Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 791 Pagini +
  • « Prima
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • 551
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10961 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2017 - 04:18 PM

Geany multumesc din suflet pt raspuns, esti o draguta ca intotdeauna.
Mama le face cu cartofi in aluat exact ca tine.
Matusa mea le face si ea cu ceapa cum zici tu si ea face dupa parerea mea cele mai bune parjoale. Nu mai stiu daca pune morcov sau cartof, dar mama mi-a zis ca ceapa e secretul matusii. Le face insa numai cu carne de vita.
Geany cu prima ocazie le incerc. Asa e ai dreptate, n-o fi sanatoase dar la noi in Moldova am crescut cu parjoale prajite, nu la cuptor.
Multumesc inca o data, te pupam si noi.

#10962 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 25 November 2017 - 04:20 PM

Azi, așa cum v-am învățat, adică fără poze, ciorbă de cartofi cu afumătură și cartofi la cuptor cu bucățele de carne de porc. Și tochitură. Cred că pentru mine voi fce și mămăliguță. La MU.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#10963 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 November 2017 - 05:23 PM

Draga Anutz' ca intodeauna ,cu mare drag :D :D ,eu am spus cum le fac eu,acum e la aprecierea ta sau a celui ce citeste ,sa faca dupa gust,cui nu-i place un ingredient sa nu-l puna,sau sa puna ce ii place,ca e versatil...

Am timp si chef de vorba asa ca iti povestesc mai mult cu parjoalele mele,ca stiu ca-ti plac ''povestile'' :)
Mama mereu a fost mai exigenta cu mine decat cu sorica mea mai mica,nu o spun eu ci toti cei din familie si care ne cunosc,pe sor-mea nu a pus-o niciodata la dat cu matura,sters praful,facut cumparaturi,dus gunoiul,spalat vase,si ajutat in bucatarie..numa' eu..dar mie mi-a placut dintodeauna,nu a fost o corvoada pt. mine niciodata si nici nu e nici acum,mereu mi-a placut si mie mi-a prins bine in timp ca a fost asa ..Eu eram capra cea mai mare si probabil deaceea :D si pe vremuri mama cumpara carne de porc mai grasuta si de vita mai magra,o taiam cuburi si urma a fi data pe masina de tocat carne aia cu mandraveala'' de pe vremuri,daca stit la ce ma refer,ca nu erau roboti de bucatarie pe atunci si mai stiu eu ce alte dracii,si a venit la noi in vizeta'' matusa Marlena sora mai mica a mamii cu prietenul ei pe atunci unchiuletul meu de acum,erau tineri-tineri .douj' si olea' de ani cred ca aveau pe atunci,si mama m-a pus sa fac parjoale,dar sub supravegherea ei ,normal,si dadeam eu prin masina aceea de tocat carnita cuburi,si am pus ceapa (ca aici am vrut sa ajung de fapt draga Anutz' cu povestirea mea,apropo de ceapa)taiata cam in 8 ,deci mare-mare,nu chiar sferturi dar cam in 8 ,in tigaie,cum va povesteam...si-i spune matusa Marlena mamii,''Dana,vezi ca fata pune pt. parjoale ceapa taiata atat de mare,..a gresit''..la care mama ii spune''nuu!! e bine..asa am anvatat-o eu''...si asa era,ca dupa ce tocam carnita,puneam in masina de tocat ceapa calita,inmuiata,indulcita cu capac,dar asaa mare..maii asa dulce si buna de nu va spun..imi ploua in gura numa cat scriu :D ..apoi tot prin masina de tocat vedea matusamea crucita cum eu stiind de la mama dau legatura de patrunjel sau de marar verde cu tot cu codite(ca alea au cel mai mare gust,si asa procedez acum si la drob,cei drept la parjoale numai ca mi-e lene sa mai murdaresc masina de tocat ruseasca antica si demult pe care o am )si la urma dadeam painea inmuiata si stoarsa,ca sa shtergi daca pot sa spun asa masina de tocat ..ca eram amarati si nu se risipea nimic,ce ramanea pe spirala masinii era doar paine veche ...astea sunt povesti din alta epoca,si eu le-am trait si sunt mandra de asta si nu vreau sa uit nimic-nimic,dar nimic din acele vremuri..CErt e ca erau cele mai bune parjoale si matusa Marlena a inceput sa ia lectii de gatit de la mine, :) chiar si azi am fost pe la ea si i-am aratat pe camera foto,ultimile mele creatii si m-a rugat sa-i dau lui varamea linkul de pe forum ca vrea sa se inspireze si ea.. :D in rest zoazo suna super fain meniul tau,eu am facut carnaciori proaspeti prajiti,luati de la un producator local Ioshca,din vita in amestec cu oaie,ca asa vru domnul Geany,cu piure si pepenas murat...Eu cu Ale pe drumuri ,acu picai,fusei intai la matusa Marlena care facea fasole facaluita.sau batuta,tre' sa fac si eu,si la mama am servit cotlet cu ,aa vrut sa faca ea cartofii mei imbatabili'',http://artaculinara....mbatabiligeany/,i-a facut in tigaia in care facuse cotletul,cu capac pe ei,i-au iesit mustiti de ulei...i-am spus ca aia sunt ce vrea ea dar nu cartofii mei imbatabili..a spus ca am devenit prea exigenta :D ..eu?!...hahaha..ea critica absolut tot si eu sunt exigenta?! :D ..dar am lins tot cu o salata asortata delicioasa ...hi hi hi..cam asta e ,v-am plictisit destul.. :D

#10964 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 05:36 PM

Geany esti unica.
Imi aduca aminte masina de tocat carne aceea rosie, acum e piesa de muzeu, chiar o s-o intreb pe mama daca o mai are.
Tu scrii exact cum vorbesti si de aceea imi place sa te citesc, parca te-as avea langa mine.
Si pe mine ma punea mama sa fac treaba, sa o ajut, imi aduc aminte ca ma punea sa spal hainele la papusi si mileurile de prin casa la sarvatori. Deci chestii pe care le puteam face de mica.

Deja mi-e pofta de parjoale.Scuzati va rog off topicul.

#10965 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 05:43 PM

Geany nu stiu daca tu faci chiftele cu maioneza si ceapa, in caz ca nu faci iti recomand pt ca sunt de vis.
Deci chiftelute mici prajite amestecate cu maioneza si ceapa taiata pestisori si marinata.

#10966 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 05:44 PM

Hi hi hi! daa!! dar inaintea mamii o luase bunica Profira,socrela mamii si bunica mea dinspre tata,care ea m-a impins cel mai mult catre toate celea,ma punea sa spal batistute si sa le frec bine in lighenas,sau sa dau si eu in covorul de pe batator,sa-l frec cu peria inmuiata in apa cu oetet,si se amuza teribil ca eu ma laudam singura"" tale''posgodina e Geanina''...deci eram micuta rau..cat despre masina de tocat a mamii e cea rosie,a mea e argintie si o folosesc cu mare drag dar rar,mai mult la drob,ca m-am mai puturosit si eu,pt, restul iau carnea deja tocata sau mi-o toaca macelarul cum vreau restul maruntesc din cutit...nu am robot de bucatarie sau masina de tocat electrica sau etc..

#10967 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 05:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 25 November 2017 - 05:43 PM, a spus:

Geany nu stiu daca tu faci chiftele cu maioneza si ceapa, in caz ca nu faci iti recomand pt ca sunt de vis.
Deci chiftelute mici prajite amestecate cu maioneza si ceapa taiata pestisori si marinata.

Anutz' m-ai citit rau..am vazut la tv. mai demult ,ba chiar si la cireasa de pe tort,si zau ca sunt convinsa ca ar fi pe gustul meu rau...dar hunii nici nu vor sa auda la fel si parintii,matusa,asa ca ar trebui sa mananc doar eu si deabea-deabea am reusit sa slabesc putin si asta cu flamanzeala ca eu nu ma misc deloc,si azi am fost numa cu taxiuri :)

#10968 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 05:51 PM

Vezi postareaGeany, la 25 November 2017 - 05:47 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 25 November 2017 - 05:43 PM, a spus:

Anutz' m-ai citit rau..am vazut la tv. mai demult ,ba chiar si la cireasa de pe tort,si zau ca sunt convinsa ca ar fi pe gustul meu rau...dar hunii nici nu vor sa auda la fel si parintii,matusa,asa ca ar trebui sa mananc doar eu si deabea-deabea am reusit sa slabesc putin si asta cu flamanzeala ca eu nu ma misc deloc,si azi am fost numa cu taxiuri :)

Pai atunci nu poti sa te sacrifici numai tu Imagine postata. Mai ales daca ai facut sacrificii si ai slabit.

#10969 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 05:56 PM

Uff!! viata e ''nedrept'' :) ..dar doar de curiozitate ca am vazut si oua umplute plutind in maioneza...si mi-ar palce de numa :D ...aia si la piftelutele cu ceapa si maio,mai vine ''alejerita'' ca sa spun asa,cu ceva iaurt sau ceva sa o faci mai usoara ,sau doar maio-maio'?! :)

#10970 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 November 2017 - 07:37 PM

Vezi postareaGeany, la 25 November 2017 - 05:56 PM, a spus:

Uff!! viata e ''nedrept'' :) ..dar doar de curiozitate ca am vazut si oua umplute plutind in maioneza...si mi-ar palce de numa :D ...aia si la piftelutele cu ceapa si maio,mai vine ''alejerita'' ca sa spun asa,cu ceva iaurt sau ceva sa o faci mai usoara ,sau doar maio-maio'?! :)

Giani, curiozitatea a ucis pisica :D , in cazul nostru se duce naibii orice dieta.
numa' maioneza, ii mai ia din gustul greu ceapa, care e marinata - inmuiata in otet cu mirodenii si stoarsa. am mancat si eu o data si apoi am jurat ca nu mi-o voi mai aminti.

edit, ca sa nu fiu total off: rasol de vita cu legume albe, limba cu masline, orez sarbesc si pastrav cu sos alb.

#10971 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 07:49 PM

Vezi postareamoatza, la 25 November 2017 - 07:37 PM, a spus:

Uff!! viata e ''nedrept'' :D ..dar doar de curiozitate ca am vazut si oua umplute plutind in maioneza...si mi-ar palce de numa :D ...aia si la piftelutele cu ceapa si maio,mai vine ''alejerita'' ca sa spun asa,cu ceva iaurt sau ceva sa o faci mai usoara ,sau doar maio-maio'?! :)

Giani, curiozitatea a ucis pisica :) , in cazul nostru se duce naibii orice dieta.
numa' maioneza, ii mai ia din gustul greu ceapa, care e marinata - inmuiata in otet cu mirodenii si stoarsa. am mancat si eu o data si apoi am jurat ca nu mi-o voi mai aminti.

edit, ca sa nu fiu total off: rasol de vita cu legume albe, limba cu masline, orez sarbesc si pastrav cu sos alb.

OK,OK. Asta am inteles si eu..Dar sincer,ti-a placut?! :D ca eu nu am gustat niciodata ... :D

#10972 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 25 November 2017 - 07:59 PM

Giani, daaa, iti satisface gustul

http://www.youtube.c...h?v=Oos4ojutOMM

da' poate ajungem si noi asa

#10973 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2017 - 08:19 PM

Ha ha ha ! :) merci Motzulin :D (ce ai pus tu acolo pt, unii sunt sporturi extreme,pt. mine e ca mersul pe luna ,sport extrem e pt. mine sa ma duc pe jos la un magazin mai departe de 100 de metri de scara blocului,sau si mai rau sa nu mearga liftul :D ) poate o sa fac pe nisnaiul si o sa incerc piftelutele alea cu maio' de sarbatori,sa le gust si eu si apoi sa le pasez la matusa,mama,domnu' Geany de servici sa le dea pe la colegi,dar macar sa stiu si eu cum sunt :)

#10974 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 November 2017 - 09:42 PM

Ma bucur atat de mult ca merge iar forumul!! :D Multumim din suflet Admin' si moderatori si toti cei care din culise au grija ca acest forum minunat sa functioneze :D :D

La noi a fost o vreme de sa nu dai un caine afara din casa(ploua cu ninge' :) )nici nu stiu ce poza sa va arat :) ...Am facut paste tip cochilie cu sos de carne (ragu) ce-mi place e ca amestecate in sos se umplu cochiliile,calde asa pe o vreme cainoasa ca asta sunt numa bune ..

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15118978916491.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15118979059448.jpg

Pe seara o salatica orientata'' cu ton (de la conserva),bobite de porumb, ceapa rosie,maio'(facuta dintr-un singur ou crud la minut cu mixerul vertical) etc

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15118978982328.jpg

P.S Va iubesc pe toti de numa' :D :D ...V-am mai spus?!.. :D

#10975 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2017 - 01:01 AM

Geany
pun un pic de iaurt sau smantana daca am.
Ceapa o oparesc taiata pestisori, intr-un amestec de apa si otet parti egale, timp de un minut.
Inainte de servire, chiftelele amestecate cu ceapa si maioneza tre sa stea un pic la frigider.

O facusem o data pt musafiri chestia asta si au lins platoul. prea repede s-a terminat.

#10976 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2017 - 07:55 AM

Merci mult de raspuns draga Anutz' :D :) ,eram curioasa despre ele demult (i le recomandasem Adrianei si aici unde avea multa ceapa rosie http://artaculinara....a/page__st__400 cu specificatiile de rigoare ca doar le vazusem nu le gatisem si nu le gustasem dar ma tentau mult)acum ca mi-ai explicat cum se fac si tu si Motzulina',cine stie?! poate le-o veni randul candva :) Merci inca o data! :D

Azi spune domnul Geany ca vrea din nou tocanita de cartofi sa mancam cu muraturi si pepenasi murati (dupa ce nu o mai facusem de ani de zile ca se strambau ,acum se pare ca i-au dat din nou de gust :D )

#10977 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 29 November 2017 - 11:35 AM

Vezi postareaany_annette, la 29 November 2017 - 01:01 AM, a spus:

O facusem o data pt musafiri chestia asta si au lins platoul. prea repede s-a terminat.

asa-i, eu am mancat la un revelion, aduse de cineva.
un platou mare, plin de chftelute de-alea mici, s-a terminat primul. sunt f gustoase.

on: am reciclat un piept de pui, desfacut fasii-fasii si apoi facute cu un pane picant, plus o placinta cu branza sarata (bine, si una cu urda dulce, da' aia trebuie declarata in alta parte).

#10978 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2017 - 12:29 PM

:) ''Cine nu-i gata,il iau cu lopata''.. :D

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15119513299488.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2017/post-405-15119513409769.jpg

#10979 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 December 2017 - 02:11 PM

Aseara pizza :)

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15121301215213.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15121301433617.jpg

Azi.. :)

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15121301608608.jpg

Urmeaza fasole facaluita sau batuta :D

#10980 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 December 2017 - 01:59 PM

Cum spuneam azi cu fasolic'batuta si muraciuni :) (lumina ioc asa ca stiti voi.. :D )lipia neagra e cumparata..

Imagine atasata: monthly_12_2017/post-405-15122159249077.jpg

Arata acest topic

• 791 Pagini +
  • « Prima
  • 547
  • 548
  • 549
  • 550
  • 551
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic