Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 575
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11521 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 January 2019 - 11:59 PM

Wow, ce festin, Daniella!
Eu am avut modeste pipote si cativa ficatie cu salata de varza:Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-96272800-1547848776.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11522 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 19 January 2019 - 01:27 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 January 2019 - 09:39 PM, a spus:

Nu toate de azi, câte 1 /seara
Lasagna

Pizza

Porc cu zucchini la grill și salata

Imi plac toate, dar cel mai mult imi fac pofta dovleceii aia, mmmmm.....

#11523 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 19 January 2019 - 01:44 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 January 2019 - 11:28 PM, a spus:

Cred ca maine execut snitelele ca nu mai rezist. Sa vedem cine castga, ori snitelele ori salata de vinete (ma termina "coptul" lor) Imagine postata.

Nu stiu de ce mie snitelele nu mai imi fac asa pofta, le mananc dar mi se par asa... "banale". Cred ca mi se trage de cand am fost in Romania data trecuta, pe unde am fost toata lumea, dar absolut toti pe care i-am vizitat ne-au servit cu snitele :blink: . De asta si musafirilor din Germania cand au venit aici am zis sa nu le fac snitele, iar inainte de plecare nu stiu cum a venit vorba si matusa sotului a zis ca ea n-a mai mancat de mult timp si e una din mancarurile ei preferate, dar era prea tarziu... Daca le fac, neaparat pun "Panko breadcrumbs".

Eu vinetele le coc dupa metoda pusa de Daniella aici pe forum - mii de multumiri, Dani :floare: :floare: :floare: !

#11524 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 January 2019 - 02:05 AM

eu aș vrea să fac "șnițele" japoneze (karaage) dar nu prea am chef de gătit așa că probabil voi mînca X. Am o slană iberică și ceapă roșie dulce, fac soldați cu pâine proapătă și un ștampăl de ginars și gata's (cum ar spune bunicu)

#11525 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 January 2019 - 08:34 AM

Fara poza: varza a la Cluj, dar fara carne. Am pus nuci in umplutura de orez cu ceapa si morcov.

Cu poza: orez multicolor sau "chinezesc", cu ananas, ceapa, usturoi, morcov, ardei rosu, mazare si porumb + sos de soja la final.
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-84-0-52635200-1547879579.jpg

Azi am iar in plan pizza cu peste, doar e sambata. Imagine postata

#11526 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 11:55 AM

@ Adica tempura?

Eu mai intai monca si p-orma dixtractia Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11527 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 January 2019 - 02:12 PM

Adi, ma bucur ca le-ai expermientat si ai vazut cat e de usor. Intre timpcred ca am simplificat si mai mult.Asta vroiam sa-ti spon, Lori, fa vinetele dupa reteta asta si e floare la ureche, atat coptul cat si curatatul (nu muncesti deloc):- dai drumul la foc sa incingi bine cuptorul la 250 grade C- speli si indepartezi frunzulita de langa codita (ca sa se coaca bine si la cotor).- tai vanata in 2 pe lung (daca poti inclusiv cotorul. A apoi te-e usor sa o apuci pt curatat), incercand sa faci cat mai plata taietura, ca sa se lipeasca bine de tava. Vinetele pot fi oricat de babane, se coc f bine oricum. Eu chiar le iau mari ca sa termin totul rapid din 3 vinete sa-mi iasa o portie mare de salata.- pui vinetele intr-o tava, pe hartie de copt, cu partea taiata in jos si coaja in sus, sus de tot, doar cat sa nu atinga de “tavanul” cuptorului- le lasi circa 20-30 minute, la 250 grade ventilat (e in functie de marimea vinetelor si de cuptor, le incerci apasand cu degetul pe coaja - se simte ca inauntru s-a inmuiat continutul). Si gata coptul. Nu intorci, nu faci nimic, nu muncesti deloc. Magic!
Pt curatat: le scoti din tava, le lasi sa se racoreasca cat sa le poti manipula cu mana si apoi cu lingura jap, iese totul din coaja (care se intareste ca coaja de avocado). Miezul ramane alb, nu ai funingine si alte coji de curatat si are o textura cremoasa. Asta e tot. Gustul e minunat ca de mancare facuta la grill.
Apoi le lasi la scurs intr-o strecuratoare. Eu le las de seara pana a doua zi, sa iasa totata zeama aia amara si sa numi musteasca vreo zeama in salata. Si le prepari dupa cum doresti. Cand ai chef ai sa vezi, ca e extrem de s8mpku sa faci salata dupa metoda asta, doar timpul de scurs, cum faceti ca la orice vinete coapte.
Si la mine, azi ca si la Dex, tot aia e mancarea cand nu am chef de gateala: paine intehrala din maia naturala cu sunca si rosii cherry, sau castravete, sau ceapa.

Imi plac mult snitelele si chiftelele, darr nu pot praji in casa, ca am bucataria deschisa. Daca stiti o reteta sa iasa bine la cuptor, da-ti de veste. Mie imi ies tari...nu stiu care e baiul. Astept o reteta magica, la renu muncesti si nu iroase a prajeala toata casa.

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 19 January 2019 - 02:13 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11528 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 January 2019 - 05:43 PM

nici pe mine nu ma mai dau pe spate snitelele
prefer varianta nemteasca
Daniela, tu stai la casa, nu poti sa pui ceva electric afara, bine nu iarna dar vara? si faci acolo ce vrei tu si nu mai miroase deloc nimic in casa
eu acu fac pe o placa cu inductie pe balcon in fata bucatariei iar vara cind e cald pe terasa
o sa incerc neaparat varianta ta de copt vinetele, asa nu se mai sacrifica saracu Stefano sa stea in frig afara sa le coaca :floare:

#11529 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 08:26 PM

de la revelion, am vrut să vă arăt tartarul făcut după metoda italienească battuta al coltello. moțul este pastă de trufe albe adevărate. sublim spre mirbolant

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-1215-0-70190900-1547922175.jpg

#11530 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 10:09 PM

Vezi postareaDexter, la 19 January 2019 - 08:26 PM, a spus:

de la revelion, am vrut să vă arăt tartarul făcut după metoda italienească battuta al coltello. moțul este pastă de trufe albe adevărate. sublim spre mirbolant

Atasament IMG_5113.JPG

Pfuainlei! Norocul tau ca am papat la ora care trebuie. Da' zi dom'ne si tu mai multe despre cum ai facut, ce neam de carne, cum ai tocat/taiat, amestecat, ce e cu pasta asta. Auliooooo, ca tie tre sa iti scoata omu' vorba cu clestele din gura! Ma duc acus sa-ti dau ceva de baut ca poate ti se dezleaga limba Imagine postata Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11531 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 10:17 PM

@ Daniella, multumesc tare tare mult de metoda asta!!! Am si salvat-o si o sa o incerc cu proxima ocazie!
Exact asta a fost motivul pentru care nu au castigat azi nici salata de vinete si nici snitelele. Si eu urasc sa imi miroase a prajit in casa, desi am bucatarie inchisa, dar simt ca mi se imprima mirosul ala pe peretii narilor si trebuie sa treaca vreo trei zile pana iese...asta e motivul pentru care fac rar chiftele, snitele, gogosi, marcou prajit etc. Cand stateam la casa scoteam friteusa pe terasa vara/iarna si da-i!

Cum am zis pas la snitele si salata de vinete, pana la urma m-am hotarat la astea:

Ciorba de coada de bou si perisoare, conforma cu planul de nutritie de la postul intermitent. Evident ca am si ceva neconform, azi Imagine postata
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-40979700-1547928788.jpg

Dupa care mi-am satisfacut in sfarsit alta pofta , aia de ciulama care se vroia de Baragan dupa spusele lui Anton Roman si pana la urma a iesit un ostropel moldvenesc de ciuperci. Iar o zic: cele mai gustoase feluri raman cele simple! Eh, asta nu a mai fost asa de conforma...vezi carbohidratii aferenti, si aia din mamaliga si aia din rantas. Asta e la vie, toujours parsiva!
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-17084700-1547928999.jpg
Si cea mai mare inconformitate am comis-o cu desertul. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11532 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2019 - 10:24 PM

A-propos de metode rapide si practice, o alta chestie pe care nu ma omor sa o fac din cauza de intins aluat peste tot, ulei, numai zic iar de miros, is clatitele. Nu ca nu imi plac...aulio! Si, azi le-am comis si pe alea. Ca sa nu mai bag polonic in lighean cu aluat, sa picur peste tot pana la tigaie, basca se mai si prelinge pe dinafara tigaii si ajunge sa se arda cate o picatura de aluat de iese un miros, îîîîîîî Imagine postata , fac metoda pe care am invatat-o acum ani mult de la o colega.

Amestec ingredientele pentru aluat, pun si putin zahar vanilat, putina esenta de rom, decent, pun si ulei in compozitie si o bag in sticla, o agit zdravan si neaparat o las sa stea cam 1 ora pana se amesteca bine faina cu lichidele si aromele. Si apoi pun in tigaie antiaderenta. E super de dozat rapid , tac pac! Personal gasesc foarte practica treaba asta. Unde mai pui ca, daca ai loc, poti baga o sticla doua si la congelator si o scoti cand ti se face pofta de clatite si da-i! Poftim, poate ii mai foloseste si altcuiva tarasenia asta.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-12-0-66527100-1547929342.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11533 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationToronto

Postat 19 January 2019 - 11:41 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 10:24 PM, a spus:

Unde mai pui ca, daca ai loc, poti baga o sticla doua si la congelator si o scoti cand ti se face pofta de clatite si da-i! Poftim, poate ii mai foloseste si altcuiva tarasenia asta.

Atasament 20190119_195712.jpg

Ah, daca as fi stiut - nu m-am gandit ca se poate congela. De cate ori n-am facut aluat mai mult decat am avut chef sa coc, si numai ce ma lua disperarea... Eu intotdeauna coc in 2 tigai, urasc sa stau sa le coc, ca nimic nu poti sa faci intre timp, doar stai cu ochii pe ele.
Mersi de pont :biggrin: , se va executa!

#11534 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 12:26 AM

Cu mare placere! Pentru mine functioneaza super! Daca bagi la congelator, sa nu pui sticlele pline ochi, lasa ceva loc in ele , cam de-o palma.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11535 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2019 - 01:01 AM

Foarte faine idei, si cea cu sticla, si cea cu coptul in 2 tigai pentru rapiditate, mersi

#11536 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 January 2019 - 01:09 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 January 2019 - 12:26 AM, a spus:

Cu mare placere! Pentru mine functioneaza super! Daca bagi la congelator, sa nu pui sticlele pline ochi, lasa ceva loc in ele , cam de-o palma.

Ba chiar sa le si strangi nitel, sa iasa aerul!! Asa au spatiu destul gheturile ce se vor forma! 😉

#11537 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 20 January 2019 - 01:25 AM

Eu fac des chiftele. Ma rog, nu des, dar cam o data pe luna. Chiar si de 2 ori, uneori. Sunt halite (a se citi devorate) de la mic la mare. Uneori le fac in tigaie (cand sunt facute cu carne de curcan, care nu e asa grasa), alta data le bag la cuptor (fie cand am carne de porc tocata, fie cand am suficient timp la dispozitie - dureaza ceva mai mult coacerea). Nu ies niciodata uscate.
Smecheria, cred eu, e compozitia: jumatate e carnea si cealalta jumatate o reprezinta legumele. Exemplu: folosesc 1 kg de carne tocata, toc 2 cepe maricele, cativa morcovi si rad 1 - 2 cartofi (depinde cat sunt de barosani). Cartofii ii scurg, dupa ce-i rad. Adaug 2 - 3 oua, usturoi la greu, plus verdeata (marar si patrunjel, cam o legatura din fiecare). Sare (sincer, nu prea pun), piper, busuioc, uneori pun nucsoara (mai rar, totusi) si faina (cat cuprinde, normal! 😁). Amestec bine totul si fac guguloaiele. Jupanului ii plac astea la nebunie. Zice ca-s cele mai bune chiftele mancate de el, fix din cauza legumelor. Le poate manca fiebinti, reci sau reincalzite - cu aceeasi pofta de fiecare data. El zice ca din cauza legumelor, sunt bune si reci. Cele facute doar cu carne, sunt bune doar calde.
Poate facute asa (cu multe legume si apoi la cuptor) ies mai bune si nici nu duhneste-n casa a prajeala.. 😉

#11538 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 20 January 2019 - 01:54 AM

Azi fu zi de pizza:

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-46-0-19412500-1547941908.jpg

Dupa coacere (am trantit si niste mozarella deasupra) 🤪:

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-46-0-93679100-1547941986.jpg

Si inca una, cu niscai rucola parjolita. Asta e, cand tre' sa faci mai multe deodata si ai si motafiri. Sanatosi sa fim, ca s-a halit si-asa! 😁

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-46-0-76501400-1547941993.jpg

#11539 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 04:46 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 January 2019 - 10:09 PM, a spus:

Da' zi dom'ne si tu mai multe despre cum ai facut, ce neam de carne, cum ai tocat/taiat, amestecat, ce e cu pasta asta. Auliooooo, ca tie tre sa iti scoata omu' vorba cu clestele din gura! Ma duc acus sa-ti dau ceva de baut ca poate ti se dezleaga limba Imagine postata Imagine postata

am băut cremantu și am venit la raport

mușchiuleț de vită, proaspăt (ăla scump tare), cam 500 g. la noi la anumite măcelării execută ei baterea. trebuie tăiat din cuțit, cât mai mic și bătut cu latul pînă ajunge aproape ca o carne tocată.
condimentarea am făcut-o ca la tartarul traditional, o ceapă dată pe răzătoare și stoarsă, un gălbenuș de ou, sare, piper, worcesterhire, un pic de tabasco, eu pun și o lingură de sos de soia negru.
se freacă toate pînă gusturile devin omogene
moțul care a schimbat totul e o pastă (un tub) pe care am adus-o din Italia și care are 90% trufe albe adevărate.
părcă mănânci vițelu în timp ce se plimbă prin pădurile Albei (aia din italia, nu județul Alba)

#11540 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2019 - 12:13 PM

Sal-vat! Merge taaaaare bine la programul de alimentatie si nu am mai mancat un tartar de calitate de ages! Pasta din aia ...dam din buze, doar daca ma duc la prietenul meu cel mai bun din copilarie care traieste acolo. Chiar asa, nu am mai fost demult prin Italia.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 792 Pagini +
  • « Prima
  • 575
  • 576
  • 577
  • 578
  • 579
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou