Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 663
  • 664
  • 665
  • 666
  • 667
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13281 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 December 2019 - 02:46 PM

:) Despre mancarica de cartofi,o sa te fac razi draga Laponel' sau cel putin sa zambesti ,dupa cum te cunosc...Socrella mea o facea in asa fel incat sa o mananci cu lingura deci f. zemoasa'',in timp ce mama si matusile ,bunicile mele ,o faceau mai scazuta asa,cam cum am facut eu :) ...Cumnata mea cu care nu m-am inteles niciodata(firi total opuse :) ) m-a intrebat daca si domnul Geany vrea tocanita de cartofi facuta zemoasa sa o mananci cu lingura,ca nici ea nu a mai vazut sau facut asa ceva ... =)) :) ....cert e ca domnul Geany o vrea acum facuta acum asa cum o fac eu ,la fel si fasolea =)) ..deci inca o data se aplica teoria ca gusturile se mai schimba :pupic:

Azi am partyy!! cu Ale' asa ca avem shaorma,dar alla Geany' ,o cam fac eu cap coada,doar lipia e cumparata(aia integrala de la carefor ne place noua) si kechup=ul,in rest cartofi prajiti de mine ,scosi pe hartie absorbanta,cat is' fierbinti mie imi place sa rad si putin cascaval pe ei sa se intinda,sos de maioneza facut ditr-un ou crud la minut cu mixerul vertical in care mai apoi pun eu niste zeama de lamaie si mustar,putin iaurt,2 feliute de piept de pui le parpalesc pe tigaia cu riduri si mai apoi le fac fasiute,si salata verde cu ceapa rosie doar stropita cu putin balsamic'..asta e reteta noastra de shaorma home made'' =))

#13282 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 December 2019 - 12:29 PM

Varza (dulce,nu murata) cu ciolan afumat

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-25145000-1576664976.jpg

#13283 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 December 2019 - 09:23 PM

Pui umplut cu amestec din carne tocata de porc si vita, mortadella taiata marunt de tot la robot, oua, parmigiano, sare
Ce a ramas din umplutura asta am pus in tava in forma de chiftele.

Am amestecat niste unt moale cu ierburi aromatice si am masat puiul. Ce a ramas am pus sub piele.

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-13-0-37538200-1576696998.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 18 December 2019 - 09:25 PM


#13284 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2019 - 10:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 18 December 2019 - 09:23 PM, a spus:

Pui umplut cu amestec din carne tocata de porc si vita, mortadella taiata marunt de tot la robot, oua, parmigiano, sare
Ce a ramas din umplutura asta am pus in tava in forma de chiftele.

Am amestecat niste unt moale cu ierburi aromatice si am masat puiul. Ce a ramas am pus sub piele.

pai asta e reteta de sarbatori :rolleyes:

#13285 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2019 - 10:34 PM

Ficat de gasca, cartofi albi si dulci fierti in supa de gasca, putin sos de iaurt cu usturoi, bun - bun!
Imagine atasata: monthly_12_2019/post-100-0-32766700-1576701245.jpg

#13286 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 December 2019 - 11:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 December 2019 - 10:14 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 18 December 2019 - 09:23 PM, a spus:

Pui umplut cu amestec din carne tocata de porc si vita, mortadella taiata marunt de tot la robot, oua, parmigiano, sare
Ce a ramas din umplutura asta am pus in tava in forma de chiftele.

Am amestecat niste unt moale cu ierburi aromatice si am masat puiul. Ce a ramas am pus sub piele.

pai asta e reteta de sarbatori :rolleyes:


Pai asa a zis si mister Any 😆

#13287 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 December 2019 - 11:56 AM

Vezi postareaAdriana, la 18 December 2019 - 10:14 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 18 December 2019 - 09:23 PM, a spus:

Pui umplut cu amestec din carne tocata de porc si vita, mortadella taiata marunt de tot la robot, oua, parmigiano, sare
Ce a ramas din umplutura asta am pus in tava in forma de chiftele.

Am amestecat niste unt moale cu ierburi aromatice si am masat puiul. Ce a ramas am pus sub piele.

pai asta e reteta de sarbatori :rolleyes:


Curat murdar! Mama ce misto arataaaa! Imagine postata

Geany, am bagat la cap, nu am mai mancat asa ceva de secole si am castraveti murati si muraturi in frigi, deci dupa sarbatori e pe lista! Multumesc! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13288 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2019 - 12:01 PM

Dupa ce am facut poza, am scos cartofii sj chiftelele si am adapostit la cald apoi puiul l-am bagat iar la cuptor pana s-a rumenit ca lumea. Merci fetele.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 December 2019 - 12:02 PM


#13289 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 December 2019 - 12:03 PM

Tu citesti gandurile de la distanta? Imagine postata Exact asta ma tineam sa te intreb: cum faci sa se rumeneasca asa frumos pielea fara sa iasa prea uscata, arsa etc.? La ce temperatura tii si il stropesti regulat cu sosul din tava?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13290 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2019 - 12:11 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 December 2019 - 12:03 PM, a spus:

Tu citesti gandurile de la distanta? Imagine postata Exact asta ma tineam sa te intreb: cum faci sa se rumeneasca asa frumos pielea fara sa iasa prea uscata, arsa etc.? La ce temperatura tii si il stropesti regulat cu sosul din tava?


Am pus deci puiul umplut, cu cartofii si chiftelele pe langa el la 200 de grade pentru vreo 15 minute. Am coborat apoi temperatura la 170 de grade pana ce s-au facut cartofii si chiftelele, dupa care cum ziceam le-am scos si pus intr-un vas inchis sa se mentina la cald.
Puiul l-am bagat iar la cuptor si am ridicat la 200 de grade temperatura pana ce s-a rumenit si mai frumos decat in poza.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 19 December 2019 - 12:12 PM


#13291 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 December 2019 - 04:32 PM

Am inteles, draga mea! Multumesc mult pentru explicatii Imagine postata Am retinut tot si cred ca asta fac de revelion =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13292 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2019 - 07:32 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 December 2019 - 04:32 PM, a spus:

Am inteles, draga mea! Multumesc mult pentru explicatii Imagine postata Am retinut tot si cred ca asta fac de revelion =))


Am uitat sa zic, am pus si un catel de usturoi in compozitie. La 600 de grame de carne am pus 2 oua, vreo 150 de gr de mortadella tocata la mixerul cu lame, o mana generoasa de parmigiano razuit, sare, 1 catel de usturoi, patrunjel nu am avut.

#13293 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 December 2019 - 08:56 PM

Vezi postareaclau_ash, la 15 December 2019 - 07:51 PM, a spus:

Eu am facut azi orez cu hamud (hamod este o supa de telina radacina +frunze, cartofi, usturoi si zeama de lamaie care se pune peste orez alb) , pulpite de pui la cuptor si cartofi umpluti cu sos alb( reteta pusa de Eataly pe aici pe undeva)

Atasament 2019-12-15 19.16.02.jpg


Ma bucur ca ai incercat cartofii, dar suna interesant hamud-ul asta, ai vreo poza?
Ma tenteaza orice vegetarianism!🤗

#13294 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 December 2019 - 01:05 PM

Spaghete alla Geany =)) (am tras la tigaie niste bacon,in ulei de masline cu un catel de usturoi zdrobit si 2 rondele de ardei super iute ,am aruncat peste ele spaghetele fierte si scurse,intr-un castronel am batut 1 ou intreg cu 1 lingura de smanatana, branza iute de oi si piper,am oprit focul am turnat in tigaie amestecand repede ,am pus alaturi si 2 crutoane unse cu un catel de usturoi zdrobit si amestecat cu 1 lingura de smantana ) lui domnul Geany ii plac f. mult sunt printre preferatele lui =))


Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-49111100-1576839819.jpg

#13295 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 December 2019 - 01:24 PM

Ale' in schimb nu a vrut paste asa ca i-am facut o pizza cu ce resturi am avut si eu,niste salam niste cascaval ...a inecat-o in Kechup' (puteam sa pun poza fara kechup,la fel si la paste sa pun fara explicatii,dar am zis sa va prezint cum mananaca hunii mei ,asa cum sunt ei =)) ).... =)) =)) ...Ci' sa la fac bre'?! mi-s dragi de mor asa defecti cum sunt ei =)) =))


Imagine atasata: monthly_12_2019/post-405-0-86288300-1576840951.jpg

#13296 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,016
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 December 2019 - 10:27 PM

Vezi postareaGeany, la 20 December 2019 - 01:24 PM, a spus:

Ale' in schimb nu a vrut paste asa ca i-am facut o pizza cu ce resturi am avut si eu,niste salam niste cascaval ...a inecat-o in Kechup' (puteam sa pun poza fara kechup,la fel si la paste sa pun fara explicatii,dar am zis sa va prezint cum mananaca hunii mei ,asa cum sunt ei =)) ).... =)) =)) ...Ci' sa la fac bre'?! mi-s dragi de mor asa defecti cum sunt ei =)) =))


Atasament SAM_8446.JPG


Mama, Geany dar chiar ca o ineaca in kechup, parca e fiimea 😂😂

Asta asera mi s-a taiat de carne, asa ca am facut cartofi "prajiti" la cuptor cu branza rasa deasupra pt cochila iar pt adulti am adaugat o portie sanatoasa de mujdei. Belea

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-31006800-1576873697.jpg

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 20 December 2019 - 10:28 PM


#13297 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 December 2019 - 11:12 PM

Aiaiaiaiaiaaaiiiiii!!! Clau' m-asi infinge in cartofii aia atat eu cat si domnul Geany in momentul 1 =)) ...Ale' probabil nu,ca nu au kechup =)) ... =)) =))

#13298 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,001
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 December 2019 - 07:23 AM

Arata super cartofii tai, Clau! Eu am facut ieri un pilaf cu carne de pui ca sa am ceva de mancare altfel nu imi vine sa mananc nimic!

#13299 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 December 2019 - 03:28 PM

O musaca excepțională. Carne de porc de la o măcelărie unde aduc carne de la producători particulari, e cu totul altceva față de supermarketuri. Am călit înainte carnea cu ceapă, usturoi, condimente, pînă s-a rumenit pe oală, am pus bulion de roșii și de ardei, ouă și smîntînă dulce din belșug, că aveam juma de cutie deschisă mai demult și nu aveam ce face cu ea. Am mai pus și separat smîntînă, printre cartofi. A ieșit o nebunie!

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-233-0-57434500-1576934599.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-233-0-97470800-1576934611.jpg

Jumări din grăsimea de la slănina cu șoric pe care am pus-o la sare pînă de anul nou, că pînă la Crăciun nu e gata. Am fasonat bucăți de slănină, și fiind cam groase bucățile și stratificate cu carne, au ieșit excelente jumările. Le-am pus într-o cratiță cu fund dublu la cuptor, odată cu musacaua, pînă s-a topit grăsimea, apoi am scos-o pe aragaz, că a trebuit să stea mai mult decît musaca.

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-233-0-05953400-1576934865.jpg

Și o salată orientală din cartofii care mi-au rămas de la musaca.

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-233-0-25477100-1576934920.jpg

#13300 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2019 - 03:37 PM

e idee buna mi-ai dat cu jumarile, uitasem ca mi-ar place sa le am pe masa de craciun!
m-ai inspirat si cu musacaua, arata super!

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 663
  • 664
  • 665
  • 666
  • 667
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 1 utilizatori anonimi