Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#4861 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2012 - 05:09 PM

Eu azi
Am avut prietenii la masa, sotul meu si prietenul maninca de post am ales sa fac:

Ciorbia de legume si codite de ciuperci (nepozata)

ptr ei am facut cartofi cu cimbru la cuptor (fierti in coaja inainte si ciuperci umplute cu praz,cimbru si rosii uscate in ulei, sos de marar (nepozat)

Ptr noi fetele am facut cartofi ''jos Basescu'' (sorry asa se numeste reteta) si ciuperci umplute cu cascaval afumat, prosciutto, branza de burduf, cimbru, praz verde si sos de marar acelasi ca al baietilor.

Pozat ce am mancat noi fetele

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13308737184001.jpg

#4862 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 March 2012 - 05:11 PM

Ia luati si voi exemplul barbatilor, auzi la ele, jos basescu!!! :floare:

sa va fie de bine!

#4863 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 04 March 2012 - 05:25 PM

Azi, singura acasa, mi-am facut de cap!Chiftelute cu sos:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-73-13308747371264.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4864 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 March 2012 - 05:43 PM

Vezi postareamoatza, la 04 March 2012 - 05:11 PM, a spus:

Ia luati si voi exemplul barbatilor, auzi la ele, jos basescu!!! :D

sa va fie de bine!


Multumesc!

Numai ai nostri cartofi au fost ''jos basescu'' ai lor au fost ''sus basescu'' :floare: :D

#4865 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 04 March 2012 - 07:28 PM

Eu am sperat sa stau pe tusa astazi, ca omul ce vine de la drum...dar telefonul "tarrrrr!" la celalalt capat era un om politic, pfoaaaa, mi-au trecut prin minte o mie de ganduri :rolleyes: aveam doua ore la dispozitie...
Norocul a fost ca aveam un muschi dezghetat, l-am luat repede la bataie pana l-am facut una cu tocatorul pe care il potcoveam si pe urma da-i si umple-l cu ce-am vazut in fata ochilor, fa-i un pat de morcovi, ceapa si un catel de usturoi sa nu se deoache, aruca-l in cuptor.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13308812252387.jpg

Apuca-te de o ciorba cat e muschiul la sauna...
gata perisoarele
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13308813286471.jpg
In timp ce era ciorba pe foc, am altoit si niste mere:)))))))))))))
Le-am umplut cu varza, bine ca am gata tocata, dar si asa a trebuit putin calita. :P
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13308814724567.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13308815688782.jpg
Intre timp s-a facut si un piure de cartofi dulci, ca numai d-astia am si voila, o portie!
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1400-13308816833195.jpg
M-am scos si am primit si :rolleyes: dar nu mai pot nici sa fluier, doamna senator mi-a facut-o! :71:

#4866 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2012 - 07:30 PM

Gelutza, te-ai descurcat onorabil! Brava :rolleyes: !

#4867 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 04 March 2012 - 07:41 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 March 2012 - 07:30 PM, a spus:

Gelutza, te-ai descurcat onorabil! Brava :rolleyes: !

Da sa te pup :rolleyes: ca te-am pomenit de numa in timp ce bucataream!Inca o data multumesc de reteta!
Nu-ti spun in ce viteza l-am infasurat cu ata, am carpit ca s-a rupt putin la batut...dar d-na senator a fost super/incantata, ce mai, ea nu are timp sa stea la cratita si credea ca asa ceva reusesc numai bucatarii adevarati nu si aia parati, ca mine! :71:

#4868 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 March 2012 - 07:53 PM

multe garnituri pe lingă jumări şi cap de porc la cuptor
jumările sunt din alea fără carne, numai blana de grăsime şi şoricul. au ieşit perfecte, şoricul a înflorit cu bule de aer, să nu fi auzit ce pocnituri se petreceau in wok

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-1330882617248.jpg

sparanghel la cuptor cu fulgi de ardei iute şi ev

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-13308826244479.jpg

anghinare

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-13308826286652.jpg

ciuperci portobello la cuptor, umplute cu ceapă prăjită impreună cu cozile proprii. cozile ciupercilor, nu ale cepei

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1215-1330882632246.jpg

#4869 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 04 March 2012 - 08:34 PM

Sarmale din carne de curcan
Si azi la pranz bineinteles friptura , salata verde cu otet balsamic, si pentru mine o bucata de peste ,il aveam in congelator si azi in sfarsit l-a facut.
Am mai facut cateva chiftelute tot din carne de curcan si cartofi prajiti

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13308860091368.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13308860274826.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13308860505587.jpg


#4870 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 March 2012 - 06:33 AM

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-49-13309219331539.jpg

nu stiu cum sa le zic: fritters le spune sau pikelets cand sant dulci. ale mele sant cu porumb si bacon....delicioase si gata in 10min cu tot cu preparare.

lunch azi (fetele refuza sa manance ca am pus porumbul in ele in loc sa-l las langa ele :)...sa fie sanatoase si sa faca foamea sau sa-si faca singure ceva :)

#4871 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 March 2012 - 09:54 AM

Cine ma puse sa intru la ora asta pe aici??? Stiu eu cine, da' fac bine si nu spui...
Doamne ce de bunatati ati mai facut! Vreau si eu, nici nu stiu ce vreau. Pana la urma vreau tot.

Da, Angel m-a omorat cu fritters/pikelets. Vreau si eu reteta, asta daca nu ai nascut intre timp... Doamne, cum pot arataaaa... :crying:
Sorina

#4872 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 March 2012 - 10:52 AM

[quote name='Gelutza' date='28 February 2012 - 07:24 PM' Initial, aveam in plan o rulada de sfecla rosie cu umplutura de branza pe care eu o fac![/quote]
Faci tu pls un amar de bine si-mi spui si reteta de rulada din sfecla?! Sfecla e favorita! Si am descoperit nu de mult ca o pot gati in mai multe feluri:P

[quote name='Gelutza' date='04 March 2012 - 07:28 PM' timestamp='1330882128' post='134277']
In timp ce era ciorba pe foc, am altoit si niste mere:)))))))))))))
Le-am umplut cu varza, bine ca am gata tocata, dar si asa a trebuit putin calita. =))
[/quote]

Doar 2 ore ti-au fost suficiente pentru asa o masa :wacko: ..spune repede ce bei de ai asa avant :crying:.
Arata intr-un mare fel toate!
Detaliaza putin reteta merelor cu varza. Suna tare bine si gustul cred ca e bestial.

[quote name='Dexter' date='04 March 2012 - 07:53 PM' timestamp='1330883608' post='134285']
sparanghel la cuptor cu fulgi de ardei iute şi ev
anghinare[/quote]

Din jumarile astea m-as infrupta si eu ...la greu :hug:. tare bine arata toate.
Am rugamintea sa-mi spui cum ai facut garniturile astea 2: sparanghelul si anghinarea.

N-am mancat pana acum anghinare. Nici n-am idee cum se prepara si nici cum se pregateste....dar, cum am invatat n lucruri de la voi toti asa pot invata sa le prepar si aceste 2 legume.

Angel, arata asa bine clatitele tale..sau cum s-or numi.
Cand ai mai facut ceva cu porumb si fetele refuza da numai un tzzzrr si instat m-am teleportat =)).

#4873 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 March 2012 - 12:25 PM

Astazi iahnie de fasole cu cabanos

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-780-13309430914862.jpg

#4874 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 March 2012 - 04:23 PM

sorina, daca nu ai tigaie buna care nu lipeste nu ies. in rest sant super usor de facut si cu altceva in ele, mazare, dovlecel ras si scurs...dupa gusturi :(

200g self rising flour
1 cup lapte
2 oua
1 ceapa mijlocie taiata marunt
150g porumb boabe
1/2 cup bacon maruntit am pus eu
patrunjel sau verdeturi dupa gust si cat ai vrea cantitativ.


se pune laptele , faina in ploaie, ouale si restul. se pun cu lingura in cratita incinsa (fara ulei eu ca a mea nu lipeste si nu necesita ulei). atat.
poti pune 1/2 cup de morcov razuit
1/2cup dovlecel razuit si scurs

adaptata dupa gust.

eu nu mai pun porumb in ele ca fetele nu s-au atins :(...dar mananca cu dovlecel ras nesuferitele. trebuia sa las porumbul langa auzi dracie! :(

#4875 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 March 2012 - 05:37 PM

Saru' mana!
Da, mofturi... cunostem. Azi am facut galani, Giulia nici macar nu a vrut sa se uite la ei, Mara in schim si-a umplut o farfurie. Imi venea sa o strang de gat pe Giulia, daca macar ar fi gustat. S-a uitat cu coada ochiului la lighenus, si a decretat NU.

Editez, ca acum am observat... Am reusit sa convertesc aproape tot in grame, singurul dubiu care-mi ramane e la bacon. Cam cat ar veni in grame? Macar asa aproximativ.
Iti multumesc mult! :(
Sorina

#4876 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 March 2012 - 06:19 PM

Coltunasi(fratii raviolli-lor) cu carne si cartofi.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1267-13309643057728.jpg

#4877 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 05 March 2012 - 09:06 PM

Dupa ce-am salivat destul pe aici, vin si eu cu o banala mancarica de rosii cu ardei copti.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1290-13309742894775.jpg

Pentru acum seara, o supa crema de praz.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1290-13309743352852.jpg

#4878 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 March 2012 - 09:11 PM

Varza acra calita cu orez.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13309746434633.jpg

#4879 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 06 March 2012 - 12:48 AM

la mine pe masuri scrie 118 da daca pui putin mai mult nu e bai. eu mai adaug si mai scad cum imi vine pe chelie, atat timp cat compozitia nu e prea uscata sau foarte umeda sa nu iasa. in rest....go for it :hungry:

#4880 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 March 2012 - 03:15 AM

Vezi postareayoyo, la 05 March 2012 - 10:52 AM, a spus:

Am rugamintea sa-mi spui cum ai facut garniturile astea 2: sparanghelul si anghinarea.


sparanghelul: am rupt partea mai lemnoasă a cozii acolo unde se rupe natural, prin indoire, i-am pus intr-o tavă de cuptor, am uns beţele cu ulei de măsline peste tot, sărat, pipărat şi adăugat nişte fulgi de ardei iute in ploaie. i-am ţinut in cuptor cam 10-15 minute timp in care i-am intors o dată. trebuie să îi guşti, să fie un pic croncaţi, dacă ajung fleaşcă, tip moi, sunt răscopţi şi nu mai sunt aşa de buni.

anghinarea:
trebuie aleasă cea inchisă la vîrf ca un boboc de trandafir, se desfac frunzele exterioare pînă dai dea alea galbene şi tinere, se taie moţul cam un sfert de la vărf, ca in poză, se ung cu suc de lămâie şi se înăbuşă intr-o tigaie strâmtă, să stea cam cot la cot şi cu capul in sus. pe fundul tigăii se află un pic de ulei de măsline şi apa pînă la subţiorile anghinarei. se fierb cu capac cam 45 de min, pînă dispare toată apa şi încep să se frigă. dacă nu sunt moi, mai pui apă şi continui fierberea. usturoiul e opţional.
.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

21 useri citesc topicul
0 membri, 21 vizitatori, 0 utilizatori anonimi