Hi hi hi! Reteta preferata a baiatului meu cel mare ,cand era mic ,si a domnului Geany era lapte in care inmuia paine sau biscuiti,mamaliga

...Inca mai am un castronel vechi cu toarta din care manca,si pe care inca-l folosesc dar e nepozabil ca e tot ciobit,canutza' cu leu se numea,pt. ca are un leu pe ea

baiatul meu cel mare implineste 29 de ani deci cam tot atat are si canutza' cu leu
P.S Edit...si pt. ca e si destul de liniste si pe aici,o sa va prezint totusi si canuta cu leu,si o sa va tin la povesti
In urma cu 28 de ani ,cand baiatul meu cel mare deja manca lapte de vaca,pe scara la mami' venea o femeie in varsta de la tara (de la Luizi Calugara,unguroaica) cu bidoane de lapte gras de la vaca,aveam abonament ,o plateam lunar,si cum spuneam baiatul meu cel mare Ionut,asta ii placea cel mai mult dimineata si seara lapte in canuta lui cu leu,in care inmuia paine sau biscuiti ,mamaliga,acum o foloseste domnul Geany fix in acelasi scop,(ca eu cu Ale' nu ne omoram dupa deshtia' ) tocmai in amintirea vremurilor cand il hranea cu lingura

si pe langa lapte mai aducea femeia primavara-vara verdeturi de sezon de pe strat,si cand nu avea,avea o vb.(io' cu sor-mea muream de ras) zicea''nu ie' maica',ca o fo' un omiz' ceva' de le mananca si nu ie' ''...de cate ori e ceva manat sau ceva de genul eu cu sor-mea spunem'' ie' un omiz''
Si sarind in extremitatea cealalta,sa va povestesc ,mi-am dat intalnire cu domnul Geany(care iesea din serviciu) si cu mami la restaurantul nostru aici vecin preferat,si in cursul saptamanii e de obicei liniste ,cativa clienti ici si colo la mese,acum cu copiii in vacanta chiar langa masa noastra se aseaza un grup de femei tinere cu copii f. guralive ,vb. intersectat dar doar despre mancare ...a trebuit sa le traduc lui mami si lui domnul Geany despre retete

m-am amuzat teribil,ca pt. ei era limbi straine frate...o reteta era despre salata de patrunjel ,exact cum se face(le-am explicat shoptit ca se chiama tabuleth si ce si cum) mama a zis,valeu'!! sa fie mama la ei acolo,urmatoarea era despre humus,le-a explicat si despre aia dar ca e mai complicat si scump pt. noi ca trebuie pasta de susan(tahini),i-am amintit lui domnul Geany ca i-am facut si nu i-a placut neam',si desert era seminte de chia,amestecat cu putin lapte de migdale sau de soia si 2 mere rase dat la cuptor si ca si indulcitor ca siropul de stevie e de 100 de ori mai dulce decat zaharul ,asta fu convesrsatia,mama si domnul Geany erau f. dezorientati dar le-am tradus eu tot,faza e ca copii erau toti cu ochii in telefoanele mobile,mamele tipau retete cat le tineu plamanii ,si doar eu m-am distrat de numa,si pe seama lor si pe seama alor mei
The end!
Aceasta postare a fost editata de Geany: 09 January 2020 - 11:01 PM