Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#5361 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 May 2012 - 03:35 PM

Don'soara Cerra, daca mai afisati trebi din astea fara reteta aferenta, ne suparam. Urît! Am zis! :occasion14:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5362 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 May 2012 - 03:39 PM

bai nene, una turte, una gogosi/langosi?
io nu ma mai joc !Imagine postata

#5363 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 04:30 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 03:35 PM, a spus:

Don'soara Cerra, daca mai afisati trebi din astea fara reteta aferenta, ne suparam. Urît! Am zis! :occasion14:


Pi sa stabilim ceva ici noi acu: IOOO cand fac turte fripte au alta consinstenta la aluat cand fac pampusti e alta treaba si cand fac langose, este alta treaba si iote sa nu ne suparam jeaba io iti scriu matale retea mea de langose:) (una dintre ele si nu`i grea de loc) zic una ptr ca altadata fac si cu ou si cu lapte acru depinde cum imi vine in bibilica atunci.

Imparti tu daca vrei io tre sa fac musai dintr`un kil de faina cand fac langosi


1 kg de faina

50 gr drojdie

600 ml apa calda/ 650ml depinde de faina (eu 600 pun ca deja cunosc faina si normal chiar daca schimb faina stiu cum tre sa fie consistenta aluatului)

1 lingura sare
1 lingura de zahar

si vreo 50 ml ulei (io pun sin sticla un gat)

NO: se pune faina intr`un castron mai mare, se face cuib, sarea se anina pe marginea de sus a fainii si in mijloc se pune drojdia si zaharul si se toarna apa peste drojdie si las sa se umfle drojdia. Framantam bine si luam putin ulei pe mana si ungem aluatul si castronul (asa va iesi usor aluatul crescut din castron) acoperim castronul si lasam sa creasca mare, mare vreo jumatate de ceas/ trei sfert depinde cat de cald este in bucatarie.

Cand este crescut si plin de bule aluatul (iese un aluat moale si nu se mai adauga nici un gram de faina in plus cand creste mareee se mai intremeaza si se lucreaza doar cu manutzele unse cu ulei daca mai pui faina, ies turte fripte nu langosi) ungem masa cu ulei, rasturnam aluatul pe masa si cu mana unsa facem asa un sul din aluat din care tot cu mana unsa rupem cugle (gogoloaie mici cam cat un mar mic si le lasam pe masa unsa . Cand am terminat cu ruptul, luam prima bila si o intindem tot cu mana unsa , punem branza sau varza calita pe bucata de aluat si indoim si lasam sa creasca putin pe masa (numa bine pina ii umpli pe toti cresc primii umpluti)

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-13362280988216.jpg



Se prajesc intr`o cingire mai mare (tigaie) cate unu sau cate doi si gata papa bun.

Asta a doua tigaie ca nu lasam oloiu sa se arda cumva. Se vede plita pe 9 ptr ca infierbantam uleiul dar se prajesc normal pe 7 dupa ce este infierbantat uleiul.

La aragaz normal la foc mediu dupa infierbantarea uleiului. Eu acasa ii fac la aragaz pe gaz la prietena mea pe inductia ei care imi scoate peri albi.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-1336228610112.jpg

Ies langosi frageji.

Poveste lunga si apre mult de lucru dar nu este greu de loc.

#5364 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 May 2012 - 04:32 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 03:35 PM, a spus:

Don'soara Cerra, daca mai afisati trebi din astea fara reteta aferenta, ne suparam. Urît! Am zis! Imagine postata



treci la detox, madam !

#5365 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 04:41 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 May 2012 - 04:32 PM, a spus:




Nu pateste nika de la un langos (atata am papat si io unuuuuuuuuu) :occasion14:

#5366 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 04:43 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 03:35 PM, a spus:

Don'soara Cerra, daca mai afisati trebi din astea fara reteta aferenta, ne suparam. Urît! Am zis! :occasion14:

]
Am pus reteta , tu tre sa te prezinti acu cu langosele ca doar nua m scris jeaba.

Scriu ici si poate mi se arde foccacia lu Maya in cuptor:))

#5367 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 May 2012 - 06:53 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 May 2012 - 04:32 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 03:35 PM, a spus:

Don'soara Cerra, daca mai afisati trebi din astea fara reteta aferenta, ne suparam. Urît! Am zis! Imagine postata



treci la detox, madam !

:salut: S'träitz, am-tzeles! (Auzi, stii cofetaria Ana de langa Gara...acolo aveau o cioco de casa, mamaaaa, si in Podu Ros, mai iezistä?)

:mellow: Mäi frate, un pas nu poti sa faci pe forumu asta, fara sa fii monitorizat :hiding:


Vezi postareacerra, la 05 May 2012 - 04:41 PM, a spus:

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 May 2012 - 04:32 PM, a spus:




Nu pateste nika de la un langos (atata am papat si io unuuuuuuuuu) :rolleyes:


Pai, dä-mi dom'ne si reteta pentru un singur langos ca stii ce se intampla daca fac ähh cu un kil de faina, nu?


Vezi postareacerra, la 05 May 2012 - 04:43 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 03:35 PM, a spus:

Don'soara Cerra, daca mai afisati trebi din astea fara reteta aferenta, ne suparam. Urît! Am zis! :thumleft:

]
Am pus reteta , tu tre sa te prezinti acu cu langosele ca doar nua m scris jeaba.



Veni, vidi, vicit mai tarziu, cand imi arata cantarul un anumit numar de kile in minus. :crying:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5368 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 07:01 PM

Lapona,


Nu cred ca mai exista coferatia Ana.......... singura care o stiam eu ca este pe str Garii era cofetaria Codrina care sa mutat si aia de acolo.

Deci m`ai fentat cu langosii?

No sa te tii tu bine D-soara draga

ia de aci o foccacia buna tare dupa reteta Mayei si pus prin ea ce mi`a trecut mie prin cap. Un aluat super bun din care faci o foccacia superrrrrrrrrr buna


Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1316-1336237253978.jpg

Hai ca`i caldutza si daca ai sti ce buna eeeeeeeee si sti ceva? mere si :thumleft:

#5369 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 May 2012 - 07:32 PM

Ba mai exista cofetaria Ana...
Sunt doua, una langa alta: Teiul, unde si acuma, din cand in cand imi fac de cap cu cate o Indianca ca in copilarie, iar langa e Ana, cu ciocolata de casa, a Laponiei.
Soro, Romania sta bine la capitolul spionaj ! Stim tot ce misca ?Imagine postata

#5370 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 07:39 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 May 2012 - 07:32 PM, a spus:

Ba mai exista cofetaria Ana...
Sunt doua, una langa alta: Teiul, unde si acuma, din cand in cand imi fac de cap cu cate o Indianca ca in copilarie, iar langa e Ana, cu ciocolata de casa, a Laponiei.
Soro, Romania sta bine la capitolul spionaj ! Stim tot ce misca ?Imagine postata


Unde este cofetaria Ana? sper ca de Timisoara vb Lapona da?

#5371 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 May 2012 - 07:55 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 06:53 PM, a spus:

(Auzi, stii cofetaria Ana de langa Gara...acolo aveau o cioco de casa, mamaaaa, si in Podu Ros, mai iezistä?)

Vezi postareacerra, la 05 May 2012 - 07:39 PM, a spus:

Unde este cofetaria Ana? sper ca de Timisoara vb Lapona da?

Nu cunosc Timisoara, da' io stiu ca Podu' Ros' e in Iasi. De-o fi si-n alta parte.... n-am haberi.

#5372 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 May 2012 - 08:01 PM

De Iasi e vorba...

#5373 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 05 May 2012 - 08:07 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 May 2012 - 08:01 PM, a spus:

De Iasi e vorba...


Ne`am inteles ca`n tren toate trei :rolleyes: eu credeam ca pe mine ma intreaba Lapona de cofetaria de la gara (in Timisoara exista cofetarie linga gara si un Pod tras peste Bega da cum nu stiam cum il cheama exact ma gandeam ca de podu ala zice Lapona si cand am vazut ca intervii tu si mai zici de podu ros si de tei m`am gandit ca sigur suntem in tren ca ne intelejem ca la gara.

No las ca`i bine :thumleft:

Sti vb aia? cred ca luam oarece pe schinare ca facem off topic aci.

#5374 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2012 - 08:31 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 06:53 PM, a spus:


:thumleft: Mäi frate, un pas nu poti sa faci pe forumu asta, fara sa fii monitorizat :rolleyes:


:mellow: Nici eu nu am mai postat ce am gatit pt. ai mei de frica sa nu fiu trasa de urecle' :hiding: :crying:

#5375 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 May 2012 - 12:24 AM

Vezi postareaDexter, la 03 May 2012 - 07:50 PM, a spus:

indubitabil. o rădăcină de 100g de wasabi japonez costă cam 150 $.


Mersi Dexter. Inca n-am vazut cultivata pe aici planta de mai jos, cea sugerata de Carmen, nici nu stiu daca-i prieste clima...Trebuie sa merg la restaurantul japonez sa mai subtilizez niscaiva "wasabi" ca poftesc la limba cu hrean. :evil3:

Vezi postareaCarmen, la 03 May 2012 - 08:29 PM, a spus:



Mersi de link Carmen, daca aveam un petec de gradina cultivam hrean. Insa la bloc si cu un pisic asa distrugator n-am sanse nici macar la un ghiveci cu busuioc. :evil3:

Vezi postareaIoana, la 04 May 2012 - 08:37 PM, a spus:

Supa de cartofi dulci cu chili


Ioana zi-mi te rog reteta, ma tenteaza si pe mine, ador cartofii dulci.

#5376 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 May 2012 - 08:29 AM

Langoseeeee!! Teroare!! Nu pot sa fac acum, ca sunt ranita, dar tot fac eu odata, si mananc pana fac poc!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5377 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 09:15 AM

Vezi postareazerda, la 06 May 2012 - 08:29 AM, a spus:

Langoseeeee!! Teroare!! Nu pot sa fac acum, ca sunt ranita, dar tot fac eu odata, si mananc pana fac poc!


Sa faci reteta intreaga si las ca nu o sa faci Poc :evil3:

#5378 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 09:26 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 May 2012 - 06:53 PM, a spus:


Pai, dä-mi dom'ne si reteta pentru un singur langos ca stii ce se intampla daca fac ähh cu un kil de faina, nu?






Lapona,

Tu chiar ai ceva cu langosele mele?

NA fi antena:

Reteta ptr o langosa si vreau sa te prezinti cu ea la interval

reteta speciala ptr tine

55,5 gr faina

33,3 ml apa caldutza

2,77gr drojdie
2,77 ml ulei
0,55gr zahar
0,55 gr sare


Vreu sa vad langosa da? motive numai ai faci langosa si o maninci repede sa nu te mai vada si altii din casa:)

#5379 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 May 2012 - 09:56 AM

Cerra, imi place foarte mult cum ti-a iesit focaccia!

#5380 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 May 2012 - 10:02 AM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 09:56 AM, a spus:

Cerra, imi place foarte mult cum ti-a iesit focaccia!


Multumesc frumos !

Nu am mai facut foccacia de multa vreme si uitandu`ma pe topicul cu Focaccia umpluta a`la Maya m`am hoatarat ce fac la cina.

Reteta este foarte buna.

Am mai incercat si altele dar nu au fost chiar pe gustul meu (la aluat ma refer) pina la urma faceam dupa capul meu aluatul.

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi