Nu e gatit azi, dar aici e replica mea, facut din acel monstru de crap (depaseste in lungime jumatate de masa), capatat, proaspat prins (avea vreo 5 kg si l-am gatit la ai mei, invitand "toate" neamurile). Am fiert capul si coada, + legumele (se vad in poza 6 cepe medii si un morcov mare, pe care le-am pasat dupa ce s-au fiert 20 minute, impreuna cu ce carne buna am putut alege fara oase din cap si coada). Am scos capul/coada si am repus la fiert 20 mini cu fileuri de cod taiate cubulete. A iesit delicios (bine inteles ca nu am scris reteta, nu stiu daca mi-ar mai iesi, ca eu gatesc la inspiratie .... ). Dar atunci am avut pasta de aia de paprika luata din Szeged, cum e borcanelul ala de pe masa de la carciuma. Si tot nu mi-a iesit culoarea aia rubinie pe deasupra, ca la ei! Singura chestie ca pasta de aia nu am putut sa pun multa ca era fff sarata si fff iute.
Dar acum am observat, in poza (nu stiu daca e destul de acurata) ca doar pe deasupra ciaunului e rubiniu, in farfurie nu mai are culoarea aia, ci mai frumoasa e a gulasului meu

. Si totusi al lor nu e asa mult ingrosat cu legume ca al meu ...

Totusi o consistenta aparte o avea, nu era ca o zeama chioara ...
atasez si pozele

, poate asa ne lamurim.
Ce ne-a placut la gulasul de peste (pe langa gust) e ca nu are oase si nu tb sa te balacesti cu mainile in zemuri ca sa mananci carnea, ceea ce la noi nu gasesti. Borsuri de peste bun mai nimeresti si pe la noi (nu mereu), problema e ca in ele carnea e cu oase, ca si la saramura. Zic eu ca asta e un defect.
Anyway daca prindeti un pestoi de asta mare, proaspat, merita o incercare. Reteta am luat-o de pe net, Stella mi-a dat atunci niste linkuri utile, cu googlit dupa "reteta gulas de peste Szeged".
Daca cineva considera oportun poate muta comentariile la un topic de gulasuri sau de pesti.