Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 607
  • 608
  • 609
  • 610
  • 611
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#12161 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2019 - 04:09 PM

Sparanghel alb fiert cu ulei, parmigiano si piper
scrob cu ceapa verde
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-13186100-1554127744.jpg

#12162 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 April 2019 - 04:38 PM

Astazi n-am gatit ca tocmai ce m-am intors din Canada. Da' am gatit ieri cu var-miu. Osso bucco intr-un sos de rosii innobilat cu sampanie, mamaliga facuta din malai nu fin si varza de bruxelles si broccoli inabusite si putin "carmellizate" in unt si sampanie.




Imagine atasata: monthly_04_2019/post-102-0-21397600-1554129399.jpg




Imagine atasata: monthly_04_2019/post-102-0-43542100-1554129423.jpg



Daca voi ati vazut seria facuta de Contaldo si Carluccio, "Two greedy Italians", eh, noi le-am adus un omagiu cu "Two greedy... Romanians" Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dragos: 01 April 2019 - 04:39 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12163 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,019
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 01 April 2019 - 07:36 PM

Ani, ce de bunataturi ai facut tu acolo :rolleyes:

La noi e frig si ploua asa ca am facut o ciorbita cu multe radacinoase si afumatura

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-591-0-40098300-1554140158.jpg

#12164 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 01 April 2019 - 07:42 PM

Pofta ce-am poftit, urzici cu mult hrean, mamaliga si ou.

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-178-0-38221400-1554140537.jpeg
brain loading....please wait....

#12165 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2019 - 08:44 PM

Vezi postareadragos, la 01 April 2019 - 04:38 PM, a spus:

Astazi n-am gatit ca tocmai ce m-am intors din Canada. Da' am gatit ieri cu var-miu. Osso bucco intr-un sos de rosii innobilat cu sampanie, mamaliga facuta din malai nu fin si varza de bruxelles si broccoli inabusite si putin "carmellizate"
Daca voi ati vazut seria facuta de Contaldo si Carluccio, "Two greedy Italians", eh, noi le-am adus un omagiu cu "Two greedy... Romanians" Imagine postata

Partea bună e că atunci când mergi în vizită muncești 😁
Și varul e inginer? Că mi se pare că are un aragaz spațial☺

#12166 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 April 2019 - 08:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2019 - 08:44 PM, a spus:

Vezi postareadragos, la 01 April 2019 - 04:38 PM, a spus:

Astazi n-am gatit ca tocmai ce m-am intors din Canada. Da' am gatit ieri cu var-miu. Osso bucco intr-un sos de rosii innobilat cu sampanie, mamaliga facuta din malai nu fin si varza de bruxelles si broccoli inabusite si putin "carmellizate"
Daca voi ati vazut seria facuta de Contaldo si Carluccio, "Two greedy Italians", eh, noi le-am adus un omagiu cu "Two greedy... Romanians" Imagine postata

Partea bună e că atunci când mergi în vizită muncești 😁
Și varul e inginer? Că mi se pare că are un aragaz spațial☺


E informatician iesit la pensie. Taxo a fost si el un om cu mare dar in ale gatitului, var-miu e la fel. Si ne-am jurat ca cand ne mai intalnim gatim noi si-o dam pe nevasta-sa afara din bucatarie.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12167 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2019 - 09:04 PM

Sau o puneți să vă facă poze 😁

#12168 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 April 2019 - 09:35 PM

Vezi postareamoatza, la 01 April 2019 - 10:28 AM, a spus:


Carmella, puiul era de-ala fericit? :rolleyes:




Evident! =)) E scump, dar are gust de pui. Nu ca la mama, că e greu să egaleze vreo metodă industrială creșterea păsărilor ca în curte, dar e cel mai bun din ce am găsit pînă acum în supermarket-uri. Dacă cineva vrea să facă chimie alimentară cu pielea puiului, trebuie să învețe și ce efect are saramura asupra cărnurilor =))

#12169 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2019 - 09:47 PM

Cum zicea bunicul meu, dacă prostia ar durea, multe urlete ai mai auzi.
Marea problemă a zilelor noastre e că dînșii acum urlă pe net și problema și mai mare e că alții chiar le iau de bune urletele 😂

#12170 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 April 2019 - 01:25 PM

Azi la prinz sarmale (facute de mama si congelate) si zacusca facuta de noi in 2017
Imagine atasata: monthly_04_2019/post-4-0-53638000-1554204291.jpg

#12171 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 April 2019 - 05:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 April 2019 - 01:25 PM, a spus:

zacusca facuta de noi in 2017

Azi m-ai destabilizat: cum de-a tinut zacusca aproape 2 ani?
Arata miam-miam!

#12172 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 April 2019 - 06:19 PM

pai tine, de ce nu?
adica cumde n-am terminat-o :love7: sau daca nu se strica?
la prima varianta, tin la ea ca ochii din cap, rar deschid cite un borcan adica ori la musafiri ori cind avem piine buna proaspata (ca azi), plus ca astea erau in rindul din spate cu borcane goale in fata si nimeni nu stia ca mai e, cre ca nici mama ca daca nu mi le-ar fi mincat =))
la a doua varianta verific mereu sa aiba inca vidul facut, daca da e bun, inainte de a-l deschide pe asta am deschis altul care n-a facut "poc" asa ca il arunc, desi nu prezinta nici un alt semn de degradare dar mi-e prea frica. in schimb asta pe care l-am inceput a facut "poc" asa ca l-am mincat

#12173 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 02 April 2019 - 07:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2019 - 09:04 PM, a spus:

Sau o puneți să vă facă poze 😁


Cine crezi ca ne-a pozat? :love7:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12174 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 April 2019 - 08:38 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2019 - 08:44 PM, a spus:

Și varul e inginer? Că mi se pare că are un aragaz spațial

Adriana, ce-i aia aragaz spatial?

#12175 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 April 2019 - 09:14 PM

ala din poza cu planseta aia cu toate butoanele alea, parca e de la Nasa :love7:

#12176 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 April 2019 - 10:00 PM

Zacusca tine si mai mult de 2 ani daca e facuta cum trebuie. Adica vidatul .

#12177 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 April 2019 - 07:32 AM

Vezi postareaCarmella, la 01 April 2019 - 09:35 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 01 April 2019 - 10:28 AM, a spus:


Carmella, puiul era de-ala fericit? :love7:



Evident!


Vezi postareaAdriana, la 01 April 2019 - 09:47 PM, a spus:

Cum zicea bunicul meu, dacă prostia ar durea, multe urlete ai mai auzi.
Marea problemă a zilelor noastre e că dînșii acum urlă pe net și problema și mai mare e că alții chiar le iau de bune urletele


Adriana, esti la curent cu puiul fericit din Romania?

Blackie, ia zi tu cum ai facut urzicile alea, ca eu am incercat de vreo doua ori si nu m-au convins facute asa, gen piure.
Cand vad ca lumea-i entuziasmata, ma tot gandesc ca gresesc eu cumva. Si tot imi vine sa mai incerc, mai ales ca-i piata plina.

Aceasta postare a fost editata de moatza: 03 April 2019 - 07:36 AM


#12178 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 03 April 2019 - 07:56 AM

Vezi postareamoatza, la 03 April 2019 - 07:32 AM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 01 April 2019 - 09:35 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 01 April 2019 - 10:28 AM, a spus:


Carmella, puiul era de-ala fericit? :love7:



Evident!


Vezi postareaAdriana, la 01 April 2019 - 09:47 PM, a spus:

Cum zicea bunicul meu, dacă prostia ar durea, multe urlete ai mai auzi.
Marea problemă a zilelor noastre e că dînșii acum urlă pe net și problema și mai mare e că alții chiar le iau de bune urletele ������


Adriana, esti la curent cu puiul fericit din Romania?

Blackie, ia zi tu cum ai facut urzicile alea, ca eu am incercat de vreo doua ori si nu m-au convins facute asa, gen piure.
Cand vad ca lumea-i entuziasmata, ma tot gandesc ca gresesc eu cumva. Si tot imi vine sa mai incerc, mai ales ca-i piata plina.


Eu le oparesc intai in apa cateva minute, le strecor, pastrand niste zeama in care au fiert urzicile, le toc din cutit pe tocator, pun niste unt intr-o tigaie la topit, adaug urzicile si le "bat" cu lingura mereu adaugand cate un pic din apa in care au fiert cand se fac prea uscate. Se poate pune lapte in loc de zeama, eu nu pun. Spre final cand imi pare mie ca sint aproape gata pun un catel doi de usturoi zdrobit sau dat la razatoatoarea mica, mai las putin si gata. Sare bineinteles. In farfurie pun deasupra fie hrean ras frecat cu sare si un pic de otet sau cand nu am radacina de hrean, ca in cazul de fata, pasta de hrean de la tub. Mamaliga si ou moale. Nu e ca un piure, deci nu pasta. Usturoiul si hreanul sint spilul, fara ele nu cred ca mi-ar placea. Nu pun ceapa.
Eu nu am mancat urzici cand eram copil si foarte tanara, doar mirosul cand le fierbea mama ma facea sa fug de acasa. Apoi cand a mers copilul prima data la scoala aveam o doamna care statea cu el dupa ce termina scoala pana ce veneam eu de la serviciu. Desi nu era angajata sa ne gateasca, era asa un fel de bunica si ne mai gatea ce credea ea ca ne-ar face placere, asa ca intr-o zi a trecut pe la piata inainte sa ia pe Andrei de la scoala si a gasit urzici. Le-am mancat cu o pofta.. De atunci le fac doar asa cum am invatat de la ea si culmea e ca si Andrei, acum de cand a sarit de 20 de ani, le mananca cu pofta. Cat am stat data trecuta in Europa 4 ani, el venea in vacanta de vara sa stea cu noi cate 3 luni si ma asiguram mereu ca am in congelator urzici pentru el.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 03 April 2019 - 07:58 AM

brain loading....please wait....

#12179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,466
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 April 2019 - 08:41 AM

Vezi postareaany_annette, la 02 April 2019 - 10:00 PM, a spus:

Zacusca tine si mai mult de 2 ani daca e facuta cum trebuie. Adica vidatul .

da, problema e ca rar ramine
desi citeodata facem 2 portii si/sau in doua ture mereu e prea putina
si place tuturor

Vezi postareamoatza, la 03 April 2019 - 07:32 AM, a spus:

Adriana, esti la curent cu puiul fericit din Romania?

of course, ca doar de aia am zis ce-am zis :love7:

Vezi postareablack_cat, la 03 April 2019 - 07:56 AM, a spus:

Eu nu am mancat urzici cand eram copil si foarte tanara, doar mirosul cand le fierbea mama ma facea sa fug de acasa.

la fel si eu si am si ramas asa
tin minte ca maica-mea bea zeama aia in care le fierbea ca cica facea bine la nu's ce, eu ma oripilam cind o vedeam
acu si le-a cules de prin jurul casei intr-o zi singurica, le-a gatit, le-a mincat, n-a lasat nici o urma =))
da' a marturisit cind am ajuns eu acasa :P
am vazut acu intr-un colt de gradina o tufa mica, ma gindeam sa le culeg, nici nu stiu sigur daca sint urzici ca cica mai e o planta care ii seamana foarte mult, i-am cerut sfat si lui Stefano si a zis sa ma las pagubasa :-*
acu nu m-am gindit niciodata sa ma uit daca exista gata congelate, poate asa le-as mai incerca, eventual intr-o omleta =))

#12180 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 April 2019 - 08:47 AM

merci, Blackie! prin retetele incercate de mine aparea si-o lingura de faina. altii fac cu malai =))
ceapa am sarit-o si eu, dar am citit ca s-ar pune.
deci tu faci niste urzici oparite, tocate si apoi trase in unt =))
mirosul mie-mi place, imi aminteste de bucataria unei matusi de la tara.

Vezi postareaAdriana, la 03 April 2019 - 08:41 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 03 April 2019 - 07:32 AM, a spus:

Adriana, esti la curent cu puiul fericit din Romania?

of course, ca doar de aia am zis ce-am zis :P

bravo, inseamna ca stii ce se mai intampla pe-aici :love7:


acu nu m-am gindit niciodata sa ma uit daca exista gata congelate, poate asa le-as mai incerca, eventual intr-o omleta :-*


eu cred ca tie ti-ar placea intr-un risotto.
sau mancarea asta de care zice Blackie, condimentata mai tare, folosita ca sos la niste paste. si un pic de parmezan deasupra!

Aceasta postare a fost editata de moatza: 03 April 2019 - 08:48 AM


Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 607
  • 608
  • 609
  • 610
  • 611
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi