Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 656
  • 657
  • 658
  • 659
  • 660
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13141 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 November 2019 - 11:06 AM

Vezi postareavali, la 22 November 2019 - 10:20 AM, a spus:

Si eu, in ton cu vremea de afara, mamaliga cu telemea, ou ochi si bacon!


Valentina :) :) bine ai venit!

#13142 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 November 2019 - 11:09 AM

Vezi postareavali, la 22 November 2019 - 10:20 AM, a spus:

Si eu, in ton cu vremea de afara, mamaliga cu telemea, ou ochi si bacon!


Sa-bo-taj! Curat murdar sabotaj! Imagine postata

Bine ai venit, Vali!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13143 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 November 2019 - 12:03 PM

Bine ai revenit Vali :) :-* Pe vremea asta merge mamaliguta calda cu branza si outz' de numa :)


Si acum sa va mai fac sa radeti cu aventurile mele aventuroase, :) a achizitionat domnul Geany de la K' un pateu de rata cu portocale (ceva ducke
all orange'' nush' ce'..trebuia sa fie o delicatesa),bleeeaahh!! :) ,nu le-a placut la huni,era fin dar dulce si se simtea gustul de portocala,asa ca am facut ceea ce ar fi facut orice moldoveanca vrenica'' :) l-am frecat cu unt moale si mustar,piper,ca la compozitia de oua umplute ,asi fi facut chiar oua umplute dar am zis ca daca nu le-o place nici asa oi strica si ourile' degeaba ,asa ca am facut painica prajita,..Nu-s rafinati bre',n-ai ce sa le faci !...c,s.f.?!,n-ai c.s.f ! ... :)

Aista-i' capodoperu'! =))

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-405-0-35300800-1574416894.jpg

Asa le placu' cica asa mai vii de-acasa!!! Pff!!!

#13144 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 November 2019 - 12:19 PM

Geany, am si eu unul nerafinat ca hunii tai, ai tai poate gusta, al meu nu pune gura pe nimic ciudat...c,s.f.?!,n-ai c.s.f ! :)

#13145 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 November 2019 - 12:33 PM

Vezi postareamino, la 22 November 2019 - 12:19 PM, a spus:

Geany, am si eu unul nerafinat ca hunii tai, ai tai poate gusta, al meu nu pune gura pe nimic ciudat...c,s.f.?!,n-ai c.s.f ! =))

Aaa!! ai mei sunt curiosi rau,ba chiar cred ca au o placere sa guste si sa spuna apoi ca e <" BLLEEAAAHHH !'' ... =))

#13146 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 November 2019 - 01:09 PM

S-a dus si de la noi soarele, asa ca nici poze nu mai ies frumoase.
Am refacut chiftelute vegane, de asta coapte in cuptor. In compozitie, ca baza, am avut o sfecla mica, linte verde, hrisca si ceva seminte de floarea soarelui.
Imagine atasata: monthly_11_2019/post-84-0-61391500-1574420737.jpg

Si cu o poza "furata" (uitasem de poza, deja eram toti la masa si lopateam) din goana calului, cu telefonul: supa crema de conopida si usturoi, dreasa cu ou si smantana, servita cu multa lamaie si crutoane de paine neagra.
Imagine atasata: monthly_11_2019/post-84-0-79654500-1574420866.jpg

#13147 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 November 2019 - 12:01 PM

Prea misto arata supa aia! Gatul meu e in pioneze , ce bine mi-ar mai prinde si mie una. Spui. te rog cum ai facut? Multumesc!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13148 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 November 2019 - 12:44 PM

Eu ieri super rapid, coaste moi moi moi cu un piure si o salata de varza. Una din mancarurile mele favorite.
Imagine atasata: monthly_11_2019/post-12-0-37583400-1574592235.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13149 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 02:06 PM

Ahhhh, ce bune sunt! Si cum se ved sfârculețele alea =)) =)) =))

#13150 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 02:32 PM

Pui la sticla, salata de varza murata cu mamaliga!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2019/post-343-0-05224500-1574598751.jpg


#13151 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2019 - 03:46 PM

Azi a fost iar vreme urata, a plouat, cer inchis, asa ca iar supa de pui. Am avut si o bucata buna de carne de vita, am pus-o si pe aia la fiert cu puiul.
Am fiert apoi tortellini in supa strecurata.
Felul 2: pui, carne de vita, friptura se porc la cuptor, cartofi cu mustar reteta postata de Narnia. Nelipsitul sos de patrunjel langa carnea fiarta.
Vin rosu, profitterol cumparat si vin licoros de desert.
Nimic nou.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-12917700-1574603176.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-37355800-1574603194.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-13-0-55454000-1574603210.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 24 November 2019 - 03:47 PM


#13152 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 04:20 PM

Ce bucate bune! Ia sa caut reteta de sos de patrunjel ca am uitat sa o salvez!

#13153 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2019 - 06:07 PM

100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare

Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5. 

#13154 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,003
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 November 2019 - 07:21 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 November 2019 - 06:07 PM, a spus:

100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare

Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5. 


Gata, salvat! =)) =)) Termomix nu am, dar o sa vad daca iese la robot.

Aceasta postare a fost editata de mino: 24 November 2019 - 07:26 PM


#13155 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2019 - 07:32 PM

Vezi postareamino, la 24 November 2019 - 07:21 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 November 2019 - 06:07 PM, a spus:

100 gr patrunjel (cantaresc curatat, numai frunzele nu si tijele)
2 galbenusuri fierte tari
6 fileuri de ansoa in ulei
jumatate de catel de usturoi
1 lingura de cappere (eu am pus din alea in sare, desarate initial)
50 gr pesmet
180 gr ulei ev
30 gr otet
un pic de sare

Se toaca la robot patrunjelul. La Termomix 5 secunde viteza 7.
Apoi se adauga cele 2 galbenusuri, ansoa, usturoiul, copperele, sare si pesmet. Se amesteca tot la robot 15 secunde viteza 7.
Se adauga uleiul si otetul se emulsioneaza 20 de secunde la viteza 5. 


Gata, salvat! =)) =)) Termomix nu am, dar o sa vad daca iese la robot.


Cu siguranta.

#13156 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 November 2019 - 10:02 PM

Ce misto suna sosul asta, Any! L-am salvat si eu.
Cineva imi povestea candva de o salata de bulgur cu patrunjel, cica libiana. Ati auzit de asa ceva?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13157 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 November 2019 - 10:31 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 November 2019 - 10:02 PM, a spus:

Ce misto suna sosul asta, Any! L-am salvat si eu.
Cineva imi povestea candva de o salata de bulgur cu patrunjel, cica libiana. Ati auzit de asa ceva?


Tabouleh, are pătrunjel, bulgur pentru salate, trebuie doar puțin înmuiat spre deosebire de cel de pilaf, care trebuie fiert, roșii cubulețe, zeamă de lămîie, ulei de măsline, poate și o frunză de mentă tocată.

#13158 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 November 2019 - 10:41 PM

Producțiile mele de azi, după o săptămînă de concediu în care doar am mîncat...

Ciorbă de fasole fără carne

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-91734600-1574627742.jpg

Pilaf cu pulpe de pui de curte. Făcut cu orez basmati din lipsă de alt fel de orez.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-48212200-1574627811.jpg

O mîncare din ciuperci cu carne de pui și smîntînă, ca să o lege.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-13858400-1574627904.jpg

O salată de gogonele și gogoșari cu ceapă și morcov și sos de muștar, o nebunie, e un model care se poate pune și la borcan, dar eu am făcut s-o mîncăm așa.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-28492700-1574627996.jpg

Iar pentru cină am făcut niște antricot de vită la grătar cu sos de piper verde.

Imagine atasata: monthly_11_2019/post-233-0-84147200-1574628084.jpg

Am mai făcut și un chec, desert rapid :D

#13159 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,817
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 November 2019 - 11:49 PM

M-ati innebunit cu sosul ala de piper verde! Inca n-am apucat sa ajung la niste magazine mai de specialitate, la magazinele de langa mine n-am gasit. Il pusesem pe lista de cumparaturi acum cateva zile, doar-doar 'oi gasi, dar s-a dus doar sotul, si a venit cu un zambet victorios: "ti-am cumparat piper verde"! Ma uit la punga (era varsat) zic: "asa scria pe eticheta la magazin?!"...El de colo: "nu, scria piper alb, dar mie mi s-a parut ca-i verde" :D :D .... Acuma zice-ti-mi si mie, e mare diferenta de arome intre cel alb si cel verde?

PS fasole am avut si noi azi, dar n-am pozat, ieri am avut mici, pe maine am facut si o salata de macaroane cu legume, poze de data trecuta.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2019/post-192-0-01170200-1574632114.jpg


#13160 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 November 2019 - 12:21 AM

Vezi postareaadi_edi, la 24 November 2019 - 11:49 PM, a spus:

Acuma zice-ti-mi si mie, e mare diferenta de arome intre cel alb si cel verde?


Pentru sosul cu piper verde se folosește piper verde în saramură, poate așa îl găsești mai ușor. Dacă îl iei uscat oricum trebuie să îl rehidratezi. Și da, e mare diferență între cel verde și cel negru, după părerea mea.
PS: am scris negru, dar e valabil și pentru cel alb, care e tot negru dar fără coajă :D ăla alb mie nu îmi place deloc, nu îl mai folosesc în nimic de ceva vreme

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 25 November 2019 - 12:24 AM


Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 656
  • 657
  • 658
  • 659
  • 660
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
1 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. Ica