Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#7201 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 10:25 AM

[quote name='Daniella' date='12 February 2013 - 10:07 AM' timestamp='1360656449' post='184938']
[quote name='cerra' date='12 February 2013 - 10:00 AM' timestamp='1360656018' post='184936']

Multumesc! si toate ale tale :lol:, abia astept sa ies din Detox, sa fac ciorbitele voastre monti si sa probez quinoa. O am in dulap de o vreme si tot nevazand ceva apetisant nu am dat drumul la treaba, dar de acum am fost la cumapraturi si am mai luat o punga :lol: ca am multe in plan.

Meniurile mele de detox sunt toate monti, doar ca din tot ce e vizibil in poze e scos si uleiul si alte adaosuri la mine. Doar condimente naturale, gen piper, verdeturi

cand am vazut postul tau, am crezut ca deja e gata masa pe azi :lol:
[/quote]

Te poti inspira linistita din meniurile monti ptr ca iti vor prinde bine.

Eu acu plec la treaba, iar cand ma intorc, fac o salata de ton_piept de curca fiert cu marar verde, ceapa verde, maioneza, castraveti acri albusuri fierte) tu asta nu ai voie la detox asa ca pass pe azi.

#7202 Useril este offline   Vika 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 12 February 2013 - 07:00 PM

Vezi postareacerra, la 10 February 2013 - 11:12 PM, a spus:

Vezi postareaVika, la 10 February 2013 - 10:47 PM, a spus:

Multumesc Cerra de raspuns.
O sa incerc sa fac asa si eu. Prea mult spatiu nu pot sa ocupe.

Cu multa placere!

Nu ocupa spatiu ocupa atat cat o sarma normala (cate 10 foi una peste alta toate puse cu partea fina in jos si facute asa ca si o sarma de varza mai normala).

Eu asa le pun dupa ce le oparesc putin in apa foarte putin sarata cat sa schmbe culoarea si sa fie flexibile nu prea mult ca se rupp cand vrei sa faci sarmalele si le pun asa cum am zis mai sus, iar cand le fac sarmale, desfac sarmaua din foi si doar le umplu asa cum sunt foile nu le mai mut nici unde din stiva , iar umplute vor fi cu partea velina in exterior.

Multumiri Cerra! :floare:

#7203 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 07:32 PM

Azi, salata cu pui si ton de pus pe paine unii, eu pe burger sau painica 50/50. Altadata folosesc ptr umplut ouale cu foarte mici schimbari.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13606901801937.jpg

#7204 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 12 February 2013 - 10:12 PM

Noi am avut la cina ardei umpluti un pic altfel, asa cum mi-a nazarit mie...cu ciuperci taiate grob, praz si piept de pui cu mult cascaval. A fost o bucurie culinara pe cinste!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13606997987321.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1400-13606997273967.jpg

#7205 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 10:22 PM

Vezi postareaGelutza, la 12 February 2013 - 10:12 PM, a spus:

Noi am avut la cina ardei umpluti un pic altfel, asa cum mi-a nazarit mie...cu ciuperci taiate grob, praz si piept de pui cu mult cascaval. A fost o bucurie culinara pe cinste!

Te cred si eu!

Arata foarte bine ardeiasii tai.

#7206 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 10:53 PM

cerra, salata e cu maioneza? arata tare apetisant!

Gelutza foarte bine arata ardeii, iar ingredientele cred ca-i fac minunati! cum de stau asa fermi la final, i-ai fiert fara lichid/sos?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7207 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 12 February 2013 - 11:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2013 - 10:53 PM, a spus:

DA,are maioneza normala dar se poate face si cea din lapte de soia, mustar si lamaie.

#7208 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 February 2013 - 04:20 PM

Lasagna

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-780-13607651952326.jpg

#7209 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 February 2013 - 04:50 PM

Moama, cand mi-o mai reusi si mie un patratel asa de frumos de lasgna!!! Bravo dorina.

Buna combinatia de umplutura de ardei!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7210 Guest_Gelutza_*

Postat 13 February 2013 - 05:02 PM

Vezi postareacerra, la 12 February 2013 - 10:22 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 12 February 2013 - 10:12 PM, a spus:

Te cred si eu!

Arata foarte bine ardeiasii tai.

Multumesc, cerra, am inceput sa reduc fainoasele, a fost prima experienta minunata!
O voi repeta!

#7211 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 February 2013 - 05:05 PM

Zerda , si mie greu imi reuseste :lol: Azi am avut mana buna cred =))

#7212 Guest_Gelutza_*

Postat 13 February 2013 - 05:10 PM

Gelutza foarte bine arata ardeii, iar ingredientele cred ca-i fac minunati! cum de stau asa fermi la final, i-ai fiert fara lichid/sos?

Ma bucur ca iti plac, pe noi ne-au incantat!
Nu i-am fiert, i-am facut la cuptor, forma unsa cu unt si atat! Fiind carnosi ardeii,au lasat ei zeama si s-au patruns foarte bine.Am reusit sa postez reteta pe blog si merg sa pregatesc si eu cina, apoi, dupa, vin si postez si aici ca e usor daca am pozele gata micsorate! Poate nu par spectaculosi, dar nu mi-au cazut greu precum clasicii umpluti cu carne tocata si orez, nu incape comparatie...o sa-i fac ever!

#7213 Guest_Gelutza_*

Postat 13 February 2013 - 05:16 PM

Vezi postareazerda, la 13 February 2013 - 04:50 PM, a spus:

Moama, cand mi-o mai reusi si mie un patratel asa de frumos de lasgna!!! Bravo dorina.

Buna combinatia de umplutura de ardei!

E de nota zece, nu m-as fi gandit sa fie chiar asa...
Se pregatesc repede, timpul pentru prelucrare termica este si el scurt si efectul excelent! Lasand modestia la o parte, ma mandresc nespus cu inventia...am cumparat ardeii cu un scop si cand i-am pus pe masa mi-a venit pofta sa-i umplu cu ceva, am deschis frigiderul si i-am umplut cu ce am avut si bine am facut! :lol: Daca prindeam momentul oportun sa fac poza la o sectiune fierbinte cu cascavalul ala, era de nedescris, dar nu s-a putut rezista, ne-am repezit la ei ca hunii si am facut poza sectiunii la finalul mesei. O sa postez reteta, merita sa o faceti si voi, parol!

#7214 Guest_Gelutza_*

Postat 13 February 2013 - 05:18 PM

Vezi postareaizuk, la 13 February 2013 - 04:20 PM, a spus:

Lasagna

Pfoa, cum arata, aceeasi chestie o spun si eu ca si zerda...i-ai taiat milimetric.
Sa dai si tu niste lectii, eu ma inscriu la curs!

#7215 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 February 2013 - 08:40 PM

poza facuta in ultimul moment =))
Hot dog (batonas umplut: cu carnacior pe care l-am griliat pe tigaia de teflon cu riduri,cartofi prajiti pe care am ras cascaval afumat,sos picant,feliute de castraveciori murati ,salata verde)ciupercute tot pe tigaia cu riduri,apoi cu putina smantana slaba mujdei de usturoi si patrunjel tocat,ardei copt!

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-405-13607807929529.jpg

#7216 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 February 2013 - 12:31 AM

Vezi postareacerra, la 12 February 2013 - 11:01 PM, a spus:

DA,are maioneza normala dar se poate face si cea din lapte de soia, mustar si lamaie.

merci! poti face sos de salata si cu iaurt gras+mustar + lamaie e delicios.... pe langa cele pe care le postezi deja cu avocado :(

Vezi postareaGelutza, la 13 February 2013 - 05:10 PM, a spus:

Ma bucur ca iti plac, pe noi ne-au incantat!
Nu i-am fiert, i-am facut la cuptor, forma unsa cu unt si atat! Fiind carnosi ardeii,au lasat ei zeama si s-au patruns foarte bine.Am reusit sa postez reteta pe blog si merg sa pregatesc si eu cina, apoi, dupa, vin si postez si aici ca e usor daca am pozele gata micsorate! Poate nu par spectaculosi, dar nu mi-au cazut greu precum clasicii umpluti cu carne tocata si orez, nu incape comparatie...o sa-i fac ever!

merci! imi place mult ca ai eliminat orezul si tot ce ai pus in umplutura. Nota 10! O sa ii fac negresit exact in varianta asta! Si imi place ca ai facut numai 4, puteai posta la monoportii!:D
Daca iti mai vine pofta in varianta mai apropiata de clasica poti da-i faci si cu quinoa sau amaranth si tot asa slabuti cu piept de pui :(

Geany, la prima vedere si chiorenzis cum sunt, am crezut ca vad scoici in farfuria ta :D (Stanga, spate)

Izuk, ce portie mica si artistica!:floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7217 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 February 2013 - 12:50 AM

Fetelor eu va spun sincer, ca eu imi platesc niste pacate nestiute( ca pe alea stiute, le platesc fara soapta).
Deci cum am avut deja ocazia sa ma mai plang unor fete de pe forum, coabitez cu o verisoara venita pe aici, ca aici si-a gasit job. Doar nu era sa refuze! Nici eu pe ea ca sa stea la mine!

Io, care nu le am cu religia organizata, cu posturile, cu una cu alta, invat in fiecare zi mai mult. Drept pentru care in ultima vreme eu tin post martea, joia si sambata! :floare:
Sa va explic: eu nu gatesc de post, in familia mea nu se gateste de post. Dar eu sunt o gazda amabila, nu s-ar zice, nu?!? Si fac mancare de post! Ok, mi-am luat cartea lui Maica Sofronia la frunzarit, deja arata ca si cum au tarat-o pisicile prin casa si prestez.

Dar suntem noi doua, iar pisicile NU mananca de post! Asa ca fac portii mici! Care se termina intr-o zi, de catre ea. A doua zi, alta distractie.
Verisoara se simte vinovata si baga coaste de purcel la cuptor. Eu ma sacrific si le mananc miercuri si vineri, deci marti si joi, eu mananc salata si zacusca ca doar nu pot manca carne in fiecare zi!

Azi am facut paine, ca m-a ambitionat Irenke ca hai ca poti! A iesit buna!
Singura satisfactie este ca desi postul nici n-a inceput, vad ca greutatea mea, este stationara, gheata la mal! Probabil pentru ca dupa coaste de porc mananc multe vegetale...
In rest, visez noaptea cum sa fac retete de post. Bartolomeu Anania spunea ca e un pacat sa fi obsedat de mancare, chiar de post. Pacatele mele!

#7218 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 February 2013 - 08:27 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 February 2013 - 12:31 AM, a spus:

Geany, la prima vedere si chiorenzis cum sunt, am crezut ca vad scoici in farfuria ta :D (Stanga, spate)

Hi hi! Ti-ai gasit,io' si scoicile :floare: stiu sa le prepar dar nu halesc ai mei deshtia,io nici atat :D
Alea sunt ciupercute griliate cu sos de smantana cu usturoi si patrunjel,hmm! bune!

#7219 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 February 2013 - 08:29 AM

Promite-mi solemn ca mai pui mancaruri destabilizatoare din care ar manca si barbatii!
Ca eu pot manca salata cu iaurt, dar omul imi trimite poze cu pui cu gura cascata in cuib, daca intelegi aluzia!! :rolleyes:
Saptamana asta l-am lasat pe autogestiune :biggrin:

#7220 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 February 2013 - 09:16 AM

Ioana, daca tot tii in unele zile post, alege-le si tu pe-alea traditionale. Si doar nu te astepti sa slabesti c-o zi post si una coaste de purcel! :rolleyes:
Ei, noi sa fim sanatosi!
Gelutza, interesant ce-ai facut tu acolo! Ardeii au fost proaspeti sau conservati?

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul