Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 597
  • 598
  • 599
  • 600
  • 601
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11961 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 March 2019 - 05:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2019 - 05:01 PM, a spus:

- aici e o blogarita, care spune ca tuslamau e aidoma trippei fiorentine (Adriana, baga un ochi, daca vrei):


Vezi postareaDaniella, la 01 March 2019 - 05:08 PM, a spus:

si reteta dupa RADU ANTON ROMAN, pt cine nu are chef sa descarce cartea:
"TUSLAMA REGALA

Ce zici, Lori? Ce zici, Adriana?

am citit tot, am creat reteta in capul meu si ma duc s-o fac

#11962 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 02 March 2019 - 07:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 March 2019 - 04:55 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 02 March 2019 - 04:52 PM, a spus:

(dar nu ai cum sa gasesti reteta dupa cuvinte :toothy9; )

deci nu e cea de care zice bristena?
da e a Carmellei?

Vezi postareaadi_edi, la 01 March 2019 - 02:31 AM, a spus:

De terminat o termin maine, ca mi-am dat seama ca-mi lipseste un ingredient...

ai terminat-o? ca azi acu e miine :toothy6:


Am terminat-o, pun poze mai tarziu :occasion14: .
Ultimele indicii - mai tarziu fac bezele ca mi-au ramas 2 albusuri (in reteta mi se pare ca sunt 3 dar eu am facut cantitate mai mica); si caut retete cu menta; si... folositi orzo (paste) la retete?

#11963 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 03 March 2019 - 10:12 AM

aseara langa restul de friptura de vitel, orez cu ciuperci si o salata cu rucola, rosii, castraveti, ceapa rosie

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-332-0-40485000-1551600587.jpg

#11964 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2019 - 12:09 PM

Mic dejun: oua fierte in apa (fara coaja) cu avocado:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-70117800-1551607590.jpg

Pranz: pulpe de pui, cu rosii, ciuperco si dovlecei - la gratar. Plus mujdei:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-02452700-1551607603.jpg

Si porumb copt:

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-46-0-88378800-1551607798.jpg

#11965 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 12:42 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 March 2019 - 12:09 PM, a spus:

Mic dejun: oua fierte in apa (fara coaja)

povestesti nitel cum faci exat?
ca la televizor vad ca e asa usor, si am incercat si eu o data si a iesit o mare brinza de ou :rolleyes:

Vezi postareaAmina, la 03 March 2019 - 10:12 AM, a spus:

aseara langa restul de friptura de vitel,

fain arata friptura

#11966 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 03 March 2019 - 01:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2019 - 12:42 PM, a spus:


Vezi postareaAmina, la 03 March 2019 - 10:12 AM, a spus:

aseara langa restul de friptura de vitel,

fain arata friptura


multumesc!

pana raspunde Foxyy, spun si eu cum fac ouale posate sau romanesti ( sub denumirea asta le regasesc in manualul meu de liceu ).
fierb 1l de apa cu o lingura de otet si un praf de sare. amestec in apa cu lingura pana creez un vartej. pun oul ( pe care il am deja scos din coaja pe o farfuriuta) prin alunecare usoara fix in vartej. dau focul mic si adun usor cu spumiera daca este nevoie oul spre interior. dupa cateva minute, il impung usor pe toate partile si când simt eu ca s-a coagulat tot albusul il scot.

uite niste poze din manual. cat timp a trecut de atunci. cate lucruri mi-au intrat pe o ureche si mi-au iesit pe alta. mai am doua manuale de profil, restul le-am aruncat, acum imi pare rau.

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-332-0-72725800-1551611671.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-332-0-77620200-1551611691.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-332-0-55391900-1551611761.jpg

Aceasta postare a fost editata de Amina: 03 March 2019 - 01:18 PM


#11967 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 01:19 PM

mersi frumos
o sa reincerc :rolleyes:

#11968 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2019 - 01:24 PM

Waauuu!! porumb copt :rolleyes: am murit! =))

Nici azi nu am gatit :floare: am cumparat cu 25 de lei de la intrarea Kaufland la pachet asa>,2 fleici de ceafa la gratar,(gratar cu carbuni le face atunci pe moment) ,3 bucati carnati la gratar ,5 mici,4 chifle si 2 castraveti murati(asa sunt portiile) am ajuns acasa cu ele calde-calde le-am pus pe un platou si s-au batut hunii pe ele ,ce o ramane eu mananc cu salata ca am gasit la reducere la punga de aia faina de are de toate felurile in ea(si iceberg,indivia belga, rucola etc) ii pun doar balsamic pe ea ,si mai am branza telemea,eu m-am scos,am mai gasit la reducere capsuni,si am facut o salata de fructe :lol:

P.S Edit > Pozica doveditoare,doar portia lui domnul Geany' pe balcon ca e caldut si frumos,primavara!


Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-00417000-1551617049.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-405-0-05523500-1551617068.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 03 March 2019 - 02:46 PM


#11969 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2019 - 01:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2019 - 12:42 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 03 March 2019 - 12:09 PM, a spus:

Mic dejun: oua fierte in apa (fara coaja)

povestesti nitel cum faci exat?
ca la televizor vad ca e asa usor, si am incercat si eu o data si a iesit o mare brinza de ou <_<

Pun apa la fiert, intr-un vas mai inalt. Daca fac oua pentru noi, pun si sare. Daca fac pentru copil / copii, nu. Cand fierbe, pun paleta in apa, dar nu scufundata complet. Apoi sparg oul si-i dau drumul in paleta. Ideea e sa nu se duca oul direct pe fund, sa nu se prinda. Il ridic, plimb prin apa, din cand in cand. Mare grija la spuma, se ridica si da in foc.
Nu e nimic deosebit, daca faci o data, prinzi rapid spilul. Atata ca stau langa aragaz cat fierbe.

#11970 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2019 - 01:52 PM

Pe baza de oratanii, supa de gaina

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-100-0-13679700-1551613481.jpg

Piftie

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-100-0-68726300-1551613539.jpg

Collateral beauty, ptr Lori

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-100-0-17527600-1551613709.jpg

Mazare cu ciocanele de gaina

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-100-0-72237000-1551613605.jpg

Orez cu legume, dovlecel, praz,ciuperci, cartof dulce

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-100-0-88807000-1551613792.jpg

Aripi de pui picante, cu susan

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-100-0-76771100-1551613873.jpg

Mancare de cantina, merge!

#11971 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 March 2019 - 01:59 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2019 - 01:52 PM, a spus:

Pe baza de oratanii, supa de gaina


Piftie


Collateral beauty, ptr Lori


Mazare cu ciocanele de gaina



Orez cu legume, dovlecel, praz,ciuperci, cartof dulce



Aripi de pui picante, cu susan


Mancare de cantina, merge!


Moato, gatisi (😋) pentru o armata 😊
fiica dacilor

#11972 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2019 - 02:08 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2019 - 01:52 PM, a spus:

Pe baza de oratanii, supa de gaina



Piftie


Collateral beauty, ptr Lori


Mazare cu ciocanele de gaina



Orez cu legume, dovlecel, praz,ciuperci, cartof dulce



Aripi de pui picante, cu susan


Mancare de cantina, merge!

Belea!!!!! <_<
Pofta buna!

#11973 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 March 2019 - 02:14 PM

Dexter, hai la supa , chiar daca nu.i asa faina ca a Moatei, mi.am facut pofta

Portia mea, nu.i farfurie, ii castron (7 cm/20 cm, h 8 cm), morcovii is figuranti (nu.mi plac, vor sfarsi intr.o salata boeuf (de pui 😀)

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-142-0-27195700-1551614418.jpg

Piure (pireu ?) cu... ce vedeti, lipseste ceva... acritura... da' era ocupata cu facutul pozelor 😀

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-142-0-74792400-1551615230.jpg
fiica dacilor

#11974 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 March 2019 - 02:24 PM

Wow, ce harnice sunteti!
Azi dimneata chiar ma gandeam ca as face niste piftie, dar azi chiar n-am timp.
Iar galustele alea... irezistibile!

Vezi postareaAdriana, la 02 March 2019 - 04:55 PM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 02 March 2019 - 04:52 PM, a spus:

(dar nu ai cum sa gasesti reteta dupa cuvinte ;) )

deci nu e cea de care zice bristena?
da e a Carmellei?

Vezi postareaadi_edi, la 01 March 2019 - 02:31 AM, a spus:

fun
De terminat o termin maine, ca mi-am dat seama ca-mi lipseste un ingredient...

ai terminat-o? ca azi acu e miine :D


Sa nu va mai tin in suspans... Am vrut sa fac o poza "artistica" si sa pun niste frunze de menta deasupra, dar s-au scufundat si mai artistic <_< . Asa ca defilam cu ce avem. Din poza nu se vede insa cat de buna e :hungry:.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-192-0-71374400-1551615234.jpg


#11975 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,467
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2019 - 05:03 PM

<_<
nu pricep ce e, ceva cu perisoare?

#11976 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2019 - 05:22 PM

aaa,e ciorba aia tatarasca cu carne tocata a Carmellei, ciorba de nunta, parca?

#11977 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 March 2019 - 05:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 March 2019 - 05:03 PM, a spus:

:hungry:
nu pricep ce e, ceva cu perisoare?


Cam asa ceva, un fel de perisoare... descompuse :D - in loc de orez sunt paste si nu se fac bilute, in rest ingrediente similare.

Vezi postareamoatza, la 03 March 2019 - 05:22 PM, a spus:

aaa,e ciorba aia tatarasca cu carne tocata a Carmellei, ciorba de nunta, parca?


Asta-i!
Pomenise de ea in interviu, si curioasa de mine am gugalit-o, am gasit-o chiar pe blogul dumneaei. Pe scurt - se caleste carnea cu ceapa, se pun zarzavaturile (morcov, telina, pastarnac, patrunjel) si apa; dupa ce au fiert, se scot zarzavaturile si se paseaza, se pun inapoi in oala, apoi paste, iaurt, smantana, sare, piper, zeama de lamaie, si la sfarsit galbenusurile si menta.
Eu ador genul asta de ciorbe, acre, cu lamaie/bors/iaurt/smantana (nu chiar toate odata <_< ), cu leustean/tarhon si, mai nou, menta!

#11978 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 March 2019 - 05:37 PM

Vezi postareaalpha, la 01 March 2019 - 01:35 PM, a spus:

pacalpörkölt - mancare cu burta - cea mai buna am mancat-o facuta de cumnata-mea care este unguroaica si musai trebuie facuta cu boia de ardei din Szeged, ca altfel nu-i cum se cuvine. Boia care calatoreste din Szeged via Ireland pana hãt la Niagara
Am uitat: neaparat trebuie facuta cu untura Imagine postata

Te rog mult de tot sa pui reteta cand ai timp!



Vezi postareaAdriana, la 02 March 2019 - 05:05 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 01 March 2019 - 05:01 PM, a spus:

- aici e o blogarita, care spune ca tuslamau e aidoma trippei fiorentine (Adriana, baga un ochi, daca vrei):


Vezi postareaDaniella, la 01 March 2019 - 05:08 PM, a spus:

si reteta dupa RADU ANTON ROMAN, pt cine nu are chef sa descarce cartea:
"TUSLAMA REGALA

Ce zici, Lori? Ce zici, Adriana?

am citit tot, am creat reteta in capul meu si ma duc s-o fac


Doar atat: ca o voi executa imediat cum pun gheruta pe burta! Am zis!


Treaba de mai jos se numeste crima la ralenti! Cred ca Moatza a fost ceva torturator de meserie prin epoca medievala, prea are meserie pe ea!

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-12-0-06286200-1551627315.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-12-0-49422200-1551627432.gif


Yeup, my turn !
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11979 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2019 - 05:42 PM

hai, hai, toate premiile sa vina la mine!
si ptr ciorba Carmellei - datorita mentei am ghicit- si ptr raschitoarele Laponei!

<_<

Aceasta postare a fost editata de moatza: 03 March 2019 - 05:43 PM


#11980 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,822
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 March 2019 - 06:05 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2019 - 05:42 PM, a spus:

hai, hai, toate premiile sa vina la mine!
si ptr ciorba Carmellei - datorita mentei am ghicit- si ptr raschitoarele Laponei!

<_<


Ia-l repede si fugi, pana nu vine Adriana cu facaletul, ca ea a facut toata documentatia, dar vii tu sa culegi laurii :hungry: !
De la Lapona cred ca iei o joarda pe schinare!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2019/post-192-0-39818800-1551629046.jpg


Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 597
  • 598
  • 599
  • 600
  • 601
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi