Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5301 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 April 2012 - 02:01 PM

Vezi postareaizuk, la 26 April 2012 - 01:15 PM, a spus:

O incercare de a reproduce niste cartofi mancati in concediu - papas arrugadas con mojo ( cartofi noi fierti in coaja , cu un sos usor picant )


Au aparut cartofii noi?

#5302 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 April 2012 - 02:01 PM

Seamana cu un hamburger? Nu e! Aseara am preparat la gratar 4 ciuperci Portobello de alea cu palarie mare, le-am servit cu o salata mixta cu ulei de nuca, otet, sare si un strop de zahar.

Portia mea:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13354416515379.jpg

#5303 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 April 2012 - 02:06 PM

Vezi postareaaura, la 26 April 2012 - 03:11 AM, a spus:

Gata, am decis: chiftelute pentu maine! la cuptor, ca zoazorel :notworthy:

Cerra, apetisante oua.


Multumesc!

Le`am pregatit ptr cina si daca tot sunt oua seara, macar sa fie usoare:)

Azi fierb fasole boabe si o sa fac si batuta cu prajeala deasupra si putina supa crema.

#5304 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 April 2012 - 02:34 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 26 April 2012 - 02:01 PM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 26 April 2012 - 01:15 PM, a spus:

O incercare de a reproduce niste cartofi mancati in concediu - papas arrugadas con mojo ( cartofi noi fierti in coaja , cu un sos usor picant )


Au aparut cartofii noi?


La mine sunt si am gasit si-n Romania acum 2 saptamani .

#5305 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 April 2012 - 03:12 PM

Cicoarea-sparanghel(catalogna), trasa in tigaie cu lamaie si ulei de masline:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13354457531366.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13354457682026.jpg

si ciorba de frunze de sfecla(bieta erbetta, costine):

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13354459246716.jpg

#5306 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 April 2012 - 05:32 PM

Fasole frecata cu prajeala (am facut dintr`un kg de fasole) am facut sa am si de impartit.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1316-13354542423485.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1316-13354542788927.jpg

#5307 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 April 2012 - 05:46 PM

Vezi postareacerra, la 26 April 2012 - 05:32 PM, a spus:

Fasole frecata cu prajeala (am facut dintr`un kg de fasole) am facut sa am si de impartit.



Dai si la vecini? :lol: ( ADICA MOI)

#5308 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 26 April 2012 - 09:46 PM

Pe la noi inca e iarna iar pe friguri de astea nimic nu-i mai bun ca "pomana porcului" cu mamaliga si salata de sfecla rosie.

Sa vedeti cum functioneaza infratirea intre popoare din farfurie: malaiul e portughez, carnea si carnatul provin dintr-un borcan de unsoare venit din Romania, pierdut in insulele Azore si apoi regasit la posta locala.
Salata de sfecla e si ea o improvizatie norocoasa. Sa va povestesc. De ani de zile caut hrean si nu gasesc, al' de-l trimite maica-mea din Romania tine putzin, se strica rapid. Recent s-a deschis la noi in sat un restaurant japonez, am descoperit ca ador mancarea japoneza, ca pe masa e nelipsit wasabi-ul si gari. Wasabi are gust de hrean! :scratch: De fiecare data ce merg la restaurant impachetez pe ascuns wasabi-ul care ramane si-l pitesc in poseta. :floare: Acasa il pun la pastrare pentru ocazii ca cea de azi. Salata cu sfecla din Spania, cu wasabi japonez si cu chimen romanesc!! :floare: :drool: Garantat gustul e ca la mama acasa!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13354692750957.jpg

#5309 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 April 2012 - 09:59 PM

Vezi postareaizuk, la 26 April 2012 - 05:46 PM, a spus:




Dai si la vecini? :scratch: ( ADICA MOI)


Da, cum sa nu dau? Vezi ai fost acasa si nu ai venit sa te servesc cu o tapioca.


Am uitat sa zic: fasolea este super, super buna mai ales ca are in prajeala si ardei copt kapia:)

#5310 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,053
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 April 2012 - 10:52 PM

laura, te-ai orientat foarte bine cu wasabi la salata de sfeclă internaţională, lingă porcu' pierdut şi regăsit. adevărul este că wasabi japonez se găseşte foarte greu in afara japoniei, ce păpăm noi la restaurant este de fapt o mixtură de hrean de al nostru, cu mustar şi ceva coloranţi.

eu am făcut o supă cremă verde pe verde: sparanghel, leurdă şi pătrunjel

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1215-13354733662762.jpg

#5311 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 April 2012 - 12:51 PM

Hummus , ciorba de perisoare , sarmalute

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-780-13355237693029.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-780-13355237935031.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-780-13355238178121.jpg

#5312 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 April 2012 - 01:10 PM

Vezi postareaDexter, la 26 April 2012 - 10:52 PM, a spus:

eu am făcut o supă cremă verde pe verde: sparanghel, leurdă şi pătrunjel
io asta o fur si o pun pe desktop. nu stiu daca imi place la gust, da' imi place culoarea :thumleft:

ca sa nu fiu chiar off-topic scriu si eu ce am facut pentru azi, doar fara poze: ciorba de pui cu tarhon, dreasa cu ou si smantana.

#5313 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 27 April 2012 - 01:23 PM

Vezi postareaDexter, la 26 April 2012 - 10:52 PM, a spus:

laura, te-ai orientat foarte bine cu wasabi la salata de sfeclă internaţională, lingă porcu' pierdut şi regăsit. adevărul este că wasabi japonez se găseşte foarte greu in afara japoniei, ce păpăm noi la restaurant este de fapt o mixtură de hrean de al nostru, cu mustar şi ceva coloranţi.


Nu ma supara deloc sa stiu ca de fapt sfecla mea a continut hrean de-al nostru. :lol: Oare si ce se vinde pe net pe post de wasabi e tot facatura? :unsure:

#5314 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2012 - 02:36 PM

Vezi postareaizuk, la 27 April 2012 - 12:51 PM, a spus:

Hummus , ciorba de perisoare , sarmalute



Deci ai facut sarmalutzele, dar mie pe cablul de internet tot nu mi-ai trimis, bine!!!! :unsure:
GEORGIA

#5315 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 27 April 2012 - 02:47 PM

Esti sigura? :unsure: Poate s-au blocat pe undeva ...

#5316 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 April 2012 - 03:14 PM

Nu vi se apleaca de la atatea bunatati? :lol:
:unsure:
Va servesc ceva mai acru:

2day fusion is a nuclear one.Kabooom!
Mititei + kimchi = love. :lol:

Trecuti intr-o alta dimensiune, mititeii nu mai sunt disponibili pentru sedinta foto. Eventual pentru o ecografie :lol: ... dar kimchi-ul ....
.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-168-13355323386641.jpg
.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-168-13355323514082.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5317 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 April 2012 - 08:19 PM

Vezi postareacerra, la 25 April 2012 - 10:05 PM, a spus:

Oua umplute cu ton si pasta de avocado in loc de maioneza.

Atasament DSC00033 (Small).JPG


vroiam sa te intreb cerra, cum ce ai umplut ouale? ai amestecat tonul cu avocado si ai adaugat usor ulei ca la maioneza? Vreu sa fac si eu niste mini-tarte umplute si mi-ar place ideea ton-avocado.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5318 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 27 April 2012 - 08:40 PM

Vezi postareaaura, la 27 April 2012 - 08:19 PM, a spus:




vroiam sa te intreb cerra, cum ce ai umplut ouale? ai amestecat tonul cu avocado si ai adaugat usor ulei ca la maioneza? Vreu sa fac si eu niste mini-tarte umplute si mi-ar place ideea ton-avocado.


Tonul scurs bine de ulei, sare, piper,ceapa verde taiata marunt,galbenusurile de la oua si o lingura doua de smantana cat sa fie mai moale compozitia (tonul dupa cum se stie ca si pieptul de pui trag si ies aspre daca nu punem ceva sa fie mai moale compozitia care oricum se mai intareste putin.

Pasta de avocado asa cum spui am curatat 2 avocado pus in paharul de la mixerul vertical,usturoi granulat,zeama de lamaie (mai mult am pus tinand cont ca avem peste)sare si ulei treptat pina ajungi la consistenta unei maioneze. Am pus peste oua si gata.

Am facut din cei 2 avocado pasta ptr 20 de jumatati de oua.

Umplutura a fost facuta din 3 conserve de ton bucati in ulei si galbenusurile.La fix ajunge si comp si pasta (eu fac ouale dupa cum le vezi in poza cu motz de umplutura).

Ptr mini tarte, eu asa as face: as pune ton si avocado condimente si verdeturi, iar deasupra cu spritul pasta de avocado.

#5319 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 April 2012 - 10:04 PM

Vezi postareacerra, la 27 April 2012 - 08:40 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 27 April 2012 - 08:19 PM, a spus:




vroiam sa te intreb cerra, cum ce ai umplut ouale? ai amestecat tonul cu avocado si ai adaugat usor ulei ca la maioneza? Vreu sa fac si eu niste mini-tarte umplute si mi-ar place ideea ton-avocado.


Tonul scurs bine de ulei, sare, piper,ceapa verde taiata marunt,galbenusurile de la oua si o lingura doua de smantana cat sa fie mai moale compozitia (tonul dupa cum se stie ca si pieptul de pui trag si ies aspre daca nu punem ceva sa fie mai moale compozitia care oricum se mai intareste putin.

Pasta de avocado asa cum spui am curatat 2 avocado pus in paharul de la mixerul vertical,usturoi granulat,zeama de lamaie (mai mult am pus tinand cont ca avem peste)sare si ulei treptat pina ajungi la consistenta unei maioneze. Am pus peste oua si gata.

Am facut din cei 2 avocado pasta ptr 20 de jumatati de oua.

Umplutura a fost facuta din 3 conserve de ton bucati in ulei si galbenusurile.La fix ajunge si comp si pasta (eu fac ouale dupa cum le vezi in poza cu motz de umplutura).

Ptr mini tarte, eu asa as face: as pune ton si avocado condimente si verdeturi, iar deasupra cu spritul pasta de avocado.

multumesc pentru explicatii cerra :love7: ma apuc de treaba :lol:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5320 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 28 April 2012 - 11:36 PM

Azi la cina ne-am delectat cu Kurdan Kebabi reteta postata de Ellani. Delicios, mersi de reteta! :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-97-13356489586049.jpg

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi