Adi, ma bucur ca le-ai expermientat si ai vazut cat e de usor. Intre timpcred ca am simplificat si mai mult.Asta vroiam sa-ti spon, Lori, fa vinetele dupa reteta asta si e floare la ureche, atat coptul cat si curatatul (nu muncesti deloc):- dai drumul la foc sa incingi bine cuptorul la 250 grade C- speli si indepartezi frunzulita de langa codita (ca sa se coaca bine si la cotor).- tai vanata in 2 pe lung (daca poti inclusiv cotorul. A apoi te-e usor sa o apuci pt curatat), incercand sa faci cat mai plata taietura, ca sa se lipeasca bine de tava. Vinetele pot fi oricat de babane, se coc f bine oricum. Eu chiar le iau mari ca sa termin totul rapid din 3 vinete sa-mi iasa o portie mare de salata.- pui vinetele intr-o tava, pe hartie de copt, cu partea taiata in jos si coaja in sus, sus de tot, doar cat sa nu atinga de “tavanul” cuptorului- le lasi circa 20-30 minute, la 250 grade ventilat (e in functie de marimea vinetelor si de cuptor, le incerci apasand cu degetul pe coaja - se simte ca inauntru s-a inmuiat continutul). Si gata coptul. Nu intorci, nu faci nimic, nu muncesti deloc. Magic!
Pt curatat: le scoti din tava, le lasi sa se racoreasca cat sa le poti manipula cu mana si apoi cu lingura jap, iese totul din coaja (care se intareste ca coaja de avocado). Miezul ramane alb, nu ai funingine si alte coji de curatat si are o textura cremoasa. Asta e tot. Gustul e minunat ca de mancare facuta la grill.
Apoi le lasi la scurs intr-o strecuratoare. Eu le las de seara pana a doua zi, sa iasa totata zeama aia amara si sa numi musteasca vreo zeama in salata. Si le prepari dupa cum doresti. Cand ai chef ai sa vezi, ca e extrem de s8mpku sa faci salata dupa metoda asta, doar timpul de scurs, cum faceti ca la orice vinete coapte.
Si la mine, azi ca si la Dex, tot aia e mancarea cand nu am chef de gateala: paine intehrala din maia naturala cu sunca si rosii cherry, sau castravete, sau ceapa.
Imi plac mult snitelele si chiftelele, darr nu pot praji in casa, ca am bucataria deschisa. Daca stiti o reteta sa iasa bine la cuptor, da-ti de veste. Mie imi ies tari...nu stiu care e baiul. Astept o reteta magica, la renu muncesti si nu iroase a prajeala toata casa.
Aceasta postare a fost editata de Daniella: 19 January 2019 - 02:13 PM