la noi Silan e-un balsam de rufe.
gata si noi cu musafirii si ospetia!
ieri musafirilor mei le-am facut o masa din peste: bors de peste ca la carte, e prima data cand fac asa. de fapt, mai mult omu', io am strans dupa el.
am fiert trei carasi medii, dar mult, pana s-au sfaramat. i-am strecurat si stors bine, apoi la pisici. am fiert in zeama aia legumele si cand erau aproape gata am adaugat borsul si 2 capete de somon, un somn si un crap, medii, facuti bucati.
potrivit de gust, leustean mult, gata!
apoi 4 bucati macrou curatate, despicate ca avionul, facuti la gratar, le-a facut omul un sos care semana c-o saramura deasa, io am prestat o mamaliga si niste mujdei.
ptr eventuale mofturi am facut si-o salata de vinete cu maioneza si ceafa de porc la gratar.
desert am avut baclavale cumparate de la niste turci cinstiti, pripasiti pe-aici. au descoperit nuca romaneasca si-o folosesc cu incredere in prajiturile lor, nu se-ncurca in gris insiropat, cum fac majoritatea.
azi, pe unde-am fost, am mancat o saramura de novac, o tentativa de risotto cu friptura de porc si salata de varza, un cheesecake cu prea multi biscuiti in blat si prea putina crema de branza, dar f aspectuos.
doamnelor din Romania, stiti pe undeva ca se vinde melasa la noi?
dar extract gros de vanilie?