Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • 468
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9301 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,465
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2015 - 08:53 PM

Vezi postareaDexter, la 10 April 2015 - 04:47 PM, a spus:

salată grecească pe băț

foarte de efect

#9302 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 April 2015 - 10:31 PM

Faina ideea :hug: de frigarui de salata greceasca ( Pe bat)! N-am feta acum, dar o am in vedere pt viitor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9303 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 April 2015 - 11:20 PM

Super! am preluat si eu ideea :hug:

#9304 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 April 2015 - 07:34 AM

Dex, as usual ceva splendid.

#9305 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 April 2015 - 12:50 PM

Faina ideea Dex, de retinut.

Tot de la greci, dar romanizat usor - giouvetsi , un fel de tocanita din carne de porc( original cu vita) cu paste orzo

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-780-14289221997846.jpg

#9306 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 April 2015 - 04:25 PM

Vezi postareaPhoenix, la 13 April 2015 - 12:50 PM, a spus:

Faina ideea Dex, de retinut.

Tot de la greci, dar romanizat usor - giouvetsi , un fel de tocanita din carne de porc( original cu vita) cu paste orzo

Atasament giouvetsi.jpg

Delicios!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9307 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 13 April 2015 - 08:33 PM

[quote name='zerda' date='07 April 2015 - 09:24 AM' timestamp='1428387858' post='227566']
Exista un tip de mancare care exista in Gundel's Hungarian Cookbook care se numeste Szekely Gulyas si contine varza murata.


Si noi facem szekely gulyas si ce ne mai place, mai ales daca varza murata ii buna.
Nici eu n-aveam habar de gulas de peste. Acum sunt curioasa.

#9308 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 April 2015 - 04:18 PM

Daca aveti drum (pr)in Szeged, nu ratati gulasul de peste (servit) la ciaun de la carciuma de pe malul Tisei: Fehertoi Halaszcsarda es Panzio, sau la Halaszcsarda, la "ceaune" cum marea majoritate a romanilor cunosc locul. Este la iesirea din Szeged, pe malul Tisei, e drumul spre Keckemet, nu cel de autostrada. Este usor de remarcat prin prezenta a doua mari ceaune amplasate chiar la sosea. (Gasiti adresa si review-uri pe Trip-advisor, de unde l-am gasit si noi).

E delicios gulasul! Dl Dani nu a mancat in viata lui ciorba de peste si nici nu dorea, dar asta nu e ciorba e ceva fabulos! Asa ca a mancat si el de fiecare data (si apoi si acasa facut de mine =)))!
Apoi am mai gasit gulasul de peste si la un restaurant din centrul Szegedului (cred ca o au toate restaurantele din Szeged, pare ca e ceva traditional/specific locului), era aproximativ la fel gustul (doar ca fileurile de peste erau mari, nu cuburi - se vad mai jos cateva poze - si destul de probabil avea prajeala pt ca de fiecare data mi-a dat arsuri, ceea ce nu mi s-a intamplat cu celalalt gulas), dar totusi cel de la
Fehertoi Halaszcsarda es Panzio e mai bun. Ne-am intors anul urmator parca special pt acel gulas de peste! In ambele locuri l-am probat cel putin de cate 2 ori. Am mai probat in Austria (de vita ... fff bun sus la Szoelden) si in Budapesta, dar ca gulasul asta nu am pomenit ...

Am gasit in pc cateva poze tare neclare, dar ceva- ceva cred ca se intelege. aaaa si sa nu uit sifonul in sticla de plastic ca in anii '90... ti-l aduce la masa (Daca il comanzi)! tare! :occasion14:

un ciaun mic e suficient pt 2 persoane, unul mare pt 4 (preturile accesibile). De fapt e o carciumioara rustica pe malul Tisei. Vara cred ca e o minune si terasa/gradina, dar noi am apucat doar iarna de revelion. Meniul este si in limba romana. :occasion15:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969027245.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969051536.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291968972732.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291968989548.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969008454.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291968958765.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970896507.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970910603.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970922214.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-1429197093346.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970945756.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970956736.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970969729.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291970982092.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9309 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 April 2015 - 04:24 PM

Nu e gatit azi, dar aici e replica mea, facut din acel monstru de crap (depaseste in lungime jumatate de masa), capatat, proaspat prins (avea vreo 5 kg si l-am gatit la ai mei, invitand "toate" neamurile). Am fiert capul si coada, + legumele (se vad in poza 6 cepe medii si un morcov mare, pe care le-am pasat dupa ce s-au fiert 20 minute, impreuna cu ce carne buna am putut alege fara oase din cap si coada). Am scos capul/coada si am repus la fiert 20 mini cu fileuri de cod taiate cubulete. A iesit delicios (bine inteles ca nu am scris reteta, nu stiu daca mi-ar mai iesi, ca eu gatesc la inspiratie .... ). Dar atunci am avut pasta de aia de paprika luata din Szeged, cum e borcanelul ala de pe masa de la carciuma. Si tot nu mi-a iesit culoarea aia rubinie pe deasupra, ca la ei! Singura chestie ca pasta de aia nu am putut sa pun multa ca era fff sarata si fff iute.
Dar acum am observat, in poza (nu stiu daca e destul de acurata) ca doar pe deasupra ciaunului e rubiniu, in farfurie nu mai are culoarea aia, ci mai frumoasa e a gulasului meu :occasion14: . Si totusi al lor nu e asa mult ingrosat cu legume ca al meu ... =)) Totusi o consistenta aparte o avea, nu era ca o zeama chioara ...

atasez si pozele :occasion15:, poate asa ne lamurim.

Ce ne-a placut la gulasul de peste (pe langa gust) e ca nu are oase si nu tb sa te balacesti cu mainile in zemuri ca sa mananci carnea, ceea ce la noi nu gasesti. Borsuri de peste bun mai nimeresti si pe la noi (nu mereu), problema e ca in ele carnea e cu oase, ca si la saramura. Zic eu ca asta e un defect.

Anyway daca prindeti un pestoi de asta mare, proaspat, merita o incercare. Reteta am luat-o de pe net, Stella mi-a dat atunci niste linkuri utile, cu googlit dupa "reteta gulas de peste Szeged".

Daca cineva considera oportun poate muta comentariile la un topic de gulasuri sau de pesti.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969424264.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969437999.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969453321.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969465508.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969481956.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969497593.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-685-14291969509168.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9310 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 April 2015 - 05:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 16 April 2015 - 04:18 PM, a spus:

Daca aveti drum (pr)in Szeged, nu ratati gulasul de peste (servit) la ciaun de la carciuma de pe malul Tisei: Fehertoi Halaszcsarda es Panzio, sau



ha,ha, numa ce-am citit si vroiam sa te intreb de Tamisa :occasion15:

sa te pup io ca mi-ai facut seara faina
fiica dacilor

#9311 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 April 2015 - 05:13 PM

hahahaha, m-ai prins ! :occasion14: de-acum ma stiti ... repezita la scris,... in pana de timp si dornica de vorba!! :occasion15:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9312 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 April 2015 - 06:55 PM

Pin apuc vreun gulas,am 'impletit' niste coltunasi cu brinza(sau crosetat ,sau brodat, sau cum o fi)


Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1267-14292032984153.jpg

#9313 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 16 April 2015 - 08:22 PM

Daniella mersi de informatii, sa stii ca am sa gust. La Szeged vom ajunge si am sa caut localul.
Ellani super apetisanti coltunasii.

#9314 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 April 2015 - 10:12 PM

Multumesc,poftiti la masa! :occasion15:

#9315 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 April 2015 - 10:45 AM

Numai sa nu uitati...ceva iute si bun...
aglio olio peperoncino

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-14294330418655.jpg

Azi friptura cu carne tocata: "Kreta"

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-27-1429509793873.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9316 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 April 2015 - 11:41 AM

arata apetisant si reminderul, dar si friptura cu carne tocata. sau e friptura de carne tocata? cum se face?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9317 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 April 2015 - 05:49 PM

Vezi postareaPeter, la 19 April 2015 - 10:45 AM, a spus:



Azi friptura cu carne tocata: "Kreta"

Peter


Si deasupra ce-i, varza, ceapa?
Arata bine! :)

#9318 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 April 2015 - 08:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 20 April 2015 - 11:41 AM, a spus:

arata apetisant si reminderul, dar si friptura cu carne tocata. sau e friptura de carne tocata? cum se face?


Sorry, e friptura de carne tocata cu feta si rosii uscate in ulei. :occasion14:
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9319 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 April 2015 - 08:51 PM

Vezi postareaEataly, la 20 April 2015 - 05:49 PM, a spus:


Si deasupra ce-i, varza, ceapa?
Arata bine! :occasion14:


Deasupra sunt cartofi razuiti ca ptr. Rösti :blackeye: , dar ca aspect mai bine puneam altceva.
Lili, tu ai pus intrebarea intrebarilor. 10 puncte! :thumleft:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9320 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 April 2015 - 11:36 AM

Vezi postareaPeter, la 20 April 2015 - 08:49 PM, a spus:

Sorry, e friptura de carne tocata cu feta si rosii uscate in ulei. :occasion14:

multumesc! interesanta! deasupra ar fi mers un pic de suc de rosii si un strop de parmezan ras (sau alta branza uscata), ca la musaca?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 464
  • 465
  • 466
  • 467
  • 468
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi