Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10001 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2016 - 03:25 PM

Gata mi-am luat de-o grija si cu asta :occasion15: hi hi hi hi!

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14614179062223.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-1461417914364.jpg

#10002 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 05:37 PM

Wow, ci vrienica mai esti!:tongue3:
Mersi mult de iesplicatzii! Eu tuci am...da cine poate sa il foloseasca din cauza de plita cu inductie?? :occasion15: O sa fac in oala mea de fonta!

Cat despre placinta cu ceapa este la noi in retetele casei, doar ca o facem toamna. Sper sa iti placa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10003 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2016 - 06:39 PM

Cu placere Laponel! :tongue3:

Cat despre placinta cu ceapa ,mie imi place f. mult,nu e prima oara cand fac,azi imi facuse pofta Kiva :occasion15:

#10004 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 11:00 PM

La repetir, mon cher!

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14614452410723.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-14614452342491.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10005 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 11:33 PM

Vezi postareaGeany, la 23 April 2016 - 06:39 PM, a spus:

Cu placere Laponel! :tongue3:

Cat despre placinta cu ceapa ,mie imi place f. mult,nu e prima oara cand fac,azi imi facuse pofta Kiva :occasion15:


Si mie imi place mult. Aici se mananca indeosebi toamna si se bea must la ea...mmmm. La cantina liceului nostru este o doamna, Valerie ii zice, care vine din Kazahstan si face o placinta cu ceapa de te lingi pe deshte pan' la coate. Am comandat-o pentru colegi de ziua mea, desi e primavara. Toti au fost foarte happy. Nush ce ii face, dar e super!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10006 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,432
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 April 2016 - 12:14 AM

Si eu acu citeva zile,sparanghel alb fiert cu oua tari, galbenusul amestecat cu putin mustar, alaturi de omleta cu dovlecei
Imagine atasata: monthly_04_2016/post-4-14614496807946.jpg

#10007 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 April 2016 - 07:55 AM

Bre, da' o rețetă pt placinta de ceapă îmi dă și mie cineva?
Sorina

#10008 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 April 2016 - 08:03 AM

:) http://artaculinara....-zwiebelkuchen/...siii!! http://artaculinara....-tarte-flambee/

Si o prestatie de-a mea mai veche (tot cu ceapa,dar fara ou si smantana)

Focacia picanta,umpluta cu ceapa (am facut aluat din 1/2 cub de drojdie deci 12 gr.,,,1 lingurita de zahar ,1 lingurita de otet,3 linguri de apa calda lasat sa se actioneze drojdia 10 min.,1 cana de apa calda 1 lingurita de sare,1 cescuta mica de vin alb ,framantat un aluat cu faina cat cuprinde la urma desprins de maini cu ulei)lasat la crescut 1 ora la loc ,cald acoperit cu un servet .2cepe le-am taiat julien si le-am inabusit la tigaie in putin ulei de masline si putina apa doar sa devina usor sticloasa ceapa.Am inpartit aluatul in 2 ,am presarat dosul tavii de la aragaz cu faina ,am intins o foaie de aluat,am dispus deasupra ceapa,sare ,piper,cilli,fulgi de ardei iute rosu,feliute de masline,oregano,dispus deasupra alta foaie ,stropit abundent cu ulei de masline si apasat cu degetele,presarat cu oregano si cilli,sare grunjoasa,1/2 la sf am razalit deasupra cascaval afumat.
Merge f. bine langa o salata verde daca ma intrebati pe mine,si un pahar de vin sau bere...

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14614825718408.jpg

#10009 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2016 - 10:46 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 April 2016 - 12:14 AM, a spus:

Si eu acu citeva zile,sparanghel alb fiert cu oua tari, galbenusul amestecat cu putin mustar, alaturi de omleta cu dovlecei
Atasament uovasparagi.jpg


Eu iar doar din asta local. De data asta l-am luat ceva mai gros, se si vede din poze, si mi-a fost teama sa nu fie lemnos. A fost insa absolut demential si cu o aroma foarte pronuntata, pe alocuri de piept de pui la gratar. Acum 5 ani il luam de la taran direct cu 5-6 euro/kg. Anul asta ...9 euro :). Asta pentru ca anult trecut recolta a fost foarte slaba in zona la noi.
Sunt multe retete cu sparanghel, dar mie asa mi se pare cel mai bun, pentru ca nu sunt alte alimente care sa il domine, cartoful fiind destul de neutru la gust.

Cealalta reteta excelenta mi se pare ca e supa-crema de sparanghel. O am in plan...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10010 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 April 2016 - 10:52 AM

Mulțumesc mult, Geany!
Sorina

#10011 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 April 2016 - 12:09 PM

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2016 - 02:51 PM, a spus:

Zici si pentru moa' cum ai facut? Cantitati si timp? :71: Saru' mana anticipat!! :)


Fox, e simpla si rapida.

Aluatul il poti si cumpara dar e destul de rapid sa il faci tu:

300g faina
20g drojdie
1/8L lapte caldut
80g unt topit si racit
1 lingurita sare

Eu am facut o plamadela din drojdia dizolvata in lapte caldut si apoi amestecata cu faina cat sa se incorporeze un pic. Al lasat vreo 5 minute sa cresca. Am adaugat sare si untul topit si incorporat bine faina. Rezulta un aluat molicel dar elatic. Se mai lasa vreo 30-40 minute acoperit sa creasca.

Intre timp pregatesti umplutura:

1.5kg ceapa alba, rosie, galbena - eu am pus mai putin de 1Kg si mi s-a parut suficienta. Cred ca 1kg merge foarte bine
100-150g bacon, piept afumat de porc, sunculita - depinde de preferinte si ce aveti prin frigider
200g smantana acra
4 oua
1 lingura chimen
sare cu grija ca e bacon-ul deja sarat, piper

Ceapa se taie inele subtiri. Bacon-ul se caleste in cratita si se adauga inelele de ceapa. Se caleste si ceapa pana se inmoaie cat de cat. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale batute cu sare, piper, smantana si chimen. Se incorporeaza totul bine.

Aluatul se intine si se ruleaza in tava imbracata in hartie de copt. Se toarna umplutura. Se lasa sa se odihneasca vreo 10 minute cat se inchinge cuptorul la 200 grade.

Se coace 20-30 minute. Depinde de cuptor. Sa fie usor rumenita deasupra.

Edit: m-am uitat acum la link-ul pus de Gianni si reteta e cea de la Sissi. Eu o aveam scrisa in caiet dar fara vreo referinta. :)

#10012 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2016 - 12:14 PM

Vezi postareaKiva, la 24 April 2016 - 12:09 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2016 - 02:51 PM, a spus:

Zici si pentru moa' cum ai facut? Cantitati si timp? :) Saru' mana anticipat!! :)


Fox, e simpla si rapida.

Edit: m-am uitat acum la link-ul pus de Gianni si reteta e cea de la Sissi. Eu o aveam scrisa in caiet dar fara vreo referinta. :71:

Saru' mana!!!!! :)

#10013 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 April 2016 - 12:17 PM

Ieri cum am zis, Sparanghel cu cartofi vechi fierti, sos Hollandaise (cumparat) si sunca. Foarte bune si lejer. Sparanghelul dulce si gustos.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-729-14614929899709.jpg

#10014 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2016 - 12:32 PM

Vivat sparanghelul! Ce sos folosesti?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10015 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2016 - 12:33 PM

Vezi postareaKiva, la 24 April 2016 - 12:17 PM, a spus:

Ieri cum am zis, Sparanghel cu cartofi vechi fierti, sos Hollandaise (cumparat) si sunca. Foarte bune si lejer. Sparanghelul dulce si gustos.

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2016 - 12:32 PM, a spus:

Vivat sparanghelul! Ce sos folosesti?

Nu te mutasi din Chiorani? :)

#10016 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 April 2016 - 12:37 PM

Cred ca Lori intreba de marca :)

E Thomy, cel normal nu ala light. Mi se pare rezonabil, fara a avea vrun gust ciudat sau de chimicale. Chiar OK.

#10017 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2016 - 12:45 PM

Vezi postareaKiva, la 24 April 2016 - 12:37 PM, a spus:

Cred ca Lori intreba de marca :71:

E Thomy, cel normal nu ala light. Mi se pare rezonabil, fara a avea vrun gust ciudat sau de chimicale. Chiar OK.

Ma scuzemuoati! :)

#10018 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2016 - 12:49 PM

Cum ziceam la han, am facut o supa de sfecla rosie. Cu multe legume: cartofi, ceapa rosie, morcovi, telina si mazare. Plus patrunjel tocat, pus la final, in farfurie. Fara smantana, de data asta.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-46-14614949575587.jpg

#10019 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2016 - 01:11 PM

Vezi postareaFoxyy, la 24 April 2016 - 12:45 PM, a spus:

Vezi postareaKiva, la 24 April 2016 - 12:37 PM, a spus:

Cred ca Lori intreba de marca :)

E Thomy, cel normal nu ala light. Mi se pare rezonabil, fara a avea vrun gust ciudat sau de chimicale. Chiar OK.

Ma scuzemuoati! :71:


:) Ma mai gandesc, desi, da tot in Chiorani locuiesc...

Mersi Kiva, pe ala il folosesc si eu! Foarte bun!
Mmm, fain arata borsul de sfecla!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10020 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2016 - 11:52 PM

Vezi postareaKiva, la 24 April 2016 - 12:09 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 23 April 2016 - 02:51 PM, a spus:

Zici si pentru moa' cum ai facut? Cantitati si timp? :) Saru' mana anticipat!! :)

Fox, e simpla si rapida..

Edit: m-am uitat acum la link-ul pus de Gianni si reteta e cea de la Sissi. Eu o aveam scrisa in caiet dar fara vreo referinta. :71:

Sissi si Kiva, saru' mana pentru reteta! :) E minunata! :) Jupanul asta va avea maine, la pachet, ii place tare mult! :)

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-46-14615347340749.jpg

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 499
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi