Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#7181 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 10 February 2013 - 10:36 PM

Vezi postareaGelutza, la 10 February 2013 - 03:29 PM, a spus:

Sa va fie de bine tuturor, ca mult si bine-ati mai gatit! Imagine postata
Si noi am incercat sa mancam sanatos astazi...
Ciorbita de cucos(dezpielitat) cu taitei din faina de orez, acrita cu bors de tarate home made.
La felul doi am tras si poza,friptura de cocos la cuptor( o sa va stresez cu masculii mei pasaresti feroce Imagine postata ) cu garnitura de piure din topinamburi( napi porcesti).
Atasament Picture 281.jpg

P.S.
cerra, prima ciorbita care se va face sapt. viitoare va fi de praz, am inca in gradina.


Puteti sa ma certati,dar eu tot raspund cu poza lasata in mesaj,ca prea sunt frumosi ghioceii Gelutzei Imagine postata ,adorabili,gingasi,acu trebuie sa ma mai uit o data la poza sa vad si ce a gatit,ca mi-au furat ochii "vestitorii primaverii".

Si friptura arata apetisant tare.Eu mai am un pui de la mama si il pastrez cu sfintenie in congelator pana vom avea o ocazie speciala,ca mai dureaza mult pana ma intalnesc cu pui crescut la curte =))
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#7182 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 10 February 2013 - 10:47 PM

Multumesc Cerra de raspuns.
O sa incerc sa fac asa si eu. Prea mult spatiu nu pot sa ocupe.

#7183 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2013 - 11:12 PM

Vezi postareaVika, la 10 February 2013 - 10:47 PM, a spus:

Multumesc Cerra de raspuns.
O sa incerc sa fac asa si eu. Prea mult spatiu nu pot sa ocupe.


Cu multa placere!

Nu ocupa spatiu ocupa atat cat o sarma normala (cate 10 foi una peste alta toate puse cu partea fina in jos si facute asa ca si o sarma de varza mai normala).

Eu asa le pun dupa ce le oparesc putin in apa foarte putin sarata cat sa schmbe culoarea si sa fie flexibile nu prea mult ca se rupp cand vrei sa faci sarmalele si le pun asa cum am zis mai sus, iar cand le fac sarmale, desfac sarmaua din foi si doar le umplu asa cum sunt foile nu le mai mut nici unde din stiva , iar umplute vor fi cu partea velina in exterior.

#7184 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 February 2013 - 01:50 PM

Eu azi in lipsa de chef de gatit ( si mancat). Am aruncat niste pulpe de pui in cuptor pentru ca stiu ca le mananca picea , am oparit niste legume cu orez , apoi le-am tras in unt si am facut o salata de varza rosie. Ciorba mai aveam de ieri , asa ca ...pofta mare , cui are.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-780-13605833649252.jpg

#7185 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 01:56 PM

Vezi postareaizuk, la 11 February 2013 - 01:50 PM, a spus:




Chef nechef, arata super bine!

Eu azi, o sa fac supa de rosii cu galusti din naut si cascaval (reteta carmellei de galusti) in zeama in care am fiert aseara mazarea galbena ptr ca era pacat sa o arunc.

#7186 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 February 2013 - 02:04 PM

Vezi postareacerra, la 10 February 2013 - 09:39 PM, a spus:

alaturi de mazare galbena uscata ducesse.




Misto ideea de duchesse din mazare uscata.Eu am verde, as incerca.
Am vazut la gastronomie(eu de multe ori intru ma uit in galantare si fur idei), duchesse in forma de inele si in mijloc diferite umpluturi: dovlecei si speck, mozzarella si prosciutto, gorgonzola.De copiat! :floare:

#7187 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 11 February 2013 - 02:28 PM

Cerra, interesante ducesse-ele tale de mazare uscata, fur ideea...

Azi, piept de pui cu legume

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-174-13605855392784.jpg

#7188 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 02:35 PM

Vezi postareacristinaD, la 11 February 2013 - 02:28 PM, a spus:

Cerra, interesante ducesse-ele tale de mazare uscata, fur ideea...




stai asa: la ducessele mazarite trebuie alte cantitati decat la carofii ducesse pusi de any, ptr ca mazarea este mai fainoasa.

Ingrediente:

500gr mazare galbena uscata

100gr unt

100gr telemea de oi grasa si uscata bine

250 gr cascaval gouda ras marunt

4 galbenusuri

piper

Mod de preparare:

Se curata mazarea, se spala bine si se pune in apa la umflat(eu am lasat`o peste noapte) se pune cu apa la fiert, apoi se strecoara si se adauga in ea untul, se bate cu mixerul bine, apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca totul bine si se pune in posh si se fac forme musuroi in tava pe hartie de copt. Se coc ducessele la 200 grade in cuptorul preincalzit pina la o rumenire usoara.

#7189 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 02:41 PM

[quote name='Eataly' date='11 February 2013 - 02:04 PM'

[/quote]

Misto ideea de duchesse din mazare uscata.Eu am verde, as incerca.
Am vazut la gastronomie(eu de multe ori intru ma uit in galantare si fur idei), duchesse in forma de inele si in mijloc diferite umpluturi: dovlecei si speck, mozzarella si prosciutto, gorgonzola.De copiat! :floare:
[/quote]

poi eu vroiam sa mai schimb ceva si mie cartofii ducesse pusi de any mi`au placut mult dar,,,,, acu nu papam cartoafe si am facut cu mazare uscata galbena.

se pot forma si pe felii de vinete taiate rondele, grilate inainte, pus ce vrei pe vanata in mijloc, apoi de jur imprejur pus cu posh`ul compozitia de duchesse.Sunt multe variante. Eu am ales mazarea uscata galbena, ptr ca este mai practica ca cea verde uscata si in plus are alt gust.

#7190 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,773
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 February 2013 - 03:14 PM

Vezi postareacerra, la 11 February 2013 - 02:35 PM, a spus:

stai asa: la ducessele mazarite trebuie alte cantitati decat la carofii ducesse pusi de any, ptr ca mazarea este mai fainoasa.
Ingrediente:
sar'na de idee. poate o fac aşa pe Maia mea să mănânce iar piure de mazăre galbenă. nu ştiu de ce, de 2 săptămâni nu mai vrea să îl mănânce.

#7191 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 03:23 PM

boni, la 11 February 2013 - 03:14 PM, a spus:



Eu cred ca vei reusii, ptr ca ii va placea sa vada ducesse`le.

Ai mei au papat aseara la cina de imi era sa nu le fie rau cumva.

#7192 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 11 February 2013 - 03:33 PM

Vezi postareacerra, la 11 February 2013 - 02:35 PM, a spus:

Vezi postareacristinaD, la 11 February 2013 - 02:28 PM, a spus:

Cerra, interesante ducesse-ele tale de mazare uscata, fur ideea...




stai asa: la ducessele mazarite trebuie alte cantitati decat la carofii ducesse pusi de any, ptr ca mazarea este mai fainoasa.

Ingrediente:

500gr mazare galbena uscata

100gr unt

100gr telemea de oi grasa si uscata bine

250 gr cascaval gouda ras marunt

4 galbenusuri

piper

Mod de preparare:

Se curata mazarea, se spala bine si se pune in apa la umflat(eu am lasat`o peste noapte) se pune cu apa la fiert, apoi se strecoara si se adauga in ea untul, se bate cu mixerul bine, apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca totul bine si se pune in posh si se fac forme musuroi in tava pe hartie de copt. Se coc ducessele la 200 grade in cuptorul preincalzit pina la o rumenire usoara.


Cerra, multumesc pentru precizari :)

#7193 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 04:11 PM

[quote name='cristinaD' date='11 February 2013 - 03:33 PM'
Cerra, multumesc pentru precizari :)
[/quote]

Cu placere!

#7194 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 February 2013 - 05:40 PM

Supa crema de rosii cu galuste din faina de naut si cascaval (reteta de galuste Carmella)

Am oprit apa in care am fiert aseara mazarea galbena, am pus suc de rosii, tarhon, cimbru,putina pudra de chimen, piper, am adaugat galustele si am frecat o lingura rasa de faina de naut cu apa si am turnat in supa, am asezonat cu frunze de patrunjel si codite de ceapa verde si putin ulei deasupra.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13605971763948.jpg

#7195 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 11 February 2013 - 08:18 PM

Vezi postareapetunie, la 10 February 2013 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 10 February 2013 - 03:29 PM, a spus:

Sa va fie de bine tuturor, ca mult si bine-ati mai gatit! Imagine postata
Si noi am incercat sa mancam sanatos astazi...
Ciorbita de cucos(dezpielitat) cu taitei din faina de orez, acrita cu bors de tarate home made.
La felul doi am tras si poza,friptura de cocos la cuptor( o sa va stresez cu masculii mei pasaresti feroce Imagine postata ) cu garnitura de piure din topinamburi( napi porcesti).
Atasament Picture 281.jpg

P.S.
cerra, prima ciorbita care se va face sapt. viitoare va fi de praz, am inca in gradina.


Puteti sa ma certati,dar eu tot raspund cu poza lasata in mesaj,ca prea sunt frumosi ghioceii Gelutzei Imagine postata ,adorabili,gingasi,acu trebuie sa ma mai uit o data la poza sa vad si ce a gatit,ca mi-au furat ochii "vestitorii primaverii".

Si friptura arata apetisant tare.Eu mai am un pui de la mama si il pastrez cu sfintenie in congelator pana vom avea o ocazie speciala,ca mai dureaza mult pana ma intalnesc cu pui crescut la curte :iamwithstupid:


Eu astazi am fiert pieptii cocosilor papati sapt. trecuta si maine fac salate cu diverse si niste rulade infasate in aluat fraged pentru gustari. Nu ne plictisim de carnea lor si nici atoasa nu ni se pare.

#7196 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2013 - 11:52 PM

Geluta, te rog detalii la rulade, tot citesc si tot nu am curaj sa fac ...
Cerra, arata f bine supica ta de rosii cu galuste

Si eu de azi la detox, asa ca muschi de vita la gratar cu salata verde:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606193671689.jpg Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1360619378025.jpg

Pentru D-l Dani, de la o macelarie in care am incredere: 2 mici jumatate, iar Bea desi mancase inainte, sa nu ii fie pofta, s-a infruptat pt prima data la viata ei cu 2 mici, pe care i-au mancat cu ketchup, ca nu aveam mustar. In poza nu par mari, dar sunt babani si suculenti.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606195119055.jpg Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606195962933.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7197 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 12:14 AM

Azi mi-am facut un piept de pui la cuptor cu frunze de fenicul, sunt absolut" precisssaa" ca preferati sa vedeti cum l-am impartit cu cele 4 labutze, dar trebuie viteza mare la poze, ca ele se pare ca savureaza carnea facuta simplu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7198 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2013 - 09:54 AM

Vezi postareazerda, la 12 February 2013 - 12:14 AM, a spus:

Azi mi-am facut un piept de pui la cuptor cu frunze de fenicul, sunt absolut" precisssaa" ca preferati sa vedeti cum l-am impartit cu cele 4 labutze, dar trebuie viteza mare la poze, ca ele se pare ca savureaza carnea facuta simplu!


Normal ca preferam sa vedem cum ai impartit puiul cu labutele! :lol:

Si eu de aseara, o mamaliga direct din ceaun!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-88-13606556609488.jpg
GEORGIA

#7199 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 10:00 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2013 - 11:52 PM, a spus:




Foarte bine arata meniul tau! :lol:

#7200 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 10:07 AM

Vezi postareacerra, la 12 February 2013 - 10:00 AM, a spus:

Foarte bine arata meniul tau! :lol:


Multumesc! si toate ale tale :lol:, abia astept sa ies din Detox, sa fac ciorbitele voastre monti si sa probez quinoa. O am in dulap de o vreme si tot nevazand ceva apetisant nu am dat drumul la treaba, dar de acum am fost la cumapraturi si am mai luat o punga :lol: ca am multe in plan.

Meniurile mele de detox sunt toate monti, doar ca din tot ce e vizibil in poze e scos si uleiul si alte adaosuri la mine. Doar condimente naturale, gen piper, verdeturi

cand am vazut postul tau, am crezut ca deja e gata masa pe azi :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 793 Pagini +
  • « Prima
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi