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9984 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 April 2016 - 08:34 PM

Nici eu nu am mai facut-o de mult Pet',azi voiam ceva lejer si i-a venit randul =)) am uitat sa-i multumesc Adrianei pt. reteta :hungry: (am vazut la tv. ca Andreia Marin e mare specialista in aceasta reteta pe care o gateste chiar mai bine decat sotul ei care e de origine turca -_- asta asa ca o paranteza )

#9985 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 April 2016 - 09:14 PM

Peter, chiar mi-am propus să fac ceva asemănător, uitîndu-mă în seara asta la Contaldo & Carluccio. Erau în Calabria și pregăteau un risotto cu arpacaș de orz în loc de orez. Și foloseau carne de porc tocată, ceapă înnăbușită în ulei de măsline (carnea se pune după), apoi puneau arpacașul, vinul și la final 2 mîini de spanac verde tăiat fîșii. Arăta așa de bine, că bărbatu-meu a poruncit ”să faci și tu mîine de-asta!” :D Apoi a plusat ”dar, te rog, nu mai face nicio modificare de-aia pe gustul tău” :occasion15: că de obicei zic ”fac și eu” și chiar fac, dar vede că arată diferit și mă întreabă ”dar cum...?!” și eu îi spun ce ”mici” modificări am făcut, modificări care de obicei schimbă total produsul final, deci folosesc doar o idee care mi se pare interesantă. Asta mi se pare foarte interesantă, tot ce o cu boabe de cereale îmi place mult.

#9986 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 April 2016 - 11:36 PM

Vezi postareaGeany, la 22 April 2016 - 08:34 PM, a spus:

Nici eu nu am mai facut-o de mult Pet',azi voiam ceva lejer si i-a venit randul :D am uitat sa-i multumesc Adrianei pt. reteta :D (am vazut la tv. ca Andreia Marin e mare specialista in aceasta reteta pe care o gateste chiar mai bine decat sotul ei care e de origine turca :D asta asa ca o paranteza )

Cu placere, ma bucur ca-ti place

Vezi postareaPeter, la 22 April 2016 - 06:53 PM, a spus:

PS. Deci ne pregatim ptr. WE-ul urmator la Adriana si Eataly. :occasion15:

Deci iar ne amagesti =((

#9987 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 April 2016 - 11:38 PM

Vezi postareaCarmella, la 22 April 2016 - 09:14 PM, a spus:

Peter, chiar mi-am propus să fac ceva asemănător, uitîndu-mă în seara asta la Contaldo & Carluccio. Erau în Calabria și pregăteau un risotto cu arpacaș de orz în loc de orez. Și foloseau carne de porc tocată, ceapă înnăbușită în ulei de măsline (carnea se pune după), apoi puneau arpacașul, vinul și la final 2 mîini de spanac verde tăiat fîșii. Arăta așa de bine, că bărbatu-meu a poruncit ”să faci și tu mîine de-asta!” :D Apoi a plusat ”dar, te rog, nu mai face nicio modificare de-aia pe gustul tău” :occasion15: că de obicei zic ”fac și eu” și chiar fac, dar vede că arată diferit și mă întreabă ”dar cum...?!” și eu îi spun ce ”mici” modificări am făcut, modificări care de obicei schimbă total produsul final, deci folosesc doar o idee care mi se pare interesantă. Asta mi se pare foarte interesantă, tot ce o cu boabe de cereale îmi place mult.

Pai ce, tu tre' sa-i zici ca ai modificat, zici ca ai facut exact ca in reteta, o fi alt spanac de exemplu si nu arata ca al lor =((

Si oricum si eu fac exact la fel si exact asta imi zice si mie :D

#9988 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 April 2016 - 08:37 AM

Nu merge cu de-astea, în stilul lui ingineresc e în stare să le ducă la analiză să vadă ce e deosebit :occasion15: prefer să îi spun adevărul. Mai e și fecior-miu care are un simț al gustului foarte dezvoltat și mă dă de gol imediat, se trezește "ai pus coriandru, ai pus ghimbir etc.", ghicește aproape toate ingredientele dintr-un preparat, nici eu nu reușesc asta, chiar dacă eu le fac :D

#9989 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2016 - 08:40 AM

Vezi postareaCarmella, la 23 April 2016 - 08:37 AM, a spus:

Nu merge cu de-astea, în stilul lui ingineresc e în stare să le ducă la analiză să vadă ce e deosebit :D prefer să îi spun adevărul. Mai e și fecior-miu care are un simț al gustului foarte dezvoltat și mă dă de gol imediat, se trezește "ai pus coriandru, ai pus ghimbir etc.", ghicește aproape toate ingredientele dintr-un preparat, nici eu nu reușesc asta, chiar dacă eu le fac =((


:occasion15:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9990 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 23 April 2016 - 08:47 AM

Ieri pentru weekend Placinta cu ceapa, buna si calduta si rece, cu o bere.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-729-14613939883648.jpg

Azi fac sparanghel alb cu sos olandez (cred ca il cumpar ca mananc doar eu si prea mult efort pentru o portie, hai poate gusta si Edi un pic) si sunca.

#9991 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2016 - 09:10 AM

Wuuaaiinlleii''!!! M-ai terminat Kiva cu placinta de ceapa :D


:occasion15: ''ma ucide ea!....'' =((

#9992 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2016 - 09:49 AM

Vezi postareaKiva, la 23 April 2016 - 08:47 AM, a spus:

Ieri pentru weekend Placinta cu ceapa, buna si calduta si rece, cu o bere.



Flammkuchen? :occasion15:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9993 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 09:54 AM

Vezi postareaKiva, la 23 April 2016 - 08:47 AM, a spus:

Ieri pentru weekend Placinta cu ceapa, buna si calduta si rece, cu o bere.

Atasament zwiebelnkuchen.JPG

Azi fac sparanghel alb cu sos olandez (cred ca il cumpar ca mananc doar eu si prea mult efort pentru o portie, hai poate gusta si Edi un pic) si sunca.


Kivulinoooo, mi-ai dat planurili pishti cap cu Zwiebelkuchen al tau :occasion15: Eu astept pe musiu Sparanghel :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9994 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 23 April 2016 - 10:46 AM

Peter, nu e Flammkuchen ci Zwiebelkuchen :D. Aluat mai grosut cu un pic de drojdie.

Giani si Lori, nu e nici greu de facut si nici nu ia mult timp. Trebuie doar peste un 1kg de ceapa. Reteta zice 1.5Kg dar eu am pus mai putin de 1kg si e absolut suficient.

Spargel-ul il fac simplu, un pic la abur, cu vreo 2 cartofi, hollandaise si niste sunca =((. Greu sa numesti asta gatit mai ales cu sosul cumparat :occasion15:

#9995 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2016 - 10:57 AM

Vezi postareaKiva, la 23 April 2016 - 10:46 AM, a spus:

Peter, nu e Flammkuchen ci Zwiebelkuchen


:occasion15: :D

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9996 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2016 - 01:27 PM

Cartofi noi(da nu-s de-ai nostri ,turcesti sau ce mama lor or fi ei) cu marar,mujdei de usturoi verde,ceafa condimentata (cumparata asa),branza de oi dar si cas de capra cu mamaliga,pt. domnu' Geany,salata pt. mine...


Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14614107487724.jpg

fac si eu minune de aia de ceapa ca si Kiva,ca mi-a facut pofta,deja am luat tot ce-mi trebuie,ma apuc de treaba! :occasion15:

#9997 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 April 2016 - 02:51 PM

Vezi postareaKiva, la 23 April 2016 - 08:47 AM, a spus:

Ieri pentru weekend Placinta cu ceapa, buna si calduta si rece, cu o bere.

Azi fac sparanghel alb cu sos olandez (cred ca il cumpar ca mananc doar eu si prea mult efort pentru o portie, hai poate gusta si Edi un pic) si sunca.

Zici si pentru moa' cum ai facut? Cantitati si timp? :occasion15: Saru' mana anticipat!! :D

#9998 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 02:52 PM

Geanina, cum ai facut cartofii? Parca sunt rondele pe plita :occasion15:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9999 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 02:52 PM

Vezi postareaKiva, la 23 April 2016 - 10:46 AM, a spus:

Peter, nu e Flammkuchen ci Zwiebelkuchen =((. Aluat mai grosut cu un pic de drojdie.

Giani si Lori, nu e nici greu de facut si nici nu ia mult timp. Trebuie doar peste un 1kg de ceapa. Reteta zice 1.5Kg dar eu am pus mai putin de 1kg si e absolut suficient.

Spargel-ul il fac simplu, un pic la abur, cu vreo 2 cartofi, hollandaise si niste sunca :D. Greu sa numesti asta gatit mai ales cu sosul cumparat :occasion15:


Stiu, draguta, dar am pe weekend alt plan (g)astronomic :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10000 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2016 - 03:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 April 2016 - 02:52 PM, a spus:

Geanina, cum ai facut cartofii? Parca sunt rondele pe plita :)

Hi hi hi hi! iubita ,de la bunica mi se trage ,nu ca ma laud dar eu fac cartofii prajiti imbatabili,dar nu e meritul meu :occasion15: la fel procedez si la cartofii vechi prajiti,dar acum esplic' pe astia,desi difera doar forma,la carofeii noi care erau micuti,dar nu chiar de aia cat nuca(pe aia o sa-i fac intregi cand or aparea,deabea astept)i-am spalat bine sub jet de apa si frecat cu partea aspra a buretelului de vase,atat,i-am taiat rondele,am pus ceaunelul meu de tuci de la bunica, pe foc cu mult ulei la incins,ca pt. gogosi,am pus rondelele de cartofiori,am prajit tot invartind cu furculita in ei sa nu se lipeasca unul de altul,i-am scos itr-o craticioara cu o paleta speciala facuta doar din sarma impletita care sa nu ia deloc ulei, in craticioara pusesem servetel absorbant,i-am presarat cu sare si saltat asa in craticioasa ,1 sa se glazureze toti cu sare ,2 sa ia toti contact cu hartia absorbanta,sa nu mai aiba ulei in exces(asa ii salta si bunica mea ,cand erau deja prajiti si tot scutura bine in sus si in jos si in parti ,si tot in tuci ii facea si ieseau belea,imi placea sa-i mananc cocotzata la geamul de la bucatarie,ca era o priveliste faina cu braduti si gugustiuci,mama ii facea si si acum ii face la tigaie,nu se compara!...mult de scris nu e mare lucru de facut dar zau ca sunt woau!!,acum am la cuptor placinta cu ceapa :tongue3:

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi