Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 573
  • 574
  • 575
  • 576
  • 577
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11481 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2019 - 07:56 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 January 2019 - 01:06 PM, a spus:

Eu de cand mi-am luat microunde, legumele le fac la vapori, la fel si pestele file, as zice ca e ideal pt dieta.
Si nu am vrut niciodata microunde, m-a convi s dl. Any si bine a facut.

Deci cartofi curatati de coaja?

da, vezi numai sa ii intepi bine si sa ii infasori bine in folie sa nu explodeze vreunul si sa vii pina la Torino sa ma bati :D
spre deosebire de legumele facute la vapori prin modalitatea de mai sus cartofii ramin uscati, nu's cum sa zic, nu uzi ca atunci cind ii faci in cutiuta de legume la aburi pentru microunde
presupun ca se pot face si cu coaja dar e mai nasol dupa aceea sa stai sa ii curati fierbinti, in felul asta scoti folia si ii tai si sunt gata

Vezi postareaboni, la 09 January 2019 - 08:16 AM, a spus:

O rețetă cu cantități nu pot să-ți dau. E doar a 3-a oară când le fac așa. Da, prăjesc în tigaie slănină (mie îmi place doar slăninuță afumată, dar cred că poți folosi orice in genul speck, keiser, backon) și ceapă tăiată solzișori, iar când s-au rumenit cât vrei tu de mult, arunci pastele în tigaie și le lași la împrietenit.

Mi-a dat La mama asta sunculita bunicului, eu i-am zis slanina el cica e asta si eticheta i-am vazut-o doar acasa, sper sa iasa bine

#11482 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2019 - 08:54 PM

Vezi postareamoatza, la 09 January 2019 - 01:40 PM, a spus:


si nu stiu daca ma credeti, dar intr-o vara am copt un fazan de camp la mo, a durat o ora jumate :D


:D :D
A mers atata timp cuptorul cu microunde?

#11483 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 January 2019 - 11:22 PM

l-am pus in serii de cate10-15 min, il incercam...pana s-a facut. a fost aiurea rau, dar era o caldura insuportabila, nu am putut aprinde cuptorul aragazului, iar fazanul cred ca era de-o seama cu strabunicul, basca fara pic de grasime, atlet rau!

ref la coacerea legumelor la mo: eu pun intr-un castron de yena 2-3 linguri de apa, pun sfecla si acopar superficial castronul cu o punga de plastic, ca sa se abureasca. cred ca si la cartofi ar merge si ies mai aposi asa, mai aproape de fierberea clasica.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 09 January 2019 - 11:23 PM


#11484 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2019 - 01:24 PM

Eu azi:
- paste cu ton si un fir de ulei
- piept de pui la gratar si ciuperci la tigaie. Fara pic de ulei si una si alta, numai sare si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-92801600-1547119443.jpg

#11485 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 January 2019 - 07:08 PM

Any, arata bine, apetisant si sigur gustos chiar daca.i de dieta

Si eu prefer procesare cat mai simplu, scurt si natural
fiica dacilor

#11486 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2019 - 07:40 PM

Sa stii Bris ca a fost delicios!
Ciupercile surgelate luate denla Conad (misto funghi) foarte bune, le-am pus cu apa in tigaie si atat. Cand au fost gata am pus sare si patrunjel.
Iar puiul o minunatie, un pui de 3.6 kg luat tot de la Conad, crescut cu graunte, cel putin asa mi-a zis macelarul de acolo.
Asa carne buna si frageda de mult nu am mai mancat. Si eu cumpar pui de tara pt junior.
Acum am luat 3 din astia si i-am bagat la congelator. Prea buni!!!
Juniorul aseara a mancat un copan si apoi 80 de gr de piept la gratar. Mai mult ca mine
:D .

#11487 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 January 2019 - 08:23 PM

Noi nu ne-am saturat de sarmale la Craciun :D asa ca am mai executat o tura acum, ca tot e zapada si frig afara .

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-178-0-28301200-1547144509.jpg
brain loading....please wait....

#11488 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2019 - 08:52 PM

Foarte invitante sarmalutele, crima curata la dieta sa intru pe aici.

#11489 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2019 - 09:10 PM

Pt dl.Any: aluat de foi etaj ( o foaie rotunda), spanac fiert si apoi taiat, branza afumata felii subtiri, prosciutto cotto. Am inchis si am uns cu ou.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-74223800-1547147447.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-14481100-1547148046.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 January 2019 - 09:20 PM


#11490 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 January 2019 - 09:39 PM

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2019 - 07:40 PM, a spus:

Sa stii Bris ca a fost delicios!
Ciupercile surgelate luate denla Conad (misto funghi) foarte bune, le-am pus cu apa in tigaie si atat. Cand au fost gata am pus sare si patrunjel.
Iar puiul o minunatie, un pui de 3.6 kg luat tot de la Conad, crescut cu graunte, cel putin asa mi-a zis macelarul de acolo.
Asa carne buna si frageda de mult nu am mai mancat. Si eu cumpar pui de tara pt junior.
Acum am luat 3 din astia si i-am bagat la congelator. Prea buni!!!
Juniorul aseara a mancat un copan si apoi 80 de gr de piept la gratar. Mai mult ca mine
=)) .


Cam asa fac eu pestele
Conad am in apropiere , tre sa.l frecventez mai des, mersi de info

Vezi postareablack_cat, la 10 January 2019 - 08:23 PM, a spus:

Noi nu ne-am saturat de sarmale la Craciun :rolleyes: asa ca am mai executat o tura acum, ca tot e zapada si frig afara .

Atasament DSC06015.JPG


Anul asta, sarbatorile au trecut fara sa fac/mananc sarmale ... hmm, tre sa remediez si cat mai repede 🙂
Pana atunci... ma uit la farfuria ta si imit catelu' lui Pavlov
fiica dacilor

#11491 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2019 - 11:02 PM

Vezi postareabristena, la 10 January 2019 - 09:39 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2019 - 07:40 PM, a spus:

Sa stii Bris ca a fost delicios!
Ciupercile surgelate luate denla Conad (misto funghi) foarte bune, le-am pus cu apa in tigaie si atat. Cand au fost gata am pus sare si patrunjel.
Iar puiul o minunatie, un pui de 3.6 kg luat tot de la Conad, crescut cu graunte, cel putin asa mi-a zis macelarul de acolo.
Asa carne buna si frageda de mult nu am mai mancat. Si eu cumpar pui de tara pt junior.
Acum am luat 3 din astia si i-am bagat la congelator. Prea buni!!!
Juniorul aseara a mancat un copan si apoi 80 de gr de piept la gratar. Mai mult ca mine
:rolleyes: .


Cam asa fac eu pestele
Conad am in apropiere , tre sa.l frecventez mai des, mersi de info



Pui din astiade care ziceam mai sus, apar numai in preajma sarbatorilor si imediat dupa. Aici la mine au adus si dupa Boboteaza.
De rest mi-a zis macelarul ca se pot avea daca se da comanda.

#11492 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 January 2019 - 11:36 PM

Saptamana viitoare ma duc in recunoastere, sa vad cum functioneaza prin satul meu (vorba Stellinei)
fiica dacilor

#11493 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 January 2019 - 02:14 AM

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2019 - 09:10 PM, a spus:

Pt dl.Any: aluat de foi etaj ( o foaie rotunda), spanac fiert si apoi taiat, branza afumata felii subtiri, prosciutto cotto. Am inchis si am uns cu ou.

Atasament 20190110_200831.jpg

Atasament 20190110_201955.jpg



Imi place cum arata, am retinut ideea cu straturi. Eu pana acum am facut doar cu spanac si branza feta.
brain loading....please wait....

#11494 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 January 2019 - 02:22 AM

Vezi postareabristena, la 10 January 2019 - 09:39 PM, a spus:



Anul asta, sarbatorile au trecut fara sa fac/mananc sarmale ... hmm, tre sa remediez si cat mai repede 🙂
Pana atunci... ma uit la farfuria ta si imit catelu' lui Pavlov


Noi am avut oaspeti mai mult decat planuisem- dar primiti cu drag- asa ca nu am mancat decat un pranz din ele. Acum a cerut familia bis.
Iar in seara asta ca sa mai spalam din pacate am facut somon cu piper szechuan si cartofi la cuptor.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-178-0-47927600-1547166033.jpg
brain loading....please wait....

#11495 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 January 2019 - 08:47 AM

Si somonul la cuptor? Grazie
fiica dacilor

#11496 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2019 - 11:39 AM

Vezi postareablack_cat, la 11 January 2019 - 02:14 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 10 January 2019 - 09:10 PM, a spus:

Pt dl.Any: aluat de foi etaj ( o foaie rotunda), spanac fiert si apoi taiat, branza afumata felii subtiri, prosciutto cotto. Am inchis si am uns cu ou.

Atasament 20190110_200831.jpg

Atasament 20190110_201955.jpg



Imi place cum arata, am retinut ideea cu straturi. Eu pana acum am facut doar cu spanac si branza feta.


Toate ingredientele le-am pus pe jumatate de foaie, deci nu pe tot foietajul. Ca sa pot inchide.

Cand fac pentru amandoi atunci le pun pe toata foaia de foietaj si deasupra pun alta foaie de aluat.

Ah, si mai pun si ou fiert taiat felii, dar in ultimul timp nu am mai pus.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 January 2019 - 11:40 AM


#11497 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2019 - 11:54 AM

Ce bine arata somonul, cum l-ai facut?

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 11 January 2019 - 11:54 AM


#11498 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 January 2019 - 11:27 AM

Buna ziua!
Eu tocmai am terminat de facut o olicica de suc de rosii, l-am mixat cu mixerul vertical si o sa avem pe azi si pe maine. Azi cu paste scurte (iar zic ca daca as fi avut si o vanata prajita bine ar fi fost, dar e mai bine di motive de dieta), iar maine cu tortellini ricotta si spanac.

E bun de-ti vine sa-l mananci cu lingurita.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-23397900-1547285272.jpg

Am scos o bibilica de la congelator pe maine si 2 rulouri de pui facute de macelar.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 12 January 2019 - 11:27 AM


#11499 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 January 2019 - 12:13 PM

la noi clasic, ca de-obicei, din cauza de conservatori
placintele sarate - cred c-am facut sute!

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-100-0-99158200-1547287636.jpg

pui cu smantana si ciuperci

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-100-0-93796100-1547287593.jpg

dorada cu cartofi dulci si dovlecel

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-100-0-09561400-1547287651.jpg

work in progress

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-100-0-75209200-1547287604.jpg

aproape gata!

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-100-0-26169000-1547287611.jpg

start!

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-100-0-24034900-1547287627.jpg

deci, la final, racituri moldovinesti - sa traiesti! =))

in cuptor, o tocana cu de toate ce-am avut si pulpa de porc - la asta eu doar supraveghere si directive :rolleyes:

#11500 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 January 2019 - 12:17 PM

Iau si eu un castron cu racituri, cred ca n-am mancat de mai mult de 10 ani.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 12 January 2019 - 12:17 PM


Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 573
  • 574
  • 575
  • 576
  • 577
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi